Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Wed Aug 25, 2010 8:55 pm

Ah, kiitos tästä :)
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Sat Sep 04, 2010 11:59 am

Sain vihdoin uuden läppärini, ja kuten asiaan kuuluu latasin CoolBasicin siihen. Mutta kun yritän käynnistää asennusohjelmaa se puskee komentoriviä ja seuraavaa virheilmoitusta: "Program too big to fit in memory". Koneessa on 2Gt ramia ja 5Gt virtuaalista muistia (page file) ja käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Premium. Kokeilin myös yhteensopivuustiloja, mutta ne eivät vaikuttaneet mitenkään. Olisiko kenelläkään hajua mistä on kyse?
EDIT:

Ongelma ei muuten rajoitu vain CB:n installeriin...

Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1592
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Sat Sep 04, 2010 1:31 pm

tuhoojabotti wrote:Sain vihdoin uuden läppärini, ja kuten asiaan kuuluu latasin CoolBasicin siihen. Mutta kun yritän käynnistää asennusohjelmaa se puskee komentoriviä ja seuraavaa virheilmoitusta: "Program too big to fit in memory". Koneessa on 2Gt ramia ja 5Gt virtuaalista muistia (page file) ja käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Premium. Kokeilin myös yhteensopivuustiloja, mutta ne eivät vaikuttaneet mitenkään. Olisiko kenelläkään hajua mistä on kyse?
EDIT:

Ongelma ei muuten rajoitu vain CB:n installeriin...

http://www.google.fi/webhp?hl=fi#hl=fi& ... 62621a01cf

Tässä on siis syy: http://blogs.msdn.com/b/oldnewthing/arc ... 19388.aspx
Elikkä ohjelma jota yrität ajaa, ei kerro headerissa tarvittavan muistin määrää tai se tarvittavan muistin määrän ilmoittava luku on absurdin kokoinen.

Koita googlailla ongelmaan ratkaisua, jos et vierasta englannin kieltä.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Sat Sep 04, 2010 9:21 pm

Joops, Googlasinkin jo aikaisemmin ja selvisi, että korruptiostahan se johtui. Jjännä juttu kyllä. Ei ole ennen tälläisiä ongelmia ollu.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sat Sep 04, 2010 10:15 pm

VesQ wrote:Elikkä ohjelma jota yrität ajaa, ei kerro headerissa tarvittavan muistin määrää tai se tarvittavan muistin määrän ilmoittava luku on absurdin kokoinen.
...Ei, vaan ohjelma on korruptoitunut ja se luetaan maksimissaan 64kiB:n kokoisena DOS-binäärinä - joka ollessaan tätä isompi ei siis mahdu 64kiB:n kokoiseen muistipalaan!

Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Nassi_Setä » Tue Sep 07, 2010 4:38 pm

Minulla on pienoinen onkelma ulkoisen kovon kanssa. Kun yritä siirtää sille .ISO tiedostoja joiden koko on yli 5gigaa Winukka heittää virheilmoituksen että,
kovolla ei mukamas ole vapaata tilaa vaikka sitä on noin 350gigaa. Kyseinen kovo on Transcend StoreJet 500gb, semmonen pieni ja näpsäkkä eikä tartte ulkosta virtalähettä.
Kovo on aikasemminkin oikkuillut jumittamalla koko koneen ja ongelma poistuu kun nappasee kovon johot pois
En viitsisi koettaa viedä takuuseen koska ei varmaan edes menisi jos suuremmista haitoista ei ole näyttöä, joten apu oli ihan jees.
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Sly_Jack0 » Tue Sep 07, 2010 5:19 pm

