Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Mon Oct 05, 2009 9:18 am

phons wrote:Mikäs on vikana kun firefoxi on ollu about 3 tuntia päällä ni siitä tulee yhtäkkiä ihan hirmu raskas ja hidas... Nytkin kun kirjoittelen niin joudun oottamaan että kaikki kirjaimet tulevat näytölle... Firefox siis on yhtäkkiä vain todella hidas... asiaa hoituu sillä että sen sulkee kokonaan ja avaa uudestaan. Voisiko tähän vaikuttaa se että kovolta loppuu tila? Tai se, että kuuntelen nettiradiota, nettiradio kyllä toimii ja kuuluu hyvin, jos ei huomioida seikka joka ei liitty tähän eli sitä, kun käännän CB ohjelman se vähän lagaa...

Edit: Ja syynä ei ole se että AVG virus-scan olisi päällä, sillä ei ole.
Mikäli käytät sivuja joissa on paljon flashia, niin on hyvin todennäköistä, että ne flashipalikat sivuilla vuotaa hiljalleen muistia tekee firefoxista raskaamman. Kannattaa tarkistaa, että onko sen jumituksen aikana muistin käyttöä normaalia suurempi.

Itsellä firefox meni lähes käyttökelvottomaksi, kun se vei muistia 1.5 gigaa. Tosin tuon jälkeen se vain kaatu.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 867
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Wed Oct 07, 2009 1:01 pm

Ruuttu wrote:
Jare wrote:
Ruuttu wrote:Ostan uuden coolerin, toivon että se auttaa. Kiitos vinkistä.
Ole hyvä. Ainiin, uusi cooleri on todennäköisesti sen verran painava, että vaatii jonkin tukevamman rakenteen asentamista emolevyn taakse, joten jos koneen kotelo avautuu vain yhdeltä sivulta, joudut irrottamaan emolevyn. :/
Aukeaa toiseltakin puolelta, tosin on niin typerästi suunniteltu ettei siitä ole kuitenkaan juuri mitään hyötyä. Eniveis, pääseekö perushiljaiseen käyntiääneen n<40€<50€ coolerilla vai pitääkö siitä maksaa mansikoita että saa koneensa hiljaiseksi?
Itselläni on tämä: http://www.jimmspc.fi/tuote/NH-U9B?t=false

Osuu just tohon hintahaarukkaan, minkä mainitsit ja on ainakin Intelin vakiojäähyä selvästi hiljaisempi, eli tuskin tarvii tuosta hirveesti kalliimpaa hankkia. Tuosta on vielä pikkasen kalliimpi ja isompi malli olemassa, joka vois olla vielä hiljasempi, mut tuokin on jo tosiaan erinomainen.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Ruuttu » Thu Oct 08, 2009 3:31 pm

Jare wrote:
Ruuttu wrote:Aukeaa toiseltakin puolelta, tosin on niin typerästi suunniteltu ettei siitä ole kuitenkaan juuri mitään hyötyä. Eniveis, pääseekö perushiljaiseen käyntiääneen n<40€<50€ coolerilla vai pitääkö siitä maksaa mansikoita että saa koneensa hiljaiseksi?
Itselläni on tämä: http://www.jimmspc.fi/tuote/NH-U9B?t=false

Osuu just tohon hintahaarukkaan, minkä mainitsit ja on ainakin Intelin vakiojäähyä selvästi hiljaisempi, eli tuskin tarvii tuosta hirveesti kalliimpaa hankkia. Tuosta on vielä pikkasen kalliimpi ja isompi malli olemassa, joka vois olla vielä hiljasempi, mut tuokin on jo tosiaan erinomainen.
Ookoo, jotain tuollaista lähden sitten hakemaan. Kasailen tässä kaverin kaverille konetta, jos saan siitä tarpeeksi tuohta ostan vastaavan tai pykälää kalliimman/halvemman rahatilanteen mukaan. Juuri *tuo* ei ikävä kyllä sovi kantaani mutta jokin vastaavanlainen..

Kiitos taas - ja munkkipossu!

