Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Fri Aug 12, 2011 2:40 pm

dllhost.exe varaa kaiken prosessoritehon. Tämä sen jälkeen kun olen asentanut DOSBoxin ja sen videokoodekin. Miten saan videokoodekin poistettua, ja korjautuuko ongelma sillä?

pelaaja

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by pelaaja » Fri Aug 12, 2011 2:43 pm

Viime viestistä on aikaa ku en jaksanu enää selvitää vikaa ja käytin vaa kannettavaa, mut nyt jaksoin taas jatkaa. Syvimmällä virusetsinnällä ei löytynyt mitään, formatoin koneen eikä sekään auttanu. Kun asensin HDD health -ohjelman niin tällä kertaa se näytti 98%, eli kovalevyssä se vika näköjään on. Voiko kovalevyä korjata vai pitääkö ostaa uusi?
Jos pitää ostaa uusi niin en tiiä minkälainen kannattais ostaa, voisko joku neuvoa?

User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by KilledWhale » Fri Aug 12, 2011 8:43 pm

pelaaja wrote:Viime viestistä on aikaa ku en jaksanu enää selvitää vikaa ja käytin vaa kannettavaa, mut nyt jaksoin taas jatkaa. Syvimmällä virusetsinnällä ei löytynyt mitään, formatoin koneen eikä sekään auttanu. Kun asensin HDD health -ohjelman niin tällä kertaa se näytti 98%, eli kovalevyssä se vika näköjään on. Voiko kovalevyä korjata vai pitääkö ostaa uusi?
Jos pitää ostaa uusi niin en tiiä minkälainen kannattais ostaa, voisko joku neuvoa?
Itse suosittelen SSD:tä. Nopeuttaa konetta kivasti ainakin ohjelmien latailun puolesta ja horrostilakin toimii sukkelammin. Maksaa vain vähän enemmän kuin "normaalit" kovalevyt mutta on muuten tosi kiva <3
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Fri Aug 12, 2011 11:07 pm

Laitoin Windowsin uusiksi koneelle ja otin talteen mitä sain. Kiitos peltsin hyvän linkin melkein kaiken sainkin varmaan pelastettua. Joskin nyt on edessä kauhea lajitteleminen, kun suurinta osaa tiedostopoluista ei saatu palautettua... Argh... :x

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MaGetzUb » Sat Aug 13, 2011 9:20 am

Latexi95 wrote:Laitoin Windowsin uusiksi koneelle ja otin talteen mitä sain. Kiitos peltsin hyvän linkin melkein kaiken sainkin varmaan pelastettua. Joskin nyt on edessä kauhea lajitteleminen, kun suurinta osaa tiedostopoluista ei saatu palautettua... Argh... :x
Itse olisin suositellut Recuvaa.. :)
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Sat Aug 13, 2011 9:38 am

MaGetzUb wrote:
Latexi95 wrote:Laitoin Windowsin uusiksi koneelle ja otin talteen mitä sain. Kiitos peltsin hyvän linkin melkein kaiken sainkin varmaan pelastettua. Joskin nyt on edessä kauhea lajitteleminen, kun suurinta osaa tiedostopoluista ei saatu palautettua... Argh... :x
Itse olisin suositellut Recuvaa.. :)
Juu, mutta kun se toimisi Windowsilla enkä oikein viruksen takia viitsinyt ottaa riskiä... Käytin tuota toista ohjelmaa live boot Ubuntulla USB - tikulta. :D

pelaaja

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by pelaaja » Fri Aug 19, 2011 1:42 pm

