Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sun Apr 18, 2010 9:24 pm

Riippuu ihan koneesta miten tuo Windowsin uudelleenasennus hoidetaan. Manuska tietää enemmän kuin tuhat foorumilaista.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Sun Apr 18, 2010 9:31 pm

Itselläni on Fujitsu Siemensin kone, ja palautusohjelma löytyy hakemalla Fujitsu Siemens Recovery.
Eli kannattaa kokeilla hakea HP recovery, luulisi sillä löytyvän myös järjestelmän recovery - levyn poltto.

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Sun Apr 18, 2010 9:44 pm

DJ-Nerd wrote:Itselläni on Fujitsu Siemensin kone, ja palautusohjelma löytyy hakemalla Fujitsu Siemens Recovery.
Eli kannattaa kokeilla hakea HP recovery, luulisi sillä löytyvän myös järjestelmän recovery - levyn poltto.
Joo, sieltähän se löytyi. Pitää huomenna imutella säästettävät tiedostot talteen ennen uudelleenasentamista. Kiitos avusta kaikille!
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Mon Apr 19, 2010 6:39 pm

Veli leikki vähän koneella.. sulki prosesseja Tehtävienhallinnasta, ja tulos:

"Päivityksiä ei määritetty oikein. Muutokset peruutetaan. Älä sammuta tietokonetta."

eli tällanen virheilmoitus sammutettaessa konetta. Tuohon lagittaa eikä suostu sammumaan.
Olisko vinkkejä tähän?
Ja googlettamalla ei sitten löydy muuta kuin "asenna Vista uudelleen" ja mähän en siihen ryhdy, asensin sen jo uudestaan 2 päivää sitten!
Parempia neuvoja?

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu » Mon Apr 19, 2010 7:13 pm

Koita windows updatesta päivittää uudelleen jos antaa.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Mon Apr 19, 2010 8:04 pm

Viltzu wrote:Koita windows updatesta päivittää uudelleen jos antaa.
Tässäpä juuri se ongelma...
Eli kun päivityksiä asentaa se menee 2/3 osaan, ilmoittaa 0% ja vähän ajan päästä heittää tuon virhesanoman, lagittaa 20 min ja käynnistyy uudelleen.

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Tue Apr 20, 2010 5:37 pm

Asensin Just Causen ja nyt kun koitan pelata niin pääsen ensimmäistä tehtävää hetken matkaa sitten koko peli kaatuu. Käytössä on Windows 7 Ultimate

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Tue Apr 20, 2010 5:45 pm

Ei olis yhtään enempää informaatio antaa? Virheilmoitusta, speksei. Koneen lämmöt on ok?

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Tue Apr 20, 2010 5:53 pm

Henkru wrote:Ei olis yhtään enempää informaatio antaa? Virheilmoitusta, speksei. Koneen lämmöt on ok?
No, ongelma ilmeisesti korjaantu ittestään nyt...
mutta ennen: kun tuli ilmoitus: "asenna päivitykset ja sammuta kone" ja sitten ku sammutti ja avas uudelleen niin se heittää virheilmoituksen. Sitten se odottaa 20min tekemättä mitään, sitten käynnistää koneen uudelleen.

mutta siis nyt asia on kunnossa, korjaantui itsestään.

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Tue Apr 20, 2010 6:10 pm

Kysymys oli kyllä esitetty Mikolle.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Tue Apr 20, 2010 6:19 pm

Henkru wrote:Kysymys oli kyllä esitetty Mikolle.
:) mulla taas jääti :roll:

vielä 1 kysymys:

mikä näissä funktioissa on vikana?

Code: Select all

Function shutdown()
    a=OpenToWrite("shutdown.bat")
    WriteLine a, "shutdown -s"
    CloseFile a
    Execute "shutdown.bat"
EndFunction


Function restart()
    a=OpenToWrite("restart.bat")
    WriteLine a, "shutdown -r"
    CloseFile a
    Execute "restart.bat"
EndFunction

Function logout()
    a=OpenToWrite("logout.bat")
    WriteLine a, "shutdown -l"
    CloseFile a
    Execute "logout.bat"
EndFunction

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Tue Apr 20, 2010 6:38 pm

Henkru wrote:Ei olis yhtään enempää informaatio antaa? Virheilmoitusta, speksei. Koneen lämmöt on ok?
Image
Siinä virheilmoitus, muuta informaatiota se ei anna virheilmoituksen yhteydessä.
Specsit:
Prosessori: AMD Athlon(tm) XP 3000+ 2,1 GHz
RAM: 768 MB
Käyttis: Windows 7 Ultimate 32-bit
Näyttis: ATI display adapter AGP (0x95C6) 3890 mb muistilla

Katsoin nuo specsit Canyourunitistä.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 » Tue Apr 20, 2010 6:42 pm

Ei tuo kyllä virheilmoitus ole :P

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Tue Apr 20, 2010 6:56 pm

temu92 wrote:Ei tuo kyllä virheilmoitus ole :P
Image

Tuommoista se sanoo kun hetken odottaa.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Tue Apr 20, 2010 7:25 pm

DJ-Nerd wrote:
Henkru wrote:Kysymys oli kyllä esitetty Mikolle.
:) mulla taas jääti :roll:

vielä 1 kysymys:

mikä näissä funktioissa on vikana?

Code: Select all

Function shutdown()
    a=OpenToWrite("shutdown.bat")
    WriteLine a, "shutdown -s"
    CloseFile a
    Execute "shutdown.bat"
EndFunction


Function restart()
    a=OpenToWrite("restart.bat")
    WriteLine a, "shutdown -r"
    CloseFile a
    Execute "restart.bat"
EndFunction

Function logout()
    a=OpenToWrite("logout.bat")
    WriteLine a, "shutdown -l"
    CloseFile a
    Execute "logout.bat"
EndFunction
CB-ongelma, mutta sinun tulisi tuollaisen ryppään sijaan ajaa shutdown Execute-komennolla. Lisäksi syöttämällä komentoriville shutdown /? saat tiedot kaikista parametreista, joita voi käyttää.