Noviisi
Newcomer
Posts: 11
Joined: Thu Sep 10, 2009 11:51 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Noviisi » Thu Oct 08, 2009 6:05 pm

Ruuttu wrote:Juuri *tuo* ei ikävä kyllä sovi kantaani mutta jokin vastaavanlainen..
Eikös tuo Noctuan NH-U9B ole yhteensopiva Asuksen M4A78T-E AM3-emolevyn kanssa, vai ymmärsinkö nyt jotain väärin? Noctuan yhteensopivuustaulukko: Linkki. Mainitsitko muuten kotelosi merkkiä tai mallia? Ehkäpä joku niillä tiedoilla keksii vinkkejä tuon ilmankierron parantamiseksi.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 867
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Thu Oct 08, 2009 6:23 pm

Ruuttu wrote:Kiitos taas - ja munkkipossu!
Ole hyvä
Noviisi wrote: Eikös tuo Noctuan NH-U9B ole yhteensopiva Asuksen M4A78T-E AM3-emolevyn kanssa
Itselläni tuon jäähyn mukana tuli asennustarvikkeet sekä LGA775-kannalle, että AM2-kannalle. AM3:sta en sitten tiiä.

User avatar
Mr_Noob
Newcomer
Posts: 30
Joined: Tue Aug 28, 2007 1:05 pm
Location: koti
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Mr_Noob » Sat Oct 10, 2009 4:57 pm

Miten asennan näytönohjain ajurin win98 käyttikseen. Minulla on Ibm thinkpadin ajuri koneella, mutta asentaminen ei oikein onnistu. :oops:
programmer of DSG wrote:
EDIT:

aika hauska peli, vähän tylsä


User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Sat Oct 10, 2009 10:01 pm

Mr_Noob, jos mukana ei tullut asennussoftaa niin Win98:n ohjuspaneelista löytyy ajurivelho.

Osaako joku sanoa mikä äänipiiri on IBM 2136-E55 -koneessa ja löytyisikö sille Windows kolmosen ajureita?

E: Ja googlella ei löytynyt tietoa.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Wed Oct 14, 2009 10:11 pm

Windows vista käytössä, ja fontti muuttunut jotenkin oudoksi laihaksi fontiksi.
Isoveli oli koodaamassa ja yhtäkkiä huomasi, ja kyllä itsekin huomasin :x

Tossa vähän esimerkkiä.
|
V
EDIT:

No nyt se on muuttunut ihan normaaliksi :)

Attachments
kokkofontti.png
kokkofontti.png (39.61 KiB) Viewed 5660 times
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Tue Oct 20, 2009 5:24 pm

C:\ sisältää Vistan, D:\ XP:n. Kuinka lisätä XP boottilaturin listaan? :?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
kaneli2000
Guru
Posts: 1059
Joined: Mon Mar 17, 2008 3:40 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by kaneli2000 » Wed Oct 21, 2009 9:06 pm

Nyt tarvitsisi sitten apua ja kipeästi. Kävi niinkin hassusti että hotswappasin xboxia tietokoneella, joka siis terkoitta(nee)a sitä, että xboxin kiintolevy laitetaan tietokoneeseen kiinni ja tiedostoja käytetään tämän kautta. Vaan kävi niin, että kun IDE-johto oli koneessa kiinni ja kone päällä, olin unohtanut laittaa boxiin virrat, sillä boxin kovon virtajohto oli yhä boxissa eikä tietokoneessa. Koneen ruutu meni pimeäksi ja jäi sille tielleen monen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Mikä osa mahtoi kärähtää ja miksi? Näyttis se ei ole, sillä koitin käynnistystä toisella näytönohjaimella tuloksetta.
I see the rainbow rising

Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Nassi_Setä » Wed Oct 21, 2009 9:50 pm

koeta "nollata" biosit eli repäse patteri koneesta irti laita takaisin, mutta käytä tätä viimeisenä vaihto ehtona.
En suosittele tätä enkä ole vastuussa mistään vahingoista joita VOI tulla.
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....

