Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Sat Feb 02, 2013 12:12 pm

Nonniin, oon siitä viime kerrasta jo aikaakin kun täällä kyselemässä olin.

Tällä kertaa minua askarruttaa se, että miten saisin jaettua läppärin netin pysyvästi toiselle koneelle? Tässä olen väliaikaista (eli ad hoc) säätöä käyttänyt, mutta siinä on se huono puoli, että kun jakajakone sammutetaan esimerkiksi yön yli, pitää tehdä taas uusi yhteys. ADSL Modeemi on, mutta suoraan sanottuna en tiedä, miten jakaa läppärin mokkulan netti modeemille, joka jakaa sen edelleen lanin muodossa muille laitteille...

Edit: pientä fiksausta
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...


Sama aononyymi

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Sama aononyymi » Tue Feb 05, 2013 11:30 pm


User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1040
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Fri Feb 08, 2013 9:34 pm

Jos mokkulalla tarkoitat 3G-modeemia, niin tämä voi olla hyödyllinen kapine: http://www.3g-antennit.fi/product/168/t ... a-wlanilla

Tuohon saa 3G-modeemin (USB) kiinni ja siitä voi jakaa internetin sitten eteenpäin. Kannattaa tarkistaa että onko mokkula tuettu jne. Vanhempien luona tuollaisella jaetaan 3G-yhteydet koko taloon ja mitään ongelmia ei ole ollut.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Mon Feb 25, 2013 8:21 pm

Pettis wrote:Jos mokkulalla tarkoitat 3G-modeemia, niin tämä voi olla hyödyllinen kapine: http://www.3g-antennit.fi/product/168/t ... a-wlanilla

Tuohon saa 3G-modeemin (USB) kiinni ja siitä voi jakaa internetin sitten eteenpäin. Kannattaa tarkistaa että onko mokkula tuettu jne. Vanhempien luona tuollaisella jaetaan 3G-yhteydet koko taloon ja mitään ongelmia ei ole ollut.
Melko lupaavalta tuo näyttää, taitaa mokkula ollakkin tuettujen listalla :)
Tuo on melko varma ratkaisu ongelmaan.

Mutta sitten seuraavaan ongelmaan, ja se on tässä:
Kansioongelma.PNG
Kansioiden ulkoasu kusee...
Kansioongelma.PNG (4.54 KiB) Viewed 6455 times
Eli siis ylempi kansio on normaali. Mutta sitten eräänä kauniina päivänä järjestelmä heitti virheet, jonka jälkeen alempi kansiotyyppi astui voimaan. Eli siis aina kun luodaan uusi kansio, on kuvake aluksi ylempi, mutta kun kansion sisällä on käyty, muuttuu kuvaketyyppi alemmaksi. Kieltämättä vähän häiritsee, kun noita oikein merkkejä on koodikansioissakin satoja...
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Wingman » Tue Feb 26, 2013 9:00 am

mmhm, tuo näyttää vähän githubin (tai muun samanmoisen) kuvakkeelta joka ilmoittaa tiedoston/kansion olevan ajan tasalla nettiin verrattuna. en sitten tiiä miten oot saanu koko koneen vaihtamaan kuvakkeitansa :DD
- - - -

User avatar
Timblex
Advanced Member
Posts: 252
Joined: Sun Apr 11, 2010 10:37 am
Location: Kouvola

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Timblex » Wed Feb 27, 2013 10:25 am

Eli siis TortoiseGIT:n/TortoiseSVN:n kuvake, joka ilmoittaa että kyseinen kansio on synkronoitu repositoryn kanssa.
Entinen timpe99...
Demokisa 2013 demo valmis, Check it out!

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Wed Feb 27, 2013 5:24 pm

Timblex wrote:Eli siis TortoiseGIT:n/TortoiseSVN:n kuvake, joka ilmoittaa että kyseinen kansio on synkronoitu repositoryn kanssa.
TortoiseGit asennettuna koneelle :shock:
Vois sen kyl poistaa, kun en sillä mitään tee ja tekee noinkin ärsyttäviä asioita
EDIT:

Slyjack: Varmaankin, en sitä sen enempää ole tutkinut :D

Muutenkin tuo "Järjestelmävirheen jälkeen" ei varmaankaan pidä paikkaansa, jos olin asentanut Tortoisen juuri silloin ja käynnistin käyttiksen uudestaan...

Last edited by Konstaduck on Wed Feb 27, 2013 7:44 pm, edited 1 time in total.
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Sly_Jack0 » Wed Feb 27, 2013 6:33 pm

Ootko vahingossa luonu repon johonkin isoon yläkansioon (esmes. C:)?

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Mon Jul 08, 2013 7:21 pm

Viimeaikoina on tullut tämmöisiä: ruutu jäätyy hetkeksi ja oikeaan alareunaan tulee ilmoitus: "Näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui".

Tänään tuli ensin sellainen ilmoitus. Myöhemmin ruutu meni valkoiseksi eikä kone vastannut mihinkään --> uudelleenkäynnistys. Sitten jonkin ajan päästä tuli sininen ruutu joka sanoi suunnilleen: "Windows havaitsi ongelman ja se on käynnistettävä uudelleen. Kerätään virhetietoja" (tiedot lähetettiin microsoftille sen jälkeen.) Näiden ongelmien väleillä katselin CoreTempillä lämpötiloja, jotka olivat kaikki alle 40 astetta. Kone ei ole ollut tänään rasituksessa vaan olen ohjelmoinut javalla. Nuo kaikki kolme ilmoitusta ovat tulleet kerran ennenkin (joitakin viikkoja sitten), ja "Näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui" on tullut useamman kerran.

Windows 8.
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Aug 15, 2013 9:00 pm

skinkken wrote:...Windows 8.
Siinä ongelma :)

Noei, kuulostaa ihan ATI:n näytönohjaimelta. Aikoinaan (2008-2010) HD4850-crossfireympäristöni Vistalla käyttäytyi samoin. En valitettavasti muista paransiko sen aika (ts. uudemmat ja vakaammat ajurit) vai Win7.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1040
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Mon Aug 26, 2013 8:49 am

Kokeile päivittää näyttiksen ajurit tai sitten jos ne ovat uusimmat, kokeile ottaa käyttöön vanha versio. Ne ei aina ole ihan onnistuneita tuotoksia. Toinen vaihtoehto on, että näyttikses on lahoamassa.

Tai sitten koneesi ei tykkää Javasta.

:)
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

vjs

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by vjs » Fri Dec 06, 2013 2:22 pm

Mikähän voisi olla vikana, kun koneen virtanappia pitää painaa 3 kertaa että käynnistyy? Siis ensin buginen käynnistys, sitten sammutus virtanapista painamalla ja painallus virtanapista käynnistää koneen oikein. Luultavasti liittyy jotenkin BIOSiin, kun kone käynnistyy normaalisti BIOSin vakioasetuksilla. En haluis laittaa BIOSia vakioasetuksille, koska ylikellotus on kivaa ;)

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1040
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Sun Dec 15, 2013 10:06 pm

Kysymys:
vjs wrote:Mikähän voisi olla vikana, kun koneen virtanappia pitää painaa 3 kertaa että käynnistyy? Siis ensin buginen käynnistys, sitten sammutus virtanapista painamalla ja painallus virtanapista käynnistää koneen oikein.
Vastaus:
vjs wrote:koska ylikellotus
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests