Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post Reply

Ken kerää kunnian?

Poll ended at Wed Jan 05, 2011 9:16 pm

timpe99
2
6%
Ilmuri
3
9%
Grandi
16
46%
Kille
2
6%
CCE
9
26%
atomimalli
3
9%
 
Total votes: 35

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Sly_Jack0 » Mon Jan 03, 2011 9:16 pm

Noin, elikkä kisa päättyä ja nyt on äänestyksen vuoro.

Kilpailutyöt:

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Sly_Jack0 » Mon Jan 03, 2011 9:26 pm

Itselläni tuli vaikea valinta Grandin ja CCE:n välillä. Molempien pelit olivat hyvin viimeistellyn oloisia. Graafinen ilme oli molemmissa myös varsin hyvä. Päädyin kuitenkin loppujen lopuksi CCE:n tuotokseen, ehkä osittain musiikin takia, joka Grandin pelistä puuttui.

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Wingman » Mon Jan 03, 2011 9:32 pm

taisi jäädä huonommat pelit pelaamatta sillä samaan tulokseen päädyin Sly_Jack0.n kanssa.. Mikään pelielämys ei kumpikaan peli minulle (huom, minulle) ollut alhaisen FPS.n vuoksi, mutta silti CCE voitti :P
- - - -

User avatar
TheDuck
Devoted Member
Posts: 632
Joined: Sun Aug 26, 2007 3:51 pm
Location: C:\Program Files\Tuusula\

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by TheDuck » Mon Jan 03, 2011 9:36 pm

Nyt täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyviä tuotoksia ootte saanut aikaan.. Valinta oli vaikea ilmurin, atomin, CCE:n ja grandin välillä, mutta päädyin grandiin.

Ilmurin pelissä isoa plussaa olivat ääniefektit ja musiikki, jotka yhdellä sanalla kuvattuna olivat eeppisiä.
Atomimallin pelissä oli erittäin jännä idea, kuten saattoi odottaa atomin tuntien. Jokatapauksessa ei peli kokonaisuudessaan yltänyt ihan muiden kolmen tasolle. (Aika loppui kesken?)
CCE:n peli oli pirteä ja musiikki toi hyvää tunnelmaa. Jaettu kakkossija ilmurin kanssa :D
Grandin peli taas antoi viimeistellyn tuntuman; idea oli yksinkertainen ja toimiva, grafiikka ja kuvien sijoittelu oli erittäin nokkelaa.
^^

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by buke44 » Mon Jan 03, 2011 11:01 pm

Testasimpas kaikkien tekeleitä

Timpe99n peli ei ollut oikeastaan miltään kannalta hyvä. Keskinkertaiset grafiikat ja huono kenttä, ne pyramidintapaiset isot mäet olivat vittumaisia nousta ylös.

Ilmurin peli saa plussaa omalaatuisista äänistään :D. Peli oli ihan ok.

Grandin pelissä oli parhaimmat grafiikat, mutta itse peli oli aivan liian vaikea. Peli oli omaperäinen yksinkertaisella idealla. Ennätyksekseni tuli 14 sekuntia.

Killen peli oli ihan ok hyvillä grafiikoilla. Kuitenkin tekemistä oli liian vähän, eikä tullut mitään kiinnostusta yrittää uudelleen kun kerran pelasi läpi.

CCEn tekele oli kaikin puolin hyvä. Hyvät grafiikat, musiikki ja peliin jäi hetkeksi koukkuun, kun paremman tuloksen saaminen vaikutti helpolta. Lumimiehen sanonnat jäävuoria rikottaessa olivat mahtavia :D

En oikein tajunnut atomimallin pelin ideaa. Miten jääpuikkoja voi väistellä jos ohjaus on vain eteen taakse ja hyppy? Lumimies oli hienon näköinen.

Näistä peleista paras oli CCEn peli, toiseksi paras Grandin peli, ja kolmanneksi atomimallin, vaikka en ymmärtänyt pelin ideaa :)

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1588
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by valscion » Mon Jan 03, 2011 11:43 pm

CCE:n peli oli viimeistellyn tuntuinen pikkupeli, mutta siitä puuttui yksi asia, joka piti käsin koodiin lisätä - Framelimit / FPS-riippumaton liike. Kun Win7:lla peli hyöri siellä jossain 270:n FPS:n tuntumassa, oli aika hankalaa päästä edes niistä ekoista jäävuorista läpi. Hävittyäni olisin halunnut vain napauttaa välilyöntiä (tai jotain muuta näppäintä) ja testata heti uudelleen.

