Minecraft

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Minecraft

Post by valscion » Thu Jan 20, 2011 4:17 pm

Wingman wrote:Mitenkäs saan singleplayer mappeja siirrettyä koneelta toiselle? Linuxista Windowsille siis siirtäisin.
Pakkaa kotikansiostasi .minecraft/saves/ kansiossa oleva kansio (world1 esim.) vaikkapa .zip tai .tar tiedostoksi ja siirrä sitten tuo kyseinen tiedosto toiselle koneelle. Windowsissa vastaava kansio löytyy hakemistosta %appdata%/.minecraft (tuon siis kirjoitat osoiteriviin) ja purat sitten vastaavaan saves-kansioon sen paketin, jonka otit siltä Linux-koneelta.

En sitten ole ihan varma, että olikos siellä sitä "saves" kansiota, mutta worldX ainakin löytyy, jossa X on vastaavan maailman numero.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Minecraft

Post by Latexi95 » Thu Jan 20, 2011 4:21 pm

ubuntu: Omasta käyttäjähakemistostasi löytyy piilotettu kansio ".minecraft" ja sen sisällä kansio "saves", josta löytyy karttakansiot. Ota kopioi haluamasi kartta kokonaisena kansiona.
vista: Käyttäjähakemistossasi on piilotettu kansio "AppData" sen sisältä avaa kansio "Roaming" ja sieltä löytyy tuo samanlainen kansio ".minecraft" sitten vain kopioit karttakansion "saves" kansioon.

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Minecraft

Post by MaGetzUb » Thu Jan 20, 2011 4:24 pm

Voikos mitenkää säätää nii et laittaa Saves kansion lähiverkkoon jakoon ja sitten voisi monelta koneelta ladata yhtä karttaa? :) Joo ei minulla ole tarvetta mutta olisi hauska tietää.
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Minecraft

Post by valscion » Thu Jan 20, 2011 4:27 pm

MaGetzUb wrote:Voikos mitenkää säätää nii et laittaa Saves kansion lähiverkkoon jakoon ja sitten voisi monelta koneelta ladata yhtä karttaa? :) Joo ei minulla ole tarvetta mutta olisi hauska tietää.
Sillä tavalla onnistuu, että lähiverkkoon voi laittaa sen saves-kansion jakoon. Se kyllä pitää sitten jokaisen itse kopioida omalle koneelleen oikeaan kansioon, ja mahdollisesti vielä poistaa .session-lock tiedosto, että pääsee pelaamaan sitä.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

xamuli
Newcomer
Posts: 16
Joined: Thu Oct 07, 2010 4:40 pm

Re: Minecraft

Post by xamuli » Thu Jan 20, 2011 4:54 pm

MikkoK wrote:Slimet ovat kyllä olleet pelissä niiden lisäämisen jälkeen kokoajan, mutta niiden spawnausmääriä rajoitettiin ja ne spawnaavat niin alas että siellä harvemmin on luolia eli siksi näitä ei usein näy.
Jos slimet ovat aina olleet pelissä, niin miks sitte Minecraft Forumsilla tehtiin nämä topicit:
-=PETITION=- Please Notch, bring back Slimes ;(
SLIMES ARE BACK! YAY!
Slimes Are Back [Proof Included =D]
Slimes are back????

Ja Minecraft Wikistä löytyi myös tämä:
When slimes were first added, they spawned at a very high rate. This caused Notch to limit slime spawning. However, it appears that he incorrectly calculated slime spawning, leading slimes to spawn only in strange locations. This eventually caused Notch to completely disable natural slime spawning until Beta 1.2_01.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Minecraft

Post by esa94 » Thu Jan 20, 2011 4:57 pm

xamuli wrote:
When slimes were first added, they spawned at a very high rate. This caused Notch to limit slime spawning. However, it appears that he incorrectly calculated slime spawning, leading slimes to spawn only in strange locations. This eventually caused Notch to completely disable natural slime spawning until Beta 1.2_01.
Eli kuten Mikko sanoi, spawnausmääriä rajoitettiin. Joskin täysin.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Minecraft

