Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Peltsi
Active Member
Posts: 121
Joined: Thu Sep 30, 2010 12:16 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Peltsi » Tue Sep 20, 2011 3:46 pm

Yritä pelastaa nyt ainakin tiedostot koneelta. Eli kovo irti ja lyöt sen toiseen koneeseen. Mahdollisesti voit käyttää jotain ohjelmaa tiedostojen varmuuskopioimiseksi. Ja tarkista myös ettei kovo ole rikki!

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend » Tue Sep 27, 2011 5:51 pm

Jostakin syystä jokainen peli, jota pelaan nykyään koneella pätkii. (Kahden sekunnin välein tulee ihan pieni lagi...)
Loppu tulos on sama käytänkö pelin maksimi grafiikoita vai heikoimpia. (Koneen suorituskyvystä se ei johdu.)
Tietääkö kukaan mistä tämä voi johtua?

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Tue Sep 27, 2011 8:49 pm

Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend » Tue Sep 27, 2011 10:06 pm

temu92 wrote:Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.
Mitenkäs päivitän näytönohjaimen ajurit :oops: Itselläni on windows 7. Googlaamalla en löytänyt windows 7:n ohjeita.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Sep 27, 2011 10:13 pm

legend wrote:
temu92 wrote:Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.
Mitenkäs päivitän näytönohjaimen ajurit :oops: Itselläni on windows 7. Googlaamalla en löytänyt windows 7:n ohjeita.
No mikä näytönohjain sinulla on? Valmistaja? Malli? Ne kun kirjoitat Googleen ja perään "drivers" niin pitäisi löytyä.

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend » Wed Sep 28, 2011 6:01 pm

Kiitos avusta! Pelien lagaaminen loppui välittömästi! Suorituskykykin parani!

Edit:
Ja nyt minulle tuli uusi ongelma...
Kun siirrän nettiin yli 10 Mt pakettia, se epäonnistuu aina. Riippumatta upload-sivustosta. Olen myös yrittänyt eri tiedostoilla. Voisiko tämä johtua hitaasta netistä 43 Mb/s vai jostakin vasteaika-asetuksista vai?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Mon Oct 03, 2011 10:51 pm

Messenger päivittäessään ikkunaansa (kun vaikka toinen olkaa kirjoittamaan viestiä) piirtyy osittain Chromen päälle vaikka ikkuna onkin Chromen takana. On todella inhottavaa kun kesken selauksen ruudulle ilmestyy osa messengerin ikkunaa. Käyttiksenä WIndows 7 64bit. Mitään ratkaisua tähän ongelmaan?
EDIT:

Oikeastaan tämä ei koske vain messengeriä vaan myös muitakin ohjelmia...


User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sat Oct 15, 2011 7:28 pm

2 Asuksen HD/EAH 4850 - korttia koneessa, saman valmistajan P8P67 LE - emo, kolme näyttöä. Crossfire ei toimi ja toiseen korttiin kytketty CRT ei saa laisinkaan kuvaa, ja uusimpia Atin ja Asuksen sivuilta löytyviä CCC-paketteja kokeiltu. OS on Win7 64bit. Saatan olla kysynyt tätä ennenkin, mutta näkeekö kukaan ongelmaa tässä?

Lisäksi, onko se paha jos CRT naksuu päällä ollessaan?

Hauska olo. Selvitin rautaongelman pitkästä aikaa :P Ongelma oli KVM:ssä, jota käytin jatkojohtona VGAlle. Se ei saanut sähköä.

Crossfire ei silti toimi. Jos joku keksisi mikä on ongelmana, arvostaisin.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Sun Dec 18, 2011 1:45 pm

Sain muutama pv sitte ny läppärin esiasennetun windowsin (ja crapwaren) kanssa. Kumma ropleema tässä kuitenkin näyttäis olevan johon ei ees firefoxin reinstallointi auta, nääs tiedostoa tallennettaessa ikkunan sivupalkissa ei näy kansiolistausta eikä ikkunan yläreunassa ole tiedostopolkua. Seuraavat kuvat varmaan vähän valaisee ongelmaa:

Ei toimi
Tässä pöytäkoneelta toimiva

Se mikä on vielä kummallisempaa on se että ongelma on _vain_ Firefoxissa, muissa ohjelmissa tallennus toimii kuten kuuluukin. Jos joku tietäis mikä on syy ja miten korjata nii ois aika jees :)


Eeeedit: ny toimii ku reinstalloi wintoosan. Pääsi eroon crapwaresta samalla :P
Last edited by temu92 on Sun Dec 18, 2011 7:37 pm, edited 2 times in total.

