Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Peltsi
Active Member
Posts: 121
Joined: Thu Sep 30, 2010 12:16 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Peltsi »

Yritä pelastaa nyt ainakin tiedostot koneelta. Eli kovo irti ja lyöt sen toiseen koneeseen. Mahdollisesti voit käyttää jotain ohjelmaa tiedostojen varmuuskopioimiseksi. Ja tarkista myös ettei kovo ole rikki!
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend »

Jostakin syystä jokainen peli, jota pelaan nykyään koneella pätkii. (Kahden sekunnin välein tulee ihan pieni lagi...)
Loppu tulos on sama käytänkö pelin maksimi grafiikoita vai heikoimpia. (Koneen suorituskyvystä se ei johdu.)
Tietääkö kukaan mistä tämä voi johtua?
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 »

Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend »

temu92 wrote:Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.
Mitenkäs päivitän näytönohjaimen ajurit :oops: Itselläni on windows 7. Googlaamalla en löytänyt windows 7:n ohjeita.
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 »

legend wrote:
temu92 wrote:Kannattaa ainakin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos ongelma ei poistu, niin vika on sit muualla.
Mitenkäs päivitän näytönohjaimen ajurit :oops: Itselläni on windows 7. Googlaamalla en löytänyt windows 7:n ohjeita.
No mikä näytönohjain sinulla on? Valmistaja? Malli? Ne kun kirjoitat Googleen ja perään "drivers" niin pitäisi löytyä.
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by legend »

Kiitos avusta! Pelien lagaaminen loppui välittömästi! Suorituskykykin parani!

Edit:
Ja nyt minulle tuli uusi ongelma...
Kun siirrän nettiin yli 10 Mt pakettia, se epäonnistuu aina. Riippumatta upload-sivustosta. Olen myös yrittänyt eri tiedostoilla. Voisiko tämä johtua hitaasta netistä 43 Mb/s vai jostakin vasteaika-asetuksista vai?
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 »

Messenger päivittäessään ikkunaansa (kun vaikka toinen olkaa kirjoittamaan viestiä) piirtyy osittain Chromen päälle vaikka ikkuna onkin Chromen takana. On todella inhottavaa kun kesken selauksen ruudulle ilmestyy osa messengerin ikkunaa. Käyttiksenä WIndows 7 64bit. Mitään ratkaisua tähän ongelmaan?
EDIT:

Oikeastaan tämä ei koske vain messengeriä vaan myös muitakin ohjelmia...

Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer »

2 Asuksen HD/EAH 4850 - korttia koneessa, saman valmistajan P8P67 LE - emo, kolme näyttöä. Crossfire ei toimi ja toiseen korttiin kytketty CRT ei saa laisinkaan kuvaa, ja uusimpia Atin ja Asuksen sivuilta löytyviä CCC-paketteja kokeiltu. OS on Win7 64bit. Saatan olla kysynyt tätä ennenkin, mutta näkeekö kukaan ongelmaa tässä?

Lisäksi, onko se paha jos CRT naksuu päällä ollessaan?

Hauska olo. Selvitin rautaongelman pitkästä aikaa :P Ongelma oli KVM:ssä, jota käytin jatkojohtona VGAlle. Se ei saanut sähköä.

Crossfire ei silti toimi. Jos joku keksisi mikä on ongelmana, arvostaisin.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 »

Sain muutama pv sitte ny läppärin esiasennetun windowsin (ja crapwaren) kanssa. Kumma ropleema tässä kuitenkin näyttäis olevan johon ei ees firefoxin reinstallointi auta, nääs tiedostoa tallennettaessa ikkunan sivupalkissa ei näy kansiolistausta eikä ikkunan yläreunassa ole tiedostopolkua. Seuraavat kuvat varmaan vähän valaisee ongelmaa:

Ei toimi
Tässä pöytäkoneelta toimiva

Se mikä on vielä kummallisempaa on se että ongelma on _vain_ Firefoxissa, muissa ohjelmissa tallennus toimii kuten kuuluukin. Jos joku tietäis mikä on syy ja miten korjata nii ois aika jees :)


