Offtopic (I/2010)

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Taatero » Thu Jun 10, 2010 9:08 pm

DJ-Nerd wrote:Tuli ostettua tällainen.

Mitäs tällaiseen boksiin kannattaisi viritellä jos meinaisi saada tuosta masiinan jolla kykenisi...
a) nostamaan käyttöikää
b) lisäämään pelien pelaamiseen FPS :ä (graffakortti on suoraan sanottuna ***** :stä)
c) lisäämään prosessien suorituskykyä? (prossusta ei sitten niinkään tietoa)

Itse en osaa koneita laittaa enkä tiedä tuttuja jotka pystyisivät tähän, mutta joku liike voisi vähän väliä asennella niitä.
Ajattelin muistin ainakin nostaa neljästä nykyisestä kahdeksaan gigaan (tai enemmän), mitäs muuta tuollaiseen peliin pitäisi tunkea kuin muistikampoja?
Itse kasasin oman koneeni, enkä osannut lähes mitään. Tyhmimmätkin tötteröpäät osaavat sen. Todella huono ostos 700 eurolla. Päivittäminen tulee kalliiksi, sillä osat ovat juuri sitä luokkaa ettei yksittäisen osan vaihto riitä.

Jos haluat parantaa pelitehoa, ostat uuden prossun + näyttiksen tai vaihotehtoisesti vain uuden näyttiksen. Prossu on juuri sellaista romurautaa että se luultavasti muodostuu pullonkaulaksi jos hankit kovinkaan hyvän näyttiksen. Ja kovin hyvää näyttistä et voi ostaa panostamatta uuteen virtalähteeseen. Käyttöikää voit pidentää aftermarket -prossujäädyttimellä (viileämmät komponentit = pidempi käyttöikä) ja imuroimalla pölyt kotelosta aina silloin tällöin. Softapuolella formatointi riittää. Prossun suorituskykä voit parantaa putsaamalla turhat prosessit pois ja ylikellottamalla prossua. (Kannattaa harkita jos ostat uuden prossujäähyn)

EDIT: Näytön kanssa on ihan kohtuu diili
Last edited by Taatero on Thu Jun 10, 2010 9:19 pm, edited 3 times in total.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Henkru » Thu Jun 10, 2010 9:10 pm

KillBurn wrote:Muistia ei kannata ostaa, neljä gigaa riittää hyvin, uskoisin.
Tosin muistin nopeudesta ei puhuta mitään. Enkä usko että se ainakaan 800Mhz nopeampaa on. Kyllä tänäpäivä konetta ostaessa kattoisin, että olisi ainakin 1066Mhz DDR3:sta.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by temu92 » Thu Jun 10, 2010 9:24 pm

Ittellä on kanssa neljä gigaa muistia. Toisaalta CPUZ:n mukaan se on vaan DDR2 @ 400MHz :/ Noh, saattaapi olla osasyynä se että kone on jo 2,5 vuotta vanha ja silloin DDR3 oli vasta yleistymässä (= ts. sikakallistakin).

User avatar
Pate5
Artist
Artist
Posts: 551
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:53 pm
Location: Vantaa

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Pate5 » Thu Jun 10, 2010 9:30 pm

Omassa pakettikoneessani(vanhemmat ostivat) muisti on 667-hertsistä, joten kannattaa tarkistaa esim. CpuZ:lla muistin taajuus. Virtalähdekin saattaa muodostua ongelmaksi, sillä pakettikoneissa suositaan halpoja 350W tai 400W virtalähteitä. Nämä riittävät tosin edellämainitun 5770:n pyörittämiseen, jolla suurin osa nykypeleistä pyörii mukinoitta.

@temu92: Jos kyseessä on DDR2 -muisti, niin CpuZ:n näyttämä taajuus tulee kertoa kahdella, jolloin selviää, että muisti on 800-hertsistä, eli ihan ok. 400-hertsistä ei taida edes olla olemassa nykypäivänä, enkä tiedä onko ollutkaan ainakaan hyvin pitkään aikaan.
CoolBasic henkilökuntaa
Graafikko

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Feuer » Thu Jun 10, 2010 9:49 pm

Paljastakoon joku missä (muualla kuin 3dmarkissa) muistin herzit näkyvät? Tähän keskusteluun voisin lisätä mielipiteeni siitä, että Intelin boxedjäähy oli vaikein asennetteva. Emolevy meni helposti kun kotelon oli valinnut ällin kanssa :)
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
porzi
Active Member
Posts: 119
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:10 pm
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by porzi » Thu Jun 10, 2010 9:53 pm

