Page 61 of 62

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Wed Sep 26, 2012 8:39 pm
by skinkken
Ainiin sitten vielä unohdin sanoa että viimeisen 3 kk aikana Elisa-netti on kenkkuillut, tehnyt sellaisia 10-30 min pituisia lagitusaikoja mutta tuo äskeinen oli jotakin muuta koska kahdella eri koneella toimi eri tavalla. Mutta tällä hetkellä ainakin toimii.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Thu Sep 27, 2012 12:04 am
by Guest
Heip! Tarvitsisn hieman apua. Ja selvällä suomen kielellä, koska tietokone-slangi menee aivan totaalisen yli hilserajan, kiitos. Mikä avuksi kun kannettava jää jumittamaan uloskirjautumiseen? Eikä auta odottelu, kahen tunnin päästä sama tilanne. Ja sit menee hermo ja tökkään matolaatikon sammuksiin virtanapista. Tehnyt mokoma tätä jo kotvan aikaa. Ja ei ole Mac vaan Hp ja Windows Vista, enkä tarvitse kiitos ohjeistusta vaihtamaan. Köyhä ei voi aina valita. :( Toivottavasti jollakin olisi jotain neuvoa, en ole valmis maksamaan Microsoftin tuesta 72 egee.... Kiitos, kiitos! :D

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Thu Sep 27, 2012 7:23 pm
by Combatti
Vieras wrote:Heip! Tarvitsisn hieman apua. Ja selvällä suomen kielellä, koska tietokone-slangi menee aivan totaalisen yli hilserajan, kiitos. Mikä avuksi kun kannettava jää jumittamaan uloskirjautumiseen? Eikä auta odottelu, kahen tunnin päästä sama tilanne. Ja sit menee hermo ja tökkään matolaatikon sammuksiin virtanapista. Tehnyt mokoma tätä jo kotvan aikaa. Ja ei ole Mac vaan Hp ja Windows Vista, enkä tarvitse kiitos ohjeistusta vaihtamaan. Köyhä ei voi aina valita. :( Toivottavasti jollakin olisi jotain neuvoa, en ole valmis maksamaan Microsoftin tuesta 72 egee.... Kiitos, kiitos! :D
Kuulostaa siltä, että siellä on jotain paskaa, jota kone ei jaksa sulkea ja jumittuu siihen. Kokeiles vaikkapa sulkea turhia palveluita(tehtävien hallinta(ctrl + alt + del) >>> palvelut) Jos et ole varma, mitä sulkea, niin kysy vain rohkeasti. Viruskin voi olla.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Thu Sep 27, 2012 7:54 pm
by Latexi95
Ei palveluiden sulkeminen paljon auta, kun ne käynnistyvät aina uudestaan koneen käynnistymisen yhteydessä. Kannattaa msconfigin avulla tarkistaa, mitä kaikkia ohjelmia ja palveluita käynnistettään käynnistymisen yhteydessä. Siitä vaan sitten rohkeasti raksittamaan pois kaikkea turhaa. Monet ohjelmat käynnistävät tarvitsemansa palvelut itse jos ne eivät ole vielä päällä joten sinne kannattaa jättää lähinnä MS:n omia palveluita ja jotain ajureihin liittyviä (koneen valmistajan laittamat kannattaa myös jättää). Kaikki epäilyttävät vaan pois sieltä. Kyllä ne saa takaisin jos joku juttu lakkaakin toimimasta niiden takia. (Esim. Windows Live ID Sign-In assistantin sammuttaminen aiheuttaa mysteerisiä kaatumisia windows livea käyttävissä peleissä)
msconfigin saa käyntiin painamalla Win + R ja kirjoittamalla siihen msconfig.

Tämä on ihan suositeltu toimi kyllä vaikka kone ei olisikaan aivan onnettomassa kunnossa. Turhien ohjelmien karsiminen nopeuttaa reilusti käynnistymistä.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Sun Sep 30, 2012 10:10 am
by Combatti
Koska matkapuhelimetkin luokitellaan eräänlaisiksi tietokoneiksi, niin tännepä nakkaan kysymyksen. Saako Nokia C5-03:n kanssa yhteensopivia tehokkaita akkuja(1100mAh ei ole kovin paljon). Takakuoren uusiminen ei ole ongelma. Onhan tuossa sinänsä jo melko kestävä akku, mutta kestävämpi aina parempi. Tuon puhelimen vakio-akun virransyöttö on 3.7V ja en tiedä, kestääkö puhelin miten suurta volttiannosta.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Fri Oct 12, 2012 5:32 pm
by Taatero
Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Fri Oct 12, 2012 6:47 pm
by esa94
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Saunalahti toimii Elisan verkossa?

Image

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Fri Oct 12, 2012 7:24 pm
by Taatero
esa94 wrote:
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Saunalahti toimii Elisan verkossa?
Kyllä juu, mutta infrastruktuurin kannalta kyse on mielestäni kahdesta eri verkosta, sillä ainakin aikaisemmin verkkolistassa on näkynyt erikseen saunalahden verkko. Lisäksi 3g toimii vain roaming-moodissa, mikä implikoi että puhelin ei käytä oikeaa verkkoa. Mutta tiedä häntä, voisi varmaan käväistä kysymässä elisa shopitin jampereilta että josko he osaisivat korjata asian. Jos ei, niin sitten räpelletään niin kauan että toimii tai laitetaan 3g-liittymä poikki.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Fri Oct 12, 2012 10:31 pm
by esa94
Kokeile lisätä Saunalahden APN-asetukset listaan

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Mon Oct 15, 2012 12:16 pm
by naputtelija
Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Mon Oct 15, 2012 3:37 pm
by esa94
naputtelija wrote:Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?


lspci -nn | grep VGA

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Mon Oct 15, 2012 4:53 pm
by naputtelija
esa94 wrote:
naputtelija wrote:Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?


lspci -nn | grep VGA
Kiitos, nyt löytyi

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Mon Oct 15, 2012 10:53 pm
by esa94
Storm wrote:Yritän saada asennettua Box2D Visual Studioon, mutta Cmake valittaa tämmöistä.

