Offtopic (I/2010)

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 864
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Jare » Mon Jan 18, 2010 9:01 pm

Latexi95 wrote:Tukevatko kaikki palvelimet ASP:tä?
Ajattelin alkamaan väsätä kotisivuja. :roll:
Ja sitten toinen kysymys, onko täällä ASP:n käyttäjiä? Mietin vaan, että jos, ja kun, ongelmia ilmenee, niin kannattaako täältä kysyä neuvoa?
Vain Microsoftin palvelimet tukee ASP:a, eli veikkaisin että valtaosa ilmaiskotisivutilojen palvelimista ei ASP:a tue. Koulussa tuli ASP:a opeteltua se pakollinen määrä. PHP:sta tykkään kuitenkin enemmän joustavuuden vuoksi. Esimerkiksi PHP:ssa voi Includettaa tiedoston muuttujan arvon perusteella - ASP:ssa ei. Samoin ASP ei muistaakseni tue assosiatiivisia taulukoita, jonka vuoksi MySQL:n käyttäminen oli ainakin minulle varsinainen kaaos :D. Ehkä tota ASPia vois käyttää, jos totuttautuis.

Voihan täällä aina kysyä ASP:iinkin neuvoa. Jos ei täällä kukaan osaa neuvoa ratkaisua, niin Ohjelmontiputka tai Mureakuha voi olla parempi paikka.

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by DatsuniG » Mon Jan 18, 2010 10:00 pm

Viltzu wrote:
Thomazu wrote:Eikös vain näitä vanhemman mallin PSP:tä pysty modaamaan? 3000 sarjasia ei voi modata mikäli olen oikein ymmärtänyt.
Hmm, eiköhän melkeinpä aina joka konsoliin löydy tapa modata. Ja siis modaus on hieman laaja alue oikeastaan, softamodaus, hardwaremodaus(?) ja jopa ehkäpä ulkoisesti muutteleminen luetaan modaukseksi. (Esim. jotain ledejä nappeihin)
Psp-Hacks.com wrote:- All PSP 1000s are currently hackable.
- Most Slims (PSP 2000s) are fully hackable, except the newest ones with firmware 4.01 loaded or above. To see if you have a Slim with the "unhackable" TA-088v3 motherboard inside, check this thread. If you do have an "unhackable" PSP, you can load a temporary application called CFW Enabler and run your homebrew and ISOs from there (see below)
- PSP Brites (PSP 3000s) aren't fully hackable, but CFW Enabler can be loaded on those with 5.03 firmware and below to run your homebrew and ISOs (see below)
- PSP Gos currently aren't hackable at all
Hengität nyt manuaalisesti.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Tue Jan 19, 2010 12:29 am

Jare wrote:Vain Microsoftin palvelimet tukee ASP:a, eli veikkaisin että valtaosa ilmaiskotisivutilojen palvelimista ei ASP:a tue. Koulussa tuli ASP:a opeteltua se pakollinen määrä. PHP:sta tykkään kuitenkin enemmän joustavuuden vuoksi. Esimerkiksi PHP:ssa voi Includettaa tiedoston muuttujan arvon perusteella - ASP:ssa ei. Samoin ASP ei muistaakseni tue assosiatiivisia taulukoita, jonka vuoksi MySQL:n käyttäminen oli ainakin minulle varsinainen kaaos :D. Ehkä tota ASPia vois käyttää, jos totuttautuis.

Voihan täällä aina kysyä ASP:iinkin neuvoa. Jos ei täällä kukaan osaa neuvoa ratkaisua, niin Ohjelmontiputka tai Mureakuha voi olla parempi paikka.
Kokeilemalla huomasin, että ainakin Wippiespace tukee jonkunlailla ASP:tä.
Sivut aukeavat oikein IE:llä, mutta ainakin Firefox näyttää pelkän koodin.
Vakava puute sivustojen toiminnassa. :cry:
Onkohan tähän syynä serveri vain koodi?