Grandin peli oli mukava, sai hieman miettiä pelatessaan. Tästä syystä ääneni meneekin sille, koska pidän älypeleistä. kovajatka.png oli myös todella komeasti piirretty kuva ;) grafiikat olivat muutenkin loistavat ja sopivan yksinkertaiset tuohon peliin.

Timpen peli oli ihan mukavan yksinkertainen, tosin todella karkea ja kuten buke44 sanoikin, oli ne pyramidinmuotoiset keot todella rasittavia. Peli oli myös turhan lyhyt, ja liian yksinkertainen jopa pikapeliksi.

Ilmurin tuotos oli eeppinen, mutta kävi nopeasti itseään toistavaksi. Kaipasin jotain mahdollisuutta ohjata lumiukon ammuksia - nyt peli oli vain pallojen väistelyä.

Atomimallin taidonnäyte oli kyllä todella komea, jalkojen animaatio oli jotain harvinaisen kaunista. Idea oli hauska, mutta ne jääpuikot todellakin olivat hieman omituisia.

Killen peli oli tylsähkö, siinä ei ollut mitään vaikeutta - kunhan löysit jetin jäljet, oli homma jo käytännössä selvä. En myöskään tajunnut että pääsin pelin läpi, vaan luulin törmänneeni bugiin kun peli sammui. Lopputekstistä sai sen käsityksen, että pitäisi juosta jetiä karkuun takaisin lähtöpaikalle - ja jos tämä olisikin ollut näin, olisi peli ollut huomattavasti tavoitteellisempi ja siinä olisi ollut "sitä jotain" jonka takia peliä testaisi vielä uudelleen.


Vaikkei kilpailuun kerennytkään, niin sananen axu:n pelistä. Hauskasti oli käytetty sitä legendaarisen SKI FREE pelin ideaa, vaikkakin vähän erilaisena. Tästäkin pelistä puuttui se Framelimit, mikä teki pelaamisesta aluksi todella ikävää.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Taatero » Mon Jan 03, 2011 11:57 pm

E nyt jaksa pauhta kaikista peleistä, sillä yllä mainittiinkiin pahimmat puutteet. Äänestin grandia, sillä pelituntuma oli parhain. CCE tuli hyväksi kakkoseksi, koska musiikki + cnc.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
MetalRain
Active Member
Posts: 188
Joined: Sun Mar 21, 2010 12:17 pm
Location: Espoo

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by MetalRain » Tue Jan 04, 2011 12:02 am

Mielestäni Killellä oli paras idea, toteutus vaan vaatisi paljon enemmän aikaa. Kunnon tarinan, juonenkäänteineen ja sivuhenkilöineen. Siksi ääni meni sinne.

User avatar
Timblex
Advanced Member
Posts: 252
Joined: Sun Apr 11, 2010 10:37 am
Location: Kouvola

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Timblex » Tue Jan 04, 2011 8:52 am

buke44 wrote:Timpe99n peli ei ollut oikeastaan miltään kannalta hyvä. Keskinkertaiset grafiikat ja huono kenttä, ne pyramidintapaiset isot mäet olivat vittumaisia nousta ylös.
hei olen 11 enkä ole mikään ammattilaisgraafikko ja kuten sanoin oli vaan tunti aikaa :cry:
Entinen timpe99...
Demokisa 2013 demo valmis, Check it out!

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by atomimalli » Tue Jan 04, 2011 9:41 am

Joo. Jääpuikkojen tekoon jäi 4 min aikaa :p törmäystarkistusta en ehtinyt hioa. Pienestä oli kiinni että olisi saanut pelattavan :o
Minusta cce:n pelattavuus oli paras ja tyyli viimeistelty. Ei tullut sellaisia mahdottomia tilanteita kuin minun ja grandin pelissä. Killen pelissä oli mielenkiintoinen idea ja se olisi kiva nähdä valmiimpana, kuten omanikin :p
Timpen peli muistutti mukavasti omaani. Maasto vain toimi erilailla, mikä teki törmäyksestä töksähtävää. Minulla on taulukko, johon on arvottu korkeudet pehmennetysti ja maan korkeus lasketaan kahdesta vierekkäisestä sen mukaan, missä kohdassa niiden välissä juuri on. Pitäisi vielä lisätä että jyrkempään on vaikeampi mennä niin hypylle tulisi käyttöä minullakin :p

Mielestäni kilpailu oli onnistunut, eivätkä osallistujat vaikuttaneet lainkaan toistensa kopioilta.

