ChaosBasic [version 0.0.2.4]

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
Szanne
Member
Posts: 50
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:12 pm
Location: Suomi

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Szanne » Wed Dec 05, 2007 2:45 pm

Dibalo on viestissän kertonut, että joidenkin pitää ladata tästä linkistä löytyvät tiedostot. http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

Tuo linkkin auttoi ainakin itseäni. Btw, kieli on lupaava. Tsemppiä Dibalo!
2X - in English viewtopic.php?f=18&t=3057
2X - suomeksi viewtopic.php?f=11&t=3058

Olen Jop Studio vanhalta foorumilta.

Guest

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Guest » Wed Dec 05, 2007 11:41 pm

Jare wrote:Muutes ajattelin että syntaksivärjäys olisi hyvä homma, joten tein Notepad++:lle Chb:tä varten syntaksivärjäysohjeet, jos joku haluaa kokeilla:
Miten tuon saa otettua käyttöön Notepad++:ssa?

User avatar
Ilmuri
Developer
Developer
Posts: 277
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm
Location: \o

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Ilmuri » Thu Dec 06, 2007 12:31 am

Guest wrote:
Jare wrote:Muutes ajattelin että syntaksivärjäys olisi hyvä homma, joten tein Notepad++:lle Chb:tä varten syntaksivärjäysohjeet, jos joku haluaa kokeilla:
Miten tuon saa otettua käyttöön Notepad++:ssa?
Kokeileppa vaikka lukea koko viesti, ne ohjeet on siellä lopussa.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä
CoolBasic Classic

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by SPuntte » Thu Dec 06, 2007 1:50 am

Vieras wrote:
Jare wrote:Muutes ajattelin että syntaksivärjäys olisi hyvä homma, joten tein Notepad++:lle Chb:tä varten syntaksivärjäysohjeet, jos joku haluaa kokeilla:
Miten tuon saa otettua käyttöön Notepad++:ssa?
Jos noudatit Jaren viestin ohjeita, mutta ChaosBasic ei löydy kielivalikon lopusta käyttäjän määrittelemistä kielistä, tarkistapa, että versiosi NPPstä on uusin, siis 4.6. Minulla ei ainakaan toiminut, kun versioni oli hieman nykyistä vanhempi.
EDIT:

Jare, muistaakseni oma versioni oli 4.2.1 ja ihmettelin, kun ei sillä toiminut, joten päivitin 4.6:een. Kiitettävän nopeasti kyllä päivittyy tuo Notepad++

Last edited by SPuntte on Thu Dec 06, 2007 3:17 am, edited 1 time in total.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 865
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Jare » Thu Dec 06, 2007 2:14 am

SPuntte wrote:
Vieras wrote:
Jare wrote:Muutes ajattelin että syntaksivärjäys olisi hyvä homma, joten tein Notepad++:lle Chb:tä varten syntaksivärjäysohjeet, jos joku haluaa kokeilla:
Miten tuon saa otettua käyttöön Notepad++:ssa?
Jos noudatit Jaren viestin ohjeita, mutta ChaosBasic ei löydy kielivalikon lopusta käyttäjän määrittelemistä kielistä, tarkistapa, että versiosi NPPstä on uusin, siis 4.6. Minulla ei ainakaan toiminut, kun versioni oli hieman nykyistä vanhempi.
Minulla tuo toimii versioissa 4.4 ja 4.6.

Guest

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Guest » Thu Dec 06, 2007 12:17 pm

Se tuli kyllä näkyviin kieli-valikkoon, mutta kaikki teksti, myös komennot, värjätään mustiksi.

User avatar
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Dande » Thu Dec 06, 2007 4:38 pm

Tuosta Notepad++ syntaksi värjäyksestä uupuu Draw- komento, mutta äkkiäkös sen sinne itse lisää.
Taulukoista sen verran, että tämä toimii:

Code: Select all

Var map[30]
Var map2[30,30]

For i=0 To 29
	map[i] = i
Next 

While Not Key.Hit(1)
	For i=0 To 29
		Screen.Text 0,i*12,map[i]
	Next
	Screen.Draw
EndWhile
mutta jos lisäisin sinne jotain tyyliin map2[0,0] tai sen muita vastaavia, niin kääntäjä heittää erroria.
Onko joku keksinyt miten noita moniulotteisia taulukoita käytetään. Vai onko tosiaan niin, että voit määritellä moniulotteisia taulukoita, mutta et käyttää niitä

Lisäksi seuraavanlaisesta koodista kääntäjä ei valita, mutta itse ajettaessa ikkuna vain vilahtaa ja katoaa:

Code: Select all

While Key.Hit(1) Or ( Key.Down(28) And Key.Down(208) )
	Screen.Text 0,0,"Hello World!"
	Screen.Draw
EndWhile
Lisäksi Sulut aiheuttavat päänvaivaa kääntäjälle yleensäkin. Esim While (joku) on kääntäjän mielestä laitonta koodia.

