ChaosBasic [version 0.0.2.4]

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic

Post by Dibalo » Sun Nov 11, 2007 2:31 pm

Tässäpä olisi yksinkertainen pikku demo: *linkki poistettu*
Siinä on tuhat lehmää ruudulla. Näiden skaalaus ja rotaatio hoituu reaaliajassa. En ole siis esilaskenut lehmien kuvia tai mitään muuta. Lisäksi lehmien päällä lentelee venyvä kartta 80% läpinäkyvyydellä. Kumpikaan efekti ei ole mahdollista nyky-CB:llä. Tälläistä on sitten luvassa piirtokomentojen tehon osalta... 8-)

Itseäni jäi kaivamaan hienoinen pettymys, sillä FPS on koneellani (Radeon X800GT) vain 880. Oman FPS:nne näette ajon jälkeen generoidusta "fps.log"-tiedostosta. Se on suorituksen ruudunpäivityksen keskiarvo (average fps). Olisi mukava tietää toimiiko tuo demo, ja jos toimii niin millaisilla päivitysnopeuksilla ja millaisella kokoonpanolla.

EDIT: Huomattiin muutama paha bugi, joten poistin linkin. Yritän saada toimimaan paremmin vielä tänä iltana.
Last edited by Dibalo on Sun Nov 11, 2007 2:54 pm, edited 1 time in total.
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
kaarle
Newcomer
Posts: 20
Joined: Tue Aug 28, 2007 1:27 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo1 julkaistu]

Post by kaarle » Sun Nov 11, 2007 2:44 pm

Hyvin kyllä toimii mutta ei luo mitään fps.log - tiedostoa..
EDIT:

Lisäksi ohjelman sulkemisen jälkeen suoritinkäyttö ampasee 100% :shock:

EDIT:

Oho! Jos ohjelman sulkee escistä, se luo log. -tiedoston, mutta jos sen sulkee rastista, silloin suoritinkäyttö nousee eikä ohjelma luo log. -tiedostoa.

Joo siis Fps oli 60 virkistystaajuuden mukaan. Näyttis on Nvidia 8600 GT

Last edited by kaarle on Tue Nov 13, 2007 4:44 pm, edited 2 times in total.
Käväseppä tässä välissä sivuillani :)
-
Kisuli's Great Adventure: The Three Diamonds on valmis!
-

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: ChaosBasic [techdemo1 julkaistu]

Post by Henkru » Sun Nov 11, 2007 9:50 pm

Fps oli 213.058 :D

User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: ChaosBasic [techdemo1 julkaistu]

Post by KilledWhale » Mon Nov 12, 2007 4:48 pm

Testit toimivat niinkuin kuvailitkin. Koneessa ei vc++ asennettuna, mutta visual studio 2008 osia löytyy
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

User avatar
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: ChaosBasic [techdemo1 julkaistu]

Post by Dande » Mon Nov 12, 2007 5:42 pm

Eka testi toimi niinkuin pitikin, mutta toinen ja kolmas olivat toimimatta. Ei ole vc++ ollut.

Mukava muuten kuulla että tämä edistyy

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo1 julkaistu]

Post by Dibalo » Mon Nov 12, 2007 10:44 pm

Check this out: http://koti.mbnet.fi/masa_89/koodaus/techdemo02.zip

Uusi tekniikkademo (ensimmäinen) julkaistu! Poistin pari pahaa bugia ja lisäilin hieman karkkia:
- Tuhat lehmää reaaliaikaisella skaalauksella ja rotaatiolla
- Venyvä kartta
- reaaliaikainen fps (tekstiä)
- kaikkien edellisten läpinäkyvyyden säätö näppäimillä!

Että semmosta... FPS-tuloksia eri laitteistoilla ottaisin mieluusti vastaan (kertokaa näyttis ja prossu).. 8-)
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
Murskaaja
Member
Posts: 92
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:19 pm
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Murskaaja » Mon Nov 12, 2007 11:40 pm

Puuttuukohan kannettavaltani jotain, kun lehmien yms sijasta on vain valkoisia laatikoita:
Image
Säädin kuvaa varten hieman noita läpinäkyvyyksiä, jotta tulisi selvemmin ilmi miten ohjelma pyörii koneellani. FPS oli hieman yli 40.
ASCII star wars Xtreme | Cool Bombers | Combat (kehitteillä)

RedShadow productions

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Dibalo » Mon Nov 12, 2007 11:44 pm

Kannettavastasi puuttuu non-power-of-2-tekstuurien tuki. Näytönohjaimen ajurien päivitys saattaa auttaa asiaan. Kannettavat ovat riskiryhmässä, sillä niissä ei ole kunnollista näytönohjainta... Mutta tosiaan: ajurien päivitys (ja ehkä myös openGL:n) saattaa auttaa.
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Jonez » Mon Nov 12, 2007 11:49 pm

Oliko tarkoituskin saada paljon pienempiä tuloksia kuin tossa edellisessä techdemossa? Ite en sitä ekaa kokeillu, mut odottelin sen perusteella tästäkin suuremaa tulosta kuin sain. Fps oli kuitenkin siinä 75 paikkeilla, eli sama kuin näytön virkistystaajuus.

