Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Harakka » Fri Oct 05, 2007 10:47 pm

Johtuuko tämä siitä että näppäimistö ei pysty rekisteröimään kaikkia näppäimiä samaanaikaan?
Kyllä.

EDIT: Hmm, ok. Tuli ehkä vastattua liian varmasti. :) Itselläni ei ole kyllä tullut vastaan pelikohtaisia näppäinongelmia koskaan.
Last edited by Harakka on Sat Oct 06, 2007 12:16 am, edited 1 time in total.
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja » Fri Oct 05, 2007 11:10 pm

Raspful wrote:Itselläni on sellainen ongelma, että jos esim. pelaan autopeliä (esim. Flatout 2) jossa pitää käyttää nitroa, ohjata ja painaa kaasua samaanaikaan.
Niin jos painan kaasun pohjaan ja yritän käyttää nitroa samaanaikaan niin nitro ei toimi (nitroa käytän spacesta).
Jos taas irrotan kaasusta ja painan nitron ja painankaasun takasin pohjaan (tässä vaiheessa minulla on siis nitro käytössä) niin ohjaus ei toimi.

Käyttöjärjestelmänä toimii Windows Vista Home Prerium

Johtuuko tämä siitä että näppäimistö ei pysty rekisteröimään kaikkia näppäimiä samaanaikaan?

Kiitos kaikille ketkä vaivautuvat auttamaan! ;)
Takuuseen en mene, mutta vaikuttaa pelikohtaiselta jutulta. Tänään huomasin GunZia pelaillessani, että kaikki nuolet ja spacen sai painaa pohjaan ilman, että biipperistä kuului mitään mölinää, sehän ilmoittaa olemassaolostaan ainakin CB-peleissä kahta nuolta painaessa.

Guest

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Guest » Sun Oct 07, 2007 9:47 pm

Ongelma on näppäimistössä. Eri näppäimistöt lähettävät eri määrän tietoa siitä, mitkä näppäimet ovat sillä hetkellä pohjassa, eikä asia yleensä riipu pelistä. Joskus tietysti voidaan haluta estää esim. kaasun ja jarrun painaminen samanaikaisesti, mutta kyllä Flattarissa pystyy kaasua ja nitroa käyttelemään samaan aikaan =D. Jos asia häiritsee kovastikin pelaamista, niin kympillä kaappaat jonkin halpisnäppiksen kainaloon ja kokeilet sillä, yleensä uudemmissa näppiksissä on alettu taas pyrkiä tarjoamaan pelaajille mahdollisuus painaa monta näppäintä pohjaan samanaikaisesti. Itsellä raja taitaa olla 3 F-näppäintä, 5/6 kirjain- tai numeronäppäintä ja kaikki nuolinäppäimet samaan aikaan pohjassa maksimi.

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Ozcar » Sun Oct 07, 2007 9:48 pm

Anteeksi, tuo edellinen olin siis minä.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja » Sun Oct 07, 2007 10:01 pm

Guest wrote:Ongelma on näppäimistössä. Eri näppäimistöt lähettävät eri määrän tietoa siitä, mitkä näppäimet ovat sillä hetkellä pohjassa, eikä asia yleensä riipu pelistä. Joskus tietysti voidaan haluta estää esim. kaasun ja jarrun painaminen samanaikaisesti, mutta kyllä Flattarissa pystyy kaasua ja nitroa käyttelemään samaan aikaan =D. Jos asia häiritsee kovastikin pelaamista, niin kympillä kaappaat jonkin halpisnäppiksen kainaloon ja kokeilet sillä, yleensä uudemmissa näppiksissä on alettu taas pyrkiä tarjoamaan pelaajille mahdollisuus painaa monta näppäintä pohjaan samanaikaisesti. Itsellä raja taitaa olla 3 F-näppäintä, 5/6 kirjain- tai numeronäppäintä ja kaikki nuolinäppäimet samaan aikaan pohjassa maksimi.
Minulla alkaa varoituspiippaus painaessani 3 näppäintä kerralla pohjaan, mutta GunZissa saa painaa vaikka kaikki ilman mitään valituksia :O joten tuntuisi se riippuvan myös ohjelmasta, jota ajetaan..

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Ozcar » Sun Oct 07, 2007 10:17 pm

Sekä-että? Näppäimistön maksimi on se ehdoton maksimi ellei ohjelma toisin kiellä.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Harakka » Mon Oct 08, 2007 2:54 pm

Näppiksellähän ei ole sellaista rajaa, että korkeintaan esim. kolme mitä tahansa näppäintä voi olla pohjassa, vaan se määrä riippuu siitä mitä näppäimiä painaa. Vanhalla näppikselläni voi olla pohjassa yhtä aikaa numpad-0, oikea nuoli, alas-nuoli, vasen nuoli ja oikea ctrl. Yhtä aikaa eivät kuitenkaan toimi F1-F5. (Kuka arvaa mihin peliin näitä tarvittaisiin? :D)
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

User avatar
Raspful
Member
Posts: 83
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:40 pm
Location: Raisio
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Raspful » Mon Oct 08, 2007 3:16 pm

Kiitos kaikkille jotka auttoivat. Katsotaan mitä on tehtävissä, ei vain millään viitsisi ostaa ihan uuteen koneeseen uutta näppistä. Täytyy yrittää vaihtaa toisen koneen näppis uuteen koneeseen. Ongelma ei ole ainakaan pelissä sillä sama ongelma toistuu myös BF2 pelissä. Jos näppäimistöjen päittäin vaihtaminen auttaa niin täytyy harkita uuden näppiksen ostoa ...
Tiimin kotisivut

