Tyhmät kysymykset (I/2011)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
Zero
Lead Developer
Lead Developer
Posts: 725
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:30 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Zero » Thu Jan 13, 2011 9:21 am

EDIT:

Uusi ketju aloitettu: Tyhmät kysymykset (I/2012). Keskustelu jatkuu siellä.

Jatketaan perinteikästä linjaa ja pilkotaan jättiketju pienempiin osiin. Sarjan edelliset viestiketjut ovat:
Tyhmät kysymykset (I/2009)
Tyhmät kysymykset (II/2009)
Tyhmät kysymykset (I/2010)

Ylläpito pilkkoo kaikki yli 100-sivuiset aiheet jatkoketjuiksi. Lisäksi aloitetaan uusi ketju vuosittain.

Tyhmät kysymykset - tarkoitus

Törmäsitkö ongelmaan, jonka tiedät olevan oikeasti ihan helppo, mutta ratkaisu ei vain osu silmään? Onko ongelmasi niin vähäpätöinen, ettei sitä varten kannata tehdä uutta ketjua?

Alkuperäisen ketjun johdanto meni näin:
iTKEVAnAKKI wrote:Eli tänne kaikki yksinkertaiset kysymykset johin et ole keksinyt ratkaisua. Mutta muistakaa, että käytätte ensin hakua!
CoolBasic henkilökuntaa
Johtava Suunnittelija
CoolBasic V3, CoolBasic Classic

http://www.coolbasic.com/blog

User avatar
DumBasZ
Newcomer
Posts: 20
Joined: Fri Aug 29, 2008 7:52 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DumBasZ » Fri Jan 14, 2011 8:34 am

Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.

Image

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by axu » Fri Jan 14, 2011 10:59 am

DumBasZ wrote:Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.
Nuo nuolet ovat varmaan helpointa piirtää muokkaamalla tilekartan päälikerrosta. Eli nuo nuolet laitetaan tilesettiin, ja kun tiedetään miten reitti kulkee, muutetaan karttaa Editmap-komennolla sen mukaan, millä puolella seuraava nuolikohta on. Reitin löytämiseen suosittelen cbAStaria.
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe » Fri Jan 14, 2011 1:29 pm

Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 » Fri Jan 14, 2011 5:10 pm

DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe » Fri Jan 14, 2011 5:54 pm

esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 » Fri Jan 14, 2011 6:06 pm

DJ-Filbe wrote:
esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...
Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä. Ei nyt ole CoolBasicia tai cbNetworkia käsillä.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina » Fri Jan 14, 2011 6:35 pm

esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 » Fri Jan 14, 2011 9:42 pm

Grandi wrote:
esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.
Muistaakseni kuitenkin cbNetwork tukee vain HTTP GET-pyyntöjä.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina » Fri Jan 14, 2011 9:53 pm

Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe » Fri Jan 14, 2011 10:09 pm

Olisiko mitenkään mahdollista saada koodia, mielellään funkkaa. Riittäisi "yksinkertaiset" kaksi funktiota:
downloadfile(url$, wheretosave$) ja
uploadfile(filetoupload$, targetfile$)

Kiitos jo etukäteen.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina » Fri Jan 14, 2011 10:32 pm

En ole opetellut FTP-protokollaa, en osaa auttaa.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 » Fri Jan 14, 2011 11:50 pm

"Kunnon kirjasto". Onhan se ihan hyvä mutta natiivi olisi kiva. SDL_net on vähän raskas tämmöiseen.

Also sä joutuisit laittaan FTP-tunnukses ohjelmaan mukaan, Filbe. Hurr.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe » Sat Jan 15, 2011 12:38 am

Homma hanskassa. Olinkin yrittänyt cbNetworkilla juttua aiemmin mutta tiedostojen oikeuksissa lienee ollut jotain epäselvyyksiä tuolloin.
Nyt vörkkii. Kiitos Grandille ja esa94 :lle! :)

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe » Sat Jan 15, 2011 10:17 am

Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 » Sat Jan 15, 2011 2:47 pm

DJ-Filbe wrote:Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.
Muistaakseni GET tukee yleensä n. ~512 tavun pyyntöjä, joskin jotkin palvelimet varmaan isompiakin.

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by buke44 » Sun Jan 16, 2011 12:25 pm

Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Latexi95 » Sun Jan 16, 2011 2:48 pm

buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by buke44 » Sun Jan 16, 2011 3:29 pm

Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Latexi95 » Sun Jan 16, 2011 3:42 pm

buke44 wrote:
Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?
XP:llä näin saattaa ollakin, mutta Vistalla ja 7:lla sitä pitää pyytää erikseen...

Locked