Page 1 of 1

Mitä nykyään teette?

Posted: Fri Jan 13, 2017 3:58 pm
by Substance
Moikka, täällä tuli joskus skidinä pyörittyä, mutta siirryin joitain vuosia sitten käyttämään Unityä.

Kiinnostaisi tietää, että mitä nykyään teette, onko CB projekteja yhä käynnissä, vai oletteko siirtyneet jo toisille metsästysmaille.

Itse teen nykyään Unityllä yhtä projektia aika vakavasti. Nyt kolme vuotta Unityä takana, ja tuntuu että saattaisin päästä joskus siihen vaiheeseen, että jopa julkaisisin pelin.

Mutta pitää sitä aina juuriaan muistella, CB:stä sain perustan koko ohjelmoinnin ymmärrykselleni :) Kiitokset siitä!

(Taisin olla tän vuoden eka postaus, hieman hiljaista näyttää olevan)

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Fri Jan 13, 2017 7:07 pm
by Latexi95
Moro

Omat projektit on lähinnä C++ juttuja nykyään, mutta CB-porukan irc-kanavilla ja mökkimiiteissä olen mukana aktiivisesti.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Fri Jan 13, 2017 10:18 pm
by valscion
Mahtava topikki-idea!

Oon ite siirtynyt CB:stä tukevasti JavaScript ja webdevaus-puolelle. Tässä on nyt melkein neljä vuotta tultu oltua mukana semmosessa proggiksessa kuin https://venuu.fi — on tullut kyllä opittua paljon.

Itse tällä hetkellä oon huvikseni kirjoittelemassa NetMatchista versiota, joka toimisi suoraan selaimilla pelattavana. JS:llä kirjoitettuna siis.

CB-proggiksia voisi olla välillä hauska edes ajella, mutta näin OS X:llä (kohta macOS jahka vaan päivittäis) on vähän turhan haastavaa ajaa CB:tä.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Fri Jan 13, 2017 11:12 pm
by Sami The Great
Moikka! Itse koodailen tällä hetkellä pääasiassa C++:saa päivittäin töissä ja joskus myös vapaa-aikankin. Suurin kiinnostus on syntynyt graafiseen- (GLSL ja HLSL) ja peliohjelmointiin. Pelejä olen päässyt tekemään rutkasti opintojen aikana ja nyt valmistumisen jälkeen omassa yrityksessä koodaan peliohjelmointia eri projekteihin. Tässä viime kuun aikana itse asiassa olen huvikseni tehnyt omaa virtuaalikonetta ja Basic-kääntäjää sille.

Töissä koodasin omaa pelimoottoria, mutta projekti kuopattiin yhteistyökumppanin suosituksesta ja siirryimme käyttämään Unreal Engineä. (Linkki keskeytettyyn peliprojektiin). Pelimoottori sisälsi omat työkalut sisällön tuottoon, online multiplayer -tuen, grafiikan piirron sekä fysiikkamoottorin.

Samalla tuli osallistuttua hiukan Ogre3D:n kehitykseen, jonka uuteen versioon implementoin SSAO-tekniikan sekä Distortion-tekniikan. Linkki SSAO-keskusteluun, Linkki distortion keskusteluun

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Tue Jun 20, 2017 7:21 pm
by Jare
Mitähän tässä.. Ohjelmoinnin ja tietokonetuen, ja parin autoalan ohjelmiston parissa on tässä nyt jo vissiin kahdeksan vuotta työelämää takana. Pari pienen pientä yritystä on itsellä pyörityksessä, toisen kautta teen web-kehitystä ja it-tukea. Toisessa firmassa sitten on faija ja broidi mukana ja jälleenmyymme autokorjaamojen tarpeisiin kehitettyä softaa (hostattuna serverillä). Web-puolella suurin osa projekteista on perus kotisivujen toteuttamista ja niiden ylläpitoa, välillä sitten vähän monimutkaisempien palveluiden toteuttamista nettisivuille.

Pelialalle ei aikoinaan tullut lähdettyä. Monta vuotta sitten hain johonkin koulutusohjelmaan, johon pelifirmat hakivat osallistujia isolla haulla. Taisin päästä ryhmähaastatteluun neljänkymmenen hakijan joukkoon, mutta se tie ei sitten johtanut pidemmälle, eikä sen jälkeen ole tullut haettua mihinkään pelialan koulutukseen. Ohjelmointiosaamisenikin on painottunut siten, että enemmän tämä web-puoli on minun alaani :).

