Page 21 of 60

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sat Apr 21, 2012 10:37 pm
by Ruuttu
Okei, eli avasin sivun chromeen ja näin network -välilehdestä että "Content-Type:text/html; charset=UTF-8". Sivun sisällön suoltava PHP on kirjoitettu notepad plus plussalla ja on myös UTF-8 -muodossa, vaikka sillä ei merkitystä olekaan. Jos kirjoitan koodiin vaikkapa

Code: Select all

$rivi = mysql_fetch_row($blahblah);
$tuloste = $rivi[0];
echo "Ääkköset ".$tuloste;
niin "Ääkköset" tulostuu oikein, mutta $tuloste ei, tyyliin "Ääkköset ��kk�set".

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sat Apr 21, 2012 11:35 pm
by Ruuttu
Ilmeisesti merkit menevät vituilleen jo siinä vaiheessa kun syötän ne tietokantaan phpmyadminilla. Tai ainakin se kusee toiseen suuntaan. Ajoin tämän koodin:

Code: Select all

$result = mysql_query('UPDATE doodle_words SET word = "ääkköset"');
Kun katsoin phpmyadminilla, taulussa luki "ääkköset". Oikeesti mitä helvettiä?

Kuten sanottu, ajamani testi.php on UTF-8 -muodossa.
EDIT:

Ratkaistu. Jos sulla on samanlaista häikkää, kokeile iskeä PHP-koodiisi jotain tämän tapaista: mysql_set_charset('utf8',$link);


Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sun Apr 22, 2012 11:42 pm
by Pettis
Eikö tuo UTF-8 ole nykyisin defaultti?

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Mon Apr 23, 2012 8:59 am
by Jare
Pettis wrote:Eikö tuo UTF-8 ole nykyisin defaultti?
En tiedä. Mulla ainakin on ollut sama ongelma kuin Ruuttulla. En vain ole koskaan välittänyt siitä, että phpMyAdmin näyttää ääkköset väärin, vaikka se nyt onkin vähän hankaluuksia tuottanut. Pitää kokeilla josko tuo Ruuttun ratkaisu toimii mullakin.

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 12:07 pm
by Pettis
AInakin se, että www-palvelin, mysql-palvelin ja koodit puhuu pelkkää UTF8:aa on ratkaissut likimain kaikki merkistöongelmat tietokantojen kanssa. Se onkin sitten suurempi ongelma, kun joiltain asiakkailta tulee tietokantadumppeja jotka on generoitu tuollaisella sotketulla merkistöllä olevalla järjestelmällä... Niiden setviminen on aivan tajuton työ. Ne kun tuppaa olemaan utf-8 enkoodattua westerniä joka onkin sitten alunperin utf-8:aa tjsp. sekasotkua.

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 12:33 pm
by axu
Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 12:56 pm
by Ilmuri
axu wrote:Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?
Mitään muita kuin länsimaisia kirjainmerkkejähän ei voi missään kuviteltavassa tilanteessa tarvita.

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 1:27 pm
by axu
Ilmuri wrote:Mitään muita kuin länsimaisia kirjainmerkkejähän ei voi missään kuviteltavassa tilanteessa tarvita.
Äh, tarkoitin tietenkin "jos Latin-1 riittää".

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 1:56 pm
by valscion
axu wrote:Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?
On hyvä totutella jo valmiiksi oikeisiin työkaluihin. Kysymys pitäisi muotoilla toisinpäin: Miksi käyttäisi Latin-1 merkistöä, jos UTF-8:kin toimii?

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Thu Apr 26, 2012 11:03 pm
by esa94
Oikeat miehethän käyttävät vain US-ASCIIta. Miksi ikinä tarvitsisit yli 128 merkkiä?
EDIT:

Ja vähemmän ironisesti toteaisin että US-ASCII on ihan hyvä vaihtoehto ottaen huomioon sen sataprosenttisen UTF-8 –yhteensopivuuden.


Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Wed May 02, 2012 7:52 am
by Laurenzo
Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )

kone: HP Pavilion EG760AA-ABX (pöytäkone)
vanha näytönohjain: ATI RADEON XPRESS 200 series
hinta: 10-100€

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Wed May 02, 2012 8:51 pm
by esa94
Laurenzo wrote:Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )
Enpä usko

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Wed May 02, 2012 10:12 pm
by Viltzu
Laurenzo wrote:Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )

kone: HP Pavilion EG760AA-ABX (pöytäkone)
vanha näytönohjain: ATI RADEON XPRESS 200 series
hinta: 10-100€
viewtopic.php?p=59016#p59016
Lue läpi. Voodoo2 kortit ovat ihan tehokkaita. Mutta lue myös EDIT.

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sun May 06, 2012 12:40 pm
by MrMonday
Tulipahan pelattua pitkästä aikaa vanha kunnon "Prince of persia" läpi, siis ihan tämä alkuperäinen, vuonna 1989 julkaistu tasohyppely. Peli oli yhtä hyvä kuin muistinkin, mikä on vanhojen pelien kohdalla harvinaista, joten uskallan suositella kaikille sarjan ystäville :D

Image

Lataus: http://takegame.ru/arcade/gam/princepersia1.zip

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sun May 06, 2012 1:03 pm
by Ilkka
Onkos kukaan kokeillut vasta kehityksessä olevaa RTS:ää nimeltä 0 A.D? Kaikki jotka pitävät Age of Empires -sarjasta, tulevat rakastamaan tätä peliä sen valmistuessa, nimittäin tämä on jo alpha 9 versiossa täysin pelattava ja loistava paketti. Peli on vielä kehityksessä, mutta on kyllä mahtavaa viihdettä! ;)

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Sun May 06, 2012 2:30 pm
by Sami The Great
Tulipahan taas todettua kantapään kautta, että mitään mikä toimii ei kannata päivittää. Meni yhteensä 6 tuntia paikantaa vika kun menin päivittämään java IDE:n android työkalun :D Uuteen päivitykseen oli tullut "ominaisuus", että asetuksista pitää laittaa täppi vielä lisäksi linkitettävän kirjaston viereen, jotta se toimii (koodi kuitenkin kääntyy normaalisti, jos kirjasto on vain listalla). Samalla onnistuin tuhoamaan projektin kaiken grafiikan kopioidessani kansioita. Onneksi otan varmuuskopiot automaattisesti 5 tunnin välein, joten paljoa ei kerennyt häviämään. :)

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Mon May 07, 2012 6:22 pm
by Laurenzo
Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
koneen laitehallinnassa ei ollut mitään puhetta PCI-e:stä vain PCI:stä.
Mutta kun kurkkasin koneen kuoren alle niin löyty tämmönen
pcie2.jpg
pcie2.jpg (53.13 KiB) Viewed 6731 times
pcie.jpg
pcie.jpg (26.34 KiB) Viewed 6731 times
eli luultavasti toimii?

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Mon May 07, 2012 7:24 pm
by Viltzu
Laurenzo wrote:Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
Kyllä.

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Mon May 07, 2012 8:07 pm
by Laurenzo
Viltzu wrote:
Laurenzo wrote:Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
Kyllä.
Olen samaa mieltä, mutta olisi luullut että esim. laitehallinnassa tai jossain olisi löytynyt tieto että myös PCI-e toimii

(mutta en kyllä ole paljoa sitä tietoa etsinytkään)

Re: Offtopic (I/2012)

Posted: Mon May 07, 2012 8:32 pm
by Feuer
Laurenzo wrote: mutta olisi luullut että esim. laitehallinassa tai jossain olisi löytynyt tieto että myös PCI-e toimii
Eipä laitehallinta mikään bios ole :)

Et voisi laittaa sijaintiisi pilkkujen jälkeen välit, tai yksinkertaistaa sitä?