PHP-ongelmat

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 861
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

PHP-ongelmat

Post by Jare » Wed Jan 28, 2009 3:29 am

Tänne PHP-kieleen liittyviä ongelmia. Koitan vastailla sikäli kuin kerkeän.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by temu92 » Wed Jan 28, 2009 10:38 am

Myö osaan vastata kans!

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by Koodiapina » Wed Jan 28, 2009 3:45 pm

Minäkin olen valmis auttamaan sikäli mikäli kun kysymykset pysyvät kohtuullisella vaikeusasteella. Yleisesti ottaen osaan PHP:n perusominaisuudet hyvin, mutta kehittyneempiä asioita kuten MySQL:ää en ole koskaan opetellut laiskuuden takia -helppoahan se on. Jotain pientä kuten blogiskripti on silti tullut väännettyä, ihan filu-pohjalta, joka tosin ei ole niin hyvä ratkaisu.

Ehkä vähän offtopic, mutta tietääpä kansa ketkä täällä hääräävät :-D
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani » Wed Jan 28, 2009 4:52 pm

noh... Osaisitko Jare auttaa? Se sun ohje ei toimi.

siis:

Code: Select all

<form action="send.php" method="get">
    <input type="text" name="key">
    <input type="submit" value="Lähetä">
</form>
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by temu92 » Wed Jan 28, 2009 5:13 pm

Jani, tuo ei ole php:ta vaan html:ää.

Kuitenkin tuosta tuon tekstikentän arvon saamiseksi sen lähettämisen jälkeen pitää käyttää seuraavanlaista koodinpätkää:

Code: Select all

<?php
	$key = $_GET['key'];
?>
Ehkä aloittelijoille parempi olisi käyttää tätä koodia sivun alussa (olettaen siis että sinulla on PHP5 eikä PHP4 jossa jo kaikki formin arvot ovat valmiiksi oikeissa osotteissaan):

Code: Select all

<?php
	foreach($_GET as $var_name => $var_value){
		${$var_name}	= $var_value;
	}
	
	foreach($_POST as $var_name => $var_value){
		${$var_name}	= $var_value;
	}
?>

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 861
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: PHP-ongelmat

Post by Jare » Wed Jan 28, 2009 10:39 pm

Jani wrote:noh... Osaisitko Jare auttaa? Se sun ohje ei toimi.
Tuo formi on kyllä oikein. Näytä vielä sen sivun lähdekoodi, joka vastaanottaa lomakkeen.

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani » Thu Jan 29, 2009 11:21 am

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xlm:lang="en" lang="en">
	<head>
		<title>php</title>
		<style type="text/css"> <!--
			body { background-color: #000000; color: #0000FF; text-align: center; }
		--> </style>
	</head>
	<body>
		<h1>
			<?php
				if (isset($_GET["txt"])) echo "Kirjoitit: ".$_GET["txt"];
			?>
		</h1>
	</body>
</html>
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by Koodiapina » Thu Jan 29, 2009 3:19 pm

Lomakkeessa tekstikentän nimi on "key", mutta PHP-koodissa oletat sen olevan "txt". Virhekohta korjattuna:

Code: Select all

<?php if (isset($_GET['key'])) echo "Kirjoitit: ".$_GET['key']; ?>
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani » Thu Jan 29, 2009 4:08 pm

Grandi wrote:Lomakkeessa tekstikentän nimi on "key", mutta PHP-koodissa oletat sen olevan "txt". Virhekohta korjattuna:

Code: Select all

<?php if (isset($_GET['key'])) echo "Kirjoitit: ".$_GET['key']; ?>
siis... Ne koodit ovat tämmöset nyt:
***k.php***

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xlm:lang="en" lang="en">
	<head>
		<title>Kirjoita</title>
		<style type="text/css"> <!--
			body { background-color: #000000; text-align: center; }
		--> </style>
	</head>
	<body>
		<p>Tekstiä:</p>
		<form action="send.php" method="get">
			<p><input type="text" name="txt"></p>
			<p><input type="submit" value="Lähetä"></p>
		</form>
	</body>
</html>
***send.php***

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xlm:lang="en" lang="en">
	<head>
		<title>php</title>
		<style type="text/css"> <!--
			body { background-color: #000000; color: #0000FF; text-align: center; }
		--> </style>
	</head>
	<body>
		<h1>
			<?php
				if (isset($_GET["txt"])) echo "Kirjoitit: ".$_GET["txt"];
			?>
		</h1>
	</body>
</html>
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
Tuxi
Active Member
Posts: 187
Joined: Wed Jan 21, 2009 11:25 pm
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by Tuxi » Thu Jan 29, 2009 5:34 pm

Mistä saan selville, mikä PHP versio minulla on?
Projektit:
Jotain pientä (Ehkä vähän suurempaakin)

-Tuxi- (myös Tuxi4321)

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by temu92 » Thu Jan 29, 2009 6:24 pm

Code: Select all

<?php phpinfo(); ?>
Tadaa!