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Tue Jun 20, 2017 8:16 pm
by KilledWhale
Plåp, mielenkiintoinen aihe!

Lukion ja armeijan jälkeen päädyin töihin mobiilipelialalle yliopisto-opiskelun alkua edeltävänä keväänä ja sillä tiellä olen edelleen. Töissä teen pelejä pääasiassa Unityllä C#:a kirjoitellen ja sopivan tilanteen sattuessa kirjoittelen myös serveripuolta C++:lla vaikka pääasiassa toiminkin pelidevaajana. Neljän vuoden työuran jälkeen sain tänä keväänä viimein olla osana pelin julkaisemista (http://battlebay.net/) käytettyäni useamman vuoden pelkästään prototyyppien kehitykseen.

Vapaa-ajan koodailut painottuvat omiin C++ projekteihin sekä ajoittaiseen Python-koodailuun harrasteyhdistysten kautta. Kokopäivätyö täysipäiväisen opiskelun lisäksi tosin on rajoittanut edelliset neljä vuotta vapaa-ajan koodailuintoa radikaalisti, mutta toivon mukaan vuoden päästä vapaudut yliopistosta -kortti ilmaantuu tietotekniikan DI:n papereiden muodossa ja harrastamiseen jää enemmän aikaa.

CB:llä tulee nykyisellään hyvin harvoin koodailtua (tosin käytin sitä asioiden testailuun työuran alussa ensimmäisenä kesänäni), mutta CBDecompileria olen kirjoitellut uudelleen C++:lla samalla takaperinmallintaen puuttuvia palasia.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Thu Jun 22, 2017 10:04 pm
by temu92
Sivarin päätyttyä viime kesänä hain Frozenbytelle töihin ja pääsinkin heti haastattelusta palkattuna sisään. Aloittelin viime vuoden elokuussa, joten kohta tulee vuosi täyteen ja tässä juuri viime viikolla he tarjosivat myös vakituista paikkaa :D

Frozenbytellä on tullut koodailtua lähinnä matalamman tason hommaa firman C++:lla tehtyyn in-house engineen. Työnkuvanani onkin enimmäkseen ollut konsoliporttaushommia Xbox Onelle sekä Nintendo Switchille. Eka julkaistu peli, jossa olin osallisena oli Has-Been Heroes viime maaliskuussa ja paraikaa työskentelen myös Nine Parchmentsin kanssa.

Vapaa-ajan koodaukset ovat jääneet vähän vähemmälle (oman nettisivun päivitystä ja WoW addoneita), mutta sen sijaan olen jatkanut musiikin tekoa kuten ennenkin niitä täällä offtopikkiin linkittelin :D Perinteen kunniaksi tässä linkki uuteen materiaaliin: Sonaza.com.

P.S. Hint hint Frozenbyte etsii erityisesti web-ohjelmoijaa sisäiseen projektiin ja C# koodaajaa editorihommiin jos täällä sellaisia sattuu olemaan :) Klik.

Offtopic: woo eka posti 4,5 vuoteen.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Mon Jun 26, 2017 2:15 am
by mza
Last visit was: Wed Aug 11, 2010 7:07 pm

Edellisestä viestistä taitaa näköjään olla jo hetki. :lol:

Työkseni koodaan C++:alla sulautettua softaa, vaikka varsinaisesti en ole ohjelmistoalalla vaan sähkö-DI. Sähköalan opiskeluthan alkoivat jo CB-koodailuaikoina.

Tuli tuossa kokeiltua vanhoja CB-tuotoksia. Editori ja kääntäjä toimii edelleen Win10:llä, mutta jostain syystä pelit toimivat hitaasti.
Harmi sinänsä, sillä noita (GravityKing, Space Heroes) olisi oikeasti pelaillut ihan mielellään enemmänkin. 8-)

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Tue Jun 27, 2017 1:00 am
by Pettis
Jaa-a...

Foorumilla pyörin edelleen harvakseltaan, mutta esimerkiksi tätä topicia en ole huomannut ennen kuin nyt. Edelleen IRC-kanavalla jne pyörin aktiivisesti ja osan CB-nörttien kanssa olen päivittäin tekemisissä mm. pelien kautta jne :)

Varmaan aktiivisemmin olen täälläkin ollut lähemmäs 10 vuotta sitten mukana. Tässä välissä olen käynyt ohjelmistoinsinöörin pätevyyden AMK:sta ja sen jälkeen jäänyt samaisen AMK:hon töihin koodariksi. Pääasiassa teen aikalailla sekalaisia ohjelmistoprojekteja Lapin ammattikorkeakoulun pLabissa sekä satunnaisesti olen yksittäisiä kursseja käynyt keikkahommana opettamassa. Kävin myös samaisesta koulusta teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmasta ylemmän AMK-insinööritutkinnon.

