Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jani » Tue Apr 27, 2010 5:25 pm

Grandi wrote:>>Saatanan saatana.

Laitoin koneeni takuuhuoltoon ja odotin kaksi viikkoa (ilman Internetiä tämän ajan). Mitään eivät sille tehneet.

Ei pistä yhtään vihaksi. Ei yhtään. ...
Itselläkin oli Fujitsuni korjauksessa. Odottelin kuukauden ja se tuli. Noh, olivat kuulemma asentaneet muistikamman uusiksi...
Toiminta: Sama kuin ennen.
Ongelma: Prosessorin käyttö sadassa (jos koneen saa päälle).
Ongelma korjaantu formatoinnilla.

Piti vaan päästä sanoon.
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu » Tue May 11, 2010 5:08 pm

Juu elikkäs minulla on koneeseen liitettynä(usbiliitännällä) Behringerin UMA25S, mutta windows ei tunnista tätä MIDIohjaimeksi :(
Vanhalla koneella homma pelitti hyvin, eikä muistaakseni pitänyt edes mitään ajureita erikseen asennella... Ja Cubase SX3 olis siis ohjelma jolla pitäisi käyttää(tosin en usko tässä olevan ongelmaa).
Mietin, että oliskos syynä tuo äänikortti: Creative X-Fi Fatal1ty (jos windows yrittää tutkia kytketäänkö siihen midiohjainta?).
EDIT:

Oh tosiaan ja käyttis on tuttu&turvallinen WinXP Home SP3 (olipas outo kun en muistanut laittaa aluksi :P ).

Last edited by axu on Tue May 11, 2010 5:35 pm, edited 1 time in total.
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Tue May 11, 2010 5:31 pm

Windowsin versio ois aika oleellinen tieto.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by CCE » Tue May 11, 2010 8:05 pm

axu wrote:Juu elikkäs minulla on koneeseen liitettynä(usbiliitännällä) Behringerin UMA25S, mutta windows ei tunnista tätä MIDIohjaimeksi :(
Vanhalla koneella homma pelitti hyvin, eikä muistaakseni pitänyt edes mitään ajureita erikseen asennella... Ja Cubase SX3 olis siis ohjelma jolla pitäisi käyttää(tosin en usko tässä olevan ongelmaa).
Mietin, että oliskos syynä tuo äänikortti: Creative X-Fi Fatal1ty (jos windows yrittää tutkia kytketäänkö siihen midiohjainta?).
EDIT:

Oh tosiaan ja käyttis on tuttu&turvallinen WinXP Home SP3 (olipas outo kun en muistanut laittaa aluksi :P ).

Jeps elikkä Windowsin natiiveihin midi-ajureihin en ole koskaan oppinut luottamaan, ja suosittelisinkin etsimään mokomalle omat softat. Mikäli vehje ei lähde pelittämään niin suosittelisin ainakin ohjaimen kiinnittämistä toiseen usb-porttiin.

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Tue May 11, 2010 8:09 pm

Kaikki pelit ovat ruvenneet kaatuilemaan ilman sen suurempia virheilmoituksia, tulee vain tuo "ohjelma.exe has stopped working"- ilmoitus. Käyttis Win7 Ultimate ja virustarkistuksen olen tehnyt.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu » Tue May 11, 2010 8:36 pm

CCE wrote:
axu wrote:...
Jeps elikkä Windowsin natiiveihin midi-ajureihin en ole koskaan oppinut luottamaan, ja suosittelisinkin etsimään mokomalle omat softat. Mikäli vehje ei lähde pelittämään niin suosittelisin ainakin ohjaimen kiinnittämistä toiseen usb-porttiin.
Tuota toista uspiporttia keksinkin itsekin kokeilla(oli alunperin hubissa kii), mutta avainsana oli tuo ajureiden puute :) Mitäs kautta nuo midiajurit oikein löytyivät kun audioajurit löysin suoraan behringerin uma25s sivulta :shock:
Elikkäs ongelma ratkaistu, kiitos, kaunis, näkemiin ja säveltämään :lol:
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jani » Wed May 12, 2010 5:13 am

