Tietokoneet ja komponentit

Muu yhteisön välinen keskustelu.
VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Sat May 05, 2012 1:22 pm

Päätinpä sittenkin heittää kirveen kaivoon tämän konevanhuksen kanssa. Nyt on aika teleportautua nykyajan ihmeelliseen maailmaan.. Cdon.comista pystyy näemmä alle sadankin euron kuukausmaksulla saamaan yli tuhannen euron(n.1600e) laatutavaraa, eli suunnittelussa olisi tälläinen jeesus kokoonpano:

Emolevy: Asus Sabertooth X79 8xDDR3 Pci-E 3 ready ja kaikkee muuta hienoa.
Näytönohjain: Asus HD7950 3GB
Prosessori: Intel Core i7 3960K 3,2ghz LGA2011(joo, kyllä tuo kanta on siin emos)
32-64GT RAM
2TB WD kovalevy

Olisiko kommenttia? Nuo kaikki osaset varmaan ovat yhteensopivia, mutta olisiko vieläkin parempaa settiä cdon.comista? Itse ainasin tyytyisin tuohon kokoonpanoon.
EDIT:

Unohdin mainita Windows 7 Home Premium 64-bittisen käyttöjärjestelmän..


User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Viltzu » Sat May 05, 2012 1:59 pm

VerkkoGuru wrote:Päätinpä sittenkin heittää kirveen kaivoon tämän konevanhuksen kanssa. Nyt on aika teleportautua nykyajan ihmeelliseen maailmaan.. Cdon.comista pystyy näemmä alle sadankin euron kuukausmaksulla saamaan yli tuhannen euron(n.1600e) laatutavaraa, eli suunnittelussa olisi tälläinen jeesus kokoonpano:

Emolevy: Asus Sabertooth X79 8xDDR3 Pci-E 3 ready ja kaikkee muuta hienoa.
Näytönohjain: Asus HD7950 3GB
Prosessori: Intel Core i7 3960K 3,2ghz LGA2011(joo, kyllä tuo kanta on siin emos)
32-64GT RAM
2TB WD kovalevy

Olisiko kommenttia? Nuo kaikki osaset varmaan ovat yhteensopivia, mutta olisiko vieläkin parempaa settiä cdon.comista? Itse ainasin tyytyisin tuohon kokoonpanoon.
EDIT:

Unohdin mainita Windows 7 Home Premium 64-bittisen käyttöjärjestelmän..

Tuo n. 1600e kuulostaa hullulta varsinkin jos osamaksulla maksat. Jimssillä vastaava kokoonpano:
Image
2182€. Tämä ilman osamaksua, yleensä kun osamaksulla maksetaan se on loppupeleissä kalliimpi. Mutta, kuten ehkä saatoit huomata tuossa prosessorina on 3960X koska en itse, eikä Jimssilläkään ollut prosessoria 3960K niin laitoin tuon. Mutta jos tarkoitit prosessoria 3930K niin hinnaksi tulisi 1701€. Ilman osamaksua. Kuulostaa kyllä hyvältä jos 1600e hintaan saat nuo. Aivan ja noihin hintoihin tietysti se win7 päälle.

User avatar
Sami The Great
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:15 pm
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Sami The Great » Sat May 05, 2012 3:06 pm

Jos tuollaisen koneen aiot kasata, niin suosittelisin "teleporttaamaan "myös kovalevyn tämän ajan parhaimmistoon. Suositteleisin siis jotain SSD-kovalevyä, koska a) se ei hajoa niin helposti b) se on salaman nopea verrattuna tavalliseen HDD:n. Koska SSD-kovalevyt on vielä aika kalliita, niin itse tasapainottelisin tilantarpeen sopivaksi niin, että SSD-kovalevylle käyttis ja sitten vaikka vähän hitaampi ja isompi kovalevy, johon saa tallennettua isot tiedostot.
http://www.rockodilegames.com
CoolBasickin käyttäjä vuodesta 2004.

