Offtopic (I/2012)

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Ruuttu » Sat Apr 21, 2012 10:37 pm

Okei, eli avasin sivun chromeen ja näin network -välilehdestä että "Content-Type:text/html; charset=UTF-8". Sivun sisällön suoltava PHP on kirjoitettu notepad plus plussalla ja on myös UTF-8 -muodossa, vaikka sillä ei merkitystä olekaan. Jos kirjoitan koodiin vaikkapa

Code: Select all

$rivi = mysql_fetch_row($blahblah);
$tuloste = $rivi[0];
echo "Ääkköset ".$tuloste;
niin "Ääkköset" tulostuu oikein, mutta $tuloste ei, tyyliin "Ääkköset ��kk�set".

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Ruuttu » Sat Apr 21, 2012 11:35 pm

Ilmeisesti merkit menevät vituilleen jo siinä vaiheessa kun syötän ne tietokantaan phpmyadminilla. Tai ainakin se kusee toiseen suuntaan. Ajoin tämän koodin:

Code: Select all

$result = mysql_query('UPDATE doodle_words SET word = "ääkköset"');
Kun katsoin phpmyadminilla, taulussa luki "ääkköset". Oikeesti mitä helvettiä?

Kuten sanottu, ajamani testi.php on UTF-8 -muodossa.
EDIT:

Ratkaistu. Jos sulla on samanlaista häikkää, kokeile iskeä PHP-koodiisi jotain tämän tapaista: mysql_set_charset('utf8',$link);


User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Pettis » Sun Apr 22, 2012 11:42 pm

Eikö tuo UTF-8 ole nykyisin defaultti?
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 862
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Jare » Mon Apr 23, 2012 8:59 am

Pettis wrote:Eikö tuo UTF-8 ole nykyisin defaultti?
En tiedä. Mulla ainakin on ollut sama ongelma kuin Ruuttulla. En vain ole koskaan välittänyt siitä, että phpMyAdmin näyttää ääkköset väärin, vaikka se nyt onkin vähän hankaluuksia tuottanut. Pitää kokeilla josko tuo Ruuttun ratkaisu toimii mullakin.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Pettis » Thu Apr 26, 2012 12:07 pm

AInakin se, että www-palvelin, mysql-palvelin ja koodit puhuu pelkkää UTF8:aa on ratkaissut likimain kaikki merkistöongelmat tietokantojen kanssa. Se onkin sitten suurempi ongelma, kun joiltain asiakkailta tulee tietokantadumppeja jotka on generoitu tuollaisella sotketulla merkistöllä olevalla järjestelmällä... Niiden setviminen on aivan tajuton työ. Ne kun tuppaa olemaan utf-8 enkoodattua westerniä joka onkin sitten alunperin utf-8:aa tjsp. sekasotkua.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Offtopic (I/2012)

Post by axu » Thu Apr 26, 2012 12:33 pm

Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Ilmuri
Developer
Developer
Posts: 277
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm
Location: \o

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Ilmuri » Thu Apr 26, 2012 12:56 pm

axu wrote:Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?
Mitään muita kuin länsimaisia kirjainmerkkejähän ei voi missään kuviteltavassa tilanteessa tarvita.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä
CoolBasic Classic

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Offtopic (I/2012)

Post by axu » Thu Apr 26, 2012 1:27 pm

Ilmuri wrote:Mitään muita kuin länsimaisia kirjainmerkkejähän ei voi missään kuviteltavassa tilanteessa tarvita.
Äh, tarkoitin tietenkin "jos Latin-1 riittää".
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by valscion » Thu Apr 26, 2012 1:56 pm

axu wrote:Onko muuten ideaa käyttää UTF-8:a, kun Latin-1 merkistö sisältää kaikki tarvittavat merkit?
On hyvä totutella jo valmiiksi oikeisiin työkaluihin. Kysymys pitäisi muotoilla toisinpäin: Miksi käyttäisi Latin-1 merkistöä, jos UTF-8:kin toimii?
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2012)

Post by esa94 » Thu Apr 26, 2012 11:03 pm

Oikeat miehethän käyttävät vain US-ASCIIta. Miksi ikinä tarvitsisit yli 128 merkkiä?
EDIT:

Ja vähemmän ironisesti toteaisin että US-ASCII on ihan hyvä vaihtoehto ottaen huomioon sen sataprosenttisen UTF-8 –yhteensopivuuden.


