Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
leonarven
Newcomer
Posts: 30
Joined: Sun Aug 26, 2007 4:02 pm
Location: Somewhere in Newada

Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by leonarven »

Tämäkin piti sitten pistää pystyyn.

Toimii siis samalla periaatteella kuin vanha topic eli ihmiset saavat esittää ongelmiaan tietokoneisiin liittyen ja muut voivat yrittää auttaa.
Last edited by leonarven on Tue Oct 18, 2011 10:27 pm, edited 1 time in total.
Nucreal
Newcomer
Posts: 33
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:25 am

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Nucreal »

No juu, pistän sitten ensimmäisen kysymyksen jos tämä nyt varsinaisesti Liittyy siihen.

Xbox ja tietokoneen näyttö yhdistettynä? Mahdollista?

Juu elikkäs olen ostamassa uutta Wide 22" näyttöä ja myymässä vanhan pois. Ja haluaisin vieläkin lisää tilaa, raivaan vanhan putki TV:een tuosta pois ja pystytän siihen palvelin koneen. Mutta minnekkäs minun Xbox 360 jääkään? Pöydälle lojumaan? Ei, ei missään nimessä. Niin tahtoisin kytkeä omaan uuten näyttööni Xboxin kiinni? Onko mahdollista? Näytössä on VGI ja DVI liitännät.

No siinä olisi ensimmäinen kysymys, onne topicille!
Life is hell and then you die, so better speed it up with knife!
<--- Typotin käyttäjä nimeni (Nucreal) -> (Nuclear)
leonarven
Newcomer
Posts: 30
Joined: Sun Aug 26, 2007 4:02 pm
Location: Somewhere in Newada

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by leonarven »

Tietääkseni Xbox 360:ssa on SCART portti. Jos on niin, silloin sulla on sama juttu kuin mulla eli SCART - s-video adapteri ja sitten s-video johtoa s-video - DVI adapteriin joka laitetaan näyttöön kiinni.
Nucreal
Newcomer
Posts: 33
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:25 am

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Nucreal »

Kiitos, täytyy tänään käydä ostelemassa noita piuhoja. :D
Life is hell and then you die, so better speed it up with knife!
<--- Typotin käyttäjä nimeni (Nucreal) -> (Nuclear)
mikeful
Moderator
Moderator
Posts: 523
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:36 pm
Location: Vaasa, Finalnd
Contact:

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by mikeful »

Myös tuollaista kannattaa kastella. http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto ... k=3&cid=27
Pelejä: Pelasta puhe, Grinder
Muuta: Blogi, Twitter
Nucreal
Newcomer
Posts: 33
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:25 am

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Nucreal »

Kiitos mikeful. :D tuosta voi olla hyötyä hyvin pitkälti.
Life is hell and then you die, so better speed it up with knife!
<--- Typotin käyttäjä nimeni (Nucreal) -> (Nuclear)
Kelli
Newcomer
Posts: 25
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:15 pm
Location: Finland

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Kelli »

Jos oikein ymmärsin, haluat siis xbox360-konsolin tietokoneen näyttöön kiinni? Silloin kaikista vaivattomin, ja halvin vaihtoehto on ostaa VGA-kaapeli. http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto ... k=3&cid=15
Life is worthless without computer.
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1043
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Pettis »

Tämä taitaa olla väärällä alueella. Ongelmat-alue on tarkoitettu ohjelmointiongelmille. Siirrän...
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja
Pie2
Member
Posts: 55
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:14 pm
Location: Porvoo

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Pie2 »

Eli lykkäänpä oman ongelmani tänne.

Termit eivät ehkä ole täysin kohdallaan, mutta toivon että ymmärrätte pulmani.
Eli tarkoituksena olisi järjestää pienemuotoiset lanit. Ongelmana on että huoneeseeni tulee vain yksi nettipiuha.
Kartta on seuraava:
Internet -> Router/Firewall (neljä paikkaa nettipiuhalle, joista voin käyttää vain yhtä) -> Nettpiuha joka tulee huoneeseeni.

