Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu » Mon Apr 09, 2012 1:59 pm

jaahas wrote:
ItzRaines wrote:
jaahas wrote:Ostin käytetyn koneen jossa oli vain 1 Gt ramia(2x512Mt), joten otin vanhasta koneesta kaksi gigan kampaa, liitin ne koneeseen ja otin vanhat kammat pois. Ongelma on että BIOS tunnistaa vain ensimmäisessä paikassa olevan muistin ei muuta. Olen kokeillut vaihtaa paikkoja ja lis'nnyt vielä vanhat kammat mukaan mutta bios silti tunnistaa vain 1 Gt:n ramia. Miten sen saisi tunnistamaan kaikki? CPU-Z tunnistaa myös ainoastaan 1Gt:n ramia. Eräs toinen ohjelma sanoo että maksimi on 4 Gt, joten vika ei ole siinä.
Kannattaa tarkistaa, että kammat ovat yhteensopivia niin toistensa kuin koneenkin kanssa. Tietääkseni se on paljolti kiinni muistien nopeuksista.
Ne ramit oli toisessa koneessa ja toimi ihan hyvin, joten pitäisi toimia keskenään. Jos toinen toimii koneen kanssa, miks ei kummatki?
Emolevy niin vanha (tai bios) ettei tue yli 1Gt? Katso emolevyn manuaalista maksimi määrä mitä tukee. (En kyl tiiä kuinka todennäköistä on, että ei tukisi yli 1Gt)

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by jaahas » Mon Apr 09, 2012 4:36 pm

Sandra Lite ohjelma sanoo että max ram on 4 Gt.
Edit: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... 57531#N122 sanoo myös että 4Gt, mutta voi olla vähemmän.
Edit2: Osaisko joku hakea mulle BIOS päivityksen jostakin, kun en itse löydä sitä?

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Linux

Post by VerkkoGuru » Tue Apr 10, 2012 4:09 pm

Nyt sain tiedon, siitä, että exporttaus on turhaa. Mutta sanokaahan, miten reitittimen IP-osoitteen voi selvittää, kyseessä on modeemireititin Alvarion ACPS-101G, ei löydy apua reitittimen kääntöpuoleltakaan..

User avatar
Timblex
Advanced Member
Posts: 252
Joined: Sun Apr 11, 2010 10:37 am
Location: Kouvola

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Timblex » Tue Apr 10, 2012 6:58 pm

Tarkoitatko nyt siis reitittimen ulkoista osoitetta, se löytyy kun menet tänne vai reitittimen sisäistä osoitetta, josta voi muokata reitittimen asetuksia? Se löytyy kun menet ubuntussa komentoriville ja kirjoitat ifconfig niin löytyy kohdasta Default Gateway.
Entinen timpe99...
Demokisa 2013 demo valmis, Check it out!

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Tue Apr 10, 2012 8:13 pm

Voi kristus... Sota Linuxin kans on armoton. En saanut selville Default gatewayta....Ja nyt tajusin, että yhteystyyppikin on väärä. Sen pitäisi olla point-to-point protocol Over ethernet(PPPoE) ei Point-to-point tunnelled protocol(PPTP) Ja pitäisi asentaa joku ihme VPN-pluginni, että saisi PPPoE:n.... Ajattelenko liian monimutkaisesti, vai onko tämä oikeasti näin monimutkaista? D:<

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Tue Apr 10, 2012 9:50 pm

VerkkoGuru wrote:Voi kristus... Sota Linuxin kans on armoton. En saanut selville Default gatewayta....Ja nyt tajusin, että yhteystyyppikin on väärä. Sen pitäisi olla point-to-point protocol Over ethernet(PPPoE) ei Point-to-point tunnelled protocol(PPTP) Ja pitäisi asentaa joku ihme VPN-pluginni, että saisi PPPoE:n.... Ajattelenko liian monimutkaisesti, vai onko tämä oikeasti näin monimutkaista? D:<
Mitähän sinä nyt siis yrität saada aikaan? Normaalisti ubuntu laittaa kyllä kotiverkossa asetukset oikein itsestään, kun vain laitat piuhan kiinni.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Wed Apr 11, 2012 4:12 pm