MikkoK wrote:Kaikki pelit ovat ruvenneet kaatuilemaan ilman sen suurempia virheilmoituksia, tulee vain tuo "ohjelma.exe has stopped working"- ilmoitus. Käyttis Win7 Ultimate ja virustarkistuksen olen tehnyt.
Itsellä oli sama ongelma. Windowsin uudelleenasennus autto ja on paras ratkasu IMO.
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by SPuntte » Wed May 12, 2010 1:31 pm

Jani wrote:
MikkoK wrote:Käyttis Win7 Ultimate --
Windowsin uudelleenasennus autto ja on paras ratkasu IMO.
Tuosta tulikin mieleeni, että onko seikassa jotain uudelleenasennusrajoituksia? Voi olla, että muistan väärin, mutta Vistan julkaisun aikoihin käsittääkseni oli jotain marmatusta sen uudelleenasennuksen rajoittamisesta tms.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jani » Wed May 12, 2010 2:19 pm

SPuntte wrote:
Jani wrote:
MikkoK wrote:Käyttis Win7 Ultimate --
Windowsin uudelleenasennus autto ja on paras ratkasu IMO.
Tuosta tulikin mieleeni, että onko seikassa jotain uudelleenasennusrajoituksia? Voi olla, että muistan väärin, mutta Vistan julkaisun aikoihin käsittääkseni oli jotain marmatusta sen uudelleenasennuksen rajoittamisesta tms.
Kyllä ainakin Vistallani uudelleenasennus hoitui täydellisesti.
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Wed May 12, 2010 3:15 pm

Tuo rajoitus koskee toiseen koneeseen asentamista. Eli tietyllä lisenssillä saa vaan asentaa tiettyyn määrään koneita. Kotilisensseissä se on yleensä yksi pc.

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Wed May 12, 2010 3:22 pm

Jani wrote:
SPuntte wrote:
Jani wrote:Windowsin uudelleenasennus autto ja on paras ratkasu IMO.
Tuosta tulikin mieleeni, että onko seikassa jotain uudelleenasennusrajoituksia? Voi olla, että muistan väärin, mutta Vistan julkaisun aikoihin käsittääkseni oli jotain marmatusta sen uudelleenasennuksen rajoittamisesta tms.
Kyllä ainakin Vistallani uudelleenasennus hoitui täydellisesti.
Luullakeseni uudelleenasennusta ei ole rajoitettu, mutta OEM-käyttikset voi asentaa vain yhteen koneeseen.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by SPuntte » Wed May 12, 2010 8:20 pm

Selväksi tuli, kiitos.

Sitten heti perään uutta asiaa: Olen hahmottelemassa konepakettia, joka rakentuisi akselille amd 890fx -emo, Phenom II X6 1055T-prosessori ja Radeon HD 5850 -näytönohjain. Ongelmani on kotelo ja poweri, sillä Antec Sonata III + Antec EarthWatts 550W olisi edullinen vaihtoehto, mutten oikein tiedä, riittääkö virtalähteen kapasiteetti. Olen lukenut, että virtalähteen optimi tehoalue olisi nimellistehon puolivälin paikkeilla, jolloin hyötyteho-hukkalämpö-suhde on mahdollisimman suuri. Onko jollain aiheesta omakohtaista faktaa? Toisaalta jos jättäisi tehoreserviä esim. toiselle/tehokkaammalle näytönohjaimelle mahdollista päivitystä varten, miten tehokas lähde kannattaisi hommata?

AMD ilmoittaa em. näytönohjaimen "maximun board power" -arvon olevan 170W ja prosessorin TDP (joka ei tosin ole suoraan sähköteho) on ilmeisesti 125W, mutta mikähän olisi todellinen kulutus kovassa rasituksessa? Lisäksi järjestelmään tulee näillä näkymin kaksi 7200 RPM kiintolevyä ja kaipa se emokin jonkin verran tehoa syö?
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Wed May 12, 2010 9:52 pm

SPuntte wrote:Selväksi tuli, kiitos.