Päivätyön projektihommien lisäksi pyöritän vapaa-ajalla mm. suomen suurinta ilmaisfoorumipalvelua nimeltä MunFoorumi ja muutamia muita palveluita. Teen myös toiminimelläni keikkahommia webbisivujen parissa ja koodailen satunnaisia projekteja.

Pelihommat ovat jääneet aika vähälle. Kiinnostuksesta huolimatta en ole päivätöissäni päässyt VR / pelipuolen projekteja tekemään ellei niissä sitten ole ollut jotain tietokanta / web / muuta backend devausta, sillä ydinosaamiseni on sattuneesta syystä web / tietokantajärjestelmissä. Ehkä vielä jonain päivänä...

Kavereiden kanssa on jonkin verran tullut pidettyä pieniä yhden päivän pelikoodauspäiviä, mutta niistä ei ole mitään julkaisukelpoista tullut tuotoksena. Mielenkiintoa se pelikoodaukseen pitää kuitenkin yllä :)

Vapaa-ajalla koodailu on vähän vaihtelevassa määrin mukana. Jos töissä tulee koodailtua 8h päivässä, niin ei hirveästi tule vapaa-ajalla koodailtua, mutta esim. viimeaikoina, kun ei ole ollut niin teknistä hommaa, niin taas enemmän vapaa-ajalla suunnittelen seuraavaa maailmanvalloitusprojektia :)

Mutta minkäs teet. Kerran koodinörtti, aina koodinörtti. :)

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Mon Jul 17, 2017 10:31 pm
by KankiKalle
Juu, viime sisäänkirjautumisestahan näyttäisi olevan aikaa kuutisen vuotta... Mutta, kun kerran pari vuodessa tulee foorumia vilkaistua niin jos sitä nyt kantaisi kortensa kekoon ja höpöttäisi jotain :P

Oma ohjelmointiharrastus taisi tuolloin jokseenkin lopahtaa ammattikoulun alkamiseen. Autopuolelle tuli mentyä, ja aika kului aina vain enemmän koneita ja romuja rassatessa. Nimimerkkinikin juontaa juurensa osittain tuosta, se ei yritä olla pelkästään puolihävytön vitsi :D Armeijan jälkeen on tullut oltua pari vuotta töissä autokorjaamolla. Katsotaan, jos sitä myöhemmin lukisi hieman lisää ja alkaisi koodailla päästöhuijauksia :lol:

Itsehän en tuolloin ollut taitava ohjelmoimaan ja nykyään en sitäkään vähää, joten on hienoa nähdä että moni muu on samaan aikaan löytänyt siitä itselleen ammatin ja on tekemisissä vanhan harrastuksensa kanssa!

Vaikkei koodailu enempää napannutkaan tuulta alleen ja on nykyään jäänyt pois omista aktiviteeteista, niin myönnettäköön tässä että olihan se hauskaa, mielenkiintoista ja usein päätä näppäimistöön lyövää puuhaa. Toisaalta juuri siksi ne pienet onnistumiset ja ennen kaikkea foorumilaisten kommentit omista projekteista lämmittivät sydäntä. Täytyykin tässä antaa erityskiitos nimimerkeille MAVmaggot ja Igr0 kaikesta avusta ja myöhäisillan keskusteluista mesessä, olette sen ansainneet jos satutte tämän joskus lukemaan. Mesekin on jo aikaa sitten kuopattu ja muukin maailma CB:n ympärillä muuttunut. Mutta foorumi on vielä pystyssä :P

Tämä alkaa kuulosta ikävästi joltain muistopuheelta joten parempi alkaa lopettamaan. Kiitän vielä kumminkin Zeroa, moderaattoreita ja kaikkia foorumilaisia noista vuosista mitä täällä tuli aktiivisemmin pyörittyä. Aina silloin tällöin päähän iskee ajatus pelien tekemisestä, ja silloin ensimmäisenä tulee mieleen CoolBasic.

Saavutus sekin, vai mitä?