Eeeedit: ny toimii ku reinstalloi wintoosan. Pääsi eroon crapwaresta samalla :P
Last edited by temu92 on Sun Dec 18, 2011 6:37 pm, edited 2 times in total.
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Awaclus »

temu92 wrote:Sain muutama pv sitte ny läppärin esiasennetun windowsin (ja crapwaren) kanssa. Kumma ropleema tässä kuitenkin näyttäis olevan johon ei ees firefoxin reinstallointi auta, nääs tiedostoa tallennettaessa ikkunan sivupalkissa ei näy kansiolistausta eikä ikkunan yläreunassa ole tiedostopolkua. Seuraavat kuvat varmaan vähän valaisee ongelmaa:

Ei toimi
Tässä pöytäkoneelta toimiva

Se mikä on vielä kummallisempaa on se että ongelma on _vain_ Firefoxissa, muissa ohjelmissa tallennus toimii kuten kuuluukin. Jos joku tietäis mikä on syy ja miten korjata nii ois aika jees :)
Jos kerran ongelma on vain Firefoxissa, käytä ennemmin Google Chromea. Se on muutenkin parempi selain.
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 »

Chromelle ei ole lähellekkään kaikkia addoneita joita käytän firefoxissa joten selaimen vaihtaminen ei tule kyseeseen. Vastaa vaan kysymykseeni tai älä vastaa ollenkaan.

P.S. Chrome ei edes käynnisty läppärillä. Taitaa olla jotain muuta vikaa kun pelkästään FF.
Edit, P.P.S. Ny se krome käynnisty ku reinstalloin eikä siinäkään näy tiedostopalkki ja -polku. Parempi ja parempi... Ei näy myöskään Intternet Exploderissa. Aika reinstalloida windows n. 3 pv:n jälkeen?


Eeeedit: ny toimii ku reinstalloi wintoosan. Pääsi eroon crapwaresta samalla :P
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 7:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija »

Vaihdettiin isän kanssa kovut koneista sillä lailla, että koneessa A oli rikkinäinen ubuntu-kovu ja koneessa B kunnossa oleva Winkovu. Otettiin sitten vanhasta rämästä C uusi Win-kovu joka laitettiin koneeseen B. B:n kovu meni koneeseen A, joka tulisi nyt käyttööni, mutta:

Windows ei käynnisty! Vilkkuu vaan joku härö input-viiva vasemmassa yläkulmassa. Aikaisemmin toimi hyvin koneessa B ja kokeiltiin myös puolirikkinäistä ubuntu-kovua, joka käynnistyi lopulta. Vika ei siis ole koneessa.

Ratkaisuja?
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...
Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru »

Windows on aika epäkiva, jos kerralla vaihtaa noin paljon rautaa. Ts. koko koneen osat. Wanha wiisaus pätee edelleen format c: ja windowssia uusiksi tai joku muu käyttis, mutta jätettäköön se keskustelu nyt pois tästä.
User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1598
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion »

naputtelija wrote:Vaihdettiin isän kanssa kovut koneista sillä lailla, että koneessa A oli rikkinäinen ubuntu-kovu ja koneessa B kunnossa oleva Winkovu. Otettiin sitten vanhasta rämästä C uusi Win-kovu joka laitettiin koneeseen B. B:n kovu meni koneeseen A, joka tulisi nyt käyttööni, mutta:

Windows ei käynnisty! Vilkkuu vaan joku härö input-viiva vasemmassa yläkulmassa. Aikaisemmin toimi hyvin koneessa B ja kokeiltiin myös puolirikkinäistä ubuntu-kovua, joka käynnistyi lopulta. Vika ei siis ole koneessa.

Ratkaisuja?
Kokeileppas koneen käynnistymisen aikanapainaa Esciä tai jotain muuta nappulaa jolla voisit valita bootattavan kovalevyn. Voi tosin olla että windows on mennyt sekaisin siitä syystä että asemien kirjaintunnukset ovat voineet vaihtua.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer »

Aamulla seiska oli asettanut default-taustakuvan, mese ja skype eivät olleet tuntevinaankaan, dropbox totesi "Tervetuloa käyttämään ohjelmaa ekaa kertaa. Huomaan että olet käyttänyt dropboxia ennenkin", WMP oli unohtanut asetukset, outlook unohti tilit ja saapuneet (onneksi ei ylikirjoittanut outlook.pst:tä vaan loi outlook1.pst:n), ja nyt IE ei poistu oletusselaimen paikalta. Lisäksi fontit ovat muuttuneet eilisestä. Mitä on tapahtunut?