Otin koneesta kovalevyn pois ja käytin ubuntua muistitikulta, jäätyily loppu muutamaks päiväks mut sitte yhtäkkia sitä alko tapahtua joka kerta noin 10 sekuntia boottauksen jälkee, vaihdoin muistitikun toiseen usb paikkaan, jäätyily loppu. En tiiä oliko se vaan sattumaa vai liittyykö se ongelmaan. Ongelma ei näköjään olekaan kovalevyssä, missäköhän se vika sitten on, tarviin apua.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Sat Aug 20, 2011 1:17 pm

pelaaja wrote:Otin koneesta kovalevyn pois ja käytin ubuntua muistitikulta, jäätyily loppu muutamaks päiväks mut sitte yhtäkkia sitä alko tapahtua joka kerta noin 10 sekuntia boottauksen jälkee, vaihdoin muistitikun toiseen usb paikkaan, jäätyily loppu. En tiiä oliko se vaan sattumaa vai liittyykö se ongelmaan. Ongelma ei näköjään olekaan kovalevyssä, missäköhän se vika sitten on, tarviin apua.
Veikkaisinpa että prosessorisi ylikuumenee, tai sitten virtalähteesi temppuilee. Googlettele Ubuntulle jokin ohjelma, jolla voit seurata tietokoneesi lämpöjä ja virtalähteen ulostuloja. Näin voisit saada jotain osviittaa siitä, että mikäs osa koneestasi voisi olla viallinen.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun Aug 21, 2011 11:10 am

Kaverin koneesta hajos integroitu näytönohjain ja hän osti uuden. Tämän näyttis ei kuitenkaan suostu toimimaan. Edes tuuletin ei pyöri. Näyttiksen piti olla täysin sopiva ja suositeltu virtalähde 350W, joka kaverini koneesta löytyy. Sitten hain kotoa omasta koneestani näyttiksen, joka oli vähän "heikkolaatuisempi" ja kokeilimme niin tuuletin pyörii kyllä, mutta kuvaa ei tule. Voiko virranpuutteesta olla kyse, jos tuuletin ei pyöri tässä uudemmassa, minkä pitäisi kyllä omien kokemuksien mukaan pyöriä vaikka 125W virtalähteellä. (testattu lähes samanlaisella näyttiksellä) Näytönohjain on nyt kuitenkin palautettu, mutta kiinnostais tietää, että mikä mahtais olla vikana. Täysin varmaan ei ole, ettäkö int. näyttis olisi alunperin hajonnut. Saattaahan emolevyssäkin olla jotain hajonnut pahemman kerran.
Kyseinen näyttis oli siis nVidia GeForce GT430.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 862
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Sun Aug 21, 2011 4:16 pm

ItzRaines wrote:Kaverin koneesta hajos integroitu näytönohjain ja hän osti uuden. Tämän näyttis ei kuitenkaan suostu toimimaan. Edes tuuletin ei pyöri. Näyttiksen piti olla täysin sopiva ja suositeltu virtalähde 350W, joka kaverini koneesta löytyy. Sitten hain kotoa omasta koneestani näyttiksen, joka oli vähän "heikkolaatuisempi" ja kokeilimme niin tuuletin pyörii kyllä, mutta kuvaa ei tule. Voiko virranpuutteesta olla kyse, jos tuuletin ei pyöri tässä uudemmassa, minkä pitäisi kyllä omien kokemuksien mukaan pyöriä vaikka 125W virtalähteellä. (testattu lähes samanlaisella näyttiksellä) Näytönohjain on nyt kuitenkin palautettu, mutta kiinnostais tietää, että mikä mahtais olla vikana. Täysin varmaan ei ole, ettäkö int. näyttis olisi alunperin hajonnut. Saattaahan emolevyssäkin olla jotain hajonnut pahemman kerran.
Kyseinen näyttis oli siis nVidia GeForce GT430.
Jos sinulla on omassa koneessasi tehokkaampi virtalähde, kokeile sitä kaverisi koneeseen. Se ainakin voi auttaa haarukoimaan ongelmaa. Muuta en osaa neuvoa.
EDIT:

Niin, olisi pitänyt ajatuksella lukea tuo että näyttis on jo palautettu :oops: . Noh, jos vielä tuon kanssa testailette jotain toista näyttistä niin ehkä virtalähteen vaihtaminen tuo jotain lisätietoa.