Tuossa tuli luettua Coolbasic tulevaisuudessa-ketjua, enkä viitsi sinne erikseen kirjoittaa näin pientä viestiä joten lisään mieluummin tähän:

CB:n vahvuudet aloittelijan kannalta olivat ehdottamasti yksinkertainen, mielenkiintoinen ja suomenkielinen ohjeistus. Vaikkei koskaan mestarikoodaajaksi menisikään hissiyhtiö koneelle kirjoittamaan miljoonaa riviä, CoolBasic antoi pohjan siihen mitä se tietokone oikeasti raksuttaa piirilevyjensä syövereissä. Learning Centerin läpi käytyään ymmärsi jotain muuttujista, objekteista, silmukoista, median toistamisesta, tyypeistä... Tietokoneen sisällä ei liikkunutkaan enää vain kasa sekalaisia ykkösiä ja nollia, vaan kasa melkein hallittuja ykkösiä ja nollia 8-)

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Wed Dec 13, 2017 12:33 pm
by nixe
Ihan en KankiKallen kuuden vuoden edelliseen kirjautumiseen päässyt, mutta edellinen 11.12.2012, eli aikalailla tasan viis vuotta sitte :lol:
Kai se pitää myöntää kuitenkin, että on tullut lueskeltua ajoittain foorumia ihan vierailijana, eli en ihan tuota viittä vuotta ole pimennossa ollut.

Ja vaikka tämäkin ketju alkaa jo olla iäkäs, niin vastaanpa silti.

Eipä paljon CoolBasicin kans ole tullut touhuiltua. Työhommien puolesta koodausta tulee tehtyä lähinnä webin puolelle, viimeisimpänä erään nimeltä mainitsemattoman suomalaisoperaattorin webmailin parissa. Lisäksi töissä pääsee edelleen pakertamaan web-ylläpitäjän ja dba:n roolissa. Vapaa-aika kuluu frisbeegolfin, tietokoneiden rappaamisen, lentosimujen ja dronejen kans touhutessa, perhearjen pyörittämistä unohtamatta.

Saattaa olla että jotain pientä coolbasiciin liittyvääkin on ajatuksissa. Eri asia, saanko sitä puskettua koskaan ulos asti, kun on tätä rautaa tulessa joka suuntaan muutenkin :lol:

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Mon Dec 18, 2017 12:10 am
by JATothrim
Facebook muistutti kummasti tästä foorumista, ja lähdin seuraamaan nostalgian perässä.
Ooh. hoh muistin oman salasanani! Edellisen kerran olin tällä Sat Jun 14, 2014 6:01 pm -- ehh.. kolme vuotta sitten!

Minä olen vähän kenties paikalleen jämähtänyt, sillä taon ajoittain yhä C++ KiloEngineen henkeä, jotta se joskus porttaantuisi linuksille.
Asiasta kiinnostuneet vilkaiskoot projun sivuille: https://bitbucket.org/JATothrim/kiloengine/src

Tämä hirviö oli siis kauan kauan aikaa sitten tarkoitus pultata CooBasicin pelimoottoriksi. Se on 2013 jälkeen elänyt minun ylläpitämänä rinnakkais ulottuvuudessa. :D Oon käyttänyt sitä lähinnä ajan viettoon ohjelmoinnin parissa ja brain dumpaukseen.
Tällä hetkellä ongelmana on, että tämä 100000 LOC Engine rapistuu ja vanhenee. Oon ohjelmoinut siihen lisäksi vuosien varrella kaikkea ylimääräistä, mitä ei varmaan ikinä tarvita peleihin tai multimediaan.
Grafiikka API:ssa ja KiloSprite 2D enginessä on taas kuitenkin mielestäni yhä joitain ideoita ja featureita, mitä et löydä muista softista.

Tänä vuonna olen väsännyt lähinnä C++ PCONE (Parallel Co-Operatively Nested Executor) kirjastoani, mikä helpottaa ohjelmien moniajon toteuttamista. Todella haastavaa ohjelmointia, mutta samalla palkitsevaa kun tietää ratkaisevansa oikeasti haastavaa softan skaalautuvuus probleemaa.

Pythonia on tullut kirjoiteltua töissä paljon. Pyöräytin Pythonia harjoitellessa backup softan omaan käyttöön, joka pakkaa levyn rootin nätisti useiksi .tar.lzo paketeiksi.

