Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru »

Fedora pohjautuu Red Hat:iin
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe »

Bluescreeniä pukkaa tuntemattomasta syystä (jo toinen kerta, eilen yksi ja tänään toinen). Poistin nyt kaikki ohjelmat, joiden julkaisijasta minulla ei ole mitään hajua sekä levyjen eheytys on käynnissä. Virusturvan asensin eilen (avast) eli kaikki asiat pitäisi olla kunnossa. Mitä muuta voin tehdä bluescreenin ehkäisemiseksi?
User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 875
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare »

DJ-Nerd wrote:Mitä muuta voin tehdä bluescreenin ehkäisemiseksi?
Format C

ja Winukan uudelleenasennus. Luulen, että tällä kompromissilla pääsee jossain määrin helpommalla kuin että käyttäisi paljon aikaa BSODin aiheuttajan hakemiseen. Toki suosittelen varmuuskopiointia ennen formatointipuuhiin ryhtymistä.
User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu »

Tämä nyt ei ole varsinainen ongelma, mutta miten sais muutettua näppäimistön asettelua? Minua on jo iäisyyden verran vaivannut tuo numpadin pilkku, kun haluaisin sen olevan piste :D
Ainiin ja mitä edelliseen ongelmaani tulee, nyt on toiminut hyvin kun en ole käyttänyt Foobaria.. Mutta hiljaisuus alkaa käydä hermoille, joten pitääpä kokeilla asentaa se uudelleen ;)
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 545
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by KilledWhale »

axu wrote:Tämä nyt ei ole varsinainen ongelma, mutta miten sais muutettua näppäimistön asettelua? Minua on jo iäisyyden verran vaivannut tuo numpadin pilkku, kun haluaisin sen olevan piste :D
Ainiin ja mitä edelliseen ongelmaani tulee, nyt on toiminut hyvin kun en ole käyttänyt Foobaria.. Mutta hiljaisuus alkaa käydä hermoille, joten pitääpä kokeilla asentaa se uudelleen ;)
Tuohon nyt on vähän vaikea vastata, kun emme tiedä mitä käyttöjärjestelmää satut käyttämään... Ainakin archissa tuo onnistuu muokkaamalla /etc/rc.confissa olevaa keymap-muuttujaa...
Kristallipallosta yritän katsella mutta mutta...
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras
Herra Siili
Advanced Member
Posts: 308
Joined: Tue Nov 25, 2008 8:06 pm
Location: Viitasaari, Keski-Suomi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Herra Siili »

KilledWhale wrote:
axu wrote:Tämä nyt ei ole varsinainen ongelma, mutta miten sais muutettua näppäimistön asettelua? Minua on jo iäisyyden verran vaivannut tuo numpadin pilkku, kun haluaisin sen olevan piste :D
Ainiin ja mitä edelliseen ongelmaani tulee, nyt on toiminut hyvin kun en ole käyttänyt Foobaria.. Mutta hiljaisuus alkaa käydä hermoille, joten pitääpä kokeilla asentaa se uudelleen ;)
Tuohon nyt on vähän vaikea vastata, kun emme tiedä mitä käyttöjärjestelmää satut käyttämään... Ainakin archissa tuo onnistuu muokkaamalla /etc/rc.confissa olevaa keymap-muuttujaa...
Kristallipallosta yritän katsella mutta mutta...
Mitenkäs tuo onnistuisi Vistalla?
a.k.a. Hedge
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by phons »

Itse löysin tällaista noepalla Googlauksella, mutta sekin on vai 2k ja XP.. Tästäkin saatta olla apua.. emt. En itse lukenut kovin pitkälle..
Image
User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu »

phons wrote:Itse löysin tällaista noepalla Googlauksella, mutta sekin on vai 2k ja XP.. Tästäkin saatta olla apua.. emt. En itse lukenut kovin pitkälle..
Tuosta jälkimmäisestä linkistä viiminen ohjelma vaikutti kätevältä, kiitos(remappaus oli sekunnin homma, mutta ei jaksa vielä käynnistää konetta uudelleen). Ainiin käyttis unohtu taas kertoa(tai edellisessä postissani kyllä kerroin mutta se jäi toiselle sivulle) :D
EDIT:

Jessss vuosien piinan jälkeen numpadissa on PISTE! Nyt koodaamaan ihan uudella tehokkuudella :D

Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image
User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1598
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion »

DJ-Nerd wrote:Bluescreeniä pukkaa tuntemattomasta syystä (jo toinen kerta, eilen yksi ja tänään toinen). Poistin nyt kaikki ohjelmat, joiden julkaisijasta minulla ei ole mitään hajua sekä levyjen eheytys on käynnissä. Virusturvan asensin eilen (avast) eli kaikki asiat pitäisi olla kunnossa. Mitä muuta voin tehdä bluescreenin ehkäisemiseksi?
Antaako BSOD mahdollisesti virhettä MEMORY_MANAGEMENT? Vaikkei antaisikaan, niin vika saattaa hyvinkin olla muistikammassa. Näin ainakin tyttöystäväni läppärissä, josta kamman vaihdettuani sain hänelle siitä taas toimivan pakkauksen :P.

Ja että mitenkös testata muistikamman eheys? Noh, memtest86+ on luotu juuri muistin eheyden tarkistamista varten. Ohjelma suoritetaan heti boottauksen jälkeen, jolloin ei käyttöjärjestelmä pääse testejä sekoittamaan, vaan kaikki tapahtuu niin ruohonjuuritasolla kuin vain voi ollakaan. Memtest86+ löytyy useimmilta uusilta Linux-distrojen CD:iltä, joten jos satut sellaisen omistamaan niin siitä vaan testaamaan. Jos taas sinulla EI ole sellaista CD:tä, niin voit ladata Memtest86+:n kotisivuilta tarvittavan levykuvan, jonka voit asentaa vaikka USB-tikulle. Kyllä se myös CD:llekin menee.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer »

Mitkä bios-asetukset säätävät sitä, milloin herätään valmius-/lepotilasta? On harvinaisen rasittavaa kun tämä kultaseni herää täydestä unesta viideltä aamulla, koska neptunus ja merkurius ovat hyvässä suhteessa aurinkoon nähden :roll:
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG
User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 875
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare »

Feuer wrote:Mitkä bios-asetukset säätävät sitä, milloin herätään valmius-/lepotilasta? On harvinaisen rasittavaa kun tämä kultaseni herää täydestä unesta viideltä aamulla, koska neptunus ja merkurius ovat hyvässä suhteessa aurinkoon nähden :roll:
Tietokoneella on oma tahto. Minunkin pöytäkoneeni tykkää heräillä hibernatesta esimerkiksi yksittäisestä hiiren signaalista. Rasittavaa. Voisin ihan hyvin lähettää heräämiskäskyn virtanappia painamalla. Onko tämä nyt BIOS-feature vai Windows (7) -omituisuus?
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe »

Nyt se sitten pukkas parikin ongelmaa. Siis ensin bluescreen. Okei, käynnistin uudelleen. Ehdin kertoa asiasta kaverilleni mesessä kunnes "no input signal" -teksti näyttöön ja BSOD -ruutu esiin. Ihanaa...

Varmuuskopioin sitten tiedostot, varmuuskopioinnin aikana BSOD!!! Sit päätin että prkl, otin Recovery DVD :n esille, ja antaa pyöriä. Asensin Win7 :n loppuun, nyt näytön resot meni sekasin. VOI V**** MÄ SANON!!!

Eli osaisko joku hjelppaa, kun ei tuolta näytön resoluutio-asetuksista löytynyt alkuperäistä... asensin myös ajurit mukana toimitetulta levyltä, ei vaikutusta...
Reso oli siis ennen jtn 15?? kertaa ?????, suhde 8:5...
User avatar
Knoy
Active Member
Posts: 187
Joined: Fri Feb 12, 2010 10:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Knoy »

Vinkki 1: Rauhoitu se on vain tietokone...
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe »

Vinkki2: asenna linux?!??? (by Wingman)
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK »

DJ-Nerd wrote:Nyt se sitten pukkas parikin ongelmaa. Siis ensin bluescreen. Okei, käynnistin uudelleen. Ehdin kertoa asiasta kaverilleni mesessä kunnes "no input signal" -teksti näyttöön ja BSOD -ruutu esiin. Ihanaa...

Varmuuskopioin sitten tiedostot, varmuuskopioinnin aikana BSOD!!! Sit päätin että prkl, otin Recovery DVD :n esille, ja antaa pyöriä. Asensin Win7 :n loppuun, nyt näytön resot meni sekasin. VOI V**** MÄ SANON!!!