Ydintuhon edistyminen:

Koodi=[70%]
Grafiikka=[60%]
Kentät=[40%]
Musiikki=[50%]

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Thu Oct 11, 2007 2:22 pm

Näppiksestähän toi on kiinni. Oma näppis ei suostu rekisteröimään kaikkia funktionäppäimien painalluksia pelatessa Frets on Fireä. Joten jos rasittaa liikaa tuo nii ostas uus näppis

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja » Sat Oct 13, 2007 3:35 pm

Herää kysymys; miksei voisi tehdä näppistä, joka voi rekisteröidä vaikka kaikki namiskat kerralla?

User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Harakka » Sat Oct 13, 2007 5:27 pm

Varmasti voisi tehdä, mutta se kävisi sarjatuotannossa liian kalliiksi. Joka kodista ei taas löydy sopivia työkaluja. ;)
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

User avatar
Pie2
Member
Posts: 55
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:14 pm
Location: Porvoo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pie2 » Sat Oct 13, 2007 11:41 pm

koodaaja wrote:Herää kysymys; miksei voisi tehdä näppistä, joka voi rekisteröidä vaikka kaikki namiskat kerralla?
Kyllähän noita löytyy. Monet pelinäppikset on tehty juuri pelaaminen huomioonottaen. Esim Logitechin G-sarja (viitaten näppiksiin) on juuri pelaamista varten tehty.
Since 24-March 05

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu » Mon Oct 15, 2007 7:38 am

Vanhoilla foorumeilla jo tätä kyselin että mitenkä saan tietokoneen Coolbasicilla valmiustilaan/lepotilaan mutta en löytänyt enään ainakaan vastausta kysymykseen..

Eli tietoa kenelläkään mitenkä saa koneen valmiustilaan, lepotilaan (jos kone tukee sitä), sammutettua ja käynnistettyä uudelleen? Ainakin Execute "logoff" kirjautui ulos mutta muusta en sitten tiedäkkään ja googlella en löydä.. Ja vielä tuosta "logoff" jutusta että sammutukset ja jne ei varmaan kaikki onnistu tuollain ja toimiiko sitten mahdollisimman monissa tietokoneissa?
Image

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Mon Oct 15, 2007 1:45 pm

Tällä ainakin saa koneen käynistettyä uudestaan.

Code: Select all

shutdown -r -t 00
Tuolta löytyy varmaan lisää tietoa asiasta.

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu » Mon Oct 15, 2007 2:22 pm

Selvä. Kiitos.. En löytänyt tuolta linkin sivulta kuinka saada valmiustilaan? Jos tuo hibernation nyt lepotilaa tarkoittaa.
Image

User avatar
anttipanda
Active Member
Posts: 248
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:23 pm
Location: Oulu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by anttipanda » Mon Oct 15, 2007 2:55 pm

Thomazu wrote:Selvä. Kiitos.. En löytänyt tuolta linkin sivulta kuinka saada valmiustilaan? Jos tuo hibernation nyt lepotilaa tarkoittaa.
Katsopa täältä:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa373201.aspx
Suspend on tässä sama kuin standby.
OoO

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu » Tue Oct 16, 2007 7:07 am

En osaa hyödyntää tuota antamaasi linkkiä.. :( oliko sivulla ollut koodi sitä paitsi eri ohjelmointi kielille kuin CoolBasicille?
Image

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Tue Oct 16, 2007 12:44 pm

Thomazu wrote:En osaa hyödyntää tuota antamaasi linkkiä.. :( oliko sivulla ollut koodi sitä paitsi eri ohjelmointi kielille kuin CoolBasicille?
Tämmöisellä viritelmällä toimii:

Code: Select all

SISAAN=MakeMEMBlock (24)

PokeByte SISAAN,0,1
PokeByte SISAAN,8,0
PokeByte SISAAN,16,0

CallDLL "powrprof.dll", "SetSuspendState", SISAAN

DeleteMEMBlock SISAAN
Tuo tosin oli ensimmäinen kerta kun käytän dll:llää tai memblock:keja, joten saattoi tulla joku virhe, mutta ainakin kone menee valmiustilaan.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu » Tue Oct 16, 2007 1:59 pm

Näköjään :) kiitos todella paljon! Saakos tuolla valmiustilaan ja sammutettua tai kirjauduttua ulos? Kokeilen säädellä nuota numeroita aluksi..
Last edited by Thomazu on Tue Oct 16, 2007 6:27 pm, edited 2 times in total.
Image

Akuman
Newcomer
Posts: 13
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:14 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Akuman » Tue Oct 16, 2007 2:45 pm

Juu vistassa on aika paha ongelma. Ostin muutama viikko sitten anysee:n usb digiboksin mutta kun käynnistän ohjelman värimalli vaihtuu vista basiciksi ja sitä ei saa vaihdettua takaisin paitsi automaattisesti kun tietokone uudelleenkäynnistetään. Olisi hyvä tietää, koska tykkään pitää konetta valmiustilassa jos tulee jotain kiireellistä tarkistettavaa.
Mwahahahaaa... Lukemalla tämän sigin olet tuhlannut muutaman sekunnin kallista elinaikaasi.

Post Reply