Page 1 of 1

Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Sun Dec 14, 2008 8:52 pm
by Astigma
Tiedoksi kaikille, että Coolbasicilla on oma virallinen irc-kanava ircnetissä. Kanava on loogisesti #coolbasic. Kanavalle pääset helposti millä tahansa irc-asiakasohjelmalla tai webircillä (esimerkiksi MunIrkki.comilla). Irc-kanavalla voit kysyä apua ohjelmointiongelmiisi tai tulla keskustelemaan muuten vain, jos koodaus ei sillä hetkellä innosta. Yleensä keskustelua on kanavalla lähes 24/7.

Eli: #coolbasic @ ircnet, tervetuloa!

Jos sinulla on kysyttävää irc-kanavasta tai irc-kanavalle liittymisestä, niin kysy pois.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Sun Dec 14, 2008 9:39 pm
by Pettis
MunIrkki.com jos ei toimi, niin xs4all webchat saattaa toimia mikäli vika on koneesi palomuurisäännöissä.

Muistakaa noita ihan oikeita IRC-asiakasohjelmia suosia palveluntarjoajanne IRC-palvelimia (elisa: irc.elisa.fi, saunalahti: irc.saunalahti.fi, sonera: irc.inet.fi). Jos mikään ei tunnu toimivan niin irc.cs.tut.fi ja irc.cc.tut.fi on ainakin itselläni toiminu melkein mistä vain (Suomesta).

Noista IRC-asiakasohjelmista voitanee mainita esimerkiksi mIRC, HydraIRC windowsille, Linuxille vaikkapa XChat ja jos oikein guruksi haluaa heittäytyä niin Irssi.

IRC-opas löytyy vaikkapa osoitteesta http://irc-galleria.net/irc-opas.html Joo, tiedän, että se on IRC-gallerian opas ja galleria ei ole irkki, mutta tuo opas on ihan hyvää luettavaa ja kertoo siitä OIKEASTA IRCistä ihan asiallisesti.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Tue Dec 23, 2008 10:37 pm
by Astigma
Laadittiin IRC-kanavallemme säännöt, joita tulee noudattaa

1. Käyttäydy hyvien tapojen mukaisesti ja kunnioita operaattoreita (operaattorit tunnistat @-merkistä nimen edessä). Operaattorit valvovat kanavaa ja sen toimintaa.
2. Älä hauku, nimittele tai millään tavalla kiusaa toisia.
3. Keskustele kahdenkeskiset asiat yksityisviesteillä.
4. Linkit sivuihin, joilla on alastomuutta, väkivaltaa, laitonta tai hyvän maun vastaista sisältöä ovat kiellettyjä.
5. Älä kirjoita ISOILLA KIRJAIMILLA, äläkä käytä kohtuuttomasti värejä tekstissäsi. Suosittelemme myös käyttämään kohtuullisen ymmärrettävää kieltä ja välimerkkejä.
6. Älä floodaa eli kirjoita kanavalle viestejä nopeassa tahdissa. Yhteen viestiin mahtuu enemmänkin kuin pari sanaa.
7. Älä anele oppeja tai voiceja.
8. Kanavalle ei saa tuoda omia botteja ilman operaattoreiden lupaa.
9. Kanavalla on botteja, joiden ominaisuuksia ei saa väärinkäyttää eikä kanavapalveluita saa floodata.
10. Näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen tai niiden kierto antaa operaattorille yksiselitteisen oikeuden poistaa sinut kanavalta ja/tai estää kanavalle liittymisesi. Kanavalla voidaan suorittaa myös ohjelmallista valvontaa ja boteilla on oikeus poistaa sinut kanavalta. Operaattoreilla on oikeus puuttua kanavan toimintaan harkinnanvaraisesti mikäli he sen näkevät tarpeelliseksi vaikka sääntöjä ei suoranaisesti rikottaisikaan.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Tue Dec 30, 2008 3:02 pm
by -Z-
Joo. Onkohan sille mitään fiksua syytä, että #coolbasicille liittyessäni kannu näyttää tältä? Ehkä en vaan osaa käyttää tätä HydraIRCiä...

Image

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Tue Dec 30, 2008 3:21 pm
by temu92
Oot liittyny väärälle serverille. Tuolla ylhäällä lukee irc.ru (venäjän serveri). Kokeile mennä sinne irc.cc.tut.fi:hin. Se ainakin toimii.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Tue Dec 30, 2008 3:37 pm
by -Z-
temu92 wrote:Oot liittyny väärälle serverille. Tuolla ylhäällä lukee irc.ru (venäjän serveri). Kokeile mennä sinne irc.cc.tut.fi:hin. Se ainakin toimii.
No sillähä se ratkes. Kiitoksia avustuksista.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Fri Nov 04, 2011 2:28 am
by Pettis
Jokaisella kunnon IRC-kanavalla pitää olla tilastot. Pitkän tauon jälkeen sain omat tilastoni pystytettyä. Ne löytyvät osoitteesta http://banhammer.net/~pettis/irc/coolbasic/

Tuo tilasto päivittyy joka 6. tunti. Tilastot generoidaan viimeisimmän 90 päivän ajalta. Tällä hetkellä tosin logeja on kertynyt vain 1 päivän verran, joten otanta on aika pieni :)

Joillakin on varmaan tilastoja pidemmältäkin ajalta, mutta en tiedä niiden osoitteita. Jos niitä on olemassa, niin laittakaa osoitteita tulemaan.

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Sat Nov 05, 2011 4:16 am
by valscion
Tervehdys, ajattelinpa ilmoittaa että minulla olisi nyt kätevästi statsit helmikuulta nykyaikaan asti, kuukausittain selattavassa muodossa.

Lähtekää täältä liikkeelle: http://vesq.viuhka.fi/random/coolbasic_irc/02-2011.php

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Thu Nov 10, 2011 1:47 pm
by Pettis
Yleisön pyynnostä minun versio tilastoista on nyt kokonaan suomeksi.

Hieno kuukausisysteemi VesQ:lla tilastoissa. Tuleeko uudet kuukaudet automaattisesti tuonne?

Re: Coolbasic-yhteisön oma irc-kanava

Posted: Thu Nov 10, 2011 3:41 pm
by valscion
Pettis wrote:Yleisön pyynnostä minun versio tilastoista on nyt kokonaan suomeksi.

Hieno kuukausisysteemi VesQ:lla tilastoissa. Tuleeko uudet kuukaudet automaattisesti tuonne?
Tulee jahka jaksan käsin päivitellä noita tilastoja. En ole jaksanut croniin ajastaa vielä automaattista systeemiä. Eli statsit päivittyvät vähän viiveellä, mutta kyllä yritän ainakin parin viikon tarkkuudella saada ne pysymään.

EDIT: Tällä hetkellä säädön alla automaagisesti päivittyvät tilastot... ;)

EDIT2: Noniin, nyt statsien pitäisi päivittyä kuuden tunnin välein klo 04.05, 10.05, 16.05 ja 22.05. Ainoastaan nykyisen kuukauden sivun pitäisi muuttua, mutta poikkeuksena kuun vaihtuessa niin edellisen päivän kuukauden statseja myös päivitellään (eli 1.12. päivitettäisiin myös marraskuun puolelta statseja vielä).

EDIT3 (14.11.11): Hidastetaan vähän päivitystahtia niin kerkeävät ihmiset nauttimaan hienoista quoteista vähän pidempään. Päivitykset hoituvat nyt kerran päivässä klo 04:05.