Eli onko mahdollista hankkia hubi tai kytkin tuon firewall/routerin perään?
Kumpi on kannattavampi, hubi vai kytkin jos haluan saada ainakin neljä tietokonetta nettiin?
Entä kuinka nopea tulisi kytkimen/hubin olla?

FIrewall/routeri on Telewellin ja toimii 10/100Mbps nopeudella.
Since 24-March 05
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Thomazu »

Yleensä näytönohjaimessa on ihan kiinnitysreiät jäähdytintä varten. Voit mitäluultavimmin ostaa näytönohjaimeesi sopivan jäähdyttimen.
Niinhän niissä on mutta tämä on vanha ja tässä ei satu olemaan :|
Teippi on keksitty. Pistät muutaman kierroksen teippiä koko näyttiksen ympäri, niin johan pysyy. Tietenkin niin, että mahdollisimman vähän peittyy jäähdytysalaa.
Kai se noinkin pysyisi mutta jotain ehkä varmempaa kiinnitys mekanismiä?

Mitäs tekisin näin, Linkki mutta laittaisin tuon tuulettimen näytönohjaimen alle enkä tuohon sivuun? Ja laittaisin siilin tuulettimeen.. Mutta saisiko sitä pysymään niin tiukasti ja oikeassa kohdassa että se pysyisi paikallaan??
Last edited by Thomazu on Tue Aug 28, 2007 7:54 pm, edited 1 time in total.
Image
Drath
Newcomer
Posts: 40
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:32 pm

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Drath »

Pie2 wrote:
Eli onko mahdollista hankkia hubi tai kytkin tuon firewall/routerin perään?
Kumpi on kannattavampi, hubi vai kytkin jos haluan saada ainakin neljä tietokonetta nettiin?
Entä kuinka nopea tulisi kytkimen/hubin olla?

FIrewall/routeri on Telewellin ja toimii 10/100Mbps nopeudella.
Onnistuu. Itse en kyllä suosittele hubin käyttöä kun nykyään kytkimenkin saa melkein samaan hintaan. Yleensä näissä kytkimissä on wan-portti, johon nettipihua tökätään. 10/100 megan kytkin pitäisi riittää ellette halua gigan verkkoa. Kytkimestä kannattaa käydä säätämässä dhcp päälle ellette halua manuaalisesti laittaa ip-osoitteita koneille.
CoolBasic henkilökuntaa
Sisältövastaava
Pie2
Member
Posts: 55
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:14 pm
Location: Porvoo

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Pie2 »

Drath wrote:
Pie2 wrote:
Eli onko mahdollista hankkia hubi tai kytkin tuon firewall/routerin perään?
Kumpi on kannattavampi, hubi vai kytkin jos haluan saada ainakin neljä tietokonetta nettiin?
Entä kuinka nopea tulisi kytkimen/hubin olla?

FIrewall/routeri on Telewellin ja toimii 10/100Mbps nopeudella.
Onnistuu. Itse en kyllä suosittele hubin käyttöä kun nykyään kytkimenkin saa melkein samaan hintaan. Yleensä näissä kytkimissä on wan-portti, johon nettipihua tökätään. 10/100 megan kytkin pitäisi riittää ellette halua gigan verkkoa. Kytkimestä kannattaa käydä säätämässä dhcp päälle ellette halua manuaalisesti laittaa ip-osoitteita koneille.
EDIT: eli ostinkin sitten tämmösen. Hyvin pelas laneilla viiden koneen kanssa.
Last edited by Pie2 on Sat Sep 29, 2007 8:36 pm, edited 2 times in total.
Since 24-March 05
iTKEVAnAKKI
Advanced Member
Posts: 335
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:55 pm
Location: Siellä jossain

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by iTKEVAnAKKI »