User avatar
kaneli2000
Guru
Posts: 1059
Joined: Mon Mar 17, 2008 3:40 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by kaneli2000 » Wed Oct 21, 2009 9:54 pm

Nassi_Setä wrote:koeta "nollata" biosit eli repäse patteri koneesta irti laita takaisin, mutta käytä tätä viimeisenä vaihto ehtona.
En suosittele tätä enkä ole vastuussa mistään vahingoista joita VOI tulla.
Kun näyttöön ei tule kuvaa ja kun kaikki tärkeä on muistitikulla, ei voi paljoa hävitä. Mutta kerroppa mitä tarkoitat patterilla? Akkua? Kyseessä on siis pöytäkone (tottakai), ja johdot olen repinyt irti, laittanut takaisin, eikä silti mitään.
I see the rainbow rising

Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Nassi_Setä » Wed Oct 21, 2009 10:08 pm

tavallista litteää muistaakseni +3 voltin paristoa.
Attachments
patteri.jpg
mestari teos.....
patteri.jpg (94.68 KiB) Viewed 5562 times
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 867
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Thu Oct 22, 2009 1:54 am

kaneli2000 wrote:Nyt tarvitsisi sitten apua ja kipeästi. Kävi niinkin hassusti että hotswappasin xboxia tietokoneella, joka siis terkoitta(nee)a sitä, että xboxin kiintolevy laitetaan tietokoneeseen kiinni ja tiedostoja käytetään tämän kautta. Vaan kävi niin, että kun IDE-johto oli koneessa kiinni ja kone päällä, olin unohtanut laittaa boxiin virrat, sillä boxin kovon virtajohto oli yhä boxissa eikä tietokoneessa. Koneen ruutu meni pimeäksi ja jäi sille tielleen monen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
Tää lienee näitä kuun asennosta riippuvia satunnaisia ongelmia. Mikään ei mene rikki pelkästään siksi, että IDE-liitännässä olisi kovo/asema ilman virtaa. Tosin BIOS voi hämmentyä jos vaikka masteriksi jumpperoitu kovo on ide-piuhan slave-liitännässä (keskimmäinen liitäntä) kiinni. Niin ja slavessa ei saa olla mitään kiinni, ellei myös master-liitännässä ole asemaa kiinni. Tämäkään ei tosin riko mitään, mutta eipähän vain toimi kuitenkaan.

Kysymyksiä:
1. Oliko emolevyssä vapaana IDE-liitin, johon liitit uuden johdon xboxin kovoa varten?
2. Vai liititkö kovon jonkun toisen laitteen kanssa samaan IDE-johtoon?
3. Liititkö kovon johdossa keskimmäiseen vai päässä olevaan liittimeen?
4. Onko kovalevyssä jumpperia ja jos niin pystytkö sanomaan onko se master, slave vai cable selectin kohdalla?
5. Otit xboxin kovalevyn koneesta irti ja kytkit kaiken muutenkin koneessa ennalleen, eikä silti palannut toimimaan?

Ja biosin nollaaminen on varsin hyvä lääke, jos kone oireilee oudosti käynnistyksessä. Ainoa tuho on bios-asetusten resetoituminen, mutta yleensähän perus pöytäkone toimii kunnolla biosin oletusasetuksilla kunhan vain boottijärjestyksen korjaa tarvittaessa. Toki jos sen pariston tiputtaa emolevylle irroittamisen jälkeen, voi tulla taloudellisia takaiskuja. Itse kerran onnistuin tässä, tosin emolevy ei onneksi hajonnut.

User avatar
kaneli2000
Guru
Posts: 1059
Joined: Mon Mar 17, 2008 3:40 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by kaneli2000 » Thu Oct 22, 2009 4:22 pm

Jare wrote: Kysymyksiä:
1. Oliko emolevyssä vapaana IDE-liitin, johon liitit uuden johdon xboxin kovoa varten?
2. Vai liititkö kovon jonkun toisen laitteen kanssa samaan IDE-johtoon?
3. Liititkö kovon johdossa keskimmäiseen vai päässä olevaan liittimeen?
4. Onko kovalevyssä jumpperia ja jos niin pystytkö sanomaan onko se master, slave vai cable selectin kohdalla?
5. Otit xboxin kovalevyn koneesta irti ja kytkit kaiken muutenkin koneessa ennalleen, eikä silti palannut toimimaan
Sain kuin sainkin koneen toimimaan patterin pois- ja takaisinlaitolla, mutta vastaanpa näihin silti:

1. Emolevyssä oli yksi IDE-liitin, joka on tavallisesti varattuna DVD- ja CD-asemille, joten laitoin xbohdm:n tiedostot muistitikulle ja ajoin ne siltä (xboxhdm = sovellus, jolla xboxin kovon lukituksen saa auki tietämättä lukituksen salasanaa).
2. Otin molemmat, DVD- ja CD-asemat pois ja käytin vapautuvaa johtoa (jossa oli siis kolme liitintiä, kaksi päissä ja yksi keskellä, mutta en käyttänyt keskimmäistä).
3. Päässä, kuten jo sanoin.
4. En katsonut onko, sillä käytössäni ei ollut TORX-10 -avainta, joten en saanut xboxin kovoa irti boxista, vaan sain avattua vain boxin itsensä. Muistaakseni olen jostain lukenut, että siinä on, mutta en tiedä, missä kohtaa se oli.
5. Näin tein, mutta ei ollut apua.

