Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja » Sun Apr 17, 2011 8:51 pm

Awut, tukeehan tavallinen XP 32-bittikin 32 coreen asti, ei bittisyydellä ja multithreadingilla ole juuri tekemistä keskenään. Ero on muistin varauksessa, 32-bittinen ei osaa käyttää ~neljää gigaa enempää keskusmuistia.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun Apr 17, 2011 10:50 pm

koodaaja wrote:Awut, tukeehan tavallinen XP 32-bittikin 32 coreen asti, ei bittisyydellä ja multithreadingilla ole juuri tekemistä keskenään. Ero on muistin varauksessa, 32-bittinen ei osaa käyttää ~neljää gigaa enempää keskusmuistia.
Sitten olen kuullut vain huhupuheita tuosta tuesta. Noh katsotaan nyt, kuinka kauan pärjätään tuolla professionaalilla.

Uudessa tietokoneessani on SoundMax äänilaitteisto, joka toimii ihan ok. Nyt olen asentanut erillisen näytönohjaimen koneeseen, joka toimii myös hyvin, mutta tietokone ilmoittaa että SoundMax pitäisi asentaa uudelleen. Se ilmoittaa myös, että äänikorttia ei löydy. Eikai näytönohjaimella ja äänikortilla pitäisi olla mitään yhteistä? Otin näytönohjaimen pois ja nyt taas toimii äänet ja kaikki, mutta kun laitan näyttiksen takaisin niin sama ongelma. Laitehallinta näyttää Ääni-,video-,ja peliohjaimissa olevan Nvidia High Definition Audio, joita onkin yhteensä 4 kappaletta kaikki samanlaisia. Näytönohjainkin on Nvidian GeForce. Kaikissa lukee myös, että laite toimii oikein. Kuitenkaan DxDiag ei löydä mitään ääniohjaimia.

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille » Fri Apr 29, 2011 3:36 pm

Mikähän wintoosassa on vikana, kun jo pari kertaa tällä viikolla on tehnyt seuraavasti:
Kun windowsin sammuttaa, se jää asentelemaan päivityksiä. Seuraavan kerran kun sen käynnistää, tulee ruutuun että
"Tarkistetaan windows-päivityksiä
0% valmis
älä katkaise virtaa"
Tuo kestää about 5 min muuttumatta, jonka jälkeen tulee jotain seuraavan kaltaista:
"Virhe määritettäessä windows-päivitystä
peruutetaan muutoksia
älä katkaise virtaa", jonka jälkeen windowsia pääsee käyttämään.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu » Fri Apr 29, 2011 4:19 pm

Kille wrote:Mikähän wintoosassa on vikana, kun jo pari kertaa tällä viikolla on tehnyt seuraavasti:
Kun windowsin sammuttaa, se jää asentelemaan päivityksiä. Seuraavan kerran kun sen käynnistää, tulee ruutuun että
"Tarkistetaan windows-päivityksiä
0% valmis
älä katkaise virtaa"
Tuo kestää about 5 min muuttumatta, jonka jälkeen tulee jotain seuraavan kaltaista:
"Virhe määritettäessä windows-päivitystä
peruutetaan muutoksia
älä katkaise virtaa", jonka jälkeen windowsia pääsee käyttämään.
Tämä samainen ongelma on tullut isäni koneellakin. Kyseinen Windows 7 ei ole laillisesti ostettu.
Jos tämä korjautuisi itsestään joskus. :p

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Wingman » Sat Apr 30, 2011 12:00 am

ongelma taisi korjautua niin että laittaa päivitykset niin, ettei windows asenna niitä itsekseen
- - - -

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille » Sat Apr 30, 2011 3:25 pm

Koska tätä ongelmaa ei ole ennen tätä viikkoa ollut, epäilisin, että se johtuu tästä.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sat Apr 30, 2011 8:15 pm

Näytönhjain/ääni ongelma korjaantui, kun ostin hdmi kaapelin ja käytän sitä. 1680 x 1050 resoluutioon päästään vaikka kylläkin vain 60 Hz.

puupää

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by puupää » Tue May 03, 2011 6:44 pm

temu92 wrote:Joskus se voi olla kiinni selaimestakin. Kannattaa tyhjätä evästeet ja katsoa jos toimii sitten. Jos ei niin kokeile eri selaintakin.