Voiko .part tiedostoa muuttaa miksikään muuksi? Eli kun siinä on .part tiedostossa on video,jonka voi katsoa vlc-playerilla, mutta ei muulla ohjelmalla, ja kun tarkoitus olisi laittaa se psplle. Miuluten aviksi.
Projektit:
Joku projekti meneillään... Mitähän siitäkin tulee ;)
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja »

iTKEVAnAKKI wrote:Voiko .part tiedostoa muuttaa miksikään muuksi? Eli kun siinä on .part tiedostossa on video,jonka voi katsoa vlc-playerilla, mutta ei muulla ohjelmalla, ja kun tarkoitus olisi laittaa se psplle. Miuluten aviksi.
Tähän löytyi ainakin jokunen aika sitten paljon ohjeita netistä. Mutta tuo on, jos ei nyt suoraan laitonta, niin moraalisesti arveluttavaa, mikäli video ei ole itse tekemäsi. Siis videoiden siirtely eri formaateille. Se on tämä uusi ( IMHO, melko huono ) tekijänoikeuslaki.
porzi
Active Member
Posts: 119
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:10 pm
Contact:

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by porzi »

Thomazu wrote:Kai se noinkin pysyisi mutta jotain ehkä varmempaa kiinnitys mekanismiä?
Hyvä! Ei teippi kuulosta kovin hyvältä...
Thomazu wrote:Mitäs tekisin näin, Linkki mutta laittaisin tuon tuulettimen näytönohjaimen alle enkä tuohon sivuun? Ja laittaisin siilin tuulettimeen.. Mutta saisiko sitä pysymään niin tiukasti ja oikeassa kohdassa että se pysyisi paikallaan??
Tuulettimelle tuo on hyvä kiinnitys, mutta en usko, että siiliä saat sillä tavalla kiinni. Siilin pitää painautua kunnolla jäähdytettävää piiriä vasten (ja väliin piitahnaa). Tietysti jos tuon saa sovitettua juuri oikeaan kohtaan sillä tavalla, että siili joustaa juuri pari milliä alaspäin painautuen juuri oikeaan kohtaan oikeassa kulmassa, tuo saattaisi toimiakkin, mutta erittäin vaikeaa se on. (lähes mahdotonta, jos haluaa hyvän kontaktin piirin ja siilin välille)

Edit: muistaakseni olen ainakin kuullut puhuttavan lämpöäjohtavasta kaksipuolisesta teipistä, jolla tuon saattaisi saada kiinni, jos siili ei ole kovin painava, mutta toisaalta siinä on riski, että aikansa siellä killuttuaan se tippuu pois. Ja sitten ei ole kivaa... (rikkoo tippuessaan hyvällä tsägällä myös alla olevan kortin)
Voittoja viikkokisoissa: 3
http://fugufish.dy.fi/ | vanhat cb-pelini: http://porzi.arkku.net/old_games/
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tetokoneen kanssa

Post by Thomazu »

porzi wrote:
Thomazu wrote:Kai se noinkin pysyisi mutta jotain ehkä varmempaa kiinnitys mekanismiä?
Hyvä! Ei teippi kuulosta kovin hyvältä...
Thomazu wrote:Mitäs tekisin näin, Linkki mutta laittaisin tuon tuulettimen näytönohjaimen alle enkä tuohon sivuun? Ja laittaisin siilin tuulettimeen.. Mutta saisiko sitä pysymään niin tiukasti ja oikeassa kohdassa että se pysyisi paikallaan??
Tuulettimelle tuo on hyvä kiinnitys, mutta en usko, että siiliä saat sillä tavalla kiinni. Siilin pitää painautua kunnolla jäähdytettävää piiriä vasten (ja väliin piitahnaa). Tietysti jos tuon saa sovitettua juuri oikeaan kohtaan sillä tavalla, että siili joustaa juuri pari milliä alaspäin painautuen juuri oikeaan kohtaan oikeassa kulmassa, tuo saattaisi toimiakkin, mutta erittäin vaikeaa se on. (lähes mahdotonta, jos haluaa hyvän kontaktin piirin ja siilin välille)

Edit: muistaakseni olen ainakin kuullut puhuttavan lämpöäjohtavasta kaksipuolisesta teipistä, jolla tuon saattaisi saada kiinni, jos siili ei ole kovin painava, mutta toisaalta siinä on riski, että aikansa siellä killuttuaan se tippuu pois. Ja sitten ei ole kivaa... (rikkoo tippuessaan hyvällä tsägällä myös alla olevan kortin)
Niimpä tietysti, niin joo. Täytyy miettiä virityksiä..