Code: Select all

cmake_minimum_required(VERSION 2.8)
Googlaamalla löytyi muiltakin samankaltaisia kokemuksia, muttei ratkaisua.
No onko sinulla vähintään versio 2.8 CMakesta?

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Tue Oct 16, 2012 11:40 am
by naputtelija
Storm wrote:Uusin versio 2.8.9 joka on ladattu Cmaken sivuilta.
Suosittelen reinstalloimaan cmaken. Kyse on todennäköisesti puutteellisesta rekisteriarvosta. Jos ei onnistu uninstalloiminen automaattisesti niin poista vaan manuaalisesti kaikki cmakeen liittyvä myös rekisteristä (aja regedit ja etsi cmake sekä poista)

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Fri Oct 26, 2012 8:43 pm
by Sami345
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Itse olen aina joutunut pitämään puhelinta "roaming"-tilassa Saunalahden kanssa ihan normaalilla firmwarella. Tabletilla, johon olen asentanut CM9, toimii juurikin tuolla maan sisäisellä roamingilla. Jos aito roaming huolettaa, voi sen poistaa käytöstä Oma Saunalahti -palvelusta.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Tue Oct 30, 2012 2:51 pm
by esa94
Sami345 wrote:
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Itse olen aina joutunut pitämään puhelinta "roaming"-tilassa Saunalahden kanssa ihan normaalilla firmwarella. Tabletilla, johon olen asentanut CM9, toimii juurikin tuolla maan sisäisellä roamingilla. Jos aito roaming huolettaa, voi sen poistaa käytöstä Oma Saunalahti -palvelusta.
Juurihan kerroin miten lisätään Saunalahden APN-asetukset joilla se saattaa toimia ilman Roamingia

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Thu Nov 01, 2012 5:33 pm
by Pettis
Mielestäni toi roaming-tarve johtuu siitä, että saunalahti toimii elisan verkossa ja puhelimen logiikan mukaan elisan verkon käyttö saunalahden liittymällä on roamingia.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Tue Dec 18, 2012 9:11 pm
by axu
Minulla on näyttö HDMI:llä kiinni tietokoneessa, ja jos näyttö sammutetaan tietokoneen ollessa päällä työpöydän resoluutio hyppää jonnekkin 800x600 tms. väliaikaisesti, joka vuorostaan sekoittaa työpöydän järjestyksen ja kutistaa auki olevat ikkunat. Miten resoluution saisi lukittua niin, ettei tätä tapahtuisi? Tietenkin löytyy ohjelmia, joilla saa kuvakkeet takaisin ruotuun, mutta tämä ikkunoiden pienentyminen häiritsee huomattavasti :(

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Tue Dec 18, 2012 10:32 pm
by Taatero
Tulin nyt sattuneeksi lukemaan tätä ketjua, ja voin näin jälkeenpäin heittää että roamaus johtui romin mukana tulleesta modeemista. Jostain kumman syystä juuri saunlahden verkko ei suostu toimimaan monilla yleisimmistä modeemeista. Ratkaisu löytyikin sitten pienen googlailun jälkeen internetin syövereistä (taisi olla murobbs); flashasin nexus s:n pohjoismaalaisen modeemin omaan kännykkääni, ja hyvin se on pelittänyt. Puhelimet ovat rautapuolella melkolailla identtiset.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Posted: Sun Dec 23, 2012 2:58 am
by Thudney
axu wrote:Minulla on näyttö HDMI:llä kiinni tietokoneessa, ja jos näyttö sammutetaan tietokoneen ollessa päällä työpöydän resoluutio hyppää jonnekkin 800x600 tms. väliaikaisesti, joka vuorostaan sekoittaa työpöydän järjestyksen ja kutistaa auki olevat ikkunat. Miten resoluution saisi lukittua niin, ettei tätä tapahtuisi? Tietenkin löytyy ohjelmia, joilla saa kuvakkeet takaisin ruotuun, mutta tämä ikkunoiden pienentyminen häiritsee huomattavasti :(
Itsellä on samantyylinen ongelma, kun menee fullscreeniin pääruudulla ja palaa takaisin(ohjelmasta riippumaton, youtube/videot eivät näytä vaikuttavan kuitenkaan), pomppaa resoluutio 1280*1024 -> fullhd 1920*1080 kakkosruudulla vaikka ei sitä edes tue vaan skaalaa ruudun siihen. kuvakkeiden järjestyksellä itselle ei ole väliä kun roskis vaan työpöydällä. Myöskin kun koneen käynnistää yön jälkeen, joutuu koneen käynnistämään ensin uusiksi että kakkosruudun ajurit löytyvät ja tämän jälkeen kakkosruutu on muuttunut tuohon fullhd resoluutioon... Kakkosruutu siis tulee hd4000 cpuuhun integroidun gpuun kautta, kun pääruutu(-dut koska eyefinity) tulee erillisen näyttiksen (7950flex) kautta. Ärsyttää säätää resoluutio jokakerta oikeaksi. Koneen uudelleen asennus ei auttanut tähän ongelmaan! (Siirryin ssd aikaan) Ongelma on siis edelleen olemassa ja siihen kaivattaisiin ratkaisua!