Huomaa kyllä että kyseessä on hyvin aikainen alpha, mutta onnistuu tällä silt jonkin tasoinen ohjelmointi

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Dibalo » Thu Dec 06, 2007 5:17 pm

Kaikki korjattu seuraavassa versiossa.
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Dande » Thu Dec 06, 2007 5:36 pm

Dibalo wrote:Kaikki korjattu seuraavassa versiossa.
Kuulostaa hyvin lupaavalta. Koskas tämä seuraava verio on tulossa?

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Dibalo » Thu Dec 06, 2007 5:52 pm

Galgoneer wrote:Kuulostaa hyvin lupaavalta. Koskas tämä seuraava verio on tulossa?
Tällä viikolla toivon mukaan! 8-)
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by jannepelaa » Fri Dec 07, 2007 12:54 pm

Notepad++ on versio 4.6, enkä minäkään saa syntaksivärjäystä toimimaan kunnolla.
EDIT: Tein itse oman, jonka sain toimimaan.

User avatar
Sami345
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Fri Aug 31, 2007 4:52 pm
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.0]

Post by Sami345 » Fri Dec 07, 2007 7:08 pm

CCE wrote:Hienolta kuulostaa, mutta eipä taida näyönohjaimeni tukea näitä ChB sovelluksia.
En ainakaan usko että tekstin kuuluisi näyttää tältä.

Uskon vahvasti että vikana on koneeni Intelin integroitu näytönohjain, sillä ongelmia on ilmennyt muissakin peleissä ja ohjelmissa.
Minullakin näyttää tuolta.

Tietoja koneesta:
Näytönohjain = NVIDIA GeForce 2 MX
Prosessori = AMD Athlon 1.10GHz
Muisti = 316mb SDRAM
Projektit: Fiperus - Jäädytetty pidemmäksi aikaa.
Voitot: Viikkokisa XIII, Pikapelikisa 3, Pikapelikisa 13
http://www.sami345.tk/

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by Dibalo » Mon Dec 10, 2007 6:30 pm

ChaosBasic 0.0.1.8

Viimeinkin uusi versio ulkona! Ominaisuuksia on pyritty lisäämään, suurimpia bugeja korjaamaan ja dokumentaatiota parantamaan. Huomautan kuitenkin, että tämäkään versio ei ole vielä se kunnollinen, vaan vasta testailua ja hienosäätöä. En jaksa sen enempää käydä mainostelemaan, dokumentaatiosta löydätte tarvittavan. 8-)

Lataa ChaosBasic 0.0.1.8
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by CCE » Mon Dec 10, 2007 6:41 pm

Hienoa, on jopa tuki kuville mukana.

Mutta testikoodista käännetty .exe herjaa väärästä kansiosta, ilmeisesti homma ei pelaa kunnolla jos mediaa ladataan kansiosta jonka polussa on välilyönti.

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by Dibalo » Mon Dec 10, 2007 6:42 pm

CCE wrote:Hienoa, on jopa tuki kuville mukana.

Mutta testikoodista käännetty .exe herjaa väärästä kansiosta, ilmeisesti homma ei pelaa kunnolla jos mediaa ladataan kansiosta jonka polussa on välilyönti.
Kyllä. Olet oikeassa. Tutkin asiaa..
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
Pate5
Artist
Artist
Posts: 551
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:53 pm
Location: Vantaa

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by Pate5 » Mon Dec 10, 2007 6:47 pm

Itsellä sama juttu. Kun siirsin C:\-kansioon, alkoi toimia.
CoolBasic henkilökuntaa
Graafikko

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by jannepelaa » Mon Dec 10, 2007 7:22 pm

Esimerkit eivät käänny. :(

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by Dibalo » Mon Dec 10, 2007 7:24 pm

jannepelaa wrote:Esimerkit eivät käänny. :(
Mitäköhän lukee Compiler.log:ssa?
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by jannepelaa » Mon Dec 10, 2007 7:30 pm

Windows ilmoittaa, että ohjelma sulkeutui äkillisesti. Käytössä Vista.
EDIT: Compiler.logia ei siis muodostu.
EDIT2: Compiler sammuu, mutta ChaosRun toimii siirtämällä C:/-kansioon normaalisti. :o XP:llä tätä äkillistä sammumista ei huomaa, koska xp ei valita siitä.
EDIT3: Ihan hyvä :) , mutta olisi kiva jos nuo bugit korjautuisivat seuraavassa versiossa.

User avatar
Sami345
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Fri Aug 31, 2007 4:52 pm
Contact:

Re: ChaosBasic [version 0.0.1.8]

Post by Sami345 » Mon Dec 10, 2007 10:25 pm

Jos on käännetty exe on työpöydällä se ei toimi. Sain selvitettyä syyn. Se ei toimi koska työpöydän polussa on välilyöntejä. Jos taas laitan vaikka "C:\run\" kansioon toimii aivan hyvin.
Tässä viellä virhe ilmoitus jonka heittää jos on työpöydällä:
Projektit: Fiperus - Jäädytetty pidemmäksi aikaa.
Voitot: Viikkokisa XIII, Pikapelikisa 3, Pikapelikisa 13
http://www.sami345.tk/

Post Reply