Liittyykö tämä siihen, kun muutama viikko sitten kone ilmoitti herätessään "BOOTMGR is corrupted. Cannot load Windows"? Onko ongelma sellainen, että SSD mätänee alta pois, vai onko windows vain päättänyt kiukutella?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG
User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille »

Veli sai joululahjaksi microsoftin Lifechat lx-3000 kuulokkeet. Heti koneeseen kytkettyään kuulokkeet tuntuivat sotkevan koko systeemin: flash ei toiminut, skype juuttui tehtäväpalkkiin, firefox jäi sulkeuduttuaan/kaaduttuaan prosesseihin kummittelemaan eikä kone sammunut muusta kuin virtanapista. Lisäksi ääni looppasi, eli mitä mikkiin sanoi kuului korvissa. Heti kun piuhan otti irti, ongelmat loppuivat. Ja koneessa siis xp.
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 »

Joululahjaksi tuli uusi verkkopurkki Buffalo AirStation Nfiniti WHR-HP-G300N, mutta se ei meinaa toimia. Internettiin pääsee vain yksi kone kerrallaan, kun toiselta koneelta alkaa ladata vaikka jotain nettisivua, niin toiselta koneelta sivun lataus pysähtyy, mikä luonnollisesti on aika inhottavaa. Mitenköhän tämän voisi korjata?
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 »

Nyt saatiin koululta läppärit, mutta niihin on tietysti laitettu kaiken maailman estot, niin ajattelin, että haluaisin ajaa ohjelmia kotiserveriltäni. Kotiverkossahan tämä ei ole ongelma, mutta mitenkä saisin Samballa jaettua kotiverkon ulkopuolellekin tiedostoja, mutta kuitenkin, niin että tietoturva olisi kunnossa. Riittääkö joidenkin porttien avaaminen vai pitääkö viritellä enemmän?
User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 6:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines »

Mahtaako kellään olla kokemusta DiretcX 10 asennuksesta xp:lle? Nyt olisi siis tarkoitus saada Battlefield 3 toimimaan XP Professionaalissa. Nettiä kun olen lukenut niin on ilmeisesti vaikeahkoa sekä erittäin epävarmaa, että toimiiko. Olisin kiitollinen jos jollain olisi jakaa omakohtaisia kokemuksia. Voisin ruveta randomisti yrittämään, mutta tähän käyttikseen kun ei ole asennusmediaa niin koko hoito on vaarassa :P
Latexi95
Guru
Posts: 1165
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 »

ItzRaines wrote:Mahtaako kellään olla kokemusta DiretcX 10 asennuksesta xp:lle? Nyt olisi siis tarkoitus saada Battlefield 3 toimimaan XP Professionaalissa. Nettiä kun olen lukenut niin on ilmeisesti vaikeahkoa sekä erittäin epävarmaa, että toimiiko. Olisin kiitollinen jos jollain olisi jakaa omakohtaisia kokemuksia. Voisin ruveta randomisti yrittämään, mutta tähän käyttikseen kun ei ole asennusmediaa niin koko hoito on vaarassa :P
Voithan aina ottaa levykuvan talteen.

Ei ole kyllä omaa kokemusta asiasta, mutta ainakin tälläisen artikkelin löysin asiasta. Olet kyllä varmaan jo löytänyt tuon vastaavan.

Laitan tähän tuon aikaisemman kysymyksen, että se ei pääse hukkumaan edelliselle sivulle.
Latexi95 wrote:Nyt saatiin koululta läppärit, mutta niihin on tietysti laitettu kaiken maailman estot, niin ajattelin, että haluaisin ajaa ohjelmia kotiserveriltäni. Kotiverkossahan tämä ei ole ongelma, mutta mitenkä saisin Samballa jaettua kotiverkon ulkopuolellekin tiedostoja, mutta kuitenkin, niin että tietoturva olisi kunnossa. Riittääkö joidenkin porttien avaaminen vai pitääkö viritellä enemmän?
Post Reply