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Awaclus » Sun Dec 18, 2011 2:02 pm

temu92 wrote:Sain muutama pv sitte ny läppärin esiasennetun windowsin (ja crapwaren) kanssa. Kumma ropleema tässä kuitenkin näyttäis olevan johon ei ees firefoxin reinstallointi auta, nääs tiedostoa tallennettaessa ikkunan sivupalkissa ei näy kansiolistausta eikä ikkunan yläreunassa ole tiedostopolkua. Seuraavat kuvat varmaan vähän valaisee ongelmaa:

Ei toimi
Tässä pöytäkoneelta toimiva

Se mikä on vielä kummallisempaa on se että ongelma on _vain_ Firefoxissa, muissa ohjelmissa tallennus toimii kuten kuuluukin. Jos joku tietäis mikä on syy ja miten korjata nii ois aika jees :)
Jos kerran ongelma on vain Firefoxissa, käytä ennemmin Google Chromea. Se on muutenkin parempi selain.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Sun Dec 18, 2011 2:17 pm

Chromelle ei ole lähellekkään kaikkia addoneita joita käytän firefoxissa joten selaimen vaihtaminen ei tule kyseeseen. Vastaa vaan kysymykseeni tai älä vastaa ollenkaan.

P.S. Chrome ei edes käynnisty läppärillä. Taitaa olla jotain muuta vikaa kun pelkästään FF.
Edit, P.P.S. Ny se krome käynnisty ku reinstalloin eikä siinäkään näy tiedostopalkki ja -polku. Parempi ja parempi... Ei näy myöskään Intternet Exploderissa. Aika reinstalloida windows n. 3 pv:n jälkeen?


Eeeedit: ny toimii ku reinstalloi wintoosan. Pääsi eroon crapwaresta samalla :P

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Tue Dec 20, 2011 7:25 pm

Vaihdettiin isän kanssa kovut koneista sillä lailla, että koneessa A oli rikkinäinen ubuntu-kovu ja koneessa B kunnossa oleva Winkovu. Otettiin sitten vanhasta rämästä C uusi Win-kovu joka laitettiin koneeseen B. B:n kovu meni koneeseen A, joka tulisi nyt käyttööni, mutta:

Windows ei käynnisty! Vilkkuu vaan joku härö input-viiva vasemmassa yläkulmassa. Aikaisemmin toimi hyvin koneessa B ja kokeiltiin myös puolirikkinäistä ubuntu-kovua, joka käynnistyi lopulta. Vika ei siis ole koneessa.

Ratkaisuja?
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Tue Dec 20, 2011 8:19 pm

Windows on aika epäkiva, jos kerralla vaihtaa noin paljon rautaa. Ts. koko koneen osat. Wanha wiisaus pätee edelleen format c: ja windowssia uusiksi tai joku muu käyttis, mutta jätettäköön se keskustelu nyt pois tästä.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Tue Dec 20, 2011 8:47 pm

naputtelija wrote:Vaihdettiin isän kanssa kovut koneista sillä lailla, että koneessa A oli rikkinäinen ubuntu-kovu ja koneessa B kunnossa oleva Winkovu. Otettiin sitten vanhasta rämästä C uusi Win-kovu joka laitettiin koneeseen B. B:n kovu meni koneeseen A, joka tulisi nyt käyttööni, mutta:

Windows ei käynnisty! Vilkkuu vaan joku härö input-viiva vasemmassa yläkulmassa. Aikaisemmin toimi hyvin koneessa B ja kokeiltiin myös puolirikkinäistä ubuntu-kovua, joka käynnistyi lopulta. Vika ei siis ole koneessa.

Ratkaisuja?
Kokeileppas koneen käynnistymisen aikanapainaa Esciä tai jotain muuta nappulaa jolla voisit valita bootattavan kovalevyn. Voi tosin olla että windows on mennyt sekaisin siitä syystä että asemien kirjaintunnukset ovat voineet vaihtua.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sun Dec 25, 2011 9:07 pm

Aamulla seiska oli asettanut default-taustakuvan, mese ja skype eivät olleet tuntevinaankaan, dropbox totesi "Tervetuloa käyttämään ohjelmaa ekaa kertaa. Huomaan että olet käyttänyt dropboxia ennenkin", WMP oli unohtanut asetukset, outlook unohti tilit ja saapuneet (onneksi ei ylikirjoittanut outlook.pst:tä vaan loi outlook1.pst:n), ja nyt IE ei poistu oletusselaimen paikalta. Lisäksi fontit ovat muuttuneet eilisestä. Mitä on tapahtunut?