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Pettis » Tue Jan 19, 2010 4:05 am

Jare wrote:
Latexi95 wrote:Tukevatko kaikki palvelimet ASP:tä?
Ajattelin alkamaan väsätä kotisivuja. :roll:
Ja sitten toinen kysymys, onko täällä ASP:n käyttäjiä? Mietin vaan, että jos, ja kun, ongelmia ilmenee, niin kannattaako täältä kysyä neuvoa?
Vain Microsoftin palvelimet tukee ASP:a, eli veikkaisin että valtaosa ilmaiskotisivutilojen palvelimista ei ASP:a tue.
Apachelle on saatavilla moduuli jonka avulla siihen saa ainakin jonkin tasoisen ASP-tuen. Itse en ole kokeillut.
http://sourceforge.net/projects/mod-aspdotnet/
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

caje
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 16
Joined: Wed Jul 16, 2008 2:04 pm
Location: Stadi

Re: Offtopic (I/2010)

Post by caje » Tue Jan 19, 2010 10:59 am

Latexi95 wrote:Tukevatko kaikki palvelimet ASP:tä?
Tuosta on onkin ollut puhetta jo, joten en ota siihen sen kummosemmin kantaa...
Latexi95 wrote:Ja sitten toinen kysymys, onko täällä ASP:n käyttäjiä? Mietin vaan, että jos, ja kun, ongelmia ilmenee, niin kannattaako täältä kysyä neuvoa?
Minä voin yrittää auttaa minkä joudan. Kokemusta on kertynyt ASP.NET:stä ja varsinkin 3.5 Frameworkistä. Yhteyttä voi ottaa myös privana.

</caje>
________________________________________________________
Good, Fast, Cheap; Pick any two.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
Cool Developer

User avatar
rami123
Advanced Member
Posts: 354
Joined: Mon Jun 23, 2008 8:20 pm
Location: Kittilä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by rami123 » Tue Jan 19, 2010 9:17 pm

=O Mulla on puhelimessa jotain häikkää, ollut jo jonkuaikaa. Löysin kansion jossa oli aivan outonimi(oudoilla merkeillä ja vielä oudompi loppu) ja vie melkeen koko muistikortin tilan(2gt muistikortti) ja kansio vie n.1.4gt.. Puhelinta ei enään voi yhdistää tietokoneeseen ja avata kansioita sitäkautta, mutta nyt pystyin ja avasin ja näin tuon. Kansiota ei voi poistaa ei muokata ja mikä oudointa niin se on luotu, 07.06.2110 13:55. Ja puhelimeni johon tuo sattui on Nokia 5310 expressmusic.

Äskettäin oli myös puhelin todella hidas.

Virus? Miten poistaisin? ja oiskohan kuinka vaarallinen? Vai heittäisinkö muistikortin pois ja ottasin toisen.

Edit..Se ei anna poistaa kansion kansiota..

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Tue Jan 19, 2010 11:22 pm

rami123 wrote:=O Mulla on puhelimessa jotain häikkää, ollut jo jonkuaikaa. Löysin kansion jossa oli aivan outonimi(oudoilla merkeillä ja vielä oudompi loppu) ja vie melkeen koko muistikortin tilan(2gt muistikortti) ja kansio vie n.1.4gt.. Puhelinta ei enään voi yhdistää tietokoneeseen ja avata kansioita sitäkautta, mutta nyt pystyin ja avasin ja näin tuon. Kansiota ei voi poistaa ei muokata ja mikä oudointa niin se on luotu, 07.06.2110 13:55. Ja puhelimeni johon tuo sattui on Nokia 5310 expressmusic.

Äskettäin oli myös puhelin todella hidas.

Virus? Miten poistaisin? ja oiskohan kuinka vaarallinen? Vai heittäisinkö muistikortin pois ja ottasin toisen.