Post by Latexi95 » Thu Jan 20, 2011 5:29 pm

Laitoin servulleni Runecraft modin sekä Simple Serverin. Ehdottaisin uutta karttaa, kun spawni on ihan palasina jonkun oudon kaatumisen(?) seuraksena. Ilmoittakaa mielipiteenne asiasta.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Thu Jan 20, 2011 6:05 pm

Voisiko joku kiltti ihminen uppia tänne minecraft.exen kun se tuli itse vahingossa poistettua...
EDIT:

sry... oli se sittenkin siellä lataukset-kansiossa... pitäisi todellakin katsoa ennen kuin postaa. Tyhmä minä!

Last edited by naputtelija on Thu Jan 20, 2011 6:07 pm, edited 1 time in total.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Minecraft

Post by Viltzu » Thu Jan 20, 2011 6:06 pm


User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Thu Jan 20, 2011 6:09 pm

Ei se minecraft tahdo toimia! Pelkkää mustaa näyttöä, javakin on päivitetty.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Minecraft

Post by phons » Thu Jan 20, 2011 6:12 pm

Latexi95 wrote:Laitoin servulleni Runecraft modin sekä Simple Serverin. Ehdottaisin uutta karttaa, kun spawni on ihan palasina jonkun oudon kaatumisen(?) seuraksena. Ilmoittakaa mielipiteenne asiasta.
OMFG, jos sait sen Runecraftin toimii kunnolla niin ois maagine : PPP, Ja uus kartta ois jees, ku kartta on tosiaan aika härön näkönen..
Image

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Minecraft

Post by Latexi95 » Thu Jan 20, 2011 6:44 pm

phons wrote: OMFG, jos sait sen Runecraftin toimii kunnolla niin ois maagine : PPP, Ja uus kartta ois jees, ku kartta on tosiaan aika härön näkönen..
Kyllä... Se toimii aivan oikein. :D

Nyt se on vielä "härömmän" näköinen kun siellä leijuu semmoinen puolipallo ilmassa, kun vähän kokeilin faith runea...
EDIT:

Ja sitten älkää tuolko offline modissa sisään.


User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Fri Jan 21, 2011 12:55 pm

Minecraftin servut ovat taas päällä :D
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Minecraft

Post by tuhoojabotti » Sat Jan 22, 2011 2:19 am

naputtelija wrote:Ei se minecraft tahdo toimia! Pelkkää mustaa näyttöä, javakin on päivitetty.
Jos käytössä on 64 bittinen Windows niin ehdotan, että lataat 64 bittisen javan, joka on aika hyvin piilotettu. Jos tämä ei tunnu auttavan, voit kokeilla käyttää erilaisia käynnistysparametrejä ja vaikka luoda .bat tiedoston joka käynnistää minecraftin laitat .bat tiedoston javan asennuskansioon, jossa sijaitsee java.exe sitten kirjoitat tiedostoon "java.exe -Xmx700M -Xms700M -cp Minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame" ja luot batista pikakuvakkeen työpöydälle. Muuttelemalla noita lukuja voi määrittää paljonko Minecraft saa syödä muistia, Xmx tarkoittaa maksimia ja Xms aloitusmuistia.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Sat Jan 22, 2011 4:06 pm

