Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Tue Feb 07, 2012 6:45 pm

Latexi95 wrote: Voithan aina ottaa levykuvan talteen.
Jaa? Jos kerrot, mistä sen löytää niin olisihan se mahtava polttaa talteen.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Feb 07, 2012 6:50 pm

ItzRaines wrote:
Latexi95 wrote: Voithan aina ottaa levykuvan talteen.
Jaa? Jos kerrot, mistä sen löytää niin olisihan se mahtava polttaa talteen.
No helpoiten varmaan onnistuu laittamalla Ubuntu tikulle ja boottaamalla kone siltä ja sitten seuraamalla näitä http://www.howtogeek.com/howto/19446/ma ... u-live-cd/ ohjeita. Tuossa tosin kestää jonkun aikaa, kun koko kovalevy tallennetaan yhteen tiedostoon ja tarvitset jonkun ulkoisen kovalevyn, mutta ainakin se on tehokas tapa saada varmasti kaikki talteen.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sat Feb 11, 2012 1:36 pm

Nyt olis sellanen, kun poistin windows 7 asennuksen koneelta alustamalla kiintolevyn. Nyt kuitenkin windows 7 on jäänyt kummittelemaan käynnistyksen yhteyteen valikkoon, jossa voi valita käyttiksen. Kone haluaa nyt välttämättä bootata seiskan, mutta jumittuu kun sitä ei enää ole. Kuinka saisin asennusmerkinnän pois, tai edes niin että kone yrittäisi suoraan bootata xp:n?

Windows xp heittää käynnistyksen yhteydessä tuollasen errorin: (liittyy varmaan dx10 asentamiseen :roll: )
Image

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sat Feb 11, 2012 1:46 pm

ItzRaines wrote:Nyt olis sellanen, kun poistin windows 7 asennuksen koneelta alustamalla kiintolevyn. Nyt kuitenkin windows 7 on jäänyt kummittelemaan käynnistyksen yhteyteen valikkoon, jossa voi valita käyttiksen. Kone haluaa nyt välttämättä bootata seiskan, mutta jumittuu kun sitä ei enää ole. Kuinka saisin asennusmerkinnän pois, tai edes niin että kone yrittäisi suoraan bootata xp:n?
Msconfigin (win+r -> msconfig) boot-tabi, boot.ini tai xp:n buuttisektorin korjaava korjausasennus?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sat Feb 11, 2012 2:24 pm

Feuer wrote:
ItzRaines wrote:Nyt olis sellanen, kun poistin windows 7 asennuksen koneelta alustamalla kiintolevyn. Nyt kuitenkin windows 7 on jäänyt kummittelemaan käynnistyksen yhteyteen valikkoon, jossa voi valita käyttiksen. Kone haluaa nyt välttämättä bootata seiskan, mutta jumittuu kun sitä ei enää ole. Kuinka saisin asennusmerkinnän pois, tai edes niin että kone yrittäisi suoraan bootata xp:n?
Msconfigin (win+r -> msconfig) boot-tabi, boot.ini tai xp:n buuttisektorin korjaava korjausasennus?
Ihme juttu, mutta se katosi heti Vistan asennuksen jälkeen.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Fri Feb 17, 2012 12:40 pm

Chromium OS:n Lime - buildissa pitäisi java-ohjelmien toimia. Miksei toimi?
EDIT:

Kokeilevampien käyttisten iloja, 12. päivän buildissa appletit pyörivät, 15. päivän buildissa eivät

Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Sat Feb 18, 2012 4:53 pm

Miten saisin vaihdettua näppäimistön koodausta Ubuntun remote desktop serveristä? Jostain syystä, kun koitan Windowsin puolelta UltraVNC:n tai TightVNC:n avulla ohjata ubuntu konetta, niin erikoisempien näppäinten painaminen antaa vääriä merkkejä ubuntun puolella. Esimerkiksi '-' -merkin painaminen aiheuttaa '/' -merkin. Tai voihan olla, että vika on noissa clienteissäkin, mutta ainakaan niistä en löytänyt mitään asetusta millä tuota näppäimistöä saisi vahdettua.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Sat Feb 18, 2012 5:54 pm

Latexi95 wrote:Miten saisin vaihdettua näppäimistön koodausta Ubuntun remote desktop serveristä? Jostain syystä, kun koitan Windowsin puolelta UltraVNC:n tai TightVNC:n avulla ohjata ubuntu konetta, niin erikoisempien näppäinten painaminen antaa vääriä merkkejä ubuntun puolella. Esimerkiksi '-' -merkin painaminen aiheuttaa '/' -merkin. Tai voihan olla, että vika on noissa clienteissäkin, mutta ainakaan niistä en löytänyt mitään asetusta millä tuota näppäimistöä saisi vahdettua.
Eikös tuo mene ihan Ubuntun asetuksista vaihtamalla oikeaksi? Muistaakseni ei nuo VNC-clienttiohjelmat vaatineet itse mitään näppäimistön koodauksen säätelyä, vaan järjestelmän asetukset monissa päissä piti olla vain oikein.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Sat Feb 18, 2012 7:49 pm

