Page 1 of 1

Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 11:44 am
by TukeKoodi
Koneeni on alkanut täyttymään kaikesta turhasta, ja tuntuu että joka paikassa on turhia tiedostoja. Kone on alkanut hidastumaan, ja en keksi mihin kaikki levytila on kulunut. Ajattelin formatoida koneen niin, että kaikki tiedostot lähtisivät, paitsi ne jotka olivat kun koneen ostin. Eli onnistuuko tämä "tehdasasetuksille palauttaminen" jotenkin? Koneen mukana ei tullut palautuslevykkeitä.

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 11:50 am
by Feuer
Koneen mukana tuli manuaali, josta saattaisi ehkämahdollisesti löytyä jotain vihjeitä :P

Mikä kone kyseessä?

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 11:52 am
by TukeKoodi
Compaq Presario CQ56, tarkemmin en tiedä...

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 11:59 am
by TukeKoodi
Ei tullut ohjeita mukana

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 12:10 pm
by Feuer
Tämän takia minä harrastan merkkikoneita mahdollisimman vähän. Ilmeisesti koko tehdasasetusten palautus nojaa siihen, että käyttäjä tajuaa tehdä Windows 7n varmuuskopiosysteemillä recovery discit. Lue otsikon "Backup & Recovery" alta.

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sun Oct 02, 2011 7:34 pm
by Nassi_Setä
Yleensä HP:ista löytyy kovolle tehty palautus osio

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Mon Oct 03, 2011 7:35 pm
by esa94
Nassi_Setä wrote:Yleensä HP:ista löytyy kovolle tehty palautus osio
Itselläni ainakin läppäri vaati palautuslevyn. Hyvinhän se meni; Teetin sillä parin palautus-CD:n kuvia joista kumpikaan ei mahdu standardikokoiselle levylle. Ohjelmaa ei myöskään voi ajaa toista kertaa.

Oli aika "GG HP" fiilis

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sat Oct 15, 2011 6:06 pm
by JATothrim
Paras vaihtoehto olisi, jos olisi puhdas Win7 asennusmedia ilman HP:n kilkatteita: kaikki osiot veks ja kone sileäksi. Paketti kannettavan mukana tulevat ohjelman ovat yleensä hyödyttömiä. ;) Lisäksi uusimmat ajurit saa ladattua valmistajan sivuilta.
Mutta jos älysin nyt oikein, tuota asennusmediaa ei ole, vaan koneella on HP:n palautusosio. Palautusosio on tyhmä: käyttöosio (C:\) formantoidaan sileäksi ja asennusohjema jyrää puoliksi asennetun vanhentuneen windowssin palautusosiolta kaikkine turhakkeineen takaisin C:\ asemalle. Sen palautus osion saa näkymään näin: käynnistä -> tietokone - right click -> "hallitse tietokonetta" -> Levynhallinta.

Tämä on vähän hankalampi juttu verrattuna siihen, kun formantoin läppärini ja minulla oli kokonainen Win7 asennusmedia; C:\Users\ kansio modattu kakkos osiolle turvaan ja kaikki ohjelmat asennettu ajureita lukuun ottamatta toiselle osiolle nätisti järjestykseen. :roll:

Eikai siinä muuta kuin boottaat koneen palautusosiolta räpyttämällä F8:ia (voi olla jokin muukin F-nappi) ja kokeilet.

Re: Kuinka formatoida Win 7?

Posted: Sat Oct 15, 2011 7:17 pm
by Latexi95
Itselläni sujui varsin kivuttomasti Win 7 formatointi tuon vähän aikaa sitten tapahtuneen virus episodin jälkeen. Ubuntun live-cd:n avulla siirsin toiselle osiolle kaiken säilyttämisen arvoisen ja palautin viruksen poistamat tiedostot. Sitten vaan levyltä uutta Win7 sisään. Asukselle reilusti plussaa siitä, että myös kaikkien koneessa valmiina olleiden ohjelmien asennustiedostot löytyivät helposti Asuksen sivuilta.