Edit..Se ei anna poistaa kansion kansiota..
Haittaohjelmaltahan tuo vaikuttaisi. :(
Koita saada tärkeät tiedot talteen ja formatoi muistikortti.
Kannattaa myös tarkistaa puhelimen muisti, että siltä ei löydy vastaavaa.
Toivottavasti tuo ei aiheuta mitään vakavampaa, pieni homma (toivottavasti) on halpa hinta verrattuna siihen, että se alkaisi lähetellä itsestään roskapostia tekstiviesteinä(sinun laskuusi).

Aiheesta seuraavaan...
Noiden ASP.net:in yhteistyö onglmien takia taidan yrittää tehdä nettisivut php:llä.
Siihen liittyen miten saisin väsättyä "kuvanapin", eli siis kuva jota painamalla tapahtuu jotain.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Pettis » Tue Jan 19, 2010 11:27 pm

Latexi95 wrote:Siihen liittyen miten saisin väsättyä "kuvanapin", eli siis kuva jota painamalla tapahtuu jotain.
Tee siitä linkki :o
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Koodiapina » Tue Jan 19, 2010 11:57 pm

Pettis wrote:Tee siitä linkki :o
Täytyy kuitenkin huomata, että linkki ei sovellu kaikkeen mihin painike on tarkoitettu.

Tässä kuvapainike:

Code: Select all

<form>
	<input type="image" src="kuvan tiedostopolku" />
</form>
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Wed Jan 20, 2010 10:19 am

Grandi wrote:
Pettis wrote:Tee siitä linkki :o
Täytyy kuitenkin huomata, että linkki ei sovellu kaikkeen mihin painike on tarkoitettu.

Tässä kuvapainike:

Code: Select all

<form>
	<input type="image" src="kuvan tiedostopolku" />
</form>
Kiitos Grandi.

Pyromanius
Newcomer
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 4:58 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Pyromanius » Wed Jan 20, 2010 12:43 pm

Tuosta puheenollen, muistan joskus lukeneeni että PHP:llä saisi jotenkin talteen tiedon siitä mitä kohtaa kuvasta on painettu. Onkohan mahdollista?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Wed Jan 20, 2010 5:10 pm

Taas ongelmia...
Tuon "form jutskan" kanssa on ongelmia.
Sain kuvan toimimaan nappalana ihan hyvin,
mutta kun laitan toisen samanlaisen perään(ilman <br /> tagia) se tulee silti alapuolelle.

Code: Select all

<html>
<head>
	<title>Etusivu</title>
</head>
<body bgcolor="#999999" style="font-family: Impact; font-size: x-large">
<form name="gotomainpage" action="mainpage.htm">
<input type="image" src="Etusivukuva.png" />
</form>
<form name= "gotogallery" action="gallery.htm">
<input type="image" src="kuvagalleriakuva.png" action="gallery.htm" />
</form>
</body>
</html>
Ne kaiketi pitäisi laittaa saman "form"-tagin sisään,
mutta miten saan silloin linkin.

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Henkru » Wed Jan 20, 2010 5:27 pm

Onko muuten ketään tulossa ASSEMBLY Winter 2010:neen?

Miten olisi ihan normaali linkki.

Code: Select all

<a href="asd.html"><img src="kuva.png" /></a>

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic (I/2010)

Post by koodaaja » Wed Jan 20, 2010 5:38 pm

Pyromanius wrote:Tuosta puheenollen, muistan joskus lukeneeni että PHP:llä saisi jotenkin talteen tiedon siitä mitä kohtaa kuvasta on painettu. Onkohan mahdollista?
Ainakin voit määritellä kuvaan alueita jotka ovat linkkejä eri php-tiedostoihin (tai samaan eri parametrein tms, en php:tä tunne ollenkaan) Lienee tähän jokin järkevämpikin ratkaisu.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 864
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Jare » Wed Jan 20, 2010 6:55 pm

Latexi95 wrote: Ne kaiketi pitäisi laittaa saman "form"-tagin sisään,
mutta miten saan silloin linkin.
CSS:llä vois yrittää taikoa tuon form-tagin käytännöllisemmäksi. Veikkaisin että "display: inline;" tai "margin: 0;" saattaisi ratkaista ongelman.