Nassi_Setä wrote:Minulla on pienoinen onkelma ulkoisen kovon kanssa. Kun yritä siirtää sille .ISO tiedostoja joiden koko on yli 5gigaa Winukka heittää virheilmoituksen että,
kovolla ei mukamas ole vapaata tilaa vaikka sitä on noin 350gigaa. Kyseinen kovo on Transcend StoreJet 500gb, semmonen pieni ja näpsäkkä eikä tartte ulkosta virtalähettä.
Kovo on aikasemminkin oikkuillut jumittamalla koko koneen ja ongelma poistuu kun nappasee kovon johot pois
En viitsisi koettaa viedä takuuseen koska ei varmaan edes menisi jos suuremmista haitoista ei ole näyttöä, joten apu oli ihan jees.
Kovalevy on alustettu käyttämään FAT16- tai FAT32-tiedostojärjestelmää? Jos näin on niin virhe johtuu siitä, että suurin yksittäisen tiedoston koko kyseisissä tiedostojärestelmissä on 4Gb.

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by SPuntte » Tue Sep 07, 2010 5:38 pm

Sly_Jack0 wrote:
Nassi_Setä wrote:-- Kun yritä siirtää sille .ISO tiedostoja joiden koko on yli 5gigaa Winukka heittää virheilmoituksen että,
kovolla ei mukamas ole vapaata tilaa vaikka sitä on noin 350gigaa. --
Kovalevy on alustettu käyttämään FAT16- tai FAT32-tiedostojärjestelmää? Jos näin on niin virhe johtuu siitä, että suurin yksittäisen tiedoston koko kyseisissä tiedostojärestelmässä on 4Gb.
Ainoa apu tähän on siis vaihtaa kiintolevyn tiedostojärjestelmä. Vaihtoehtoina on käytännössä NTFS ja exFAT. exFATin hyöty NTFS:ään verrattuna on suurempi nopeus ja resurssitehokkuus, tosin NTFS:ssä on tiettyjä käteviä lisä- ja turvaominaisuuksia - kts. Wikipedia. exFAT-tiedostojärjestelmän huono puoli on, että sitä tukevat käytännössä vain Windowsit, ja nekin vasta XP:stä eteenpäin - 7 sellaisenaan, Vista SP1:lla ja XP SP2:lla. Nopeuserotestejä löytyy vaikkapa googlaamalla.

HUOM! Tiedostojärjestelmän vaihto onnistuu vain alustamalla koko levy. Toiminto luonnollisesti tuhoaa (ainakin) levyn nykyisen tilanvaraustaulukon ja sisältöhakemiston, jollei jopa kirjoita päälle koko levyn sisältöä.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Tue Sep 07, 2010 5:55 pm

SPuntte wrote:
HUOM! Tiedostojärjestelmän vaihto onnistuu vain alustamalla koko levy. Toiminto luonnollisesti tuhoaa (ainakin) levyn nykyisen tilanvaraustaulukon ja sisältöhakemiston, jollei jopa kirjoita päälle koko levyn sisältöä.
Kyllähän Fat NTFS:ksi ihan alustamattakin muuttuu. "Convert ASEMATUNNUS: /FS:NTFS" on tietääkseni komento, mutta vaikkei tuo alustakaan kovalevyä, kannattaa varmuuskopiot olla.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Bambi
Member
Posts: 87
Joined: Sat Nov 24, 2007 1:51 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Bambi » Thu Sep 09, 2010 6:08 pm

Mulla on ruvennut jäämään nuo windowsin valintaikkunat ruudulle (esim tallenna nimellä, yms), ei auta F5 tai näytön käyttäminen kiinni, lähtee pois vasta kun käynnistää koneen uudelleen tai sammuttaa. Rupes bugittamaan pari päivää sitten.. windows versio on xp pro sp3. Jää näytölle ilmeisesti missä ohjelmassa tahansa, mm. firefoxissa ja cubasessa. Googlesta en löytänyt mitään tähän liittyvää, joten osaatteko te auttaa? Vai meneekö formatointihommiin?