Näyttis on Club3D 8600GT 256MB ja prossu AMD Athlon 64 X2 4000+

Edit.
Kokeilin huvikseni vaihtaa näytön virkistystaajuutta, jonka seurauksena techdemonkin fps:kin rajoittui 70:neen (uusi virkistystaajuus). Onko toi ihan tarkotuksellista?
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

User avatar
Dibalo
Advanced Member
Posts: 298
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:12 pm
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Dibalo » Tue Nov 13, 2007 12:18 am

Jonez wrote:Kokeilin huvikseni vaihtaa näytön virkistystaajuutta, jonka seurauksena techdemonkin fps:kin rajoittui 70:neen (uusi virkistystaajuus). Onko toi ihan tarkotuksellista?
Itselläni FPS on siinä 820 luokkaa, joten selvästi tuo ottaa virkistystaajuuden mukaan (vsync). Sinulla on näytönohjaimesi asetuksissa päällä vsync, jonka poistamalla saat "oikeat" fps:t esiin.

Murskaaja: Tein power-of-2 -version: http://koti.mbnet.fi/masa_89/koodaus/te ... _npow2.zip
Toivottavasti tuo toimii sinullakin.. :)
Last edited by Dibalo on Tue Nov 13, 2007 2:31 pm, edited 1 time in total.
The darkest spells can be found from
http://tunkkaus.blogspot.fi

User avatar
Murskaaja
Member
Posts: 92
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:19 pm
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Murskaaja » Tue Nov 13, 2007 12:34 am

Dibalo wrote:Murskaaja: Tein non-power-of-2 -version: http://koti.mbnet.fi/masa_89/koodaus/te ... _npow2.zip
Toivottavasti tuo toimii sinullakin.. :)
Noniin, nyt toimii! Hyvältä näyttää :)
ASCII star wars Xtreme | Cool Bombers | Combat (kehitteillä)

RedShadow productions

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by temu92 » Tue Nov 13, 2007 1:44 am

Näyttis: Nvidia GF 7800 GS 256Mt ja Prossu: AMD Athlon XP 3200+ 2,2GHz
Itellä just pyöri 60 fps ja johtuu kai siitä vsyncistä. Kukaan tietäs miten sen saisin pois?

User avatar
Sami The Great
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:15 pm
Contact:

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Sami The Great » Tue Nov 13, 2007 6:09 am

Mulla on:
Connect3D Radeon 256 Mt Ytimen nopeus: 550 MhZ Muistin nopeus: 640 MhZ
AMD athlon X2 3800+ Kellotaajuus: 2300 MhZ
Kingston 2 Gt; 667 Mhz DDR2 Muistia (Ei vaikuta paljoa ?)

FPS oli 1403

Vaikuttaa ihan nopealta kyhäelmältä.
http://www.rockodilegames.com
CoolBasickin käyttäjä vuodesta 2004.

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Jonez » Tue Nov 13, 2007 9:28 am

Logi näytti 782 kun otin vsyncin pois. Edelleen toi AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.1 Ghz, ja näyttis Club 3D 8600GT 256MB
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by jannepelaa » Tue Nov 13, 2007 4:11 pm

Fps 60 eli näytön virkistystaajuus. Kone Nvidia 8400 GS ja AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,6 Ghz tuplaytimenä. En löytänyt vSync-säätöjä Nvidian omasta ohjelmasta. Edittaan jos joku kertoo mistä sen löytää.

User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by KilledWhale » Tue Nov 13, 2007 5:51 pm

FPS oli molemmissa versioissa n.0.7
Läpinäkyvyys ei muuttunut millään tavalla.

Näyttis: Intel(R) 82815 Graphics Controller
Prossu: Pentium III ~790MHz

Vielä kuvaa miltä ensimmäinen näytti:
Attachments
cbtesti.GIF
cbtesti.GIF (38.75 KiB) Viewed 5400 times
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by JATothrim » Tue Nov 13, 2007 6:33 pm

Vau. fps oli (keskiarvo) 181.812
-Intel Celeron 2.4 Ghz , Radeon 2950 128 Mt , 1024 Mt ram.
Ja oletan että tuo ohjelma oli käännetty (vielä liukuhihnalla olevalla) ChB-kääntäjällä. Siis Vau.
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Dande » Tue Nov 13, 2007 7:14 pm

Vau! FPS oli keskimäärin siinä 370-420 välillä. FPS.log sanoo että 382.971 (Satunnaisesti se käväisi jopa 800 ja 250, mutta se johtuu noista muista prosesseista.)
Alla oli siis AMD Ahtlon XP 2,33GHz, 1024MB DDR, Ati Radeon 9600 128MB

Koskas siitä kääntäjästä saisi testiversiota? Ja kuinkas se Linuxille portattavuus?
Last edited by Dande on Tue Nov 13, 2007 8:19 pm, edited 1 time in total.

User avatar
iTKEVAnAKKI
Advanced Member
Posts: 335
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:55 pm
Location: Siellä jossain

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by iTKEVAnAKKI » Tue Nov 13, 2007 7:44 pm

Athlon 64 3500+ 2211MHz, ram 1gb ja ATI radeon x550 ja login mukaan fps oli 185.619. Mutta oli tooooosi paljon ohjelmia päällä :D
Projektit:
Joku projekti meneillään... Mitähän siitäkin tulee ;)

User avatar
Pate5
Artist
Artist
Posts: 551
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:53 pm
Location: Vantaa

Re: ChaosBasic [techdemo02]

Post by Pate5 » Tue Nov 13, 2007 8:53 pm

Hyvältä näyttää jo. Itselläni fps oli 577. :D
CoolBasic henkilökuntaa
Graafikko

Post Reply