Ultimate Summer Olympics 2016 CB Edition Enhanced 0.2

Jaa meneillään olevat projektisi tai valmiit pelit muun yhteisön kanssa täällä.
Post Reply
MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Ultimate Summer Olympics 2016 CB Edition Enhanced 0.2

Post by MrMonday »

Opetin ohjelmoinnin alkeita eräälle nuorelle, minkä myötä syntyi tämä pieni juoksupeli. Nimeäminen lähti hieman lapasesta, mutta kerta omat tekeleensä saa itse nimetä, niin miksipä ei.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ideana on siis yksinkertaisesti juosta nopeammin maaliin kuin vastustaja. Mukana tulee lähdekoodit, jotta muunmuassa muuttujia voi muokata mieleisikseen. Pelissä on myös hyödynnetty 3D-taloja, valitettavasti en tähän hätään muista että kenen tekeleitä tämä kirjasto oli, mutta kiitos hänelle siitä kuitenkin. Muuttujien nimet pitäisi olla riittävän selkeitä, että niistä tietää mitä mikäkin tekee. Muutoin koodi nyt on vähän mitä on, mutta toimii, ja siitä selvän saanee. Grafiikat ovat edellämainitun nuoren tekemiä, sillä ajatuksella että riittävät tälläiseen harjoitteluprojektiin.

Ohjaus tapahtuu seuraavasti:
, ja . ovat juoksunäppäimiä, kumpainenkin omalle jalalle, joten niitä täytyy painella vuoronperään, muutoin sotkeutuu askeliinsa ja matkanteko hidastuu. Hahmon kääntäminen taas tapahtuu z- ja x-näppäimistä. Näitä pystyy muuttamaan "variables"-tiedostosta. Valitettavasti mitään valikkoa omien näppäimien asettamiseen ei ainakaan vielä toistaiseksi ole, ja kuten nimikin kertoo, tämä ei ole järin tuore projekti, joten ei välttämättä tulekaan.

Kokeilkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte, mahdollisesti tulee vielä päivityksiä tähän tai sitten ei.
Post Reply