Liittyykö tämä siihen, kun muutama viikko sitten kone ilmoitti herätessään "BOOTMGR is corrupted. Cannot load Windows"? Onko ongelma sellainen, että SSD mätänee alta pois, vai onko windows vain päättänyt kiukutella?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille » Fri Dec 30, 2011 12:45 pm

Veli sai joululahjaksi microsoftin Lifechat lx-3000 kuulokkeet. Heti koneeseen kytkettyään kuulokkeet tuntuivat sotkevan koko systeemin: flash ei toiminut, skype juuttui tehtäväpalkkiin, firefox jäi sulkeuduttuaan/kaaduttuaan prosesseihin kummittelemaan eikä kone sammunut muusta kuin virtanapista. Lisäksi ääni looppasi, eli mitä mikkiin sanoi kuului korvissa. Heti kun piuhan otti irti, ongelmat loppuivat. Ja koneessa siis xp.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Thu Jan 05, 2012 12:18 am

Joululahjaksi tuli uusi verkkopurkki Buffalo AirStation Nfiniti WHR-HP-G300N, mutta se ei meinaa toimia. Internettiin pääsee vain yksi kone kerrallaan, kun toiselta koneelta alkaa ladata vaikka jotain nettisivua, niin toiselta koneelta sivun lataus pysähtyy, mikä luonnollisesti on aika inhottavaa. Mitenköhän tämän voisi korjata?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Feb 07, 2012 2:16 pm

Nyt saatiin koululta läppärit, mutta niihin on tietysti laitettu kaiken maailman estot, niin ajattelin, että haluaisin ajaa ohjelmia kotiserveriltäni. Kotiverkossahan tämä ei ole ongelma, mutta mitenkä saisin Samballa jaettua kotiverkon ulkopuolellekin tiedostoja, mutta kuitenkin, niin että tietoturva olisi kunnossa. Riittääkö joidenkin porttien avaaminen vai pitääkö viritellä enemmän?

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Tue Feb 07, 2012 6:08 pm

Mahtaako kellään olla kokemusta DiretcX 10 asennuksesta xp:lle? Nyt olisi siis tarkoitus saada Battlefield 3 toimimaan XP Professionaalissa. Nettiä kun olen lukenut niin on ilmeisesti vaikeahkoa sekä erittäin epävarmaa, että toimiiko. Olisin kiitollinen jos jollain olisi jakaa omakohtaisia kokemuksia. Voisin ruveta randomisti yrittämään, mutta tähän käyttikseen kun ei ole asennusmediaa niin koko hoito on vaarassa :P

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Feb 07, 2012 6:38 pm

ItzRaines wrote:Mahtaako kellään olla kokemusta DiretcX 10 asennuksesta xp:lle? Nyt olisi siis tarkoitus saada Battlefield 3 toimimaan XP Professionaalissa. Nettiä kun olen lukenut niin on ilmeisesti vaikeahkoa sekä erittäin epävarmaa, että toimiiko. Olisin kiitollinen jos jollain olisi jakaa omakohtaisia kokemuksia. Voisin ruveta randomisti yrittämään, mutta tähän käyttikseen kun ei ole asennusmediaa niin koko hoito on vaarassa :P
Voithan aina ottaa levykuvan talteen.

Ei ole kyllä omaa kokemusta asiasta, mutta ainakin tälläisen artikkelin löysin asiasta. Olet kyllä varmaan jo löytänyt tuon vastaavan.

Laitan tähän tuon aikaisemman kysymyksen, että se ei pääse hukkumaan edelliselle sivulle.
Latexi95 wrote:Nyt saatiin koululta läppärit, mutta niihin on tietysti laitettu kaiken maailman estot, niin ajattelin, että haluaisin ajaa ohjelmia kotiserveriltäni. Kotiverkossahan tämä ei ole ongelma, mutta mitenkä saisin Samballa jaettua kotiverkon ulkopuolellekin tiedostoja, mutta kuitenkin, niin että tietoturva olisi kunnossa. Riittääkö joidenkin porttien avaaminen vai pitääkö viritellä enemmän?

Post Reply