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MaGetzUb » Thu Sep 09, 2010 11:04 pm

En pääse kirjautumaan Facebookkiin tietokoneella, vaikka salasana onkin oikein, kun taas N900:la kirjautuminen onnistuu. :o Sama homma Messengerin kanssa, kännykällä onnistuu tietokoneella ei. Niin ja Caps Lock ei ole päällä. :D
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Thu Sep 09, 2010 11:07 pm

MaGetzUb wrote:En pääse kirjautumaan Facebookkiin tietokoneella, vaikka salasana onkin oikein, kun taas N900:la kirjautuminen onnistuu. :o Sama homma Messengerin kanssa, kännykällä onnistuu tietokoneella ei. Niin ja Caps Lock ei ole päällä. :D
Näppisvika.

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MaGetzUb » Thu Sep 09, 2010 11:23 pm

esa94 wrote:
MaGetzUb wrote:En pääse kirjautumaan Facebookkiin tietokoneella, vaikka salasana onkin oikein, kun taas N900:la kirjautuminen onnistuu. :o Sama homma Messengerin kanssa, kännykällä onnistuu tietokoneella ei. Niin ja Caps Lock ei ole päällä. :D
Näppisvika.
Eikä muuten ole. Olen ensin kirjoittanut tekstitiedostoon salasanani sitten vielä sen kopsannut siitä salasana kenttään. Shit happens.
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Fri Sep 10, 2010 2:36 am

Joskus se voi olla kiinni selaimestakin. Kannattaa tyhjätä evästeet ja katsoa jos toimii sitten. Jos ei niin kokeile eri selaintakin.

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MaGetzUb » Sat Sep 11, 2010 7:20 pm

Ihan nyt vain tiedoksi niille, jotka törmää samaan ongelmaan kuin minä; tarkistakaa tietokoneen päivänmäärä-/aika-asetukset.
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Sat Sep 11, 2010 8:19 pm

MaGetzUb wrote:Ihan nyt vain tiedoksi niille, jotka törmää samaan ongelmaan kuin minä; tarkistakaa tietokoneen päivänmäärä-/aika-asetukset.
Joo, päivämääräasetuksien kanssa on itselläni ollut tiettyjen kellovikaisten koneiden kanssa aina tappelemista.
Tietyt sovellukset lakkaavat toimimasta ja kaikille nettisivuille ei pääse kirjautumaan.

User avatar
Frozen
Advanced Member
Posts: 282
Joined: Fri Jan 01, 2010 5:46 pm
Location: Suomi

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Frozen » Mon Sep 13, 2010 3:24 pm

Mistä voisi johtua kun oma koneeni tapaa kaatumaan kun on pelannut mount & blade warbandin shogun modia tietyn aikaa? Kone alkaa valittamaan näytönohjaimen epäkuntoa ja pyytää koneen restarttaamista. Onko vika siis pelissä vai näytönohjaimessa? :?
Image
Työn alla:
Jotakin epäjulkaistua

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Mon Sep 13, 2010 3:48 pm

Frozen wrote:Mistä voisi johtua kun oma koneeni tapaa kaatumaan kun on pelannut mount & blade warbandin shogun modia tietyn aikaa? Kone alkaa valittamaan näytönohjaimen epäkuntoa ja pyytää koneen restarttaamista. Onko vika siis pelissä vai näytönohjaimessa? :?
Tarkista näyttiksen lämmöt. Se voi ylikuumentua tai jotakin.

User avatar
jesperx96
Active Member
Posts: 190
Joined: Sun Nov 23, 2008 10:35 am
Location: Lappajärvi

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by jesperx96 » Mon Sep 13, 2010 4:23 pm

Kerros meille näytönohjaimesi malli.
We see the lines in chalk
The warning signs in where we walk
In the shadows of the cities maze
To try and fight for better days

User avatar
Frozen
Advanced Member
Posts: 282
Joined: Fri Jan 01, 2010 5:46 pm
Location: Suomi

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Frozen » Mon Sep 13, 2010 4:32 pm

En juuri nyt muista mikä se oli, mut yritän ettiä ostokuittia, jos sellasta vielä on tallella.
Image
Työn alla:
Jotakin epäjulkaistua

Post Reply