Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken »

Nyt on kyllä pakko pistää puoli-offtopickia väliin (En siis pyydä mitään ratkaisua)
Meidän tietokoneen kaiuttimet varmaan vähän yli viis vuotta vanhat ja joku varmaan 10 vuotta vanha pöytälamppu on aika erikoinen yhdistelmä, sillä kun kaiuttimet ja lampun laittaa päälle ja laittaa käden volyyminsäätönappulan lähelle niin alkaa kuulua outoa rätinää. mikä tahansa kappale ei kelpaa vaan sen täytyy olla käsi tai joku ruumiinosa. ja kun lampun sammuttaa ei kuulu mitään. ja rätinän voimakkuutta voi säätää volumesta

Laatukaiuttimet! :D :D
ainiin bassoa niissä kajareissa ei ole melkein yhtäään
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013
User avatar
kaneli2000
Guru
Posts: 1059
Joined: Mon Mar 17, 2008 2:40 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by kaneli2000 »

Jahas. Latasin Steamista kauan sitten ostamani Company of Heroesin, joka on ennen toiminut koneellani moitteetta. Latauksen valmistuttua eikun pelaamaan, mutta yllätyksekseni fpslukemat olivat aika lähellä 10. Sitäkin oudompaa on, että Xfire ilmoittaa fps:äksi 50-60, ja vieläpä melko tasaisesti. Mistä löytyisi vika?

Myös CoHin oma Performance test-benchmarkki kertoo fps:n olleen parhaimmillaan 50-60.
I see the rainbow rising
Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Nassi_Setä »

En leiki mitää Grandi-gurua, mutta ongelma saattaa olla ohjelmissa esim. Fraps toimii hyvin minulla kunnes alan ottaa demoa ja FPS tippuu alle 10.

Vein emolevyni isälle töihin näpelöitäväksi ja ne sanoivat että sieltä oli mennyt joku ihmeen sulake\kytkin joka laukeaa jos flekti menee oikosulkuun
ja niin ongelman syy löytyi, mutta eivät ne jaksaneet tehdä asialle mitään joten kätevänä poikana tein oman virityksen :D kuva...
Elikkäs hirtin tuon hörpäkkeen virta johtoon ja hyvin toimii
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 »

Osaiskos kukaan sanoa mikä tähänki romuun iski. Viime viikonloppuna kone teki temput ja päätti olla käynnistymättä näyttämällä vaan viestiä "Levyn lukuvirhe". Jotakin viruksia kuulemma isukki poisteli ja muuta teki ja nyt toimii taas (itse ei huvittanu alkaa tekemään mitään), mutta nyt sen jälkeen ei enää ole tullut noissa nk. tiedostopolku textfieldeissä sitä automaagista dropdownia josta voi valita polun nopeasti. Mihis se katos ja saako takas? :P
anttimoi
Newcomer
Posts: 25
Joined: Mon Aug 11, 2008 7:33 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by anttimoi »

Nassi_Setä wrote:En leiki mitää Grandi-gurua, mutta ongelma saattaa olla ohjelmissa esim. Fraps toimii hyvin minulla kunnes alan ottaa demoa ja FPS tippuu alle 10.
FPS tippuu koska frapsi vaatii tehoja jonkinverran demotessa. Jos sourcepelejä demotat kannattaa käyttää source-enginen omaa demosysteemiä, paljon nopeampi kuin frapsi.
Coolbasic roguelike-projekti menossa 8)
Progress bar @@@@@10%@@@@@
Pahasti jäätymässä...
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu »

anttimoi wrote:
Nassi_Setä wrote:En leiki mitää Grandi-gurua, mutta ongelma saattaa olla ohjelmissa esim. Fraps toimii hyvin minulla kunnes alan ottaa demoa ja FPS tippuu alle 10.
Jos sourcepelejä demotat kannattaa käyttää source-enginen omaa demosysteemiä, paljon nopeampi kuin frapsi.
Vielä tähän väliin offtopikkia. FRAPS lukee pikseleitä, source enginen oma systeemi ei. Se lukee nopeuksia, kulmia, ylipäätänsä kaikkea mitä tapahtuu. Ja vasta sen jälkeen tehdessä siitä avin se lukee pikseleitä. Tämän takia FPS ei tipu juuri ollenkaan käyttäen sourcen omaa sydeemiä.
User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 »

Viltzu wrote:
anttimoi wrote:
Nassi_Setä wrote:En leiki mitää Grandi-gurua, mutta ongelma saattaa olla ohjelmissa esim. Fraps toimii hyvin minulla kunnes alan ottaa demoa ja FPS tippuu alle 10.
Jos sourcepelejä demotat kannattaa käyttää source-enginen omaa demosysteemiä, paljon nopeampi kuin frapsi.
Vielä tähän väliin offtopikkia. FRAPS lukee pikseleitä, source enginen oma systeemi ei. Se lukee nopeuksia, kulmia, ylipäätänsä kaikkea mitä tapahtuu. Ja vasta sen jälkeen tehdessä siitä avin se lukee pikseleitä. Tämän takia FPS ei tipu juuri ollenkaan käyttäen sourcen omaa sydeemiä.
Sourcen oma systeemi tallentaa jokaisen tickin jälkeen kaikkien entityiden (mitenhän tuon suomentaisi...) tilan, samoin kuin kaikki komennot ja convarit.
Sitten se vain toistetaan ja muutetaan videoksi.
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Ozcar »