Minulla täysin sama ongelma. Väittää siis että salasana väärin. Muilla koneilla ei ole ongelmia kirjautumisen kanssa. Latasin Operan ja sillä toimi vuorokauden..... :x Muilla selaimilla ei päästä lainkaan sisään? Mistä voi johtua? AUTTAKAA kiitos!

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Tue May 03, 2011 6:52 pm

puupää wrote:
temu92 wrote:Joskus se voi olla kiinni selaimestakin. Kannattaa tyhjätä evästeet ja katsoa jos toimii sitten. Jos ei niin kokeile eri selaintakin.

Minulla täysin sama ongelma. Väittää siis että salasana väärin. Muilla koneilla ei ole ongelmia kirjautumisen kanssa. Latasin Operan ja sillä toimi vuorokauden..... :x Muilla selaimilla ei päästä lainkaan sisään? Mistä voi johtua? AUTTAKAA kiitos!
Lainaamaasi viestiä ei löytynyt parilta edelliseltä sivulta, joten viitsisitkö selittää mistä on kyse?
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Tue May 03, 2011 7:18 pm

Avaan DVD-aseman. Laitan minkä tahansa levyn sisään (esim CD-levyn tai tyhjän DVD-RW:n). Menee helvetin kauan ennen kun mitään tapahtuu. Jos klikkaan kuvaketa Tietokone -välilehdeltä, "Tietokone (ei vastaa)". Tämä siis ollut featurena kokoajan pöytäkoneessani, jossa Win7.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Thu May 05, 2011 12:09 am

DJ-Filbe wrote:Avaan DVD-aseman. Laitan minkä tahansa levyn sisään (esim CD-levyn tai tyhjän DVD-RW:n). Menee helvetin kauan ennen kun mitään tapahtuu. Jos klikkaan kuvaketa Tietokone -välilehdeltä, "Tietokone (ei vastaa)". Tämä siis ollut featurena kokoajan pöytäkoneessani, jossa Win7.
Todennäköisesti huono asema. Voi toki olla myös sovellusongelma, mutta itsellä aseman vaihtamisella parani tuommoiset.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by JATothrim » Sat May 07, 2011 10:21 am

Jeaps. Wanhalla XP toosalla oli samanlainen ongelma B&W2 DVD:n kanssa.. Pelin käynnistymiseen saattoi mennä kymmeniä minuutteja.
Uudella asemalla viive/odotus poistui kokonaan.
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun May 15, 2011 2:13 pm

Mikäköhän on, kun hdmi näytössä näkyy vihreitä pieniä vilkkuvia kuvapisteitä aika monessakin kohtaa ruutua. Resoluutio on 1680x1050 ja virkistystaajuus on 60 Hz, eikä sitä saa suuremmaki tällä resolla. Millään muulla resolla, jolla saisi about 75 Hz, ei ole mukava käyttää, kun kuvakkeet on julmettoman suuria. Onko ehdotuksia?