TheFish wrote:
VerkkoGuru wrote:Voi kristus... Sota Linuxin kans on armoton. En saanut selville Default gatewayta....Ja nyt tajusin, että yhteystyyppikin on väärä. Sen pitäisi olla point-to-point protocol Over ethernet(PPPoE) ei Point-to-point tunnelled protocol(PPTP) Ja pitäisi asentaa joku ihme VPN-pluginni, että saisi PPPoE:n.... Ajattelenko liian monimutkaisesti, vai onko tämä oikeasti näin monimutkaista? D:<
Mitähän sinä nyt siis yrität saada aikaan? Normaalisti ubuntu laittaa kyllä kotiverkossa asetukset oikein itsestään, kun vain laitat piuhan kiinni.
Tarkoitat tota Auto Eth0:aa? No, mun mielest, sille pitäisi antaa ne PPPoE-tunnukset, vai tarkotitko, että Ubuntu ymmärtää automaattisesti, että kyseessä on PPPoE-yhteys, kun piuha laitetaan kiinni?

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Wed Apr 11, 2012 5:04 pm

VerkkoGuru wrote:
TheFish wrote:
VerkkoGuru wrote:Voi kristus... Sota Linuxin kans on armoton. En saanut selville Default gatewayta....Ja nyt tajusin, että yhteystyyppikin on väärä. Sen pitäisi olla point-to-point protocol Over ethernet(PPPoE) ei Point-to-point tunnelled protocol(PPTP) Ja pitäisi asentaa joku ihme VPN-pluginni, että saisi PPPoE:n.... Ajattelenko liian monimutkaisesti, vai onko tämä oikeasti näin monimutkaista? D:<
Mitähän sinä nyt siis yrität saada aikaan? Normaalisti ubuntu laittaa kyllä kotiverkossa asetukset oikein itsestään, kun vain laitat piuhan kiinni.
Tarkoitat tota Auto Eth0:aa? No, mun mielest, sille pitäisi antaa ne PPPoE-tunnukset, vai tarkotitko, että Ubuntu ymmärtää automaattisesti, että kyseessä on PPPoE-yhteys, kun piuha laitetaan kiinni?
Onko reitittimesi asetuksia muutettu oletuksista? Jos ei, testaappa vain ottaa verkkokaapeli irti, palauttaa Ubuntun puolella kaikki asetukset defaultiksi (tai asenna vaikka koko Ubuntu uudestaan jos et ole tehnyt sillä mitään isompaa), ja laittaa verkkokaapeli takaisin kiinni. En ole vielä itse törmännyt (kotikäyttöön tarkoitettuun) reitittimeen, jonka oletusasetukset eivät toimisi Ubuntun oletusasetusten kanssa.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Mon Apr 23, 2012 5:05 pm

Sainpas nyt rankan nyrkkeilyottelun jälkeen netin toimimaan Linuxiin. Mutta nyt pitäisi asentaa Flash Player, yhden ohjeen löysin netistä, mutta näemmä se on väärälle versiolle. Voisikos joku ystävällinen antaa lyhyehkön Flashin asennusohjeen :D Kiitän ja kumarran. Taitaa olla tää Linux sellainen kaveri, että joudun aika montakin kertaa painimaan komentorivin kanssa. >_>

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Mon Apr 23, 2012 5:20 pm

VerkkoGuru wrote:Sainpas nyt rankan nyrkkeilyottelun jälkeen netin toimimaan Linuxiin. Mutta nyt pitäisi asentaa Flash Player, yhden ohjeen löysin netistä, mutta näemmä se on väärälle versiolle. Voisikos joku ystävällinen antaa lyhyehkön Flashin asennusohjeen :D Kiitän ja kumarran. Taitaa olla tää Linux sellainen kaveri, että joudun aika montakin kertaa painimaan komentorivin kanssa. >_>
Komentoriviltä saa monet asiat hoidettua kaikista kätevimmin.