User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Kille » Sun Aug 21, 2011 8:53 pm

Asensin yhteen vanhaan koneeseen ubuntun. Asensin siihen cmaken, skypen ja spotifyn. Veli halusi pelata minecraftia mutta se ei toiminut. Yritin päivittää javaa mutta sitten ikkunamanageri lakkasi toimimasta. Eli se näyttää normaalilta mutta ikkunoita ei voi siirtää tai sulkea, eivätkä "tiedosto", "muokkaa" yms. ohjelmien valikot aukea. Myöskään tehtäväpalkki ei toimi eikä kone sammu kuin virtanapista.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Aug 23, 2011 7:18 pm

Minulla on ongelmia Win7:n varmuuskopioinin kanssa. Käytän Windowsin vakio varmuuskopiointiohjelmaa, mutta aina jossain vaiheessa se ilmoittaa virheen "Tiedostonimen, hakemistonimen tai levynimen syntaksi ei kelpaa". Virhekoodi on 0x8007007B. Tuo tuntuu tulevan vähän milloin sattuu, mutta tulee kuitenkin. Äskön kokeilin, jonkun jakamaa rekisteritiedostoa, jonka piti korjata tuo. Auttoihan se vähän alunperin varmuuskopiointi pääsi johonkin 40% tietämille, mutta äskön se pääsi johonkin 98%:iin. Miten saisin tuon korjattua? (Kopioin linux serverin raidille verkon yli.)

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Tue Aug 23, 2011 10:10 pm

Latexi95 wrote:Minulla on ongelmia Win7:n varmuuskopioinin kanssa. Käytän Windowsin vakio varmuuskopiointiohjelmaa, mutta aina jossain vaiheessa se ilmoittaa virheen "Tiedostonimen, hakemistonimen tai levynimen syntaksi ei kelpaa". Virhekoodi on 0x8007007B. Tuo tuntuu tulevan vähän milloin sattuu, mutta tulee kuitenkin. Äskön kokeilin, jonkun jakamaa rekisteritiedostoa, jonka piti korjata tuo. Auttoihan se vähän alunperin varmuuskopiointi pääsi johonkin 40% tietämille, mutta äskön se pääsi johonkin 98%:iin. Miten saisin tuon korjattua? (Kopioin linux serverin raidille verkon yli.)
Etkö voi dd if=/dev/sdX|xz -9|nc <serverin ip> tai jotain?
Cygwin saattaisi tukea tuollaista olettaen että dd, xz ja netcat on asennettu ja että ne toimivat.

(HUOM: xz -9 on äärimmäisen raskas kompressiotoimenpide. Tuloksena paketti voi olla vain ≈25% alkuperäisestä tiedostosta mutta pakkauksessa kestää ikuisuuksia. Varmuuskopioinnin kannalta paras idea olisi ehkä lähettää tiedostot pakkaamattomana, olettaen että levytilaa on — loopbackilla kovalevyimageista voi mountata minkä tahansa osion kunhan tietää sen offsetin (öm, suhteellisen alkupisteen?) suhteessa tiedoston alkuun.

Tehty on ja hyvin toimi, palautin wanhoja filuja ajalta ennen Liinuksia näin itselleni.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Sat Sep 10, 2011 5:50 pm

Aika iso ongelma vanhan pöytäkoneen kanssa.

Kone on siis hidas, mutta vain pelatessa. Esim. minecraftia pelatessa kone hidastuu ihan käyttökelvottomaksi. Epäilen, että ongelma on näyttöajureissa, vaikka RAMia on vain 512 Mt. Ramista vielä että tehtävienhallinta näyttää ramin käytöksi reilusti alle 100 Mt, (Kaikki prosessit yhteenlaskettuna) mutta Yhteenveto (Suorituskyky-välilehden alalaidassa) näyttää RAMin käytöksi 212 Mt? Onko virusepäily aiheellinen?
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sun Sep 11, 2011 2:29 pm

naputtelija wrote:Aika iso ongelma vanhan pöytäkoneen kanssa.