VesQ wrote: Eikös tuo mene ihan Ubuntun asetuksista vaihtamalla oikeaksi? Muistaakseni ei nuo VNC-clienttiohjelmat vaatineet itse mitään näppäimistön koodauksen säätelyä, vaan järjestelmän asetukset monissa päissä piti olla vain oikein.
Minulla on kyllä ubuntu koneessakin ihan suomalainen näppäimistö asetuksista valittuna ja sen koneen käyttäminen suoraan (ilman vnc:tä) toimii aivan oikein.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sat Feb 18, 2012 9:59 pm

Latexi95 wrote:
VesQ wrote: Eikös tuo mene ihan Ubuntun asetuksista vaihtamalla oikeaksi? Muistaakseni ei nuo VNC-clienttiohjelmat vaatineet itse mitään näppäimistön koodauksen säätelyä, vaan järjestelmän asetukset monissa päissä piti olla vain oikein.
Minulla on kyllä ubuntu koneessakin ihan suomalainen näppäimistö asetuksista valittuna ja sen koneen käyttäminen suoraan (ilman vnc:tä) toimii aivan oikein.
No ainakin syötät sinne jenkkinäppiksen dataa.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Mon Feb 20, 2012 12:00 am

Perustin tässä lähiverkkopalvelimen minecraftissa lähiverkon sisäiseen ip-osoitteeseen 192.168.1.103. Kytkin sisään toisella koneella, pelasin serverilläni hetken ja lähdin. Tuntia myöhemmin samaan aikaan kun kytkin serverikoneelle etätyöpöydän kautta osoitteesta 192.168.1.100 palvelimen logissa näkyi viesti 192.168.1.101 lost connection vaikka .101-konetta ei ole lähiverkossamme olemassakaan eikä kyseinen .101 edes koskaan kytkeytynyt palvelimelle! Onko kyseessä virus vai vain joku konflikti etätyöpöydän kanssa? Logiviestin aika oli siis sama kuin se aika, jolloin muodostin etätyöpöytäyhteyden.
EDIT:

Ja nyt kävi selväksi ettei minecraft.netiiin saa yhteyttä minecraftin launcherissa. Onko teillä sama probleema?

<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Tue Feb 28, 2012 8:43 pm

ItzRaines wrote:Nyt olis sellanen, kun poistin windows 7 asennuksen koneelta alustamalla kiintolevyn. Nyt kuitenkin windows 7 on jäänyt kummittelemaan käynnistyksen yhteyteen valikkoon, jossa voi valita käyttiksen. Kone haluaa nyt välttämättä bootata seiskan, mutta jumittuu kun sitä ei enää ole. Kuinka saisin asennusmerkinnän pois, tai edes niin että kone yrittäisi suoraan bootata xp:n?

Windows xp heittää käynnistyksen yhteydessä tuollasen errorin: (liittyy varmaan dx10 asentamiseen :roll: )
Image
Mistäköhän konees ton win7:n oikei repii, jos kovo on alustettu? Onkos pakettikone, jossa mokoma on ollut valmiina? Olisi aina kiva näissä saada tarkempaa tietoa. (:

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Thu Mar 01, 2012 12:42 pm

VerkkoGuru wrote:
ItzRaines wrote:Nyt olis sellanen, kun poistin windows 7 asennuksen koneelta alustamalla kiintolevyn. Nyt kuitenkin windows 7 on jäänyt kummittelemaan käynnistyksen yhteyteen valikkoon, jossa voi valita käyttiksen. Kone haluaa nyt välttämättä bootata seiskan, mutta jumittuu kun sitä ei enää ole. Kuinka saisin asennusmerkinnän pois, tai edes niin että kone yrittäisi suoraan bootata xp:n?

Windows xp heittää käynnistyksen yhteydessä tuollasen errorin: (liittyy varmaan dx10 asentamiseen :roll: )
Image
Mistäköhän konees ton win7:n oikei repii, jos kovo on alustettu? Onkos pakettikone, jossa mokoma on ollut valmiina? Olisi aina kiva näissä saada tarkempaa tietoa. (:
Xp oli kaytossa yhtaaikaa mutta toisella kovolla. Se tosiaan korjaantui kun asensin vistan seiskan tilalle. Pahoittelen skandinaavisten merkkien puuttumista. Kirjoitan creativen ziiolla jossa ei toistaiseksi ole suomenkielta.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Wed Mar 07, 2012 4:32 pm

Pahoittelen tuplapostia, mutta muuten tätä ei välttämättä huomattaisi.
Eli, enteileekö se virusta, että työpöydältä on yhtäkkiä kadonnut roskakori ja virustorjunnan kuvake (AVG) on muuttunut kuvakkeettomaksi? Avaa silti ko. ohjelman siitä painamalla. Roskakori kuitenkin löytyy tietokone- osion sivusta folder- paneelista. Kyllä, käytän Vistaa.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Wed Mar 07, 2012 4:56 pm

ItzRaines wrote:Pahoittelen tuplapostia, mutta muuten tätä ei välttämättä huomattaisi.
Eli, enteileekö se virusta, että työpöydältä on yhtäkkiä kadonnut roskakori ja virustorjunnan kuvake (AVG) on muuttunut kuvakkeettomaksi? Avaa silti ko. ohjelman siitä painamalla. Roskakori kuitenkin löytyy tietokone- osion sivusta folder- paneelista. Kyllä, käytän Vistaa.
No kyllä tuo vähän huolestuttavaa on, mutta jos kerran linkit yhä toimivat, niin ainakaan vielä ei kovin pahoja tuhoja ole tullut.

