Tyhmät kysymykset (I/2011)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
Zero
Lead Developer
Lead Developer
Posts: 725
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:30 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Zero »

EDIT:

Uusi ketju aloitettu: Tyhmät kysymykset (I/2012). Keskustelu jatkuu siellä.

Jatketaan perinteikästä linjaa ja pilkotaan jättiketju pienempiin osiin. Sarjan edelliset viestiketjut ovat:
Tyhmät kysymykset (I/2009)
Tyhmät kysymykset (II/2009)
Tyhmät kysymykset (I/2010)

Ylläpito pilkkoo kaikki yli 100-sivuiset aiheet jatkoketjuiksi. Lisäksi aloitetaan uusi ketju vuosittain.

Tyhmät kysymykset - tarkoitus

Törmäsitkö ongelmaan, jonka tiedät olevan oikeasti ihan helppo, mutta ratkaisu ei vain osu silmään? Onko ongelmasi niin vähäpätöinen, ettei sitä varten kannata tehdä uutta ketjua?

Alkuperäisen ketjun johdanto meni näin:
iTKEVAnAKKI wrote:Eli tänne kaikki yksinkertaiset kysymykset johin et ole keksinyt ratkaisua. Mutta muistakaa, että käytätte ensin hakua!
CoolBasic henkilökuntaa
Johtava Suunnittelija
CoolBasic V3, CoolBasic Classic

http://www.coolbasic.com/blog
DumBasZ
Newcomer
Posts: 20
Joined: Fri Aug 29, 2008 7:52 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DumBasZ »

Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.

Image
User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by axu »

DumBasZ wrote:Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.
Nuo nuolet ovat varmaan helpointa piirtää muokkaamalla tilekartan päälikerrosta. Eli nuo nuolet laitetaan tilesettiin, ja kun tiedetään miten reitti kulkee, muutetaan karttaa Editmap-komennolla sen mukaan, millä puolella seuraava nuolikohta on. Reitin löytämiseen suosittelen cbAStaria.
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe »

Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 »

DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe »

esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 »

DJ-Filbe wrote:
esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...
Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä. Ei nyt ole CoolBasicia tai cbNetworkia käsillä.
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina »

esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 »

Grandi wrote:
esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.
Muistaakseni kuitenkin cbNetwork tukee vain HTTP GET-pyyntöjä.
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina »

Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe »

Olisiko mitenkään mahdollista saada koodia, mielellään funkkaa. Riittäisi "yksinkertaiset" kaksi funktiota:
downloadfile(url$, wheretosave$) ja
uploadfile(filetoupload$, targetfile$)

Kiitos jo etukäteen.
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Koodiapina »

En ole opetellut FTP-protokollaa, en osaa auttaa.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 »

"Kunnon kirjasto". Onhan se ihan hyvä mutta natiivi olisi kiva. SDL_net on vähän raskas tämmöiseen.

Also sä joutuisit laittaan FTP-tunnukses ohjelmaan mukaan, Filbe. Hurr.
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe »

Homma hanskassa. Olinkin yrittänyt cbNetworkilla juttua aiemmin mutta tiedostojen oikeuksissa lienee ollut jotain epäselvyyksiä tuolloin.
Nyt vörkkii. Kiitos Grandille ja esa94 :lle! :)
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by DJ-Filbe »

Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by esa94 »

DJ-Filbe wrote:Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.
Muistaakseni GET tukee yleensä n. ~512 tavun pyyntöjä, joskin jotkin palvelimet varmaan isompiakin.
User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by buke44 »

Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Latexi95 »

buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by buke44 »

Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Post by Latexi95 »

buke44 wrote:
Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?
XP:llä näin saattaa ollakin, mutta Vistalla ja 7:lla sitä pitää pyytää erikseen...
Locked