Sitten heti perään uutta asiaa: Olen hahmottelemassa konepakettia, joka rakentuisi akselille amd 890fx -emo, Phenom II X6 1055T-prosessori ja Radeon HD 5850 -näytönohjain. Ongelmani on kotelo ja poweri, sillä Antec Sonata III + Antec EarthWatts 550W olisi edullinen vaihtoehto, mutten oikein tiedä, riittääkö virtalähteen kapasiteetti. Olen lukenut, että virtalähteen optimi tehoalue olisi nimellistehon puolivälin paikkeilla, jolloin hyötyteho-hukkalämpö-suhde on mahdollisimman suuri. Onko jollain aiheesta omakohtaista faktaa? Toisaalta jos jättäisi tehoreserviä esim. toiselle/tehokkaammalle näytönohjaimelle mahdollista päivitystä varten, miten tehokas lähde kannattaisi hommata?

AMD ilmoittaa em. näytönohjaimen "maximun board power" -arvon olevan 170W ja prosessorin TDP (joka ei tosin ole suoraan sähköteho) on ilmeisesti 125W, mutta mikähän olisi todellinen kulutus kovassa rasituksessa? Lisäksi järjestelmään tulee näillä näkymin kaksi 7200 RPM kiintolevyä ja kaipa se emokin jonkin verran tehoa syö?
Pikaisesti googlettamalla ei löytynyt 550-wattista earthpoweria, taitaa olla 650w tai 500w.

Kannattaa varmaan kysyä jostain englanninkieliseltä rautasivustolta, CB-foorumeilta tuskin saa montaa vastausta. Itse sanoisin tuoollaisen hienosäädön olevan aika vaikeaa, lähes kaikki 80+ virtalähteet ovat todella tehokkaita hyötysuhteeltaan. Kannattaa kokeilla kulutuslaskimmia (mieluiten ei virtalähdevalmistajien omia, aina hieman yläkanttiin viritetty :D) kuten tämä. Jos aikaa riittää niin laskimien keskiarvot antavat aika hyvän arvion. Miksi muuten 6-ytiminen prossu?

Amd:n uudet 6-ytimiset näyttävät imevän sen 10 wattia enemmän kuin C3-stepping x4 965be. Intel parhaimmat core i-7 kiuaskivet hehkuvat jo sitten 40w tehokkaampina. Pari arvostelua x6 -prossuista, kannattaa katsoa virrankulutus. Molemmissa testeissä kaikkia coreja rääkättiin 100% rasituksella. Lisää arvosteluja löytyy googlaamalla.
http://www.legitreviews.com/article/1289/19/
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii ... t-review/5

Itse en uskalla sanoa riittäkö tuo 550w, on juuri siinä rajalla. Intelin lippulaivaprosessori 980x + 5870 + muut härpäkkeet pyörisivät edellämainitun kulutuslaskimen mukaan hieman alle 500 watilla, kuullostaa aika optimistiselta.

EDIT: Tutkin tuota 80+ hyötysuhdemittausta. Eli jopa 80+ bronze -tason virtalähteillä tuo ero eri käyttöasteiden hyötysuhteilla ei ole merkittävä.
20% käyttöasteella hyötysuhde on 81%
50% käyttöasteella hyötysuhde on 85%
100% käyttöasteella hyötysuhde on 81%
Tiukemmilla silver- gold- ja platinium-tasoilla hyötysuhteet tasoittuvat vielä heiman, mutta niistä on turha maksaa maltaita. Ja earthwatts siis omaa tuon 80+ bronze -spesifikaation.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Koodiapina » Wed May 12, 2010 11:52 pm

Ongelma johtuikin ohjelmistoviasta, jota en kylläkään osannut korjata. Päätin asentaa vanhan kunnon Ubuntun tähän Windowsin viereen, ja nyt kaikki pelaa kuten kuuluukin :)
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Fri May 14, 2010 9:51 am