tuhoojabotti wrote:
naputtelija wrote:Ei se minecraft tahdo toimia! Pelkkää mustaa näyttöä, javakin on päivitetty.
Jos käytössä on 64 bittinen Windows niin ehdotan, että lataat 64 bittisen javan, joka on aika hyvin piilotettu. Jos tämä ei tunnu auttavan, voit kokeilla käyttää erilaisia käynnistysparametrejä ja vaikka luoda .bat tiedoston joka käynnistää minecraftin laitat .bat tiedoston javan asennuskansioon, jossa sijaitsee java.exe sitten kirjoitat tiedostoon "java.exe -Xmx700M -Xms700M -cp Minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame" ja luot batista pikakuvakkeen työpöydälle. Muuttelemalla noita lukuja voi määrittää paljonko Minecraft saa syödä muistia, Xmx tarkoittaa maksimia ja Xms aloitusmuistia.
Kokeiltu on ja erroria heitti. En kuitenkaan ole kokeillu java 1.6.0_23:en kanssa. Ja käytössä on win32, vaikkakin aika hidas. Linuxilla :?: näyttää toimivan, vaikka hitaasti.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Minecraft

Post by tuhoojabotti » Sat Jan 22, 2011 7:20 pm

naputtelija wrote:Kokeiltu on ja erroria heitti. En kuitenkaan ole kokeillu java 1.6.0_23:en kanssa. Ja käytössä on win32, vaikkakin aika hidas. Linuxilla :?: näyttää toimivan, vaikka hitaasti.
Auttaisi myös ehkä, jos kertoisit mitä erroria se heittää.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Minecraft

Post by MikkoK » Sat Jan 22, 2011 7:47 pm

xamuli wrote:
MikkoK wrote:Slimet ovat kyllä olleet pelissä niiden lisäämisen jälkeen kokoajan, mutta niiden spawnausmääriä rajoitettiin ja ne spawnaavat niin alas että siellä harvemmin on luolia eli siksi näitä ei usein näy.
Jos slimet ovat aina olleet pelissä, niin miks sitte Minecraft Forumsilla tehtiin nämä topicit:
-=PETITION=- Please Notch, bring back Slimes ;(
SLIMES ARE BACK! YAY!
Slimes Are Back [Proof Included =D]
Slimes are back????

Ja Minecraft Wikistä löytyi myös tämä:
When slimes were first added, they spawned at a very high rate. This caused Notch to limit slime spawning. However, it appears that he incorrectly calculated slime spawning, leading slimes to spawn only in strange locations. This eventually caused Notch to completely disable natural slime spawning until Beta 1.2_01.
Minun talletuksessani ainakin aina kaivoksessa spawnaili slimejä. Siitä vain päättelin. Ja Notch ei ole myöskään itse missään vaiheessa sanonut poistaneensa niitä.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Sat Jan 22, 2011 9:43 pm

tuhoojabotti wrote:
naputtelija wrote:Kokeiltu on ja erroria heitti. En kuitenkaan ole kokeillu java 1.6.0_23:en kanssa. Ja käytössä on win32, vaikkakin aika hidas. Linuxilla :?: näyttää toimivan, vaikka hitaasti.
Auttaisi myös ehkä, jos kertoisit mitä erroria se heittää.
EXPECTION_CLASS_ERROR jotaki siihen suuntaan classdef not found... sama juttu ubuntulla. Ja samassa selvisi että ubuntun clientti sammuu heti kun se lataa kentän.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Minecraft

Post by tuhoojabotti » Sun Jan 23, 2011 2:33 am

naputtelija wrote:EXPECTION_CLASS_ERROR jotaki siihen suuntaan classdef not found...
No tuo vaikuttaisi siltä, että olet yrittänyt modata Minecraftia, tai sitten jar-tiedosto on jotenkin korruptoitunut. Muuta en osaa sanoa, kuin että kokeile ladata uudestaan. Tuommoista virhettä ei ole tullut vastaan. Ja kyllä minulla Ubuntu pyörittää Minecraftia vallan mainiosti.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Minecraft

Post by naputtelija » Sun Jan 23, 2011 2:39 pm

No niin, sainpas käyntiin komentorivillä, mutta heti mojang logon jälkeen blackscreeni ja

Code: Select all

##########GL ERROR##########
@post render
1280: invalid enum
etsin vähän googlesta ja sain selville, että openGL:lle yritetään antaa sopimaton arvo. Pitääkö siis päivittää ajurit?
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

Post Reply