Linuxin tunnen nykyään myös sen start_kernel():sta userspaceen asti. Pidän yllä yhtä patchsettiä.
Ura haaveena olisi kenties Linuxin ytimen jonkin subsystemin ylläpito palkkaa vasten tai mahdollisesti jopa oman yrityksen perustaminen.
Nyt junnataan paikallaan, kun tämä terveys ei ihan kestä täysaika palkkatyöitä. :/

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Thu Jan 18, 2018 12:47 am
by Ruuttu
Ei hemmetti, temu92:lla on vieläkin mun viineripokaali allekirjoituksessa.

Pitäis kyllä lähettää Zerolle kontti kaljaa tai ehkä suklaata. Onnellisesti olen päässyt koodin kanssa tappelemaan ammatikseni, enkä mitenkään olisi siinä missä nyt olen ilman CoolBasicia.

Kiitos perkeleesti.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Wed Feb 14, 2018 6:38 pm
by Mikki0000
Peruskoulun viimeistä luokkaa vedän ja yritän saada tarpeeksi hyvät paperit, jotta pääsisin lukioon, muussa tapauksessa menen amikseen sähkö- tai elektroniikka-alalle. Aloitin myös soittamaan kitaraa ja musiikki viekin suuren osan ajastani. Olen miettinnyt jos opettelisi oikeasti ohjelmoimaan nyt kun olen saannut iän myötä järkeä päähän.

Harmillista että Coolbasic yhteisö on lähes kuollut nyt kun jaksan kirjoittaa pitempiä viestejä kun ne Max 3 lauseiset viestit jota joskus ennen lähettelin. Vanhat 11v mikki0000:n postit ovat kieltämättä näin lähes 16 vuotiaana erittäin noloa katseltavaa. Myönnettäköön että viestien lähettämisestä saatavat pisteet kiehtoivat silloin liikaa mutta joka tapauksessa en olisi missään tapauksessa saannut näin pitkää viestiä kirjoitettua, sillä pidin pitkien tekstien kirjottamista vaikeana. Nyt vanhempana se tuntuu selvästi helpommalta (kuten näkyy) ja tässäkin viestissä on huomattavasti enemmän sisältöä kun niissä vanhoissa viesteissä.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Tue Feb 27, 2018 10:42 am
by Zero
Mikki0000 wrote:
Wed Feb 14, 2018 6:38 pm
Vanhat 11v mikki0000:n postit ovat kieltämättä näin lähes 16 vuotiaana erittäin noloa katseltavaa
Usko pois, kun minä luen vanhasta CoolBasicin manuaalista että mitä on tullut kirjoitettua niin kyllä minuakin vähän nolottaa ;)

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Tue Apr 17, 2018 12:48 am
by skinkken
Zero wrote:
Tue Feb 27, 2018 10:42 am
Mikki0000 wrote:
Wed Feb 14, 2018 6:38 pm
Vanhat 11v mikki0000:n postit ovat kieltämättä näin lähes 16 vuotiaana erittäin noloa katseltavaa
Usko pois, kun minä luen vanhasta CoolBasicin manuaalista että mitä on tullut kirjoitettua niin kyllä minuakin vähän nolottaa ;)
Ai niin kuin vaikka "ANIMAATIO - Katsele elokuvia!" :D
(Nää foorumien hymiöt on muuten sata kertaa parempia ku ne nykyaikaiset unicode-emojit. Animoitujakin vielä :lol: )

Lyhyesti sanottuna, itsellä ei ole mennyt elämä ihan putkeen, alanvalinta on vielä pahasti kesken, ollut jo jonkin aikaa.

EDIT: Ja mikäs hirvitys mulla on avatarina...

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Thu Jun 14, 2018 3:21 pm
by Jare
skinkken wrote:
Tue Apr 17, 2018 12:48 am
Lyhyesti sanottuna, itsellä ei ole mennyt elämä ihan putkeen, alanvalinta on vielä pahasti kesken, ollut jo jonkin aikaa.
Ei putkeen ole mennyt mullakaan. Ala on sopiva, mutta masennus ja ahdistus vaivaa - sekä työhön että henkilökohtaiseen elämään liittyen. Mut on mun elämässä kuitenkin hyviäkin juttuja :).

Edit: Oho, vieläkös mä olen moderaattorina? Ei ole tullut moderoitua foorumia moneen vuoteen, ja tuskin on tarvettakaan enää niin monelle moderaattorille, joten mut voi vaikka ottaa moderaattoreista pois :).

