Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

CoolBasiciin yleisesti liittyvä keskustelu.
Post Reply
Lukutoukka

Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by Lukutoukka »

Eli kysyn nyt, että voinko tehdä seuraavanlaisen pelin CoolBasicilla ja jos ei voi, niin mikä kieli soveltuisi sitten siihen.

Tarkoituksena olisi luoda peli, missä pelaaja joutuu autiolle rannalle ja siellä hän joutuisi rakentamaan itselleen kodin jne...
Hän kohtaisi siellä myöhemmin alkuasukkaita ja sun muuta vihamielisiä olentoja. Tämän kaiken lisäksi tulee vielä ystäviäkin ja muita juttui.

Peli tulisi olemaan jotenkin yläviistosta kuvattu, niin kuin Battle for Wesnoth (ei kuitenkaan vuoropohjaisena pelinä, vaikka BfW on sellainen). Onko tämäntapainen peli mahdollista tehdä ja tärkeää ois, että se tulisi toimimaan vanhalla 98 koneellanikin hyvin tai edes kohtalaisesti ilman tökkimisiä?

Tuossa taitaa olla asia yksinkertaisuudessaan.
M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 3:05 pm

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by M.R »

Onnistuu(siis jos kameran kulma ei muutu).Mutta jos olet aloittelia niin suosittelen tekemään ensin yksinkertaisemman pelin koska jos olet aloittelia niin projekti voi jäätyä(eli jää kesken).
Last edited by M.R on Thu Mar 27, 2008 7:14 pm, edited 1 time in total.
mikeful
Moderator
Moderator
Posts: 523
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:36 pm
Location: Vaasa, Finalnd
Contact:

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by mikeful »

Älä kysy mikä on mahdollista. Kysy mielummin onko se järkevää. Talonkin voi rakentaa pelkästään kirvestä käyttämällä, mutta ei se järkevää ole.

Jos koneesi jaksaa pyörittää vain Windows 98:aa, niin kaikkien CB-pelien pelaaminen on todennäköisesti aika tuskaa. Jonkinlainen vuoropohjainen peli voisi toimia ja se voisi sopia ihan hyvinkin tämäntyyppiseen peliin. Yläviistosta kuvatut grafiikat on mahdollista tehdä CB:llä, mutta pelisi tuntuu vaativan aika monimutkaisen tekoälysysteemin.

Voit toki kokeilla tekemällä jotain pientä testiä koneellesi.
Pelejä: Pelasta puhe, Grinder
Muuta: Blogi, Twitter
Lukutoukka

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by Lukutoukka »

no 98 ei ole ongelma, sillä omistan xp ja vista koneet ja 98 kysäsin vain siksi, että oisin voinut sen laittaa johonkin tarkoitukseen joskus. 98 kohtalo on siis sinetöity Linux testailuille.
Olen ennenkin ohjelmoinut CBllä ja osaan perusasiat ja olen aina valmis opettelemaan lisää. Tekoäly on ehkä suurin ongelmani siis, joten eiku vain koodamaan ja toivomaan, että onnistun ja saan toimimaan...

kiitoksia vastauksista
unamuna
Newcomer
Posts: 3
Joined: Sun Sep 09, 2007 10:04 am

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by unamuna »

Perus tekoäly on vain sarja IF lauseita.
IF joku tekee jotain then
botti tekee sit näin
end
if joku tekeekin jotain muuta then
teepäs näin
end

Ei sen kummempaa..
User avatar
seancarrion
Active Member
Posts: 128
Joined: Sun Jan 01, 2012 11:37 am
Location: ---

---

Post by seancarrion »

---
Last edited by seancarrion on Sun Jun 26, 2016 4:06 am, edited 1 time in total.
---
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by temu92 »

Jatkaen sääntöjen (ehkä kirjoittamattomien) kertaamista yleisesti ottaen ennen ketjuun vastaamista kannattaa katsoa milloin siihen viimeisin viesti on lähetetty, joka tässä tapauksessa on lähestulkoon 4 vuotta sitten. Ketjun nostamista ikiaikaisten aikojen takaa kutsutaan nekroamiseksi eli kuolleiden aiheiden nostamiseksi eikä se ainakaan paranna muiden yleistä kuvaa foorumilla käyttäytymisestäsi ja voi hyvinkin aiheuttaa pelkäämäsi viidennen varoituksen. Jos viestisi on hyvin tärkeä tai jos viestiketju on oma aloittamasi ehkä "nekroaminen" useimmiten katsotaan läpi sormien, mutta parempi keino välttää kaikki ongelmat on lähettää joko ketjun aloittajalle yksityisviestiä (joka nyt tässä tapauksessa on tosin mahdotonta koska käyttäjä ei ole rekisteröity itse asiassa on rekisteröity, viestin lähetyksen aikaan vaan ei) tai sitten käyttää itse hakua.

Kysymykseesi vastaten: todennäköisimmin projekti on ketjun aloittajalle ollut liian suuri, koska hän on mitä ilmeisimmin ollut aloittelija viestin lähetyksen aikaan. Jos projektia on koskaan varsinaisesti aloitettukaan niin valmista peliä todennäköisesti ei kuitenkaan ole olemassa. Toki neljän vuoden takaisia projekteja en muista, enkä sitä itse tähän hätään jaksa alkaa etsimäänkään.
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Voiko tällaista tehä CoolBasicilla?

Post by Awaclus »

temu92 wrote:Jos viestisi on hyvin tärkeä tai jos viestiketju on oma aloittamasi ehkä "nekroaminen" useimmiten katsotaan läpi sormien
Tai jos aihe on edelleen ajankohtainen.
Post Reply