Jos sinulla on Ubuntu niin tälläinen varmaan toimii:

Code: Select all

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Mon Apr 23, 2012 5:32 pm

Arvasin ettei se ole niin helppoa:

Code: Select all

*****@*****-desktop:~$ sudo apt-get install flashplugin-nonfree
[sudo] password for *****:
E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
*****@*****-desktop:~$ ^C
*****@*****-desktop:~$ 


TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Mon Apr 23, 2012 5:42 pm

VerkkoGuru wrote:Arvasin ettei se ole niin helppoa:

Code: Select all

*****@*****-desktop:~$ sudo apt-get install flashplugin-nonfree
[sudo] password for *****:
E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
*****@*****-desktop:~$ ^C
*****@*****-desktop:~$ 

Onko sinulla kenties jokin paketinhallintasovellus auki? Jos on, sulje se ensin.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by VerkkoGuru » Mon Apr 23, 2012 5:45 pm

TheFish wrote:
VerkkoGuru wrote:Arvasin ettei se ole niin helppoa:

Code: Select all

*****@*****-desktop:~$ sudo apt-get install flashplugin-nonfree
[sudo] password for *****:
E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
*****@*****-desktop:~$ ^C
*****@*****-desktop:~$ 

Nyt asentuu (:

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Mon Apr 23, 2012 6:19 pm

Minulla juurikin samanlainen ongelma. Javaa olen asentamassa, ja oikeat komennot päätteellekin löytyy. Mutta sitten, kun sudo pyytää salasanaa tyyliin:
[sudo] Password for Konsta:
Niin tässä tulee ongelma. En nimittäin voi laittaa salasanaa, vaikka se niin pyytääkin. Yritän rämpyttää sitä, mutta siihen ei kuulkaas mitään tule. Enhän voi edemmäskään päästä, jos en salasanaa voi laittaa :(

Pakettienhallinta tms. Ei ole ollut päällä, jos sitä mietitte.
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Sly_Jack0 » Mon Apr 23, 2012 6:33 pm

Konstaduck wrote:Yritän rämpyttää sitä, mutta siihen ei kuulkaas mitään tule.
Kyllä siihen tulee, mutta sitä ei vain tulosteta. Kirjoitat vain salasanan ja painat enteriä.

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Mon Apr 23, 2012 7:14 pm

Sly_Jack0 wrote:
Konstaduck wrote:Yritän rämpyttää sitä, mutta siihen ei kuulkaas mitään tule.
Kyllä siihen tulee, mutta sitä ei vain tulosteta. Kirjoitat vain salasanan ja painat enteriä.
Tarkistanpa tuon ;)
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Mon Apr 23, 2012 11:04 pm

Konstaduck wrote:Minulla juurikin samanlainen ongelma. Javaa olen asentamassa, ja oikeat komennot päätteellekin löytyy. Mutta sitten, kun sudo pyytää salasanaa tyyliin:
[sudo] Password for Konsta:
Niin tässä tulee ongelma. En nimittäin voi laittaa salasanaa, vaikka se niin pyytääkin. Yritän rämpyttää sitä, mutta siihen ei kuulkaas mitään tule. Enhän voi edemmäskään päästä, jos en salasanaa voi laittaa :(
Joskus sitä mietityttää että miksei minkään distron asennusopas mainitse etteivät komentoriviohjelmat turvallisuussyistä näytä salasanan merkkien määrää.

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Fri Apr 27, 2012 9:00 pm

No niin, kaikki mahdolliset niksit kokeiltu, mutta Sunin Java 6:tosta en saanut asennettua Ubuntulle. Sovellusvalikoimassahan se komeilee, mutta missä asennusnappi on? Älä kysy minulta :)
Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Fri Apr 27, 2012 11:11 pm

Konstaduck wrote:No niin, kaikki mahdolliset niksit kokeiltu, mutta Sunin Java 6:tosta en saanut asennettua Ubuntulle. Sovellusvalikoimassahan se komeilee, mutta missä asennusnappi on? Älä kysy minulta :)

Code: Select all

sudo apt-get install sun-java6-jre

User avatar
Konstaduck
Advanced Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 17, 2011 4:09 pm
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Konstaduck » Sat Apr 28, 2012 10:26 am

Latexi95 wrote:

Code: Select all

sudo apt-get install sun-java6-jre
Ja tulos on tässä:

Code: Select all


konsta@ubuntu:~$ sudo apt-get install sun-java6-jre
[sudo] password for konsta: 
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis        
Pakettia sun-java6-jre ei ole saatavilla, mutta toinen paketti viittaa siihen.
Tämä voi tarkoittaa paketin puuttuvan, olevan vanhentunut tai
saatavilla vain jostain muusta lähteestä
E: Paketilla sun-java6-jre ei ole asennettavaa valintaa


Konstaduck.net
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

Post Reply