Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
iTKEVAnAKKI
Advanced Member
Posts: 335
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:55 pm
Location: Siellä jossain

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by iTKEVAnAKKI » Sun Jun 08, 2008 1:48 am

Voiko joillekkin ohjelmille antaa vistassa "ikuisesti" salittut suoritus luvat? :D kun ärsyttää kun joidenkin ohjelmien kohalla kysyy aina, että saako suorittaa.
Projektit:
Joku projekti meneillään... Mitähän siitäkin tulee ;)

User avatar
vilQuri
Active Member
Posts: 239
Joined: Wed Aug 29, 2007 6:25 pm
Location: Turku

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by vilQuri » Sun Jun 08, 2008 11:10 am

vms100 wrote:keksipääpäs mulle jokin wanhahko mut nopee linux distro wanhaan koneeseen josta aion väsätä serverin (tuo redhat 2.0 alkaa jo tympimään :D )
Redhat 7.1 tai 9.0 aika nopeita mun mielestä oon kokeillu molempia 8-vuotta vanhalla koneella ja hyvin pyörii, tosin 7.1 on nopeampi mutta jos siihen haluaa palvelimen joutuu tekemään hiukan enemmän ite(lähinnä pistää asetukia) toisin ku 9:ssä se on melkeen automaattinen. DamnSmall on kiva kun sen voi laittaa muistitikulle.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Koodiapina » Sun Jun 08, 2008 12:08 pm

Nyt on DSL alla. Pari kysymystä:

- Miten saan äänet pois päältä? Käytän läppäriä.
- Miten saan skandinaavisen näppäimistön?
- Miten yhdistän langattomaan verkkoon?
- Onko mahdollista muuttaa resoluutioksi parempi kuin 640*480, ja miten?

Pitäis varmaan mennä kyselee jollekkin Linux foorumille, mutta kai täälläkin on leettejä joukossa :D
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by koodaaja » Sun Jun 08, 2008 12:27 pm

Muista en osaa sanoa, mutta äänille on läppäreissä tyypillisesti oma nappula tai rulla, sen naksauttaa pois päältä/vääntää minimiin.

User avatar
Eräs cb koodaaja
Active Member
Posts: 126
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Eräs cb koodaaja » Sun Jun 08, 2008 10:20 pm

Miten saan ajettua Linuxilla kääntämäni C++ ohjelman ajettua. Käänsin ohjelman komentoriviltä: g++ -o uusi uusi.cpp
Tiimit ja tuotokset:
RE:Ydintuho
Drahtlose:Infernalisch, Pienet pelit

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Mon Jun 09, 2008 12:43 am

Eräs cb koodaaja wrote:Miten saan ajettua Linuxilla kääntämäni C++ ohjelman ajettua. Käänsin ohjelman komentoriviltä: g++ -o uusi uusi.cpp
Aseta kyseinen käännetty ohjelma suoritettavaksi, eli chmod u+x <filu>
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Eräs cb koodaaja
Active Member
Posts: 126
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Eräs cb koodaaja » Mon Jun 09, 2008 9:29 am

En saanu vieläkää toimimaan. Pitäiskö sen lähteä käyntiin vaan tuplaklikkaamalla vai ajetaanko se komentoriviltä?
Tässä vielä kuva, joka selventää(toivottavasti) asiaa.
Image
Tiimit ja tuotokset:
RE:Ydintuho
Drahtlose:Infernalisch, Pienet pelit

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Henkru » Mon Jun 09, 2008 12:00 pm

Code: Select all

g++ uusi.cpp -o ohjelma.sh
ja sit käynistät sen

Code: Select all

./ohjelma.sh

User avatar
Eräs cb koodaaja
Active Member
Posts: 126
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Eräs cb koodaaja » Mon Jun 09, 2008 4:32 pm

Kiitos, nyt toimii!
Lisää ongelmia:
1. Minkä SDL-paketin lataan tähän värkkiin ja miten se koodissa includetetaan.
2. Miten saan käytettyä headereita, toimivatko ne suoraan. (Luin jostain I-jutusta mikä pitäisi kirjoittaa komentoriville)
Tiimit ja tuotokset:
RE:Ydintuho
Drahtlose:Infernalisch, Pienet pelit

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Koodiapina » Mon Jun 09, 2008 4:37 pm

Eräs cb koodaaja wrote:miten se koodissa includetetaan.
Lähdekoodissa:

Code: Select all

#include <SDL/SDL.h>
Bashissa:

Code: Select all

-lSDL
Last edited by Koodiapina on Mon Jun 09, 2008 5:19 pm, edited 1 time in total.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Eräs cb koodaaja
Active Member
Posts: 126
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Eräs cb koodaaja » Mon Jun 09, 2008 5:07 pm