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by atomimalli » Sat May 05, 2012 3:38 pm

Olen kuullut että ssd:t tuppaa hajoilemaan tämän tästä :(
Kannattaa varmaan katsoa jokin pienehkö ja tutkia ettei ole kovin hajoilevaa mallia.
Kuulostaa aika hurjalta muistin määrä, mutta sillä pitäisikin pärjätä pitkään. Sopii vähän erikoisempaankin säätöön joidenkin simulaatioiden kanssa tai jotain.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Feuer » Sat May 05, 2012 4:24 pm

Yli 8 gigaa rammia kuulostaa minunkin korvaani joko sijoitukselta pitkälle tulevaisuuteen tai rahan tuhlaukselta. SSD taas on vähän kaksiteräinen miekka, toisaalta niin nopea, että kerran kun on kokeillut, ei tahdo palata HDD:hen, mutta ainakin tämä minun Kingstonini on huono pitämään tiedostojärjestelmää ehjänä.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Sat May 05, 2012 5:01 pm

atomimalli wrote: Kuulostaa aika hurjalta muistin määrä, mutta sillä pitäisikin pärjätä pitkään. Sopii vähän erikoisempaankin säätöön joidenkin simulaatioiden kanssa tai jotain.
Puhuitko RAM- vai kovalevymuistista? Jos kovalevymuistista, niin tykkään latailla melko isojakin tiedostoja. Joten on hyvä olla tarpeeksi tilaa.. Jos Ramista puhuit, niin kuten Feuer sanoikin, se on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen. Ja Cdon.comilta on kyllä tosiaan ihan järkyttävän halvalla laatutavaraa. Se winukka seiskakin vain alle 100e..

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Latexi95 » Sat May 05, 2012 5:09 pm

VerkkoGuru wrote:Puhuitko RAM- vai kovalevymuistista? Jos kovalevymuistista, niin tykkään latailla melko isojakin tiedostoja. Joten on hyvä olla tarpeeksi tilaa.. Jos Ramista puhuit, niin kuten Feuer sanoikin, se on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen. Ja Cdon.comilta on kyllä tosiaan ihan järkyttävän halvalla laatutavaraa. Se winukka seiskakin vain alle 100e..
En usko että kannattaa ottaa vielä 8 gigaa enempää RAMia. Sen enempää ei tarvitse vielä, ja myöhemmin sitä saa kuitenkin jo paljon halvemmalla, niin että se on aika huono sijoituskohde.

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Sun May 06, 2012 2:23 pm

520W-700W Cooler Master GX - 650W € 71.90 € 71.90
Asus HD7950 3GB Direct CU II € 500 € 500
Asus Sabertooth X79 Intel X79 8xDDR3 Socket 2011 ATX € 279.95 € 279.95
CPU-Socket-2011 Intel Core i7 3930K 3,2GHz Socket 2011 Box € 459 € 459
Crucial BallistiX Sport 1x8GB DDR3 1600MHz € 76.95 € 76.95
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit OEM English SP1 € 99.90 € 99.90
NZXT Hades Tower No PSU Black ATX € 70.90 € 70.90
Western Digital Caviar Green WD20EARS 2TB 5400rpm 64MB 3.5" SATA-2 € 105 € 105
Postimaksu € 4.95
Yhteensä € 1668.55
Tällänen kokoonpano ois suunnitelmissa....kopioin tekstin suoraan cdon.comin kassasivultaa, mutta loppujenlopuksi hinta olisi vaivaiset 1668.55e. Ja tuossahan on käyttöjärjestelmä paketissam mukana. :)

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by atomimalli » Sun May 06, 2012 2:53 pm

Mietin tuota näyttistä. Jos et kaikkein uusimpia pelejä himoitse, niin kannattaa miettiä tällästä vaihtoehtoa:

Jos nyt ostaisit alle kahdensadan näyttiksen, niin saat alle kahden vuoden päästä tuon alle puoleen hintaan ja siitä jää vielä yli parin vuoden päästä käytettäväksi parempaan näyttikseen, kuin mitä tuo, jota olet nyt ostamassa :P

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Sun May 06, 2012 3:40 pm

Pystyykö muuten englanninkieliselle Home Premiumille lataamaan netistä suomenkielistä kielipakettia? Ultimatelle kuulema ainakin pystyy.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by valscion » Sun May 06, 2012 3:43 pm