Kiitos avusta kaikille :D.
I see the rainbow rising

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Oct 29, 2009 8:39 pm

Ostin Age of Empires Collectorsin, jolla on iso kasa pelin musiikkia aaltoääninä. Ne pitäisi saada SD:lle tai CD:lle, mutta kun yritän kopida niitä kovolla niin explorer itkee että suurinta osaa tiedostoista ei voi lukea. WMP kyllä toistaa ongelmitta niitä, mutta se ei auta. Miten saada ne wavit ulos tuolta DVD:ltä? :?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 867
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Thu Oct 29, 2009 8:49 pm

Feuer wrote:Ostin Age of Empires Collectorsin, jolla on iso kasa pelin musiikkia aaltoääninä. Ne pitäisi saada SD:lle tai CD:lle, mutta kun yritän kopida niitä kovolla niin explorer itkee että suurinta osaa tiedostoista ei voi lukea. WMP kyllä toistaa ongelmitta niitä, mutta se ei auta. Miten saada ne wavit ulos tuolta DVD:ltä? :?
Kokeile jollain erillisellä kopioitiohjelmalla tai viallisten tiedostojen palautusohjelmalla. Vaikka tuo onkin uusi dvd, niin joku kopiosuoja tai ongelma siinä nähtävästi on, kun ei kerran toimi.

Miksi sinun ylipäätään tarvitsee kopioida noita musiikkeja?

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Oct 29, 2009 10:07 pm

Tiltistä käytettynä ostin, joten olisin yllättynyt jos kaikki tiedostot toimisivat täydellisesti :D Lähtee takaisin jos yksikin peleistä ei toimi... Jasiis ostin tuon collectorsin jotta saisin CD:lle hyvälaatuisina nuo pelien musiikit, jotka tulevat alkuperäisissä peleissä mideinä. Ja mankkani syö vain CD:itä ja muisteja ja SD:tä, eli DVD-aaltoäänistä en hyödy.

Joka tapauksessa, Isoburster (toivottavasti kirjoitin oikein...) hoiti homman kotiin. Muutama niistä ongelmaraidoista toki naksuu, mutta kiitettävänlaatuisesti hoitui homma.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by CCE » Wed Nov 04, 2009 9:38 pm

Rakkaat ystävät, olen lopen kyllästynyt tähän pelleilyyn.

Tahtoisin vain tiedustella mikäli teillä olisi jotain kiinnostusta auttaa jo kauan kiusanneessa ongelmassani. Nimittäin täällä kotona hostatut peliserverit (Counter-Strike 1.6, Age of Empires yms.) eivät toimi. Softapalomuurista on kaikki sallittu, mutta tuosta modeemipurnukasta en ole varma.

Tietääkseni kyseisestä TW-EA200:esta ei ole kytketty NAT-palomuuria päälle, jotenka koneiden pitäisi olla suorassa yhteydessä internetiin ilman mitään rautapalomuureja välissä. Verkkopelit toimivat muuten hyvin, ja webserverinkin ylläpito onnistui mukavasti. SSH kulkee myös muitta mutkitta internetin ylitse.

Olenko siis missanut jotain purkin asetukista? Loppuun vielä pari kuvaa modeemin webkäyttöliittymästä: yleisnäkymä, adsl -ruutu, automaaginen diagnoosi, lan -sivu, nat -asetukset, virtualserver vivut sekä Block Wan Request.

User avatar
Dande
Active Member
Posts: 193
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:30 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Dande » Wed Nov 04, 2009 10:13 pm

CCE wrote:Rakkaat ystävät, olen lopen kyllästynyt tähän pelleilyyn.
...
Uskoisin, että sinun tulee määritellä tuonne virtual server configurationiin tarvittavat portit kyseisten pelien palvelimia varten.

Post Reply