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by axu » Tue Jan 04, 2011 11:43 am

Miten ihmeessä CCE sai noin paljon aikaan kahdessa tunnissa, hienot musat ja paljon in-game tekstiä :shock: Peli olisi muuten ollut mainio, mutta siinä 170 metrin jälkeen (vai oliko 700, en muista ihan mutta seiska siinä ainakin oli ;D) lumivuoria tulee nopeammin kuin pystyy lyömään niitä, joka ikävä kyllä häiritsi niin paljon, että en äänestänyt sitä (kokeilin ottaa koodista sen cooldown -ehdon pois ja peli parani heti, pitäisi vain asettaa joku rangaistus hutilyönnistä).
Ihmettelen, miten Grandin peli on saanut noin paljon ääniä, mielestäni peli oli ihan hankala kun lumimiestä ei voi ohjata 90% ajasta. Yleensä minut teilattiin ensimmäisen 5 ohimenneen pallon joukossa. Loppukuva kyllä oli komea :D
Äänestin sitten Ilmurin peliä tasapainoisen kokonaisuuden (äänet, grafiikka, pelattavuus) ansiosta. Lumiukon ampumista en kyllä tajunnut, ampuuko se ihan random suuntiin? :D Pistelasku olisi kuitenkin voinut olla ihan hyvä, että motivoituisi yrittämään uudelleen. Peli kyllä menee vähän ohi aiheen, lumiukko lienee eri asia kuin lumimies.
Harmittamaan jäi oma myöhästymiseni, jos olisin jättänyt puut pois niin olisin kerennyt :(
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Sly_Jack0 » Tue Jan 04, 2011 12:42 pm

axu wrote:Peli kyllä menee vähän ohi aiheen, lumiukko lienee eri asia kuin lumimies.
Mielestäni lumimiehen voi tulkita myös näin. Ukko ja mieshän ovat toistensa synonyymejä. =D

User avatar
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by phons » Tue Jan 04, 2011 4:17 pm

^^agree.
Grandin ja CCE:n pelit olivat mielestäni parhaita, myös Ilmurin peli oli kiva, mutta silti äänestin CCE:tä loistavasta musiikista ja hauskoista jutuista mitä lumimies sanoi lyödessään vuoria tjs., Grandin peli oli kyllä graafisesti, lumimiehen osalta ainakin, parempi kuin CCE:n mutta törmäsin melkein joka kerta 15 tai 16 sekunin kohdalla mahdottomaan tilanteeseen, eli ei pystynyt väistämään..
Image

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by naputtelija » Tue Jan 04, 2011 4:36 pm

Oli kyllä pakko ottaa Grandi, kun CCE:n peli oli ehkä hieman liian simppeli. Grandilla taas oli hauska idea ja hyvät grafiikat.
EDIT:

Muistakaa käydä katsomassa myös erikoispelikisa.

<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Awaclus » Tue Jan 04, 2011 6:50 pm

Hankala oli valinta, mutta päädyin Grandin peliin sen takia, että sillä oli paras nimi.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Koodiapina » Wed Jan 05, 2011 1:00 pm

Ihmettelin tuota, että miksi kaikki sanoivat pelissäni ilmenevän mahdottomia tilanteita. Minulle oli käynyt sama moka kuin CCE:lle; framelimit unohtui. Koska itselläni FPS pyöri siinä yli kolmessasadassa, myös pallot liikkuivat n. 5 kertaa ripeämmin. Silloin lumipalloja on ruudulla yhtäaikaa vain 2-3, eli juuri sopivasti.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by axu » Wed Jan 05, 2011 3:39 pm

Grandi wrote:Ihmettelin tuota, että miksi kaikki sanoivat pelissäni ilmenevän mahdottomia tilanteita. Minulle oli käynyt sama moka kuin CCE:lle; framelimit unohtui. Koska itselläni FPS pyöri siinä yli kolmessasadassa, myös pallot liikkuivat n. 5 kertaa ripeämmin. Silloin lumipalloja on ruudulla yhtäaikaa vain 2-3, eli juuri sopivasti.
Ahaaaa :D Ihmettelinkin, miten niin moni pitää pelistä, jossa pitää väistää yli kymmentä lumipalloa kerralla, ja hahmo liikkuu vain yhteen suuntaan kerrallaan, ja palaa hitaasti takaisin keskipisteeseen xD
EDIT:

Onnittelut Grandille voitosta! PS. Millois seuraava skaba?

Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Pikapelikisa 24 - Äänestys

Post by Koodiapina » Thu Jan 06, 2011 2:49 pm

axu wrote:Millois seuraava skaba?
Ensiviikon perjantaina.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

Post Reply