Page 1 of 1

Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Thu Oct 15, 2009 10:58 pm
by Tuxu
Pikapeli 21:n yhteydessä on käyty keskustelua Pikapelikisojen sääntöjen muuttamisesta. Pitäisikö aiemmin luotujen funktioiden, grafiikan ja musiikin käyttö sallia Pikapelikisoissa? Vai pitäisikö edelleen pitää linja, että aiemmin luotua mediaa ei saa käyttää? Keskustelua aiheesta tänne.

Äänestykseen yritin läpi käydä kaikki vaihtoehdot. Koittakaa löytää omanne.


Itse olen sitä mieltä, että vanhoja funktioita voisi käyttää. Kuitenkin tietyllä rajalla, kuten tuolla aiemmassa keskustelussa ilmeni. Eli ei mitään kaikkivoipiafunktioita.

Aiemmin luodun grafiikan käyttöä vastustan. Samoin musiikin. En vain pidä ajatuksesta, että joku koodaa pelin, johon ottaa edellisen pelinsä grafiikan ja taustamusiikin. Silloin suurin työ olisi tehty kisan eteen ennen koko kisaa. Tämä tosin saattaisi näkyä äänestyksestä, mutta vastustan silti. CB:n omaa grafiikka ja musiikkia taas mielestäni saisi käyttää. Se on kaikkien saatavilla.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Thu Oct 15, 2009 11:07 pm
by Koodiapina
Tuxu wrote:Aiemmin luodun grafiikan käyttöä vastustan. Samoin musiikin. En vain pidä ajatuksesta, että joku koodaa pelin, johon ottaa edellisen pelinsä grafiikan ja taustamusiikin. Silloin suurin työ olisi tehty kisan eteen ennen koko kisaa. Tämä tosin saattaisi näkyä äänestyksestä, mutta vastustan silti. CB:n omaa grafiikka ja musiikkia taas mielestäni saisi käyttää. Se on kaikkien saatavilla.
Täysin samaa mieltä. Jätetään ne tuntikausia kestäneet silmäkarkkigrafiikat muihin projekteihin :)
Tuxu wrote:Itse olen sitä mieltä, että vanhoja funktioita voisi käyttää. Kuitenkin tietyllä rajalla, kuten tuolla aiemmassa keskustelussa ilmeni. Eli ei mitään kaikkivoipiafunktioita.
Mutta kuka päättää sen, missä raja kulkee? Äänestäjien harteille tätä ei voi pistää, koska suurin osa ei välitä paljonkaan koodillisesta toteutuksesta, vaan äänestää vain mielestään parasta peliä.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Fri Oct 16, 2009 7:45 am
by Awaclus
Minusta tulisi sallia SDKn ja kkn funktiot, CBn valmismedia sekä "Vapaasti käytettävät x" -ketjuissa muiden julkaisemat kuvat/äänet.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Fri Oct 16, 2009 9:59 am
by kaneli2000
Kyllä minusta funktiot ja cbSDKn ynnä muiden härpäkkeiden kaikki sisältö pitäisi saada käyttää. Ennen luotua grafiikkaa en suosi.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Fri Oct 16, 2009 10:00 am
by skinkken
Eijei mitään! kaikki pitää valmistaa ite, tai ottaa cb:n kansioista.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Fri Oct 16, 2009 10:02 am
by kaneli2000
Päden vielä vähän lisää, mutta milläs aiotaan valvoa, että kaikki koodissa on tosiaan tuoretta koodia? Itsepetostahan se olisi käyttää sääntöjen vastaisesti wanhaa koodia, mutta kyllä jotkut niinkin tekee.

Re: Pikapelikisan sääntökeskustelu

Posted: Fri Oct 16, 2009 12:53 pm
by Ruuttu
Mielestäni tästä aiheesta on mahdotonta luoda yksiselitteistä sääntöä joka kattaa kaiken, asia pitäisi päättää aina tapauskohtaisesti. Jos esimerkiksi kilpailun teemana on tekoäly ei mielestäni ole mitään merkitystä, onko taustamusiikki pöllitty jostain muualta - kunhan lähteet mainitaan eikä tekijänoikeuksia rikota, tämä on ihan OK. Kenties tästä voisi luoda säännön jotenkin tähän tapaan: "Muiden kuin omaa tuotantoa olevien kuvien, äänien tai koodin käyttäminen on sallittua, mikäli lainattu osuus ei muodosta valtaosaa kilpailutyön toiminnasta/ei ole kriittisessä osassa kilpailun aiheesta vaan toimii sivuosassa kokonaisuutta palvellen."

Emt.