Kone on siis hidas, mutta vain pelatessa. Esim. minecraftia pelatessa kone hidastuu ihan käyttökelvottomaksi. Epäilen, että ongelma on näyttöajureissa, vaikka RAMia on vain 512 Mt. Ramista vielä että tehtävienhallinta näyttää ramin käytöksi reilusti alle 100 Mt, (Kaikki prosessit yhteenlaskettuna) mutta Yhteenveto (Suorituskyky-välilehden alalaidassa) näyttää RAMin käytöksi 212 Mt? Onko virusepäily aiheellinen?
Tehtävienhallinta todennäköisesti ei näytä sitä että 512Mt RAMilla Windows alkaa swappaamaan niin perkeleesti. Minecraft tykkää käyttää kaiken muistin ja noin vanhalla koneella Minecraft nyt tuskin edes pyöriikään.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Sun Sep 11, 2011 3:05 pm

esa94 wrote:
naputtelija wrote:Aika iso ongelma vanhan pöytäkoneen kanssa.

Kone on siis hidas, mutta vain pelatessa. Esim. minecraftia pelatessa kone hidastuu ihan käyttökelvottomaksi. Epäilen, että ongelma on näyttöajureissa, vaikka RAMia on vain 512 Mt. Ramista vielä että tehtävienhallinta näyttää ramin käytöksi reilusti alle 100 Mt, (Kaikki prosessit yhteenlaskettuna) mutta Yhteenveto (Suorituskyky-välilehden alalaidassa) näyttää RAMin käytöksi 212 Mt? Onko virusepäily aiheellinen?
Tehtävienhallinta todennäköisesti ei näytä sitä että 512Mt RAMilla Windows alkaa swappaamaan niin perkeleesti. Minecraft tykkää käyttää kaiken muistin ja noin vanhalla koneella Minecraft nyt tuskin edes pyöriikään.
RAMia kaipaisi mutta kun thudneyn myymä kampa ei sopinutkaan.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Sat Sep 17, 2011 11:52 am

Voiko läppärin ylikuumeneminen johtua vanhasta, huonosti johtavasta kuparijohtimesta (vai mikä onkaan), joka siis menee prosessorin päältä tuulettimen viereen?
Millä tuota saisi putsattua, että lämmönjohtavuus palautuisi?

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sat Sep 17, 2011 12:44 pm

DJ-Filbe wrote:huonosti johtavasta kuparijohtimesta
Miksi niin oksymoroni

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Sat Sep 17, 2011 9:18 pm

esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:huonosti johtavasta kuparijohtimesta
Miksi niin oksymoroni
Koska johdin johtaa ilmeisen huonosti lämpöä pois prosessorilta.
Tuulettimen alue on ihan kylmä.

Hene
Active Member
Posts: 122
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:13 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Hene » Tue Sep 20, 2011 3:24 pm

Tästä viasta näyttäisi löytyvän Googlella useampikin vastaus, mutta voisiko joku tulkata sen minulle juntti-Suomeksi:
1. Avaan tietokoneen, esiin tulee vain American Megatrendsin logolla varustettu valintaikkuna pitkällä tekstilitanjalla (tärkeimpänä kohtana "Press DEL to run Setup, Press TAB to display POST Message/Press F8 for BBS POPUP"
2. Kun painan joko TAB tai DEL -nappia, kone lataa hetken sinistä asetusikkunaa.
3. Mennessäni asetusikkunassa kohtaan "Exit without changes" (tms.) koneen ruudulle ilmestyy seuraavanlainen teksti: "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Mitä nappia ikinä painankin mitään ei tapahdu.

Kone on jo monta vuotta vanha, mutta toiminut tähän asti ihan kohtuullisesti. Ainoa mieleeni tuleva ratkaisukeino on asentaa koko Windows uudestaan, jonka mukana tietysti kaikki tiedostot ilmeisesti häviävät bittihelvettiin (mikä pahinta, olen käyttänyt konetta "varastona" kaikille tärkeille tiedostoille, mukaanlukien mm. kaikki CB-projektit, musiikit, valokuvat, ym.). Olen tarkistanut mielestäni kaikkien koneen näkyvissä olevien piuhojen olevan kunnolla kiinni, vika ei poistu. Miten koneen saisi korjattua ilman tiedostojen menettämistä?

Kysykää jos tarvitsette tarkempia tietoja tai joku kohta jäi epäselväksi.

E: Musiikeista suurimman osan sain palautettua toiselle koneelle iPodin kautta, tosin kappaleiden nimet aivan perseellään.
"Baby," I said. "I'm a genius but nobody knows it but me."

Post Reply