PaperHack

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
Siika
Newcomer
Posts: 13
Joined: Thu Jun 03, 2010 9:22 pm

PaperHack

Post by Siika »

Jotkut muistavat legendaarisen tietokonepelin NetHack. Pitkä ja vaikea peli :)

Tämä projekti alkoi joskus 2007, ihan eri suunnitelmilla. Se muistutti vähän Chaoswormin lautapeli-projektia. Päädyin tähän tilanteeseen. PaperHack on useamman henkilön peli. Siinä ei ole pelijohtajaa, vaan useita pelaajia. Pelissä luodaan pelimaailmaa jatkuvasti. Pelimaailma eli luolat riippuu nopan heiton tuloksesta. Yksi esimerkki on se, että on käytössä 3D6(Kolme nopan heittoa, joiden summasta tulee tulos.)
Tässä pieni lainaus wikipediasta:
NetHack on vuoropohjainen tietokoneella pelattava roolipeli. Se on vapaa ja roguelike-peleistä tunnetuin.

NetHackin pelaaja johtaa hahmoaan jättimäisessä maanalaisessa luolastossa tavoitteenaan palauttaa jumalalleen Amulet of Yendor, jonka paha jumala Moloch pelin tarun mukaan pihisti. Tehtävä ei kuitenkaan ole yksioikoinen. NetHack on haastava peli, jossa pelkän nälkäkuoleman välttäminen vaatii strategiaa. Pelaaja joutuu kehittämään erilaisia malleja ratkaistakseen pelin aikana esiintyviä ongelmia ja vahvistaakseen hahmoaan. Koska NetHack luo uuden, satunnaisen luolaston jokaista peliä varten, ei suoraviivaista menetelmää pelin voittamiseksi ole olemassa. NetHack on myös armoton kokematonta pelaajaa kohtaan, sillä varomattomat hahmot kohtaavat usein äkillisen kuoleman.
Alussa pelaajat luovat hahmot tiettyjen sääntöjen mukaan. Tietoihin kuuluu rotu, luokka, sukupuoli ja moraali. Nämä olisi suoraan NetHack pelistä. Pelimaailmaa "kirjoitetaan" ruutupaperille. "Kun Hahmo A joutuu rajapintaan, niin heitetään 3D6 ja luodaan sen perusteella pelimaailmaa." Tietysti ansat ja hirviöt luodaan. Hahmo saa lemmikin, jota ei aina kirjoiteta pelimaailmaan. Pelimaailma kannattaa kirjoittaa lyijykynällä, mahdollisten virheiden ja siirtojen takia.

Peli olisi vuoropohjainen. Hahmon merkki voi olla @, £, $ tai ¤. Yksi hyvä tapa olisi piirtää maailmaa on whiteboard. http://fi.wikipedia.org/wiki/Valkotaulu

Koko pelimaailma, rodut, hirviöt ja muut ovat vasta kehitteilä. Ideoita tarvittaisiin paljon!
Post Reply