User avatar
Laurenzo
Member
Posts: 85
Joined: Mon Apr 25, 2011 8:28 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Laurenzo » Wed May 02, 2012 7:52 am

Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )

kone: HP Pavilion EG760AA-ABX (pöytäkone)
vanha näytönohjain: ATI RADEON XPRESS 200 series
hinta: 10-100€
Aloittelija koodari joka
osaa jo jotain (ehkä) :)
KOTISIVU

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2012)

Post by esa94 » Wed May 02, 2012 8:51 pm

Laurenzo wrote:Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )
Enpä usko

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Viltzu » Wed May 02, 2012 10:12 pm

Laurenzo wrote:Hyvä näytönohjain PCI väylään (ei PCI-e :mrgreen: )

kone: HP Pavilion EG760AA-ABX (pöytäkone)
vanha näytönohjain: ATI RADEON XPRESS 200 series
hinta: 10-100€
viewtopic.php?p=59016#p59016
Lue läpi. Voodoo2 kortit ovat ihan tehokkaita. Mutta lue myös EDIT.

MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Offtopic (I/2012)

Post by MrMonday » Sun May 06, 2012 12:40 pm

Tulipahan pelattua pitkästä aikaa vanha kunnon "Prince of persia" läpi, siis ihan tämä alkuperäinen, vuonna 1989 julkaistu tasohyppely. Peli oli yhtä hyvä kuin muistinkin, mikä on vanhojen pelien kohdalla harvinaista, joten uskallan suositella kaikille sarjan ystäville :D

Image

Lataus: http://takegame.ru/arcade/gam/princepersia1.zip
Last edited by MrMonday on Sun May 06, 2012 1:42 pm, edited 2 times in total.

User avatar
Ilkka
Active Member
Posts: 201
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:01 am

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Ilkka » Sun May 06, 2012 1:03 pm

Onkos kukaan kokeillut vasta kehityksessä olevaa RTS:ää nimeltä 0 A.D? Kaikki jotka pitävät Age of Empires -sarjasta, tulevat rakastamaan tätä peliä sen valmistuessa, nimittäin tämä on jo alpha 9 versiossa täysin pelattava ja loistava paketti. Peli on vielä kehityksessä, mutta on kyllä mahtavaa viihdettä! ;)
Image

User avatar
Sami The Great
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:15 pm
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Sami The Great » Sun May 06, 2012 2:30 pm

Tulipahan taas todettua kantapään kautta, että mitään mikä toimii ei kannata päivittää. Meni yhteensä 6 tuntia paikantaa vika kun menin päivittämään java IDE:n android työkalun :D Uuteen päivitykseen oli tullut "ominaisuus", että asetuksista pitää laittaa täppi vielä lisäksi linkitettävän kirjaston viereen, jotta se toimii (koodi kuitenkin kääntyy normaalisti, jos kirjasto on vain listalla). Samalla onnistuin tuhoamaan projektin kaiken grafiikan kopioidessani kansioita. Onneksi otan varmuuskopiot automaattisesti 5 tunnin välein, joten paljoa ei kerennyt häviämään. :)
http://www.rockodilegames.com
CoolBasickin käyttäjä vuodesta 2004.

User avatar
Laurenzo
Member
Posts: 85
Joined: Mon Apr 25, 2011 8:28 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Laurenzo » Mon May 07, 2012 6:22 pm

Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
koneen laitehallinnassa ei ollut mitään puhetta PCI-e:stä vain PCI:stä.
Mutta kun kurkkasin koneen kuoren alle niin löyty tämmönen
pcie2.jpg
pcie2.jpg (53.13 KiB) Viewed 5202 times
pcie.jpg
pcie.jpg (26.34 KiB) Viewed 5202 times
eli luultavasti toimii?
Last edited by Laurenzo on Tue May 08, 2012 2:20 pm, edited 1 time in total.
Aloittelija koodari joka
osaa jo jotain (ehkä) :)
KOTISIVU

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Viltzu » Mon May 07, 2012 7:24 pm

Laurenzo wrote:Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
Kyllä.

User avatar
Laurenzo
Member
Posts: 85
Joined: Mon Apr 25, 2011 8:28 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Laurenzo » Mon May 07, 2012 8:07 pm

Viltzu wrote:
Laurenzo wrote:Käykö tietokoneeseeni PCI-e väyläinen näytönohjain?
Kyllä.
Olen samaa mieltä, mutta olisi luullut että esim. laitehallinnassa tai jossain olisi löytynyt tieto että myös PCI-e toimii

(mutta en kyllä ole paljoa sitä tietoa etsinytkään)
Last edited by Laurenzo on Tue May 08, 2012 2:20 pm, edited 1 time in total.
Aloittelija koodari joka
osaa jo jotain (ehkä) :)
KOTISIVU

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Offtopic (I/2012)

Post by Feuer » Mon May 07, 2012 8:32 pm

Laurenzo wrote: mutta olisi luullut että esim. laitehallinassa tai jossain olisi löytynyt tieto että myös PCI-e toimii
Eipä laitehallinta mikään bios ole :)

Et voisi laittaa sijaintiisi pilkkujen jälkeen välit, tai yksinkertaistaa sitä?
Last edited by Feuer on Tue May 08, 2012 3:46 pm, edited 1 time in total.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

Post Reply