Minulla itselläni oli sellainen virus joka tyhjensi kaiken C-asemalta mikä ei ollut käytössä. Ensimmäinen oire mistä tuon havaitsin oli juurikin tuo kuvakkeiden ikonien häviäminen ja niiden toiminan loppuminen.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun Mar 25, 2012 7:55 pm

Kaivoin jostain vanhan äänikortin ja sain oikein ajuritkin löydettyä pelkän mallinumeron perusteella. Nyt ne ajurit ovat pakattuna tiedostona ja ne pitäisi purkaa manuaalisesti oikeaan paikkaan. Käyttis on Vista 64-bit. Eli mikä kansio on oikea ja mitä muuta pitää tehdä, että ne saa käyttöön? Ei sitten hajuakaan, että toimiiko ne edes Vistassa, mutta pidetään toivoa yllä. :)

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille » Thu Mar 29, 2012 9:31 pm

Osaisiko joku neuvoa selainten javan kanssa? Ongelmana on, että kun selaimessa (chrome tai firefox, sama kummassakin) avaa javaa sisältävän sivun, selain jäätyy ja tulee windowsin "odota ohjelman vastausta"-ruutu, jonka jälkeen kaikki selainikkunat sulkeutuvat. Ongelma alkoi joitakin kuukausia sitten. Olen asentanut javan uudelleen useita kertoja ja yrittänyt googlettaa mahdollisia ratkaisuja, mutta mikään ei tunnu auttavan. Käyttis siis seiska-64 ja selaimista uusimmat versiot. Ja java siis muuten tuntuu (ainakin minecraft :D ) toimivan.

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by jaahas » Sun Apr 08, 2012 10:16 pm

Ostin käytetyn koneen jossa oli vain 1 Gt ramia(2x512Mt), joten otin vanhasta koneesta kaksi gigan kampaa, liitin ne koneeseen ja otin vanhat kammat pois. Ongelma on että BIOS tunnistaa vain ensimmäisessä paikassa olevan muistin ei muuta. Olen kokeillut vaihtaa paikkoja ja lis'nnyt vielä vanhat kammat mukaan mutta bios silti tunnistaa vain 1 Gt:n ramia. Miten sen saisi tunnistamaan kaikki? CPU-Z tunnistaa myös ainoastaan 1Gt:n ramia. Eräs toinen ohjelma sanoo että maksimi on 4 Gt, joten vika ei ole siinä.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Mon Apr 09, 2012 12:37 pm

jaahas wrote:Ostin käytetyn koneen jossa oli vain 1 Gt ramia(2x512Mt), joten otin vanhasta koneesta kaksi gigan kampaa, liitin ne koneeseen ja otin vanhat kammat pois. Ongelma on että BIOS tunnistaa vain ensimmäisessä paikassa olevan muistin ei muuta. Olen kokeillut vaihtaa paikkoja ja lis'nnyt vielä vanhat kammat mukaan mutta bios silti tunnistaa vain 1 Gt:n ramia. Miten sen saisi tunnistamaan kaikki? CPU-Z tunnistaa myös ainoastaan 1Gt:n ramia. Eräs toinen ohjelma sanoo että maksimi on 4 Gt, joten vika ei ole siinä.
Kannattaa tarkistaa, että kammat ovat yhteensopivia niin toistensa kuin koneenkin kanssa. Tietääkseni se on paljolti kiinni muistien nopeuksista.

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by jaahas » Mon Apr 09, 2012 1:37 pm

ItzRaines wrote:
jaahas wrote:Ostin käytetyn koneen jossa oli vain 1 Gt ramia(2x512Mt), joten otin vanhasta koneesta kaksi gigan kampaa, liitin ne koneeseen ja otin vanhat kammat pois. Ongelma on että BIOS tunnistaa vain ensimmäisessä paikassa olevan muistin ei muuta. Olen kokeillut vaihtaa paikkoja ja lis'nnyt vielä vanhat kammat mukaan mutta bios silti tunnistaa vain 1 Gt:n ramia. Miten sen saisi tunnistamaan kaikki? CPU-Z tunnistaa myös ainoastaan 1Gt:n ramia. Eräs toinen ohjelma sanoo että maksimi on 4 Gt, joten vika ei ole siinä.
Kannattaa tarkistaa, että kammat ovat yhteensopivia niin toistensa kuin koneenkin kanssa. Tietääkseni se on paljolti kiinni muistien nopeuksista.
Ne ramit oli toisessa koneessa ja toimi ihan hyvin, joten pitäisi toimia keskenään. Jos toinen toimii koneen kanssa, miks ei kummatki?

Post Reply