Juu kiitos.
Nämä ongelmat vielä ratkaisematta:
Lisää ongelmia:
2. Miten saan käytettyä headereita, toimivatko ne suoraan. (Luin jostain I-jutusta mikä pitäisi kirjoittaa komentoriville)
Tiimit ja tuotokset:
RE:Ydintuho
Drahtlose:Infernalisch, Pienet pelit

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Olwi » Tue Jun 24, 2008 7:36 pm

Mistä johtuu että välillä käy tuolla oikeassa alanurkassa teksti: Windows järjestelmävirhe tms. Windows havaitsi ip-osoite ristiriidan toisen verkossa olevan koneen kanssa tai jotain tuollaista?
Onko se vakavaakin? Ei ole ainakaan mua vielä haitannut mut kyselen vaan:D
Huuda mun ip:tä!

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Tue Jun 24, 2008 8:22 pm

Olw1 wrote:Mistä johtuu että välillä käy tuolla oikeassa alanurkassa teksti: Windows järjestelmävirhe tms. Windows havaitsi ip-osoite ristiriidan toisen verkossa olevan koneen kanssa tai jotain tuollaista?
Onko se vakavaakin? Ei ole ainakaan mua vielä haitannut mut kyselen vaan:D
Onko sulla automaattinen IP-osoitteen määrittäminen (eli DHCP) käytössä jokaisessa kotiverkkoosi kytketyssä koneessa ja onko reitittimesi DHCP asetukset kunnossa niin, ettei missään vaiheessa tulisi sellaista eteen että kahdella tai useammalla koneella LANissasi olisi sama IP? Muista että reitittimen IP-osoitetta (mikä on yleensä 192.168.1.1) et voi laittaa muiden koneiden osoitteiksi tai ongelmia saattaa ilmetä.
Tuo virheilmoitus siis meinaa sitä, että toisella laitteella, joka on kiinni kotiverkossasi, on sama IP-osoite kuin sinun koneellasi. Silloin datapaketteja ei voi ohjata oikein, koska IP-osoitteita ei saisi olla kahta samanlaista.

Huoh, tulipa kirjoitettua taas vaikeat ohjeet :ugeek:
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Rufi
Member
Posts: 50
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:12 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Rufi » Mon Jun 30, 2008 4:49 pm

Just~ Tässä kirjottelen läppäriltä KUN TUO PÖYTÄKONE EI TOIMI.............. :x
Njoo ei oo kyl hajuakaan mikä ihme tässä vois olla... Ihanaa herätä ja nähdä miten kone prakaa.
Katsos se ensin piettää sellaista PIIP........PIIP.........PIIP, vähän vaikea kuvailla, ja sitten se alkaa, nin kuin sen pitäisi, ääntelemään kuin starttaamisen alussa. Siihen se sitten jääkin. Näppäimistöön ottaa yhteyden, muttei näyttöön. Näyttö näyttää kuitenkin standby-valoa. . .
Olisko MITÄÄN hajua? Kovalevy posahtanu? :? Pitäskö käyttää korjatteilla? >.<
I'm gonna be the Pira... CoolBasic King!
D. Adams wrote:The knack of flying is learning how to throw yourself at the ground and miss.

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by TheFish » Mon Jun 30, 2008 5:00 pm

Rufi wrote:Just~ Tässä kirjottelen läppäriltä KUN TUO PÖYTÄKONE EI TOIMI.............. :x
Njoo ei oo kyl hajuakaan mikä ihme tässä vois olla... Ihanaa herätä ja nähdä miten kone prakaa.
Katsos se ensin piettää sellaista PIIP........PIIP.........PIIP, vähän vaikea kuvailla, ja sitten se alkaa, nin kuin sen pitäisi, ääntelemään kuin starttaamisen alussa. Siihen se sitten jääkin. Näppäimistöön ottaa yhteyden, muttei näyttöön. Näyttö näyttää kuitenkin standby-valoa. . .
Olisko MITÄÄN hajua? Kovalevy posahtanu? :? Pitäskö käyttää korjatteilla? >.<
yritä googlettaa emolevyn "beep koodit". Täältä näyttäisi löytyvän jotain koodeja, mutta en jaksanut lukea sen kummemmin mitä.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
Rufi
Member
Posts: 50
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:12 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Rufi » Mon Jun 30, 2008 5:06 pm

No nyt taisi kuitenkin sekoittua, kun nämä äänet kuuluvat ennen ensimmäitä varsinaista BEEPpiä. Oikeastaan voisi verrata siihen, kun avaa CD aseman ja silloin kun se aukeaa kuuluvaan ääneen. Näitä tulee varmaan parikymmentä. Kahden vahvuisia ääniä :S Aivan kuin olisi liian raskasta käynnistää. Vaikkapa joku mopon käynnistys et sitä jankkaa tai jtn >.<
I'm gonna be the Pira... CoolBasic King!
D. Adams wrote:The knack of flying is learning how to throw yourself at the ground and miss.

User avatar
iTKEVAnAKKI
Advanced Member
Posts: 335
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:55 pm
Location: Siellä jossain

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by iTKEVAnAKKI » Mon Jun 30, 2008 9:19 pm

Osaiskohan joku sanoo miks S.T.A.L.K.E.R:issa ei ole kunnon värejä? Eli suurin osa pelistä on mustavalkoista. Ensin luulin että pelin kuuluu olla sellainen(sopii ihan hyvin) mutta sitte katoin kuvia niin niissä oli kyllä värit.
Projektit:
Joku projekti meneillään... Mitähän siitäkin tulee ;)

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 862
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Jare » Tue Jul 01, 2008 1:46 am

Rufi wrote:Just~ Tässä kirjottelen läppäriltä KUN TUO PÖYTÄKONE EI TOIMI.............. :x
Njoo ei oo kyl hajuakaan mikä ihme tässä vois olla... Ihanaa herätä ja nähdä miten kone prakaa.
Katsos se ensin piettää sellaista PIIP........PIIP.........PIIP, vähän vaikea kuvailla, ja sitten se alkaa, nin kuin sen pitäisi, ääntelemään kuin starttaamisen alussa. Siihen se sitten jääkin. Näppäimistöön ottaa yhteyden, muttei näyttöön. Näyttö näyttää kuitenkin standby-valoa. . .
Olisko MITÄÄN hajua? Kovalevy posahtanu? :? Pitäskö käyttää korjatteilla? >.<
Sen verran on hajua, että kovalevystä ei ole kiinni. Kone lähtee käyntiin ilman kovalevyjäkin ja näyttöönkin tulee vielä tekstiä. Jos kovo olisi rikki, siitä näkyisi jonkinlainen virheilmoitus kun kone yrittää käynnistää käyttöjärjestelmää siltä.

Epämääräiset (mekaaniset) äänet voisivat tulla tuulettimista. Tarkista, onko jokin johto mennyt johonkin koneen tuulettimeen, tai olisiko tuuletin hajoamassa/hajonnut. Se ei kuitenkaan vielä selitä, miksei näyttöön tule kuvaa. Näytönohjaimessa voi olla vikaa. Tietysti kannattaa tarkistaa vielä näytön johto, että se on kunnolla kiinni ja ehjä (ehjyyden tarkistaminen on tärkeää erityisesti, jos sinulla on vaikkapa kissa).

Sitten kannattaa miettiä, milloin viimeksi käytit konetta ja mitä sen jälkeen sille on saattanut tapahtua. Olisi myös hyvä tietää, pääseekö kone käynnistymään Windowsiin asti. Tätä tosin on vaikeaa päätellä, mutta koneen ääntely saattaa ehkä kertoa, mihin asti päästään?

Villi veikkaukseni: Näytönohjaimen tuuletin (jos sellainen on) ei pääse pyörimään joko jonkun johdon tai vioittumisen vuoksi (ja jos on vioittunut, niin kenties pitää jotakin ininää?). Tämän seurauksena näytönohjain ei halua toimia, ettei se ylikuumenisi. En tiedä, onko jälkimmäinen lause mahdollinen, mutta tämä vain tuli mieleeni.

User avatar
Rufi
Member
Posts: 50
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:12 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Rufi » Tue Jul 01, 2008 10:04 pm

Noniin eli vikahan oli sitten näytönohjaimessa... Kiitoksia vain teillekkin nyt pääsee taas kunnolla dataamaan xD
I'm gonna be the Pira... CoolBasic King!
D. Adams wrote:The knack of flying is learning how to throw yourself at the ground and miss.

User avatar
vilQuri
Active Member
Posts: 239
Joined: Wed Aug 29, 2007 6:25 pm
Location: Turku

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by vilQuri » Thu Jul 10, 2008 4:30 am

Mikäs nyyten on ku toi "Oma tietokone" lataa hitaasti vaikka koko muu kone on nopea? Elikkä mulla on semmonen ongelma että kun meen Oma tietokone kansioon niin se lataa aivan äärettömän hitaasti sen ja siihen tulee taskulamppu joka etsii kansiota. Se kyllä aukee mutt niin hitaasti että, tämä on voinu tapahtua sen jälkeen kun kokeilin Advanced WindowsCare v3 Beta 2.5.0:aa. Kiitos jo etukäteen.

Post Reply