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Sun Jul 01, 2018 9:18 pm
by DJ-Filbe
Kappas, foorumi vielä pystyssä ;)

Niin se vaan minustakin tuli koodari. Papereita ei siihen ole ehtinyt hankkia kun opiskelu ei (ainakaan vielä) napannut yliopistossa (17op kasassa :D )
Töitä paiskittu kuitenkin nyt puolisentoista vuotta ja asuntolainaakin otettu näin 22-vuotiaana ja tuntuuhan se mahtavalta, että rahaa tulee nimenomaan koodaamisesta - jo siinäkin valossa että tälle foorumille aikanaan postailemani projektit (muusta viestinnästä puhumattakaan) herättävät suurta hilpeyttä ja häpeää.

Työkseni koodailen sulautettuja järjestelmiä (lähinnä C, AVR) älykotisovelluksiin ja vastaan erään suuren pörssiyhtiön omistaman konsernin yhtiön tuotekehityksestä kahdestaan kollegani kanssa. Entisestä Windows-pojasta on kasvanut Linux-mies ja kieliä on otettu hyvällä tasolla haltuun (HTML5, CSS, JS, PHP, MySQL, Python, C, C++, NodeJS... muutamia mainitakseni). Työstä ei voi olla tykkäämättä, sillä olen melko käytännönläheinen ja työnkuvani on aika kokonaisvaltainen. Töissä tuli alkuaikoina koodailtua versioita algoritmeista CB:llä kun oli ehkä helpoin tapa demota graafisesti sen toimivuus :lol: Muuten ei ole tullut mitään enää CB:llä tehtyä, ja jos joskus onkin, niin MAV sieltä on aina tullut ennemmin tai myöhemmin :mrgreen:

Moni asia on muuttunut noista teinivuosista. Yksi niistä EI ole se, että harrastusprojekteja on edelleen yhtä vaikea saada päätökseen. Yrittänyt tehdä pohjustusta AVR-pohjaiselle syntikalle, mutta uudelleensuunnittelu aina säännöllisesti keskeyttää projektin ja syö motivaation. Ehkä vielä joskus... :lol:

Minäkin kiitän Zeroa, modeja ja koko CB:n sakkia, saattoi olla hyvinkin ratkaisevassa asemassa urakehitykseeni tämä foorumi.

Re: Mitä nykyään teette?

Posted: Mon Jul 02, 2018 4:36 pm
by Jare
DJ-Filbe wrote:
Sun Jul 01, 2018 9:18 pm
Kappas, foorumi vielä pystyssä ;)

Niin se vaan minustakin tuli koodari. Papereita ei siihen ole ehtinyt hankkia kun opiskelu ei (ainakaan vielä) napannut yliopistossa (17op kasassa :D )
Aika sama täällä, datanomi-pohjalta tuli töihin lähdettyä, eli alan pohjatiedot vain koulutuksen puolesta kasassa ja sitten vain duunia. Kaikki muu on tullut opeteltua netistä siinä sivussa, ja välillä hyvin paljonkin kantapään kautta. Varmaan hyvin perusjuttu monelle nörtille. Koulut ei oo oikein mua varten :D.
DJ-Filbe wrote:
Sun Jul 01, 2018 9:18 pm
Töissä tuli alkuaikoina koodailtua versioita algoritmeista CB:llä kun oli ehkä helpoin tapa demota graafisesti sen toimivuus :lol: Muuten ei ole tullut mitään enää CB:llä tehtyä, ja jos joskus onkin, niin MAV sieltä on aina tullut ennemmin tai myöhemmin :mrgreen:
CB taitaa edelleen olla ainoa Windows-puolen käännettävä ohjelmointikieli, mitä osaan. Sillä tuli joitain vuosia sitten tehtyä joitain pieniä apuohjelmia eri juttujen automatisointiin yritysasiakkaiden Windows terminal server -palvelimilla. Ei mitään hienoja eikä mitään missä olisi ollut kunnon käyttöliittymiä, lähinnä vaan tekstit että näppäimistön nappi X tekee jotain, ja kunhan softa on päällä niin se tarkkailee jotain ja tekee jotain joskus, jos tekee... Sen verran monta vuotta että en enää edes muista, mihin kaikkiin pikkujuttuihin niitä tein. Autojen varaosahinnastoihin liittyivät kuitenkin. Ei ole tullut nyt moneen vuoteen käytettyä CB:tä työhommissa.