Eli osaisko joku hjelppaa, kun ei tuolta näytön resoluutio-asetuksista löytynyt alkuperäistä... asensin myös ajurit mukana toimitetulta levyltä, ei vaikutusta...
Reso oli siis ennen jtn 15?? kertaa ?????, suhde 8:5...
Koitas ladata uudet näyttiksen ajurit netistä jos olisi uutta versiota tullut.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.
Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru »

Asenna joku kiva GNU/Linux siihen ja ajat windowssia tarvittaessa virtualbox:ssa, mutta tosiaan uusimmat ajurit kannattaa ladata valmistajan sivuilta (emolevyn piirisarjat, näytönohjain ainakin).
User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1598
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion »

Jare wrote:
Feuer wrote:Mitkä bios-asetukset säätävät sitä, milloin herätään valmius-/lepotilasta? On harvinaisen rasittavaa kun tämä kultaseni herää täydestä unesta viideltä aamulla, koska neptunus ja merkurius ovat hyvässä suhteessa aurinkoon nähden :roll:
Tietokoneella on oma tahto. Minunkin pöytäkoneeni tykkää heräillä hibernatesta esimerkiksi yksittäisestä hiiren signaalista. Rasittavaa. Voisin ihan hyvin lähettää heräämiskäskyn virtanappia painamalla. Onko tämä nyt BIOS-feature vai Windows (7) -omituisuus?
Heh, BIOSsista saattaa löytyä Wake-On-LAN toiminnon napikka, jonka voi pistää poies päältä ihan helposti. Mutta siitä tuskinpa ongelma johtuu, koska WOL vaatii pienen häxörin toiseen päähän että kone käynnistyis.

Luultavasti homma johtuu ihan käyttöjärjestelmän asetuksista. Windows XP:ssä (ja luultavasti Win7:ssakin vähän mukaillen) voit ottaa tietyiltä laitteilta pois mahdollisuuden herättää tietokone valmiustilasta. Niitä asetuksia pääsee säätämään laitehallinnan kautta. Tässäpä ohjeet:
  1. Avaa käynnistysvalikko
  2. Klikkaa "Oma tietokone" tai "Tietokone" (tai vastaava englanniksi) hiiren kakkosnapikalla.
  3. Valitse "Hallitse" tai "Manage"
  4. Valitse Laitehallinta
  5. Onneksi olkoon, olet laitehallinnassa. Valitse ongelmallinen laite, tuplaklikkaa sitä ja "Virransäästö" ("Power Management") kohdasta ota ruksi pois siitä valmiustila-kohdasta. Itse olen laittanut niin, että vain hiiri voi herättää tietokoneen. Kannattaa tarkistaa ainakin, ettei verkkokortti tai modeemi ole saanut lupaa herättää tietokonetta.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK »

Mikähän on kun tuo Asus AH 3450 toisinsanoen Ati Radeon HD 3450 kaataa koneen kun pelaa jotain vähä enemmän tehoa vaativaa peliä, Oblivionin pitäisi toimia mediumeilla mutta jollei distance view ja tekstuurit ole matalimmalla niin koko kone kaatuu heti kun pääsee peliin.
EDIT:

Lämmöt eivät nouse paljon yhtään kun pelaa, joten ei ainakaan ylikuumene.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer »

VesQ, tuohan oli helpompaa kuin olin ikinä tajunnutkaan :shock: kiitän.

MikkoK, ATI:n tuntien ajurit kannattaa päivittää.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG
User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 875
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare »

MikkoK wrote:Mikähän on kun tuo Asus AH 3450 toisinsanoen Ati Radeon HD 3450 kaataa koneen kun pelaa jotain vähä enemmän tehoa vaativaa peliä, Oblivionin pitäisi toimia mediumeilla mutta jollei distance view ja tekstuurit ole matalimmalla niin koko kone kaatuu heti kun pääsee peliin.
EDIT:

Lämmöt eivät nouse paljon yhtään kun pelaa, joten ei ainakaan ylikuumene.

Feuer mainitsikin ajureista. Voi johtua myös alitehoisesta virtalähteestä. Oletko juuri asentanut tuon näytönohjaimen? Paljonko on watteja virtalähteessä? Millä tavalla kone kaatuu, esim. kuva jämähtää paikoilleen; kuva katoaa; heittää jotain virheilmoitusta; kone sammuu kokonaan? Ja onhan näyttikseen kiinnitetty lisävirtajohto (jos sellaiselle on liitintä näyttiksessä)?
Post Reply