DJ-Nerd wrote: Mitäs tällaiseen boksiin kannattaisi viritellä jos meinaisi saada tuosta masiinan jolla kykenisi...
a) nostamaan käyttöikää
b) lisäämään pelien pelaamiseen FPS :ä (graffakortti on suoraan sanottuna ***** :stä)
c) lisäämään prosessien suorituskykyä? (prossusta ei sitten niinkään tietoa)
a) hardis puolen käyttöikää ei hirveästi voi nostaa.. lähinnä käyttämällä konetta fyysisesti runnomatta ja putsaamalla sisuskalut pölystä ennen kuin koneen sisällä on enemmän pölyä, kuin piirilevyä.
b) Onko näytönohjaimelle asennettu uusimmat ajurit? Uusi näytönohjain toki tuo lisää tehoa grafiikan pyörittämiseen, mutta silloin ei tietysti puhuta samasta kokoonpanosta?
c) Ylikellottamalla saattaa prossusta saada enemmän irti, jos bios tukee sitä, mutta sillä saattaa myös rikkoa koko koneen, jos ei tiedä, mitä tekee.
Hyvä vaihtoehto suorituskyvyn parantamiseen on pitää käyttöjärjestelmä timmissä kunnossa. Windowsin rekisteri menee aika helposti tosi tukkoon (windows 7:stä en tiedä, mutta veikkaisin, ettei se ole paljon sen parempi tässä asiassa, kuin xp tai vista), eli ei kannata asennella ohjelmia, joita et tarvitse ja poistaa tarpeettomat ohjelmat. Uudelleenasennus on hyvä vaihtoehto, jos rekisteri on päässyt solmuun useiden ohjelmien asennusten ja poistamisen seurauksena.
Last edited by porzi on Thu Jun 10, 2010 9:55 pm, edited 1 time in total.
Voittoja viikkokisoissa: 3
http://fugufish.dy.fi/ | vanhat cb-pelini: http://porzi.arkku.net/old_games/

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by temu92 » Thu Jun 10, 2010 9:55 pm

Pate5 wrote:@temu92: Jos kyseessä on DDR2 -muisti, niin CpuZ:n näyttämä taajuus tulee kertoa kahdella, jolloin selviää, että muisti on 800-hertsistä, eli ihan ok. 400-hertsistä ei taida edes olla olemassa nykypäivänä, enkä tiedä onko ollutkaan ainakaan hyvin pitkään aikaan.
Jaha, tiennyppä tuotakaan :P Kaippa se sit iha ookoo on. Ilmeisesti koneessa ainut ehkä kriittisimmin päivitystä kaipaava palanen on näytönohjain joka on tällä hetkellä NVidia GF 8800GTX (tjsp) :e
Feuer wrote:Paljastakoon joku missä (muualla kuin 3dmarkissa) muistin herzit näkyvät?
Kuukleta CPU-Z.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by esa94 » Thu Jun 10, 2010 10:23 pm

temu92 wrote:Ilmeisesti koneessa ainut ehkä kriittisimmin päivitystä kaipaava palanen on näytönohjain joka on tällä hetkellä NVidia GF 8800GTX (tjsp) :e
GeForce 8800-sarja on vielä aivan hyvin toimivaa, eikä sitä kannata alkaa päivittelemään jos ei aivan uusimpia pelejä / aivan parhailla asetuksilla tahdo pelata.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by valscion » Thu Jun 10, 2010 11:15 pm

Ah, suoritin juuri sankariteon. Oon ollu kesäkuun alusta aika pitkälti poissa foorumeilta ja nyt kun sain aikaa näiden juttujen selaamiseen läpi niin selvisin ilman "Merkitse luetuksi" näppäintä ja siis sain kaikki postaukset luettua :D. Eihän tässä mennyt aikaakaan kuin se puoltoista tuntia... :roll:
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Offtopic (I/2010)

Post by buke44 » Fri Jun 11, 2010 1:49 am

Osaako kukaan Flashin Actionscriptiä? Pitäis tehä pikku peli: kun painat a framessa 1, menet frameen 2, ja pisteet lisääntyvät yhdellä, ja toisinpäin. Mutta en osaa yhtään tota olio-ohjelmointia pelkkää CoolBasicia on tullut väännettyä. Niin voisko joku tehä tohon flash juttuun vähän koodia ja neuvoa jonkun hyvän kielen olio-ohjelmoinnin opetteluun?