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MikkoK » Tue Apr 20, 2010 8:50 pm

Äsken tuo Just Cause toimi pitkän aikaa kun pistin grafiikat mediumille ja resoluution 800x600, mutta sitten se taas kaatui :/

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by DJ-Filbe » Tue Apr 20, 2010 8:58 pm

esa94 wrote:
DJ-Nerd wrote:
Henkru wrote:Kysymys oli kyllä esitetty Mikolle.
:) mulla taas jääti :roll:

vielä 1 kysymys:

mikä näissä funktioissa on vikana?

Code: Select all

Function shutdown()
    a=OpenToWrite("shutdown.bat")
    WriteLine a, "shutdown -s"
    CloseFile a
    Execute "shutdown.bat"
EndFunction


Function restart()
    a=OpenToWrite("restart.bat")
    WriteLine a, "shutdown -r"
    CloseFile a
    Execute "restart.bat"
EndFunction

Function logout()
    a=OpenToWrite("logout.bat")
    WriteLine a, "shutdown -l"
    CloseFile a
    Execute "logout.bat"
EndFunction
CB-ongelma, mutta sinun tulisi tuollaisen ryppään sijaan ajaa shutdown Execute-komennolla. Lisäksi syöttämällä komentoriville shutdown /? saat tiedot kaikista parametreista, joita voi käyttää.
AHAA! JEAH! en tiennytkään että shutdown on myös exe :D mutta näin jälkeenpäin ajateltuna: tottakai se on. Kaikki koneen toiminnot ovat ohjelmia tai sen osia... (olen muka suurikin sherlock...</offtpc>)
etimpä noita exejä sitten samalla periaatteella lisää jatkossa, kiitos!

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Olwi » Sat Apr 24, 2010 12:55 am

Tuli tällänen ongelma GTA:San Andreaksessa. Asensin, pelailin jonkun aikaa ja sammutin sit pelin. Myöhemmin yritin tulla pelaamaan, mutta työpöydältä käynnistettäessä vähän aikaa näkyy tiimalasi, sit levykkeen kuva ja sit ei tapahdu mitään. Sama kansion pikakuvakkeesta ja siitä setupista(mikäonkaa ku levyn tunkee sisään ja tulee se play-uninstall-view readme...) mutta steamin kautta käynnistettäessä ensin samat ja sitten "GTA_SA on havainnut virheen ja tuote on suljettava". Kone bootattu pariinkin kertaan ja annettu jäähtyäkin välissä. Aiemmin kun peli oli asennettuna oli kans tuota ongelmaa välissä mutta hävisi sitten itsestään. Ratkaisuja? Levyn vois toki varmuuden vuoksi käyttää korjautuksessa vaikkei tuossa pitäis mitään vikaa olla.

Edit:
Windows XP

Suoritinkäyttö käy jonkun aikaa 100% kun peliä yrittää avata, mutta peli ei ilmesty prosesseihin.
Huuda mun ip:tä!

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Koodiapina » Mon Apr 26, 2010 5:37 pm

>>Saatanan saatana.

Laitoin koneeni takuuhuoltoon ja odotin kaksi viikkoa (ilman Internetiä tämän ajan). Mitään eivät sille tehneet.

Ei pistä yhtään vihaksi. Ei yhtään. ...
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by JATothrim » Mon Apr 26, 2010 9:49 pm

Grandi wrote:>>Saatanan saatana.

Laitoin koneeni takuuhuoltoon ja odotin kaksi viikkoa (ilman Internetiä tämän ajan). Mitään eivät sille tehneet.

Ei pistä yhtään vihaksi. Ei yhtään. ...
Pikkuveljen Asus (Windows Vista BASIC! holy shit!) kannettavassa ilmeni vastaavaa ongelmaa. (Kauppiaiden tunaroinnin takia kone oli umpi säpissä, ei tunnuksia admin oikeuksin. (vikasietotila ei edes toiminu lol.) Reinstall shitty ms vista basic --> kolmen päivän asennus rumba) Se tosin korjaantui itsestään kun M$ shitty Basic Wintoosa lataili miljoona päivitystä + itse asensin miljoona ajuria manuaalisesti.
Syy: kone kävi liian kuumana ja tuuletin jahkaili kunnes lämmöt nousi yli 65*C asteen. Kone ei takkuillut kun näytönohjaimen ajureita ei oltu vielä asenneltu.. Asennuksen jälkeen hiiri tökki heti kun koneella teki jotain raskasta. :?
Asennus rumban takia ajattelin hankkia Win7 ja asentaa sen usempaan koneeseen.. inc. that and this. :mrgreen:

Grandi: tarkista koneen lämmöt. mm. CPUID:n reportti näyttää lämmöt per core. (jos käytössä linuxi skippaa loput ; )) Kertoisitko myös mitä softaa kone on syönyt? (viruksia ehkä?)
Kaikki ohjelmat kiinni -> prosessien lukumäärä on hyvä laskuri kokoonpanon "toimivuudesta". Itsellä luku on alle 40kpl. Yli 60 tarkoittaa jo, että koneella on turhaa paskaa pyörimässä ja kuumentamassa. Huom, huom! vaikka prosesseja olisi 20 -> sataan se ei välttämättä hidasta konetta juurikaan, mutta koneen tilttaamis-mahdollisuudet kasvavat aika huimasti. ;)
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

Post Reply