Page 1 of 1

CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 3:53 pm
by BlueDeath
Olen yrittänyt asentaa CoolBasicia Windows 7:ään. Olen järjestelmänvalvoja ja yrittänyt suorittaa itse ohjelmaakin vielä järjestelmänvalvojana, mutta kun painan "Build", ei tapahdu mitään. Olen kokeillut Coolbasic-kääntäjää ajaa suoraan komentoriviltä, mutta saan siinäkin vain ilmoituksen "Error: Can't run compiler. CB.exe should be in CoolBasic directory.
C:\Program Files\CoolBasic\". Ja kääntäjä on siis juurikin kansiossa C:\Program Files\CoolBasic\ eli CoolBasicin kansiossa. Miksihän ei toimi? Kiitos vastauksista jo nyt.

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 4:05 pm
by Jonez
Vaikea sanoa tarkalleen mikä on vikana, mutta tarkasta että viruksentorjunta ei estä coolbasicia tai kääntäjää.

Lisäksi, vaikka sinulla olisikin järjestelmänvalvojan oikeudet, ei sinulla välttämättä ole Coolbasic-kansioon kaikki tarvittavia oikeuksia (seiskassa Program Filesiin on rajoitetut oikeudet). Eli joko kokeile installoida cb johonkin toiseen kansioon kuin Program Filesiin, tai anna itsellesi kaikki oikeudet Coolbasic-kansioon valitsemalla (suomeksi) ominaisuudet -> suojaus -> lisäasetukset -> muokkaa oikeuksia -> valitse käyttäjä jonka oikeuksia haluat muokata (esim. admin) -> paina muokkaa -> salli täydet oikeudet.

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 5:39 pm
by Viltzu

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 8:52 pm
by BlueDeath
Eipä toimi vieläkään, sama herja. Katsoin nuo oikeudet että ne on kunnossa. Asensin myös CB:n uudestaan omaan Käyttäjät-kansiooni, ei toimi. Muita ideoita?
EDIT:

Niin ja siis virustorjuntakin kokeiltu, laitettu pois päältä mutta ei toimi.


Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 9:36 pm
by MrMonday
Ainut mitä itselleni tulee enää mieleen, niin koita ladata asennuspaketti uudelleen, jos jostain syystä vioittunut tämä mitä yrität asentaa.

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 9:42 pm
by BlueDeath
MrMonday wrote:Ainut mitä itselleni tulee enää mieleen, niin koita ladata asennuspaketti uudelleen, jos jostain syystä vioittunut tämä mitä yrität asentaa.
Kokeiltu tämäkin, ei toiminut.

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 9:51 pm
by atomimalli
Sen kääntäjän ainakin pitää olla ide-kansiossa, eikä coolbasic-kansiossa. Joku voisi pistää varmasti toimivan paketin varmuudenvuoksi. Seiskassa CoolBasic on kyllä toiminut varmasti kymmenillä testanneilla, että aika kumma juttu.

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sat Apr 14, 2012 10:42 pm
by BlueDeath
atomimalli wrote:Sen kääntäjän ainakin pitää olla ide-kansiossa, eikä coolbasic-kansiossa. Joku voisi pistää varmasti toimivan paketin varmuudenvuoksi. Seiskassa CoolBasic on kyllä toiminut varmasti kymmenillä testanneilla, että aika kumma juttu.
Kokeilin siirtää kääntäjän myös IDE-kansioon, ei kuitenkaan toimi vieläkään. Komentoriviltäkin kokeilin ajaa IDE-kansiossa, mutta sama virhe; "Error: Can't run compiler. CB.exe should be in CoolBasic directory.".

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Sun Apr 15, 2012 10:13 pm
by BlueDeath
Anteeksi tuplapostaus, mutta nyt alkoi toimimaan :D Latasin ensin täältä valmiiksi asennetun CB:n paketin ja se toimi. Sitten katsoin tuota pakettia ja huomasin, että siellähän on yksi ylimääräinen tiedosto jota minulla ei ollut, nimittäin CBCompiler.exe, minulla oli siis ollut pelkkä CB.exe. Asensin CB:n uudestaan ihan virallisesta asennusohjelmasta ja nyt oli sitten ilmestynyt yhtäkkiä sinnekin tuo CBCompiler.exe. Ainoaksi selitykseksi keksin, että virustorjunta oli estänyt CBCompiler.exen asentamisen, aikaisemmin minullahan oli siis asennuksen aikana virustorjunta päällä kuitenkin. Kiitos kaikille avusta!

Re: CoolBasic ei toimi Windows 7:ssä

Posted: Mon Apr 16, 2012 8:38 pm
by KillBurn
No nyt selvisi tuokin, nimittäin omalla seiskalla ei ole cb-ohjelmat käynnistynyt. F-secure on ilmeisesti blockannut asennuksessa jotakin. Kiitos, vaikken apua pyytänytkään.