Kesä tuo mukanaan taas himon harrastaa vanhoja (>1990) tietokoneita. Näinollen perehdyn taas tuohon vanhaan IBM-koneeseen (Pentium, 32MT muistia, 2GT kovalevytilaa). OS2 ei tykännyt verkkokortistani, mutta täällä ehdotettiin tuohon jotain linux-jakelua. Eli nyt, mikä linux tuohon koneeseen sopisi parhaiten?
Last edited by Feuer on Tue May 25, 2010 9:15 am, edited 1 time in total.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by tuhoojabotti » Fri May 14, 2010 12:53 pm

Feuer wrote:Kesä tuo mukanaan taas himon harrastaa vanhoja (>1990) tietokoneita. Näinollen perehdyn taas tuohon vanhaan IBM-koneeseen (Pentium, 32MT muistia, 2GT kovalevytilaa). OS2 ei tykännyt verkkokortistani, mutta täällä ehdotettiin tuohon jotain linux-jakelua. Eli nyt, mikä linux tuohon koneeseen sopisi parhaiten? (Asennuksen pitäisi pystyä käynnistymään korpulta!)
Itse pistelin Damn Small Linuxin omaan läppäriini missä on myös 32Mt muistia, tosin sain ängettyä 6Gt kovotilaa jesarin avustuksella. :> Nettiä en edes yrittäny saada päälle, hyvä että miinaharava toimas.
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Fri May 14, 2010 3:23 pm

Toinen avaimetkäteen ja kevyt jakelu on Slax.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Tue May 25, 2010 9:15 am

SLAXin poltin CD:lle ja kokeilin yllämainitussa supertehokoneessa, itki Kernel Panicia (joka tietääkseni vastaa Windowsin BlueScreeniä?) käynnisti sen graafisesti, turvallisen graafisesti tai tekstitilaan. Täytyy kokeilla häntä vielä virtuaalikoneessa kunhan jaksan. Seuraavaksi voisi tutkia jos DSL:n saisi asennettua korpuilta...

Mutta! Suoritin tältä pääkäytössä olevalta koneelta CMD:ssä rivin "Shutdown -h". Reaktio näkyy tuossa png:ssä jonka liitän viestiin.

Tämä kone on siis kasattu osista, joten virransäästöasetukset eivät välttämättä ole optimaalisia, mutta mitään horrostilaan viittaavaakaan en ole nähnyt tämän koneen Vistan valikoissa. Miten horrostilan saa toimimaan?
Attachments
horrostila.png
horrostila.png (45.46 KiB) Viewed 4939 times
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Tue May 25, 2010 9:20 pm

Feuer wrote: Mutta! Suoritin tältä pääkäytössä olevalta koneelta CMD:ssä rivin "Shutdown -h". Reaktio näkyy tuossa png:ssä jonka liitän viestiin.

Tämä kone on siis kasattu osista, joten virransäästöasetukset eivät välttämättä ole optimaalisia, mutta mitään horrostilaan viittaavaakaan en ole nähnyt tämän koneen Vistan valikoissa. Miten horrostilan saa toimimaan?
Tällaisen löysin XP:lle. Logiikan mukaan liikuksit vain vastaavaan valikkoon ja etsit tuon vaihtoehdon.

Myöskin ota huomioon, että horrostila tallentaa koko muistin sisällön kovalevylle. En itse ole sille paljoakaan käyttöä löytänyt, kun kone on ihan kivasti sen kuusikin tuntia valmiustilassa ja aina se välillä pitää kuitenkin käynnistää uudelleen.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue May 25, 2010 10:32 pm

Mietin tässä sopivaa kokoonpanoa pienelle kotiserverille. Vanhasta koneesta kyllä saa rungon ja virtalähteen(300w), mutta minkäslaisia niiden loppujen osien kannattaisi olla. Virran kulutus kannattaisi olla aika pieni, koska kone tulisi olemaan koko ajan päällä. Tehoja tarvittaisiin vain sen verran, että tiedoston haku ja muut pikku toimet sujuisivat sukkelasti. Prosessoriksi ajattelisin jotain Intelin i-sarjalaista, niin ei tarvitsisi ostaa näytönohjainta.
Onko kellään kokemusta kotiserverin rakentamisesta? Ehdotuksia kaipailisin.

Post Reply