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Thomazu » Wed Jan 20, 2010 8:36 pm

Viltzu wrote:
Thomazu wrote:Eikös vain näitä vanhemman mallin PSP:tä pysty modaamaan? 3000 sarjasia ei voi modata mikäli olen oikein ymmärtänyt.
Hmm, eiköhän melkeinpä aina joka konsoliin löydy tapa modata. Ja siis modaus on hieman laaja alue oikeastaan, softamodaus, hardwaremodaus(?) ja jopa ehkäpä ulkoisesti muutteleminen luetaan modaukseksi. (Esim. jotain ledejä nappeihin)
No mitä nyt selasin niin onhan 3000-sarjaan, tietysti täytyy olla tietty tai alempi biosin versio jotta toimii. Modaus oli nimeltään Chicken R2, modauksen huono puoli on että jos PSP:n sammuttaa niin modaus "lähtee" pois elikkä joutuu pitämään unitilassa ellei halua "modata" aina uudestaan kun sammuttaa PSP:n.
Image

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Offtopic (I/2010)

Post by MikkoK » Wed Jan 20, 2010 10:21 pm

Thomazu wrote:
Viltzu wrote:
Thomazu wrote:Eikös vain näitä vanhemman mallin PSP:tä pysty modaamaan? 3000 sarjasia ei voi modata mikäli olen oikein ymmärtänyt.
Hmm, eiköhän melkeinpä aina joka konsoliin löydy tapa modata. Ja siis modaus on hieman laaja alue oikeastaan, softamodaus, hardwaremodaus(?) ja jopa ehkäpä ulkoisesti muutteleminen luetaan modaukseksi. (Esim. jotain ledejä nappeihin)
No mitä nyt selasin niin onhan 3000-sarjaan, tietysti täytyy olla tietty tai alempi biosin versio jotta toimii. Modaus oli nimeltään Chicken R2, modauksen huono puoli on että jos PSP:n sammuttaa niin modaus "lähtee" pois elikkä joutuu pitämään unitilassa ellei halua "modata" aina uudestaan kun sammuttaa PSP:n.
Chickhen modausta en ajatellutkaan. :D Ja fat mallia ei pidä pitää unitilassa näin olen ainakin lukenut. Mutta tuossa PSP:ssä minkä ostin niin siinä on 5.51 firmware joten jos on fat malli niin saa helposti Pandora/tool akun ja magic muistikortin avulla modattua. Mutta jos on 2000 sarjalainen niin pitää olla tietty emolevy että saa modattua. :/ Toivotaan nyt että on fat tai jos on 2000 niin että on se emolevymalli minkä saa modattua.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Viltzu » Thu Jan 21, 2010 8:30 pm

Naapuri japanissa oli ollut sen 2,5 kuukautta, ja siitä oli lehteenkin kirjoitettu artikkeli.
Kirjoitin artikkelin koneella rtf-muotoon ja tässä se olisi.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Latexi95 » Thu Jan 21, 2010 11:29 pm

Miten saisin "ohjattua" sivuille tulijan jollekkin toiselle sivulle?
esim. Kun menen vaikka sivulle http://www.plaah.fi päädynkin sivulle http://www.plaah.fi/index.php
EDIT:

Oho. Tonkin niminen sivu on olemassa. :shock:


User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic (I/2010)

Post by Koodiapina » Thu Jan 21, 2010 11:54 pm

Jos PHP on käytössä, niin sivun alkuun:

Code: Select all

<?php header("location: http://sivu.fi"); ?>
Toinen (hieman heikompi) tapa on käyttää meta-tagia (Laitetaan head-tagien väliin):

Code: Select all

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://sivu.fi" />
EDIT. Selain osaa muuten itse valita tuon index-sivun kun mennään kansioon. Siihen ei tarvitse näitä kikkoja.
Last edited by Koodiapina on Thu Jan 21, 2010 11:58 pm, edited 1 time in total.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

Locked