Page 1 of 3

Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 12:51 am
by Harakka
Suunnittele päähenkilö
Tänään (20.2) alkaa kahdestoista viikkokilpailu. Tällä kertaa tehtävänä on suunnitella mahdollisimman kiinnostava ja näyttävä päähenkilö, joka houkuttelee pelaajan pelaamaan peliä. Kilpailun voittaa houkuttelevin hahmo: jokainen äänestää sitä hahmoa, josta tehtyä peliä hän haluaisi mieluiten pelata ja eniten ääniä saanut voittaa.

Infoa kilpailijoille:
 • Hahmo saa olla millainen tahansa, ihminen, eläin kone tai jotain muuta.
 • ...paitsi, että alastomuus ja kohtuuton väkivalta kuvissa on kielletty. Sanotaan vaikka nuoren foorumilaisten keski-iän vuoksi.
 • Hahmosta toimitetaan tähän threadiin kaksi kuvaa, molemmat 320*480 pikseliä:
  • Yksi kuva, jossa hahmoa kuvataan pelitilanteessa (ei pakko olla oikeaa pelikuvaa; saa olla zoomattu kuvan täyttämiseksi
  • Toinen kuva, joka on vapaa 'poseerauskuva'. Tässä kuvassa on oltava hahmon nimi, hahmon kilpailijanumero (vapaasti valittava, kaksinumeroinen), tekijän nikki cb-foorumeilta ja mahdollinen motto. Grafiikkaa saa lätkiä tähän oman maun mukaan.
  • Näiden kuvien toteutustapa on vapaa.
 • Lisäksi on sallittua tehdä korkeintaan kymmenen sekuntia pitkä esittelyvideo Coolbasicilla ohjelmoiden. Ei koodirajaa, paketin maksimikoko 900kt (kyllä, exe vie tästä suurimman osan joten musiikki + media täytynee pakata tehokkaasti). Tiedostomuotona luonnollisesti .exe.
 • Hahmon suunnittelemisen saa aloittaa 20.2.2008 ja töiden pitää olla palautettuina tähän threadiin lauantaina 29.2 klo 18:00. Äänestys alkaa samana päivänä ja jatkuu vielä 2.3, jonka jälkeen se suljetaan.
 • Aiemmin piirrettyä tai muilta laitannuta grafiikkaa ja muuta mediaa ei saa käyttää musiikkia lukuunottamatta. Tekijänoikeuksia ei tietenkään saa rikkoa.
Paras kilpailija/hahmo voittakoon, onnea kisaan! :)

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 1:36 am
by SPuntte
Mielenkiintoista, perin mielenkiintoista. Näköjään pelaa Harakalla mielikuvitus monessa asiassa. Jos tähän saadaan osallistujia, tulee varmasti olemaan värikäs ja mielenkiintoinen kilpailu.

Omasta osallistumisestani en ole vielä ihan varma. Sen näkee sitten. Voi taas tulla ajan kanssa tiukkaa. Joitain asioita haluaisin vielä selventää:
Harakka wrote:Hahmosta toimitetaan tähän threadiin kaksi kuvaa, molemmat 320*480 pikseliä.
Onko vaaka-/pysty -formaatti määrätty (kumpi?), vai saako valita?
Harakka wrote:Yksi kuva, jossa hahmoa kuvataan pelitilanteessa (ei pakko olla oikeaa pelikuvaa; saa olla zoomattu kuvan täyttämiseksi
Täytyykö kuvalla olla jotain todellista pelipohjaa -ts. täytyykö sen pohjautua kuvakaappaukseen- vai saako kuvan tehdä alusta alkaen "synteettisesti" piirtämällä, pixelarttina, 3D-renderinä, tms?
Harakka wrote:'poseerauskuva' ... oltava hahmon nimi, hahmon kilpailijanumero ..., tekijän nikki cb-foorumeilta ja mahdollinen motto. Grafiikkaa saa lätkiä tähän oman maun mukaan.
Nikki ja numero vain referenssinä tekijään vai integroituna hahmoon ja kuvan graafiseen ilmeeseen?
Harakka wrote:Ei koodirajaa, paketin maksimikoko 500kt (...täytynee pakata tehokkaasti).
Ei tule onnistumaan kirveellä, lekalla tai edes hiukkaskiihdyttimellä, kun kyseessä on CBn exe. Tai ainakin saa olla aika todella TODELLA ToDeLlA pirun tehokas pakkausalgoritmi, joka niputtaa jo pakatun exen yhä tiheämmäksi datamöykyksi. Testasin tuota tekemällä .zip- ja .rar-paketit, joiden koot asettuivat 585 ja 586 kilotavuun, zip vanhempana pienen hivenen isompi. Paketin sisältönä oli pelkkä exe, joka sisälsi seuraavan koodin:

Code: Select all

SCREEN 320, 480, 0, 1
SAFEEXIT OFF

Repeat
  Text 5, 5, "Hei maailma!"
  DrawScreen
Until EscapeKey()
End
Että näin. Samantien kapuloita rattaisiin ja kylmä suihku niskaan :mrgreen:

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 10:20 am
by Awaclus
Hehee, vihdoinkin kilpailu jossa ei tarvitse osata ohjelmoida CoolBasicilla :mrgreen: :mrgreen:
Taidanpa osallistua . . . Tai katsotaan sitten myöhemmin, mutta yritetään ainakin :D

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 11:13 am
by Harakka
Oho, olin näköjään todellakin muistanut cb:n exe-tiedostojen koon aivan väärin. Olisiko uusi kokorajoitus 700mt järkevämpi? Kuvien olisi tarkoitus olla pystysuuntaisia (kun molemmat laitetaan vierekkäin, niistä tulee yksi 640*480-kuva). Vähän haasteellisempaa ja ihan tarkoituksella. Kuten ohjeessa sanotaan, pelikuvan ei ole pakko olla todellisesta pelitilanteesta eli se saa olla 3D-renderöinti, paintilla sutattu kuva tai mikä vaan. Tämän pitäisi kuitenkin näyttää pelistä otetulta kuvalta. Esim. jos olet suunnitellut hahmon sivulta kuvattuun 2D-tasoloikkaan, ensimmäisen kuvan täytyy olla sivulta kuvattu 2D-kenttä, jossa hahmo sitten pomppii. Toinen kuva voikin olla kuvattu vinottain, vaikka 3D-tyyliin. Hahmon nimen, nikin ja numeron saa sisällyttää kuvaan miten haluaa, itse ajattelin että toinen kuva voisi olla jonkinlainen mainosjuliste tai lehden kansi ja tekstit kuvittelin sen tyylisesti siihen. Tämä ei ole kuitenkaan oleellisin juttu joten se saa olla vapaasti suunniteltava.

EDIT: Mööh, osaan näköjään sählätä sitten tehokkaasti ton kokorajoituksen kanssa. Huomasin, että oma pii-testerikin vie päälle 700 kt ilman kunnon musiikkia, joten pistän rajaksi nyt sitten 900kt. Pitäisi riittää kymmenen sekunnin introon.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 12:22 pm
by Ilmuri
Harakka wrote:Olisiko uusi kokorajoitus 700mt järkevämpi?
Tuskinpa tähän ihan kokonaista cd-levyä tarvitaan.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 3:08 pm
by Dande
Ihan mielenkiintoinen aihe. Huono puoli tosin on se että en ole liiemmalti graafinen taiteilija. Jos mieleeni tulee joku hyvä pelihahmo idea, niin luultavasti osallistun.
Ilmuri wrote:
Harakka wrote:Olisiko uusi kokorajoitus 700mt järkevämpi?
Tuskinpa tähän ihan kokonaista cd-levyä tarvitaan.
Pilkunviilausta: en tiennytkään, että CD-levyjen koko on 700 millitavua, olen aina luullut niitä isommiksi ;)

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 3:10 pm
by Myst!c
Minä ainakin yritän osallistua. :) Kun on nyt enemmän grafiikkapainotteinen.

Ilmuri wrote:
Harakka wrote:Olisiko uusi kokorajoitus 700mt järkevämpi?
Tuskinpa tähän ihan kokonaista cd-levyä tarvitaan.
Kyseessä oli VARMASTI typo... Itselläkin tulee noita tavukoko virheitä monesti. :)

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 4:35 pm
by Pate5
Voitaisiinko sääntöihin lisätä, että hahmosta pitää kirjoittaa jonkinlainen kuvaus, maksimissaan vaikka 25 sanaa?