Lämpöjohtava kaksipuolinen teippi? Siinähän se, täytyy mennä etsimään lisää tietoa tuosta. Jos se pysyy teipillä kiinni niin sitä voi kyllä varmaan vielä tukea tuolla tuuletin mekanismilla.
Image
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu »

Kiintolevyni on 80GB ja kone näyttää aseman kooksi vaivaiset 40Gt, itse en ole kiintolevylle tehnyt mitään. Kun menen "Oma Tietokone" Siellä näyttään olevan "Paikallinen levy (C:)" ja "Paikallinen levy (D:)" kun tupla klikkaa tuota D: asemaa että katsoisi sen sisältöä niin pomppaa ikkuna jonka otsikko on: "Levyä ei ole alustettu" ja ikkunassa muuten lukee: "Asemassa D oleva levyke on alustamaton. Haluatko alustaa sen nyt?" Vaihtohdot kyllä tai ei, painoin kyllä niin sitten tulee tämmöinen ikkuna: linkki

Eli saanko tuon kadonneen tilan käyttöön alustamalla tuon asema D vai jakaako se jo muutenkin pientä C asemaa?? Vai onko niin että Windows näyttää kiintolevyn koon noin paljon pienempänä mitä se on oikeasti?? Tai onko muita vaihtoehtoja että saisin tuon kadonneen kiintolevy tilan käyttööni?

EDIT: Anteeksi tupla postaus mutta en muistanut että olen itse viimeksi tänne kirjoittanut ja siitä on aikaa jo muutamia tunteja..
Image
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja »

Thomazu wrote:Kiintolevyni on 80GB ja kone näyttää aseman kooksi vaivaiset 40Gt, itse en ole kiintolevylle tehnyt mitään. Kun menen "Oma Tietokone" Siellä näyttään olevan "Paikallinen levy (C:)" ja "Paikallinen levy (D:)" kun tupla klikkaa tuota D: asemaa että katsoisi sen sisältöä niin pomppaa ikkuna jonka otsikko on: "Levyä ei ole alustettu" ja ikkunassa muuten lukee: "Asemassa D oleva levyke on alustamaton. Haluatko alustaa sen nyt?" Vaihtohdot kyllä tai ei, painoin kyllä niin sitten tulee tämmöinen ikkuna: linkki

Eli saanko tuon kadonneen tilan käyttöön alustamalla tuon asema D vai jakaako se jo muutenkin pientä C asemaa?? Vai onko niin että Windows näyttää kiintolevyn koon noin paljon pienempänä mitä se on oikeasti?? Tai onko muita vaihtoehtoja että saisin tuon kadonneen kiintolevy tilan käyttööni?

EDIT: Anteeksi tupla postaus mutta en muistanut että olen itse viimeksi tänne kirjoittanut ja siitä on aikaa jo muutamia tunteja..
Sehän näyttää sen aivan liian suurena. 80 gigabittiä on 10 gigatavua, tavu = 8 bittiä. Ja jos se levykkeestä puhuu, veikkaan sinun katselevan korppuasemaa, ainakin itselläni windows valittaa aina, että levyke on alustamaton, vaikka sen alustaisi monta kertaa peräkkäin.

EDIT: Ai, taisitkin vain sekoittaa kieliä keskenään, byte ja tavu. Ovelaa.
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thomazu »

Kumma juttu.. Levykkeestä se puhuu mutta yksi korppu asema minulla on ja tuo se ei ole. Okei.

