The War Z

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
User avatar
mkn
Member
Posts: 61
Joined: Wed Feb 17, 2010 4:12 pm

The War Z

Post by mkn » Mon Nov 12, 2012 11:49 pm

Kaverin innoittamana pistin parikymppisen eteenpäin ja ostin the war z. The war z on alfa-vaiheessa oleva mmo jossa pelaaja yrittää selvitä zombeja vilisevässä maailmassa. Noin kuuden pelitunnin jälkeen voin sanoa että viimeinkin osui todella hyvä peli kohdalle.

Pelissä ei ole perinteistä levutussysteemiä vaan pelaaja keskittyy resurssien ja aseiden keräämiseen joiden avulla selviää paremmin eteen tulevista haasteista. Systeemi toimii mainiosti ja pelaaminen on hauskaa. Zombit ovat sopivan haastavia ja vasaralla aseistautuneena 2 kylmää kaveria onkin jo kova vastus. Aseiden löytäminen ei ole helppoa! Muut pelaajat pelaavat yleensä viidakon laeilla ja pitää miettiä vakavasti ennenkuin harkitsee esittäytymistä ventovieraille.

Samaa genreä edustaa arma 2 päälle väsätty modi nimeltää Dayz. Kyseistä viritystä kokeilin vain hetken koska fps oli 12 nurkilla koko "pelielämyksen". The War Z toimii onneksi hyvin 6 vuotta vanhalla toimistokoneellakin joka alittaa alfan suositellut vaatimukset runsaasti.

Peli on vielä keskeneräinen ja muutamia bugeja esiintyy. Pikkuvioista ja keskeneräisyydestä huolimatta peli on täyttä rautaa ja tulee kehittymään eeppiseksi.

+Tunnelma
+Haastava
+avoin ja iso maailma
+muut pelaajat

-muut pelaajat
-Bugit ja keskeneräisyys

Jos joku muukin on kiinnostunut niin voitaisiin mennä seikkailemaan cb-porukalla joku viikonloppu. Tähän ketjuun voisin päivitellä mahdollisia ajankohtia.
"I'd love to change the world, but they won't give me the source code." - Anonymous

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: The War Z

Post by Jani » Mon Jan 28, 2013 10:28 pm

Tähän voisinkin pistää vähän kritiikkiä.

Aloitetaan ihan koodauspuolelta ja siirrytään myöhemmin markkinointiin. WarZ on optimoitu jopa niin hyvin, että uudella NVidiallani tehot on siinä 7-14fps. Ei ole mitään tekosyitä tehojen menetykselle, koska grafiikatkin ovat laittoman huonot. Peli satuttiin tekemään keskeneräiselle pelimoottorille, jota ei vaivauduttu tekemään loppuun. Verrataanpa DayZ, vanhoillakin systeemeillä pyörii tasaisesti 60fps ja framedroppeja ei tule melkein koskaan.

WarZ:n bisnestyyppi on suorastaan naurettava. Ensinnäkin huomautan, että WarZ on selviytymispeli. Silti jostain kumman syystä voit oikealla rahalla ostaa aseita, ruokaa, bonuksia... Voit myös ostaa hahmonpoiston, jolloin myös menetät kaikki ostetut hyveet (jotka menettää myös kuollessa). Kaikki, jotka vähänkään ovat uskaltaneet valittaa tai vaatia rahanpalautuksia, on permabannittu pelistä. Kaikki, jotka ovat saaneet rahanpalautuksia, on merkattu maailmanlaajuiselle markkinablacklistille (epäluotettava ostaja lopun ikää).

Yhteenveto:
DayZ-klooni, huonommalla moottorilla ja pelimekaaniikoilla. Täysin pay2win-markkinatyyppi, järjetöntä rahastusta ja älytöntä käsittelyä virhetilanteissa.

Mielipide: En pelaa vaikka maksettais.

Loppuhuomautus: En kertonut kaikkia rikkeitä, joita tämän pelin julkaisijat ovat tehneet.
EDIT:

Huomauttaisin, että DayZ julkaistiin puoli vuotta ennen WarZ. WarZ:n tekeminen väitetään olevan aloitettu ennen DayZ:tä, mutta ensimmäiset postit WarZ:stä olivat paljon jälkeen DayZ. Myös kaikki kuvat pelistä ovat feikkejä. http://mmogamecentral.com/the-war-z-scr ... omparison/

Edit2: Löytyi tämmöinen: http://i.imgur.com/EBOr7.jpg Eivät jaksaneet omia tehdä. :)

Edit3:

OP PRODUCTIONS MAY SUSPEND, TERMINATE, MODIFY, OR DELETE ANY ACCOUNT(S) AT ANY TIME OR FROM TIME TO TIME, FOR ANY REASON OR FOR NO REASON, WITH OR WITHOUT NOTICE TO YOU.
Suora lainaus WarZ:n Terms of servicestä. GG![/edit]
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

Post Reply