Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Thu Jul 01, 2010 3:14 pm

Jare wrote:
MikkoK wrote:Mikähän on kun tuo Asus AH 3450 toisinsanoen Ati Radeon HD 3450 kaataa koneen kun pelaa jotain vähä enemmän tehoa vaativaa peliä, Oblivionin pitäisi toimia mediumeilla mutta jollei distance view ja tekstuurit ole matalimmalla niin koko kone kaatuu heti kun pääsee peliin.
EDIT:

Lämmöt eivät nouse paljon yhtään kun pelaa, joten ei ainakaan ylikuumene.

Feuer mainitsikin ajureista. Voi johtua myös alitehoisesta virtalähteestä. Oletko juuri asentanut tuon näytönohjaimen? Paljonko on watteja virtalähteessä? Millä tavalla kone kaatuu, esim. kuva jämähtää paikoilleen; kuva katoaa; heittää jotain virheilmoitusta; kone sammuu kokonaan? Ja onhan näyttikseen kiinnitetty lisävirtajohto (jos sellaiselle on liitintä näyttiksessä)?

Code: Select all

BCCode : 10000012     BCP1 : 00000001     BCP2 : 00004000     BCP3 : 00000000
BCP4 : 00000000     OSVer : 5_1_2600     SP : 3_0     Product : 256_1 
Tuollaista virhettä se heittää, ja kone käynnistyy uudestaan ja virhe tulee siinä käynnistyessä (Se lähetä/älä lähetä virheraportti), se lisävirtajohto on kiinni virtalähteessä watteja 230 varmaankin niin siinä luki ainakin. Veljellä muinoin taisi tämä näyttis toimia ja vaihdoin toiseen tietokoneeseen ja vanhasta otin pelkän näyttiksen tähän. Ajurit on uusimmat, mutta eivät ilmeisesti toimi...

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 866
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Thu Jul 01, 2010 3:26 pm

MikkoK wrote:Tuollaista virhettä se heittää, ja kone käynnistyy uudestaan ja virhe tulee siinä käynnistyessä (Se lähetä/älä lähetä virheraportti), se lisävirtajohto on kiinni virtalähteessä watteja 230 varmaankin niin siinä luki ainakin. Veljellä muinoin taisi tämä näyttis toimia ja vaihdoin toiseen tietokoneeseen ja vanhasta otin pelkän näyttiksen tähän. Ajurit on uusimmat, mutta eivät ilmeisesti toimi...
Miten "ajurit eivät toimi"? Saatko Windowsista laitettua hyvän resoluution? Jos skrollaat esim. nettiselaimella, jätättääkö kuva?

Epäilen kuitenkin, että 230W on liian vähän. Pystytkö selvittämään, paljonko on watteja sen koneen virtalähteessä, jossa näyttis on ollut aiemmin?

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Thu Jul 01, 2010 5:07 pm

Jare wrote:
MikkoK wrote:Tuollaista virhettä se heittää, ja kone käynnistyy uudestaan ja virhe tulee siinä käynnistyessä (Se lähetä/älä lähetä virheraportti), se lisävirtajohto on kiinni virtalähteessä watteja 230 varmaankin niin siinä luki ainakin. Veljellä muinoin taisi tämä näyttis toimia ja vaihdoin toiseen tietokoneeseen ja vanhasta otin pelkän näyttiksen tähän. Ajurit on uusimmat, mutta eivät ilmeisesti toimi...
Miten "ajurit eivät toimi"? Saatko Windowsista laitettua hyvän resoluution? Jos skrollaat esim. nettiselaimella, jätättääkö kuva?

Epäilen kuitenkin, että 230W on liian vähän. Pystytkö selvittämään, paljonko on watteja sen koneen virtalähteessä, jossa näyttis on ollut aiemmin?
Kyllä ajurit sillain toimii, mutta ne eivät toimi kunnolla. Toisessa koneessa ol isama virtalähde.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Jul 15, 2010 10:10 am

Nyt ideoita! Kyseessä on sähköongelmainen läppäri, jonka ongelmia olen tarkemmin kuvaillut täällä. Yleismittari väitti että sähkö kulkee virtaliittimen emolevyn päässäkin. Nyt tarvitsisin ideoita siitä mikä muu voi aiheuttaa tuollaista mykistymistä.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Thu Jul 15, 2010 10:34 am

Feuer wrote:Nyt ideoita! Kyseessä on sähköongelmainen läppäri, jonka ongelmia olen tarkemmin kuvaillut täällä. Yleismittari väitti että sähkö kulkee virtaliittimen emolevyn päässäkin. Nyt tarvitsisin ideoita siitä mikä muu voi aiheuttaa tuollaista mykistymistä.
Mullahan on (oli) periaatteessa sama ongelma, mutta tyrkkäsin sen Wingmanin huoleksi kun se noista JOTAIN tajuaa. Kerroin siitä aikoinaan täällä, kun veli mäiskäsi koneen paskaksi. Eli kone ei tohtinut käynnistyä järjestelmäpuolelle, myöh. ei käynnistynyt ollenkaan (tosin olin varmaan jo siinä vaiheessa ehtinyt itse kopeloimaan näytönohjaimen kannalta tärkeitä liittimiä paskaksi, joten varmuutta asiasta en voi saada) katsotaan, saako Wingman siitä läppäristä kalua, ja kysytään sitten häneltä. Tai voithan aina Wingmanilta kysäistä jos se viitsisi katsoa konettasi :D