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu » Sun May 15, 2011 3:49 pm

ItzRaines wrote:Mikäköhän on, kun hdmi näytössä näkyy vihreitä pieniä vilkkuvia kuvapisteitä aika monessakin kohtaa ruutua. Resoluutio on 1680x1050 ja virkistystaajuus on 60 Hz, eikä sitä saa suuremmaki tällä resolla. Millään muulla resolla, jolla saisi about 75 Hz, ei ole mukava käyttää, kun kuvakkeet on julmettoman suuria. Onko ehdotuksia?
Kyseessä voi olla "kuolleita pikseleitä" (Tässä tapauksessa tarkempi olisi "jumittunut pikseli", kuollut on jos pikseli ei pala milloinkaan)
Netistä löytyy ohjeita näiden korjaamiseen. Yksi keino on sammuttaa näyttö, painaa kohtaan jossa kuollut pikseli on ja käynnistää näyttö painamalla yhä samaan kohtaan. Toista pari kertaa kunnes lähtee. En kuitenkaan ota mitään vastuuta yhtään mistään.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun May 15, 2011 7:27 pm

Viltzu wrote:
ItzRaines wrote:Mikäköhän on, kun hdmi näytössä näkyy vihreitä pieniä vilkkuvia kuvapisteitä aika monessakin kohtaa ruutua. Resoluutio on 1680x1050 ja virkistystaajuus on 60 Hz, eikä sitä saa suuremmaki tällä resolla. Millään muulla resolla, jolla saisi about 75 Hz, ei ole mukava käyttää, kun kuvakkeet on julmettoman suuria. Onko ehdotuksia?
Kyseessä voi olla "kuolleita pikseleitä" (Tässä tapauksessa tarkempi olisi "jumittunut pikseli", kuollut on jos pikseli ei pala milloinkaan)
Netistä löytyy ohjeita näiden korjaamiseen. Yksi keino on sammuttaa näyttö, painaa kohtaan jossa kuollut pikseli on ja käynnistää näyttö painamalla yhä samaan kohtaan. Toista pari kertaa kunnes lähtee. En kuitenkaan ota mitään vastuuta yhtään mistään.
Minulla on alakulmassa yksi kohta, missä palaa aina vihreän värinen yksittäinen pikseli. Tässä tapauksessa on kait kyse kuolleesta kuvapisteestä. Ainoa ongelma on se, että välkkyvät pikselit ovat aina tietyn värin tilalla. Jos selaan nettiä ja löydän kohdan, jossa pikselit välkkyy niin ne liikkuvat kohdan mukana, vaikka rullaan sivua alaspäin. Eli ilmeisesti pikselit välkkyvät aina tietyn värin tilalla. Yleensä hyvin kirkkaan värin.

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Wingman » Wed May 18, 2011 7:45 am

ItzRaines wrote:
Viltzu wrote:
ItzRaines wrote:Mikäköhän on, kun hdmi näytössä näkyy vihreitä pieniä vilkkuvia kuvapisteitä aika monessakin kohtaa ruutua. Resoluutio on 1680x1050 ja virkistystaajuus on 60 Hz, eikä sitä saa suuremmaki tällä resolla. Millään muulla resolla, jolla saisi about 75 Hz, ei ole mukava käyttää, kun kuvakkeet on julmettoman suuria. Onko ehdotuksia?
Kyseessä voi olla "kuolleita pikseleitä" (Tässä tapauksessa tarkempi olisi "jumittunut pikseli", kuollut on jos pikseli ei pala milloinkaan)
Netistä löytyy ohjeita näiden korjaamiseen. Yksi keino on sammuttaa näyttö, painaa kohtaan jossa kuollut pikseli on ja käynnistää näyttö painamalla yhä samaan kohtaan. Toista pari kertaa kunnes lähtee. En kuitenkaan ota mitään vastuuta yhtään mistään.
Minulla on alakulmassa yksi kohta, missä palaa aina vihreän värinen yksittäinen pikseli. Tässä tapauksessa on kait kyse kuolleesta kuvapisteestä. Ainoa ongelma on se, että välkkyvät pikselit ovat aina tietyn värin tilalla. Jos selaan nettiä ja löydän kohdan, jossa pikselit välkkyy niin ne liikkuvat kohdan mukana, vaikka rullaan sivua alaspäin. Eli ilmeisesti pikselit välkkyvät aina tietyn värin tilalla. Yleensä hyvin kirkkaan värin.
Jos se on yhteydessä pikselin kirkkauteen, eli pikselin kirkkaimmat arvot/valomäärät eivät toimi oikein. Jos ei ole mahdotonta käyttää tummempana sitä näyttöä niin se voi toimia. (tummentaa siis kirkkaita värejä
- - - -