VerkkoGuru wrote:Pystyykö muuten englanninkieliselle Home Premiumille lataamaan netistä suomenkielistä kielipakettia? Ultimatelle kuulema ainakin pystyy.
Ymmärtääkseni ei. Ultimaten ominaisuuksiin kuului muistaakseni se, että siihen sai laitettua vapaasti minkä tahansa kieliversion, kun taas sitä halvemmat vaihtoehdot ovat mitä luultavimmin jumissa siinä kielessä, millä ne on asennettukin. Kannattaisi heti tilata suomenkielinen versio, ei se kuitenkaan montaa euroa enempää maksa.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Sun May 06, 2012 3:46 pm

VesQ wrote:
VerkkoGuru wrote:Pystyykö muuten englanninkieliselle Home Premiumille lataamaan netistä suomenkielistä kielipakettia? Ultimatelle kuulema ainakin pystyy.
Ymmärtääkseni ei. Ultimaten ominaisuuksiin kuului muistaakseni se, että siihen sai laitettua vapaasti minkä tahansa kieliversion, kun taas sitä halvemmat vaihtoehdot ovat mitä luultavimmin jumissa siinä kielessä, millä ne on asennettukin. Kannattaisi heti tilata suomenkielinen versio, ei se kuitenkaan montaa euroa enempää maksa.
ei maksakaan, mutta kun tuos kaupassa ei ole suomenkielistä ja olisi tarkoitus yrittää ostaa kaikki samast kaupast. Ei se kuitenkaan niin vakavaa oo, jos ei löydy samast kaupasta..

**************************************************************************************************************************

Tuultetinongelma ratkaistu..Nyt, kun äitini tahtoi minun yrittävän hieman alemmalla budjetilla suunnitella osia, niin minäpä teinkin niin ja onnistuin hienosti, nyt tälläinen kokoonpano:

Intel Core i7 3,5ghz LGA1155
Asus P8Z77-M Intel Z77 4xDDR3 Socket 1155 mATX(mATX mahtuu minun omaan kotelooni, eli voin hankkiutua kotelon hankinnasta eroon)
4GB RAM(voin aina lähteä lisäämään niitä ja nostaa keskusmuistimäärän 16GB, isommilla kammoilla 32GB)
Asus Radeon HD7850 2GB-näytönohjain
kovalevy: Western Digital 750GB 5400rpm 64MB 3.5" SATA-3

Mutta kysymys onkin: Miten tehokas virtalähde pitää olla, että nämä kaikki pyörivät tarpeeksi hyvin?

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Untitled.bmp » Sun May 13, 2012 9:15 am

VerkkoGuru wrote:
VesQ wrote:
VerkkoGuru wrote:Pystyykö muuten englanninkieliselle Home Premiumille lataamaan netistä suomenkielistä kielipakettia? Ultimatelle kuulema ainakin pystyy.
Ymmärtääkseni ei. Ultimaten ominaisuuksiin kuului muistaakseni se, että siihen sai laitettua vapaasti minkä tahansa kieliversion, kun taas sitä halvemmat vaihtoehdot ovat mitä luultavimmin jumissa siinä kielessä, millä ne on asennettukin. Kannattaisi heti tilata suomenkielinen versio, ei se kuitenkaan montaa euroa enempää maksa.
ei maksakaan, mutta kun tuos kaupassa ei ole suomenkielistä ja olisi tarkoitus yrittää ostaa kaikki samast kaupast. Ei se kuitenkaan niin vakavaa oo, jos ei löydy samast kaupasta..

**************************************************************************************************************************

Tuultetinongelma ratkaistu..Nyt, kun äitini tahtoi minun yrittävän hieman alemmalla budjetilla suunnitella osia, niin minäpä teinkin niin ja onnistuin hienosti, nyt tälläinen kokoonpano:

Intel Core i7 3,5ghz LGA1155
Asus P8Z77-M Intel Z77 4xDDR3 Socket 1155 mATX(mATX mahtuu minun omaan kotelooni, eli voin hankkiutua kotelon hankinnasta eroon)
4GB RAM(voin aina lähteä lisäämään niitä ja nostaa keskusmuistimäärän 16GB, isommilla kammoilla 32GB)
Asus Radeon HD7850 2GB-näytönohjain
kovalevy: Western Digital 750GB 5400rpm 64MB 3.5" SATA-3