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Thu Jul 15, 2010 10:36 am

Feuer wrote:Nyt ideoita! Kyseessä on sähköongelmainen läppäri, jonka ongelmia olen tarkemmin kuvaillut täällä. Yleismittari väitti että sähkö kulkee virtaliittimen emolevyn päässäkin. Nyt tarvitsisin ideoita siitä mikä muu voi aiheuttaa tuollaista mykistymistä.
Saat mun läppärin ilmatteeks, http://www.westworldcomputers.com/image ... aptops.gif tämän näkönen olis, tosin korppuaseman tilalla toinen akku ja alla Damn Small Linux sekä pohjaan teipattu 6Gt kovo. ;)
Last edited by tuhoojabotti on Thu Jul 15, 2010 8:55 pm, edited 1 time in total.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Jul 15, 2010 12:51 pm

tuhoojabotti wrote:
Feuer wrote:Nyt ideoita! Kyseessä on sähköongelmainen läppäri, jonka ongelmia olen tarkemmin kuvaillut täällä. Yleismittari väitti että sähkö kulkee virtaliittimen emolevyn päässäkin. Nyt tarvitsisin ideoita siitä mikä muu voi aiheuttaa tuollaista mykistymistä.
Saat mun läppärin ilmatteeks, http://www.westworldcomputers.com/image ... aptops.gif tämän näkönen olis, tosin korppuaseman tilalla toinen akku ja alla Damn Small Linux sekä pophjaan teipattu 6Gt kovo. ;)
Ei ole ihan eilen ostettu tuo kone :shock: Mikä tarkoittaa että jos joskus jossain tapaamme niin en vastusta vaikka eroasitkin koneesta :)
DJ-Nerd wrote:Tai voithan aina Wingmanilta kysäistä jos se viitsisi katsoa konettasi :D
Enpä taida :D Itse tehdyssä työssä on enemmän tunnelmaa ;)
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Thu Jul 15, 2010 8:54 pm

Feuer wrote:Ei ole ihan eilen ostettu tuo kone :shock: Mikä tarkoittaa että jos joskus jossain tapaamme niin en vastusta vaikka eroasitkin koneesta :)
Äläs nyt. Kyllä siinä miinaharava pyörii! Tottapuhuen en itsekkään tuosta mitään maksanut, kaveri kysy vaan mesessä: "Haluuks koneen?" ja puolen tunnin päästä kävelin sisään hieno läppäri mukanani. Sitten pistin siihen toisen akun ja kovon kivasti, mutta en ole sillä mitään tehnyt. :)
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Wed Jul 21, 2010 12:39 am

Kellään korjaus ehdotuksia Asus Eee Pc 901 näppäimistölle? Esc menee itsestään päälle, se e siis jumitu pohjaan, vaan yllättäen vain kone alkaa käyttäytyä kun esc olisi pohjassa... Ongelma ratkeaa noin minuutiksi painamalla näppäimistöä esc:n oikealta puolelta, mutta ei sitä viitsi koko ajan tehdä... Koetin irroittaa näppäimistöä, mutta kuori oli turhankin hyvin kiinnitetty, enkä halunnut hajottaa sitä niin se ei onnistunut. :(

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Wed Jul 21, 2010 10:13 am

Latexi95 wrote:Kellään korjaus ehdotuksia Asus Eee Pc 901 näppäimistölle? Esc menee itsestään päälle, se e siis jumitu pohjaan, vaan yllättäen vain kone alkaa käyttäytyä kun esc olisi pohjassa... Ongelma ratkeaa noin minuutiksi painamalla näppäimistöä esc:n oikealta puolelta, mutta ei sitä viitsi koko ajan tehdä... Koetin irroittaa näppäimistöä, mutta kuori oli turhankin hyvin kiinnitetty, enkä halunnut hajottaa sitä niin se ei onnistunut. :(
Koitat toisella näppäimistöllä, tai sitten revit Escin voimalla. Jos menee rikki, niin todennäköisesti kuitenkin kosketin jää ehjäksi ja näinollen Esciä pystyy käyttämään ilman nappulaakin. Yritä vielä ;)

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Wed Jul 21, 2010 1:58 pm

Esc-näppäimen irrotus ja takaisin laittoi vois auttaa. Kenties joku roska sielä alla? 901:ssa lähtee näppäimistö helposti irti. Pitää vain painaa vain näppäimistön ylälaidassa näkyvät kolme muoviklipsiä pois ja näppäimistö nousee irti. Jos ei auta niiin ebaysta varmasti saa halpaan hintaan uuden näppiksen.