Re: Viikkokisa XII

Posted: Wed Feb 20, 2008 5:16 pm
by Harakka
Itse ajattelin kisaa suunnitellessa, että ideana olisi nimenomaan mainostaa hahmoa kuvilla ja mahdollisella videolla. Pidetään juttu simppelinä eli ei esittelytekstejä.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 1:37 pm
by Awaclus
Jee, molemmat kuvat on nyt valmiita... Kovin pitkällistä aikaa en jaksanut piirtämiseen käyttää, mutta toivottavasti täysin kajahtanut idea riittää :D

EDIT: numero ei puutu enää

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 5:53 pm
by otto90x
Kokeillaas nyt osallistua näillä ihan vaan, ettei jää ihan kilpailutta tämäkin kisa.
1pelihahmo320x480.PNG
2pelihahmo320x480.PNG
Ja ennenkuin joku raportoi tuosta alemman kuvan kauheudesta, niin täytyy toki myöntää että se on kauhea, mutta en aio sitä silti muuttaa.
miten tuosta tulee mieleen tekemäsi puu peli viikko kilpaan... (joka sattu moisin on juuri käynnissä) ainoa mikä puuttu on pelin tallennus... eli minä jäisin siihen koukkuun jos voisi tallentasa pelin...
Kieltämättä tuo ylimmäinen kuva on hieman samankaltainen, tosin ihan vahingossa. Hmm voisinkin antaa sen pelinraakileen ihan vapaaseen käyttöön. Tässä paketissa on kaikki mitä pelistä on enää jäljellä, jos joku viitsii/haluaa sen kanssa väsätä niin siitä vaan, mutta taas kerran, koodi on kauheaa purkkaa.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 6:02 pm
by tuhoojabotti
miten tuosta tulee mieleen tekemäsi puu peli viikko kilpaan... (joka sattu moisin on juuri käynnissä) ainoa mikä puuttu on pelin tallennus... eli minä jäisin siihen koukkuun jos voisi tallentasa pelin...

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 6:35 pm
by Pie2
Chaosworm wrote:Jee, molemmat kuvat on nyt valmiita... Kovin pitkällistä aikaa en jaksanut piirtämiseen käyttää, mutta toivottavasti täysin kajahtanut idea riittää :D
Sinulta puuttuu hahmon numero.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 7:34 pm
by Awaclus
Damit, kiitos muistutuksesta :D

Re: Viikkokisa XII

Posted: Thu Feb 21, 2008 9:00 pm
by Mr_Noob
Pistänpä minäki tänne omat väkerrykseni!
Image
Image

Re: Viikkokisa XII

Posted: Fri Feb 22, 2008 6:45 pm
by Pate5
Oma kilpailijani:
muscle.png
Esittelykuva
muscle.png (176.17 KiB) Viewed 7890 times
muscle2.png
Pelikuva
muscle2.png (88.45 KiB) Viewed 7892 times

Re: Viikkokisa XII

Posted: Fri Feb 22, 2008 10:50 pm
by Jonez
Huh. Kyllä siihen kymmenen minuuttia meni, mutta lopulta sain mestariteokseni valmiiksi. Hahmon nimi on Omahyväinen datisnakki. 100% suomalaista lihaa.

Ja minkälaiseen peliin sopisi? Erittäin mielukuvitukselliseen, loistavalla juonella maustettuun seikkailupeliin!

Re: Viikkokisa XII

Posted: Sat Feb 23, 2008 12:02 pm
by KuroNeko
Onko pakko olla tuommoinen resoluutio? Entäpä saako osallistua kaverin kanssa? Minulla olisi nimittäin työ valmiina.

Ensimmäisessä kuvassa olisi resoluutio 334*558, en saanut venyteltyä sitä niin, ettei se menisi lyttyyn.. Toisessa kuvassa resoluutio olisi 640*480, joka on suoraan pelistä otettu kuvakaappauksella. En viitsisi alkaa leikkelemään sitä.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Sat Feb 23, 2008 12:07 pm
by Harakka
Aikaisempia töitä ei oteta tällä kertaa mukaan kisaan ja se lukee säännöissä. Jos olitkin aloittanut hahmon tekemisen kisan alkamisen jälkeen, mikset tehnyt kuvia määrätyn kokoisiksi? Myönnän että koko on vähän hölmö, mutta se onkin osa haastetta. Kaverin kanssa saa kyllä osallistua. Näkisin kyllä myös mielelläni työsi, ainakin RPG-projektin grafiikka vaikutti erittäin lupaavalta. :)

EDIT: Niin eli vastaus on ikävä kyllä, että kuvasi eivät kelpaa ainakaan sellaisenaan. Jos työ ei ole aloitettu ennen kisan alkua, voit päästä mukaan kuitenkin rajaamalla tai muuten muuttamalla kuvien kokoa.

Re: Viikkokisa XII

Posted: Sat Feb 23, 2008 12:18 pm
by KuroNeko
Noniin nyt on muokattu sopivaksi. Gabriel #83, Vampyyrien ja epäkuolleiden metsästäjä. >:O

Image Image

Itse pelihän olisi sivultapäin kuvattu mättörpg. Saattaisin jopa tehdäkkin sen sivuprojektina. :P

Posetuskuva by DoodleMoogle
Pelikuva by KuroNeko