Mutta kysymys onkin: Miten tehokas virtalähde pitää olla, että nämä kaikki pyörivät tarpeeksi hyvin?
No se riippuu nyt vähän siitä, onko esimerkiksi näytönohjaimella tarvetta lisävirralle. Mutta taitaa tuo kahen gigan näyttis olla sen verran vähä virtainen, että ei tarvitse ylimääräistä virtaa. Suosittelisin hankkimaan 600-800 watin virtalähteen. Sen luulisi pyörittävän tuota kokoonpanoa hyvin, taitaa tuo sinun Core i7 olla 2700K? Jos näin, niin se tarvitsee 146.9w virtaa(lähde) Kuinka nopea muisti tuossa ramissa on? Sekin vaikuttaa virrankulutukseen. Ja, jos aiot uutta konetta käyttää samalla tavalla, kuin olet nykyisellä, niin enpä usko, että sinun kannattaa vielä ainakaan hankkia uutta käyttöjärjestelmää, jos tosissasi haluat kuluista säästää. Kannattaa myös pyytää kaupalta pakettialennusta, joka yleensä saa lähes, joka kaupassa, jos vain asiakaspalvelun kanssa sovitaan.
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Pettis » Mon May 14, 2012 5:51 pm

Suosittelen käyttämään tätä: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Thu May 17, 2012 7:41 pm

Hei! Ajattelin sittenkin hankkia pakettikoneen, koska helpompaa.. Ajattelin siirtyä nykyaikaan ja ostaa läppärin. Mutta kysymys on: Miten tehokas prosessori on pelikuntoisessa läppärissä? Riittääkö 1.6ghz mihinkään LÄPPÄREISSÄ? sillä näyttää olevan tuo 1.6ghz aika yleinen määrä läppäreissä.

User avatar
Peltsi
Active Member
Posts: 121
Joined: Thu Sep 30, 2010 12:16 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Peltsi » Thu May 17, 2012 7:44 pm

VerkkoGuru wrote:Hei! Ajattelin sittenkin hankkia pakettikoneen, koska helpompaa.. Ajattelin siirtyä nykyaikaan ja ostaa läppärin. Mutta kysymys on: Miten tehokas prosessori on pelikuntoisessa läppärissä? Riittääkö 1.6ghz mihinkään LÄPPÄREISSÄ? sillä näyttää olevan tuo 1.6ghz aika yleinen määrä läppäreissä.
Älä hanki läppäriä ellet raahaa konetta mukanas ympäri maita ja mantuja, varsinkaan jos pelaat koneella. Pelaamiseen soveltuvat läppärit maksavat paljon enemmän kuin saman tehoiset / tehokkaammat pöytäkoneet. Ja 1.6 Ghz ei tosiaan riitä mihinkään, oletettavasti vieläpä joku virtapihi malli (epätehokas).

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by VerkkoGuru » Thu May 17, 2012 7:49 pm

Peltsi wrote:
VerkkoGuru wrote:Hei! Ajattelin sittenkin hankkia pakettikoneen, koska helpompaa.. Ajattelin siirtyä nykyaikaan ja ostaa läppärin. Mutta kysymys on: Miten tehokas prosessori on pelikuntoisessa läppärissä? Riittääkö 1.6ghz mihinkään LÄPPÄREISSÄ? sillä näyttää olevan tuo 1.6ghz aika yleinen määrä läppäreissä.
Älä hanki läppäriä ellet raahaa konetta mukanas ympäri maita ja mantuja, varsinkaan jos pelaat koneella. Pelaamiseen soveltuvat läppärit maksavat paljon enemmän kuin saman tehoiset / tehokkaammat pöytäkoneet. Ja 1.6 Ghz ei tosiaan riitä mihinkään, oletettavasti vieläpä joku virtapihi malli (epätehokas).
Vai on herra sitä mieltä? Mielenkiintoista.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Pettis » Thu May 17, 2012 8:34 pm