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Wed Jul 21, 2010 11:02 pm

Henkru wrote:Esc-näppäimen irrotus ja takaisin laittoi vois auttaa. Kenties joku roska sielä alla? 901:ssa lähtee näppäimistö helposti irti. Pitää vain painaa vain näppäimistön ylälaidassa näkyvät kolme muoviklipsiä pois ja näppäimistö nousee irti. Jos ei auta niiin ebaysta varmasti saa halpaan hintaan uuden näppiksen.
Joo, tuo temppu toimaa aika useissa läppäreissä, ite kerkesin purkaa 3 läppäriä väkivallalla ennen kuin tajusin, että näppäimistöhän lähtee tuosta auki. (Läppärit oli kyllä muutenkin purkutuomion alla.) :D
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by CCE » Fri Jul 23, 2010 6:34 pm

En muista olenko valitellut aiheesta tänne aikaisemminkin mutta Windowsini ja emolevylle integroidun verkkokorttini välille ilmestyy aina silloin tällöin ikävää häikkää. Koneen käynnistyessä kaikki näyttää sujuvan hyvin mutta nettiin (LAN mukaan lukien) ei saa yhteyttä. Windows ilmoittaa yhteyden olevan kytketty mutta paketteja ei siirry, Opera ja Firefox valittavat ettei sivua saa ladattua ja Chrome vain kaatuu surkeasti käynnistettäessä. Yleensä reboot auttaa tähän vaivaan jonka jälkeen kaikki sujuu ongelmitta.
Verkkokortin malli näyttäisi olevan jotain suuntaan "Intel(R) PRO/100 VE" ja ongelman sattuessa tilanne näyttää tältä.

Pitäisi varmaan ostaa Mac :(

Edit: Kuten kuvasta näkyy käytössä on Windows XP SP3.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Fri Jul 23, 2010 6:44 pm

Koneen käynnistyessä == koneen käynnistyessä lepo-/horrostilasta? Nimittäin monet Vistakoneeni tykkäävät horroksesta käynnistyttyään että verkkoon on yhdistetty "vain paikallisesti", ja nettiin pääsee kun painaa verkko- ja jakokeskuksesta rastia verkon ja internetin kuvakkaiden välillä ja antaa windowsin hakea uudet IP-asetukset.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by CCE » Sat Jul 24, 2010 12:10 pm

Feuer wrote:Koneen käynnistyessä == koneen käynnistyessä lepo-/horrostilasta? Nimittäin monet Vistakoneeni tykkäävät horroksesta käynnistyttyään että verkkoon on yhdistetty "vain paikallisesti", ja nettiin pääsee kun painaa verkko- ja jakokeskuksesta rastia verkon ja internetin kuvakkaiden välillä ja antaa windowsin hakea uudet IP-asetukset.
Kyse ei ole lepotilasta vaan ihan kovasta bootista. Tuosta screenshotista näet mitä tapahtuu kun yritän hakea uudet IP-asetukset komennolla ipconfig /renew. Aivan, ei mitään :o

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sat Jul 24, 2010 12:55 pm

Lähtisin varmaan kokeilemaan jollain muulla käyttiksellä, jos linux-livecdllä pääsee heittämällä nettiin niin ajuri- tai käyttispäivitystä kannattaisi harkita.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Sat Jul 24, 2010 11:30 pm

Entäs jos koittaisin määrittää kiinteät asetukset? Hiukan purkkaa, mutta voisi toimia.

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by CCE » Sat Jul 24, 2010 11:39 pm

Henkru wrote:Entäs jos koittaisin määrittää kiinteät asetukset? Hiukan purkkaa, mutta voisi toimia.
Hmm voisinpa koettaa, tuntuisi ongelma olevan ettei Windows edes lataa IP-asetuksia. Ubuntulla homma pelaa hyvin.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 866
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Tue Jul 27, 2010 2:34 pm

Miten Ubuntussa saa kellonajan päivittymään automaattisesti esim. 24:n tunnin välein? Nyt palvelinkoneen kello jätättää, enkä tiedä mistä johtuu.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Tue Jul 27, 2010 11:28 pm

Jare wrote:Miten Ubuntussa saa kellonajan päivittymään automaattisesti esim. 24:n tunnin välein? Nyt palvelinkoneen kello jätättää, enkä tiedä mistä johtuu.
Asenna ntp tai sitten ntpdate ja aja se cronissa sopivilla parametreillä, NTP ei siis tarvitse cronia, mutta tuo ntpdate on manuaalisesti ajettava (tai siellä cronissa).
CCE wrote:
Henkru wrote:Entäs jos koittaisin määrittää kiinteät asetukset? Hiukan purkkaa, mutta voisi toimia.
Hmm voisinpa koettaa, tuntuisi ongelma olevan ettei Windows edes lataa IP-asetuksia. Ubuntulla homma pelaa hyvin.
Ettet ole palomuurilla estänyt jonkin windowsin tärkeän prosessin verkkoon pääsyä ja siten se ei saa DHCP-kyselyjä suoritettua?
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

Post Reply