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Wed Jun 01, 2011 11:00 pm

Minulla on ongelmia verkon kanssa... Ongelmat alkoivat eilen kun havaitsin, että en päässyt koneelta internettiin wlanin kautta. Kännykällä kyllä pääsin. Sitten yhdistin kaapelilla purkkiin ja sitten taas pääsin verkkoon. Tänään vedin purkista johdon irti siinä toivossa, että se alkaisi taas toimia uudelleen käynnistyksen jälkeen. Mutta sen sijaan lähiverkon osoitteet menivät aivan sekaisin (koneen ip vaihtui 10.33.34.10:ksi normaalin 192.168.1.100 sijaan) kaiken lisäksi en saannut internettiin tai purkkiin enää yhteyttä. Sitten painoin modeemin reset nappia, sen seurauksena ip osoiteet menivät taas oikein ja pääsin wlanilla vähäksi aikaa nettiin ja sitten yhteys taas katkesi eikä kaapelista ole mitään apua.

Tämä on pätkä modeemin Status -> Gateway kohdasta.

Code: Select all

Internet Connection

Login Type 	RFC 1483 Bridged
Interface: 	Down
IP Address: 	---
Subnet Mask: 	---
Default Gateway: 	---
DNS1: 	---
DNS2: 	---
DNS3: 	---
WINS: 
Tältä näyttää Status -> DSL:

Code: Select all

DSL Connection
		
DSL Status: 	Connected
DSL Modulation Mode: 	MultiMode
DSL Path Mode: 	Interleaved
Downstream Rate: 	17162 kbps
Upstream Rate: 	1015 kbps
Downstream Margin: 	9 db
Upstream Margin: 	10 db
Downstream Line Attenuation: 	20 db
Upstream Line Attenuation: 	5 db
Downstream Transmit Power: 	9 db
Upstream Transmit Power: 	22 db


PVC Connection 	 
		
Encapsulation:	RFC 1483 Bridged
Multiplexing: 	LLC
Qos: 	UBR
Pcr Rate: 	0
Scr Rate: 	0
Autodetect: 	Enable
VPI: 	8
VCI: 	35
Enable: 	Yes
PVC Status: 	Up
Purkin kaikki muut valot palavat vihreinä paitsi "Internet", joka palaa punaisena. Hassua sillä se vielä vähän aikaa sitten paloi vihreänä(vaikka verkkoon ei päässyt)...
EDIT:

Niin ja vastaan, että käytän nyt kännykän matkanettiä, ennen kuin kukaan ehtisi sitä kysyä... :D


DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Thu Jun 02, 2011 12:03 am

Kuinkas lähellä en-maksa-laajakaistani-maksua -naapurisi on?

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Thu Jun 02, 2011 12:13 am

Latexi95 wrote:Minulla on ongelmia verkon kanssa...
Alkaa tuntua nuo ongelmat sen verran laajoilta, että kannattais soittaa sinne ISP:n asiakaspalveluun ja pyytää niiltä neuvoa. Voi olla siellä päässä jotain rikki myös. Kai on laskut maksettu ajallaan? ;)
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Thu Jun 02, 2011 11:05 am

VesQ wrote:
Latexi95 wrote:Minulla on ongelmia verkon kanssa...
Alkaa tuntua nuo ongelmat sen verran laajoilta, että kannattais soittaa sinne ISP:n asiakaspalveluun ja pyytää niiltä neuvoa. Voi olla siellä päässä jotain rikki myös. Kai on laskut maksettu ajallaan? ;)
Ilmeisesti modeemi oli menny rikki. Vaihdoin modeemin ja nyt toimii taas. :D

Post Reply