Jaa niin joo... Anteeksi, mutta mitenkä on mahdollista että muistaakseni koneeseen laitettiin 80Gigabitin kiintolevy ja windows näyttää sen: Aseman koko 39,0 Gigatavua

Koitin alustaa mutta kun painoin tässä kuvassa olevaa "Käynnistä" pomppasi ikkunaan tälläinen ikkuna että poistaako tuo kaikki kiintolevyltä, siis Paikallisen C: vai pelkästään tuon muutenkin tyhjän Paikallisen D: sisällön?
Last edited by Thomazu on Tue Nov 27, 2007 6:36 pm, edited 1 time in total.
Image
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1043
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis »

Thomazu wrote:
koodaaja wrote:
Thomazu wrote:Kiintolevyni on 80GB ja kone näyttää aseman kooksi vaivaiset 40Gt, itse en ole kiintolevylle tehnyt mitään. Kun menen "Oma Tietokone" Siellä näyttään olevan "Paikallinen levy (C:)" ja "Paikallinen levy (D:)" kun tupla klikkaa tuota D: asemaa että katsoisi sen sisältöä niin pomppaa ikkuna jonka otsikko on: "Levyä ei ole alustettu" ja ikkunassa muuten lukee: "Asemassa D oleva levyke on alustamaton. Haluatko alustaa sen nyt?" Vaihtohdot kyllä tai ei, painoin kyllä niin sitten tulee tämmöinen ikkuna: linkki

Eli saanko tuon kadonneen tilan käyttöön alustamalla tuon asema D vai jakaako se jo muutenkin pientä C asemaa?? Vai onko niin että Windows näyttää kiintolevyn koon noin paljon pienempänä mitä se on oikeasti?? Tai onko muita vaihtoehtoja että saisin tuon kadonneen kiintolevy tilan käyttööni?

EDIT: Anteeksi tupla postaus mutta en muistanut että olen itse viimeksi tänne kirjoittanut ja siitä on aikaa jo muutamia tunteja..
Sehän näyttää sen aivan liian suurena. 80 gigabittiä on 10 gigatavua, tavu = 8 bittiä. Ja jos se levykkeestä puhuu, veikkaan sinun katselevan korppuasemaa, ainakin itselläni windows valittaa aina, että levyke on alustamaton, vaikka sen alustaisi monta kertaa peräkkäin.

EDIT: Ai, taisitkin vain sekoittaa kieliä keskenään, byte ja tavu. Ovelaa.
Kumma juttu.. Levykkeestä se puhuu mutta yksi korppu asema minulla on ja tuo se ei ole. Okei.

Jaa niin joo... Anteeksi, mutta mitenkä on mahdollista että muistaakseni koneeseen laitettiin 80Gigabitin kiintolevy ja windows näyttää sen: Aseman koko 39,0 Gigatavua

Koitin alustaa mutta kun painoin tässä kuvassa olevaa "Käynnistä" pomppasi ikkunaan tälläinen ikkuna että poistaako tuo kaikki kiintolevyltä, siis Paikallisen C: vai pelkästään tuon muutenkin tyhjän Paikallisen D: sisällön?
GB on englannista tuleva lyhenne joka on suomessa Gt eli gigatavuja. Tulee sanasta gigabyte.
Gb on englannista tuleva lyhenne sekin, joka on suomessa myös Gb, eli gigabittejä. Tulee sanasta gigabit.

Yksi tavu on siis 8 bittiä.

Jos koneessasi on yksi kovalevy, mutta kaksi osiota, niin molemmat osiot on samalla kovalevyllä. Eli kovalevyn koko on osio C + osio D. Osio D ei vaikuta C:hen ja toisinpäin. Tuossa tapauksessa on siis ihan turvallista alustaa osio D ja saat siten lopputilan käyttöösi, D-osiona / levynä vain. Se, että se kysyy, että haluatko varmasti poistaa kaikki tiedot on ihan vain geneerinen kysymys, sillä alustaminen luonnollisesti tyhjentää osion. Mikäli osio on alustamaton, ei siellä ole mitään menetettävääkään.

Täytyy kuitenkin muistaa, että jos kovalevyn kyljessä lukee, että se on 80 gigatavua, niin se ei välttämättä tietokoneen mukaan ole tuon verran. Kovalevyvalmistajat käyttävät suhdelukuna SI järjestelmän mukaista 1000:tta, kun tietokoneiden kanssa on perinteisesti käytetty suhdelukuna 1024. Näin ollen kovalevyn koosta saattaa "hävitä" hieman eri yksiköistä johtuen.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja
Post Reply