Kertokaas, oi viisaat. Sain vihdoin ja viimein itselleni kakkosnäytön tähän koneeseeni, joka muuten tekee elämästä paljon mukavampaa. Silti - koska moista ei ennen ole pitänyt tehdä - kertokaas seuraava. Otetaan skenaario: pelaan mainiota indiepeli Mount And Bladea ykkösnäytölläni, kun kakkosessa oleva messenger-ohjelma alkaa vilkuttaa. No, kova halu vastata kariutuu kuitenkin siihen, että MnB on kokonäyttötilassa. Lisäksi hämmennyksekseni huomaan, ettei uskollinen windows + tab toimi! Ah ja voih. Tietääkö joku jotakin kätevää pikkuohjelmaa, jolla aktiivista ikkunaa saisi vaihdettua lennosta ja kivutta? Vai pitääkö vain uskoa, että fullscreen ei ole tarkoitettu rinnakkaisillekaan ohjelmille lain.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Dande »

Ozcar wrote:...uskollinen windows + tab...
Miltäs kuulostaisi muinaisemmista ajoista mukana ollut ja uskollisempi alt + tab, joka ainakin minulla toimii myös kokoruudun sovelluksissa. Kaikki kokoruudun sovellukset eivät tosin suostu enää tuon jälkeen palaamaan toimiviksi, mutta suurin osa suostuu.
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Ozcar »

Dande wrote:
Ozcar wrote:...uskollinen windows + tab...
Miltäs kuulostaisi muinaisemmista ajoista mukana ollut ja uskollisempi alt + tab, joka ainakin minulla toimii myös kokoruudun sovelluksissa.
*facepalm* Sallikaa minun mennä hetkeksi nurkkaan itkemään tyhmyyttäni.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.
Guest

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Guest »

Tietääkö kukaan varmasti toimivaa windows 07 rekisterin puhdistajaa? Kiitos jo nyt =)
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by temu92 »

Mikä on varmasti toimiva? Nääs kaikki rekisterinputsaajat toimivat, ei niitä muuten sillä nimellä markkinoitaisi :E
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by SPuntte »

Kukaties "varmasti voimiva" tarkoittaa tässä tapauksessa nopeasti ja turvallisesti toimivaa ohjelmaa? Ainakin ilmainen CCleaner osaa puhdistaa rekisterin ja kysyy ennen kyseistä toimenpidettä, otetaanko poistettavista avaimista varmuuskopio jonnekin. Jos koneen toiminnassa ei ilmene suurempaa häikkää esim. muutamaan kuukauteen puhdistuksen jälkeen, voi sitä vanhemmat varmuuskopiot huoletta poistaa, sillä kyllä nekin pitkällä aikavälillä vievät jonkin verran tilaa.

Ja kyseisen ohjelmanhan voi siis ladata täältä.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX
Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Nassi_Setä »

Tuli (taas) ongelmia Linksys BEFSX41, nimisen rakkineen kanssa. Piti laittaa joku UPnP päälle,
jotta voi pelata CoD MW2:sta netissä. Noh firefox:iin osoite 192.168.1.1 ja se kysyi salasanaa, laitoin "Admin" ja se toimi.
Kun olin laittanut UPnP:n Enabled ja koetin painaa Apply:a niin se kysyi uudestaan salasanaa -> laitoin taas "Admin",
mutta nyt se ei toiminutkaan. Mikä siis avuksi? Reset-nappia en viitsisi lähteä painamaan.
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Wingman »

win XP pitaa sammuttaa manuaalisesti, mista saan automaagisen sammutuksen paalle? minulla ei ole aakosia selaimessani joten en kayta a tai o kirjaimia
- - - -
User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1597
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion »

Ellu wrote:win XP pitaa sammuttaa manuaalisesti, mista saan automaagisen sammutuksen paalle? minulla ei ole aakosia selaimessani joten en kayta a tai o kirjaimia
Mitä tarkoitat? Että tietokone menee siihen kohtaan, jossa lukee "Voit sammuttaa tietokoneen nyt.."? Muistaakseni tuossa piti säätää BIOSsista jokin namikka niin, että OS (Operating System, käyttöjärjestelmä) saa luvan sammuttaa tietokoneen.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer »

Vai tarkoitatko että kone sammuttaa itsensä ennaltamääriteltynä hetkenä? Tuo onnistuu ajastamalla ajastettuihin tehtäviin shutdown.exe parametreilla "-s -f -t 0"
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Wingman »

Kyseessä oli tuo vesQn asia, BIOSistahan se löytyi, kiitti
- - - -
User avatar
ukkeli
Active Member
Posts: 123
Joined: Thu Jan 28, 2010 9:01 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ukkeli »

anteeksi mutta minulla ei .rar toimi vaikka latasin speedypcn
voitteko auttaa minä haluasin testata .rar ohjelmia :roll:
voitteko kertoa jonkin ilmaisen rarin purku ohjelman
...
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by phons »

.rar ei ole mikään ohjelma vaan pakkaustiedosto kuten .zip, ohjelmia joilla niitä voi purkaa ja paketoida ovat ainakin: WinRaR ja 7Zip.
Image
Post Reply