Turha odottaa noilta integroiduilta näytönohjaimilta kunnon suorituskykyä uudemmissa peleissä. Toki jos pelaa keveitä ja vanhempia pelejä, niin nuo kaksi läppäriä saattaisivat riittää.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Awaclus » Thu May 17, 2012 11:09 pm

VerkkoGuru wrote:
Peltsi wrote:
VerkkoGuru wrote:Hei! Ajattelin sittenkin hankkia pakettikoneen, koska helpompaa.. Ajattelin siirtyä nykyaikaan ja ostaa läppärin. Mutta kysymys on: Miten tehokas prosessori on pelikuntoisessa läppärissä? Riittääkö 1.6ghz mihinkään LÄPPÄREISSÄ? sillä näyttää olevan tuo 1.6ghz aika yleinen määrä läppäreissä.
Älä hanki läppäriä ellet raahaa konetta mukanas ympäri maita ja mantuja, varsinkaan jos pelaat koneella. Pelaamiseen soveltuvat läppärit maksavat paljon enemmän kuin saman tehoiset / tehokkaammat pöytäkoneet. Ja 1.6 Ghz ei tosiaan riitä mihinkään, oletettavasti vieläpä joku virtapihi malli (epätehokas).
Vai on herra sitä mieltä? Mielenkiintoista.
Acer on tietokonevalmistaja, joka tekee voittoa kuluttajan tietämättömyydellä. Koneissa on tyypillisesti tehokkaat prosessorit, suurehkot kiintolevyt, paljon muistia ja muutenkin hyvät sellaiset osat, mitä on helppo vertailla toisiin jonkin numeroarvon perusteella. Sen sijaan käyttöjärjestelmissä ja etenkin tuulettimissa on säästetty; en tiedä yhtään henkilöä, jonka Acer-läppärillä ei olisi tapana ylikuumentua helposti ja käytössäni ollut alun perin 32-bittisellä Vistalla varustettu Aspire 5520 ei siis edes pystynyt hyödyntämään kaikkea siinä ollutta muistia. Monilla lisäksi touchpad tulkitsee helposti tuon ylikuumentumisen klikkauksina (ja etenkin pelatessa ylimääräisistä klikkauksista voi olla joskus erittäin ratkaiseva haitta). Itselläni myös volumensäätönappi meni pian epäkuntoon sikäli, että riippumatta siitä, kumpaan suuntaan volumea yritti säätää, volume meni aina suuremmalle, mutta tämä nyt ei ole iso ongelma, enkä ole kuullut kellään muulla tällaista olevan.

Älä ota komponentteja katsoessasi huomioon, että kyseessä on läppäri. Ota huomioon, että kyseessä on pelikone. Prossun pitää olla läppärissä ihan yhtä tehokas kuin pöytäkoneessakin, ja jos siihen ei ole varaa, pitää joko luopua läppärivaatimuksesta tai pelikonevaatimuksesta. Ja kannattaa muistaa, että köyhän ei kannata ostaa Aceria huonoa, mutta sitä nyt et aikaisemmin tässä ketjussa näyttänytkään olevan tekemässä.

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Tietokoneet ja komponentit

Post by Untitled.bmp » Fri May 18, 2012 5:32 pm

Joop..Ei kannata Acerin puoleen kääntyä. Minkähänlaiset vaatimukset sinulla mahtaa olla koneeltasi? Jos haluat käyttää sitä perusarkeen(sähköposti,face,mese jnejnejnejne), niin kyllä kas tässä. Mutta edellisistä teksteistä päätellen, ei, joten, tässä peruspelejä pyörittävä läppäri. Vai haluatko kenties pelata kovien poikien sarjassa? Suosittelen kyllä kuitenkin, että hankkisit suosiolla pöytäkoneen, jos taas et tykkää, kun pöytäkoneet vievät paljon tilaa, niin voithan aina kasata m-ITX-koneen, niissäkin voi saada yllättävän tehokkaita. Sain kerran sellaisen kasaan ja löytyihän siinä prossussa kelloja 3.6ghz ja 16GB ramia 8-) Mutta m-ITX:n virtalähde ja kotelo ovat tosi kalliita, joten kannattaa kaivaa taskusta ylimääräistä rahaa :lol:
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

Post Reply