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Feuer » Fri Jun 11, 2010 8:35 am

temu92 wrote:
Feuer wrote:Paljastakoon joku missä (muualla kuin 3dmarkissa) muistin herzit näkyvät?
Kuukleta CPU-Z.
Ei tarvitse kuuklettaa kun Windows Search löytää hänet ihan kovalevyltä :P Muotoillaan uudestaan: miten muistin herzit näkyvät suorituskyvyssä?
ja neuvoa jonkun hyvän kielen olio-ohjelmoinnin opetteluun?
http://www.nic.funet.fi/index/c++opas/
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Kille » Fri Jun 11, 2010 10:15 am

Wiin nettikanavalla selailin, ja teksti oli v-mäistä suttua, vaikka ei oo ku 32-tuumanen telkku. Eii ei voita konetta netin selailussa.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by esa94 » Fri Jun 11, 2010 11:48 am

Kille wrote:Wiin nettikanavalla selailin, ja teksti oli v-mäistä suttua, vaikka ei oo ku 32-tuumanen telkku. Eii ei voita konetta netin selailussa.
Televisiosi ei ole tarpeeksi tarkka.

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Viltzu » Fri Jun 11, 2010 1:36 pm

Tarkasti näkyy 46" televisiolla itselläni (Componentti-kaapeli). Olisiko TV:si asetukset päin persettä? Tai sitten Wiissä väärät asetukset. (Jos niillä nyt ylipäätänsä on mahdollista saada grafiikka kovin suttuiseksi)

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Kille » Fri Jun 11, 2010 6:50 pm

Tällaisen meinasin ostaa. Onko kellään kokemusta tästä tai jostain muusta mallista jota voisi suositella? Ominaisuuksia saisi olla ainakin läpinäkyvä levy, mahdollisuus käyttää myös muissa kuin piirto-ohjelmissa(3d-mallinnus), painikkeet kynässä sekä ohjelmoitavat painikkeet. Mielellään myös saatavilla kotimaasta.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by legend » Fri Jun 11, 2010 11:10 pm

Kille wrote:Tällaisen meinasin ostaa. Onko kellään kokemusta tästä tai jostain muusta mallista jota voisi suositella? Ominaisuuksia saisi olla ainakin läpinäkyvä levy, mahdollisuus käyttää myös muissa kuin piirto-ohjelmissa(3d-mallinnus), painikkeet kynässä sekä ohjelmoitavat painikkeet. Mielellään myös saatavilla kotimaasta.
Suosittelen tätä http://www.wacom.com/intuos/ tässä on kaikki ominaisuudet.
EDIT:

Ei sitä läpinäkyvää levyä tarvi, ethän sä hiiressäkään sitä tarvi =)

Last edited by legend on Sat Jun 12, 2010 9:42 am, edited 1 time in total.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by esa94 » Fri Jun 11, 2010 11:58 pm

legend wrote:
Kille wrote:Tällaisen meinasin ostaa. Onko kellään kokemusta tästä tai jostain muusta mallista jota voisi suositella? Ominaisuuksia saisi olla ainakin läpinäkyvä levy, mahdollisuus käyttää myös muissa kuin piirto-ohjelmissa(3d-mallinnus), painikkeet kynässä sekä ohjelmoitavat painikkeet. Mielellään myös saatavilla kotimaasta.
Suosittelen tätä http://www.wacom.com/intuos/ tässä on kaikki ominaisuudet.
Intuos on kova, mutta jos pärjää vähän vähemmälläkin niin suosittelen hankkimaan Bamboon.

En tosin niistä uusimmista tiedä, minulla on vanhemman sarjan Bamboo :/
EDIT:

Kaikki Wacomin piirtopöydät toimivat hiirenkorvikkeina == kaikissa ohjelmissa. Ja miksi läpinäkyvä levy? Siihen päälle voit laittaa paperin ja piirtää läpi, jos tällaista tarkoitit.


User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Sun Jun 13, 2010 12:58 am

Kaverini näytti joskus tämän sivun, mutta hukkasin sen.
Mutta törmäsin siihen uudestaan ezben Type-tutorialissa.
Joten pistäytykäähän Telajärvellä ja sen autotehtaassa ja jos haluatte
ostaa jonkin auton niin poiketkaa Telajärven Autotalossa. Kiertelyn jälkeen
tulee varmasti nälkä, joten käynti TelaBurgerissa on paikallaan.
Varoitus: älkää juoko tai syökö mitään kun luette sivustoja, tukehtumis vaara!

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by esa94 » Sun Jun 13, 2010 2:07 am

Jostain syystä blogissani on ollut kävijöitä esimerkiksi Espoon suunnalta. Kuka tunnustaa uskaltaneensa klikata 'Blåg'-linkkiä allekirjoituksessani? :3

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Sun Jun 13, 2010 9:44 am

esa94 wrote:Jostain syystä blogissani on ollut kävijöitä esimerkiksi Espoon suunnalta. Kuka tunnustaa uskaltaneensa klikata 'Blåg'-linkkiä allekirjoituksessani? :3
En tunnusta, mutta jostain kumman syystä selaimeni maalaa tuon linkin violetiksi (lienetkö tahalleen tämän järjestänyt)

Locked