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by valscion » Thu Jan 29, 2009 8:26 pm

Jani wrote:
Grandi wrote:Lomakkeessa tekstikentän nimi on "key", mutta PHP-koodissa oletat sen olevan "txt". Virhekohta korjattuna:

Code: Select all

<?php if (isset($_GET['key'])) echo "Kirjoitit: ".$_GET['key']; ?>
siis... Ne koodit ovat tämmöset nyt:
***k.php***

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xlm:lang="en" lang="en">
	<head>
		<title>Kirjoita</title>
		<style type="text/css"> <!--
			body { background-color: #000000; text-align: center; }
		--> </style>
	</head>
	<body>
		<p>Tekstiä:</p>
		<form action="send.php" method="get">
			<p><input type="text" name="txt"></p>
			<p><input type="submit" value="Lähetä"></p>
		</form>
	</body>
</html>
***send.php***

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xlm:lang="en" lang="en">
	<head>
		<title>php</title>
		<style type="text/css"> <!--
			body { background-color: #000000; color: #0000FF; text-align: center; }
		--> </style>
	</head>
	<body>
		<h1>
			<?php
				if (isset($_GET["txt"])) echo "Kirjoitit: ".$_GET["txt"];
			?>
		</h1>
	</body>
</html>
Nyt on PHP-asetuksissa jotain häikkää. Laitoin täsmälleen samat koodit omalle sivustolle niin heittää ihan oikein. Katso vaikka

Kai olet varma että palvelin tukee PHP:ta? :P
Niin, ja tee tuo "phpinfo();" kuten temu tuossa aiemmin sanoi.
EDIT:

Oma php-versio:

Code: Select all

PHP Version 4.4.4-8+etch6
[/edit]
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani » Thu Jan 29, 2009 9:24 pm

Eivät ne sivuni ole netissä!
Etsin vasta tilaa ;)
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by temu92 » Thu Jan 29, 2009 9:35 pm

Fail?

Hommaa apache koneelles: http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html XAMPP on hyvä valmispaketti.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by Koodiapina » Thu Jan 29, 2009 9:48 pm

Ilmaista kotisivusivutilaa taas löydät servut.us, arkku.net ja jouluserver.com. Maksullista taas shellit.org vaikuttaa varsin pätevältä ja kilpailukysyiseltä. Jos olet masokisti niin harkitse myös futuron.fi ;-)
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by temu92 » Thu Jan 29, 2009 9:54 pm

Ei futuronia koskaan! Ei edes vaikka masokisti olisi!

Jos haluaa saada laatua ilman kaistarajoitusta niin Mikrobittiä tilaamalla saat mbnetistä 100 megaa sivutilaa + PHP4.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: PHP-ongelmat

Post by valscion » Thu Jan 29, 2009 9:56 pm

Jani wrote:Eivät ne sivuni ole netissä!
Etsin vasta tilaa ;)
temu92 wrote:Fail?

Hommaa apache koneelles: http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html XAMPP on hyvä valmispaketti.
Eli Jani, PHP skripti suoritetaan palvelimen puolelta ja jos pidät sivuja vain kotikoneellasi ilman minkäänlaisia ohjelmia, jää PHP-koodi pelkäksi kirjainmössöksi. Jos et halua väsäillä palvelinta omalle koneellesi niin hanki joku paikka, jonne uppia sivut. Tuo XAMPP on kuitenkin aika hyvä ratkaisu kotikoneelle testailua varten, mutta vaatinee hieman säätöä.

PS. Myös hirmu.net on ihan hyvä, vaikka jokseenkin alkeellinen, paikka nettisivuille. SFTP (Secure FTP) yhteys toimii kuitenkin hyvin, niin se onkin ainoa tarpeellinen asia sivujen muoksimisessa :)
* 30mb (lisää pyydettävissä)
* Ei mainoksia
* Htaccess-tuki
* SFTP-tunnus sivujen muokkaamiseen
* PHP-tuki
* MySQL (max. 5 tietokantaa)
* Sähköpostitili (SquirrelMail)
* IMAP -tuki (SSL) portti 993
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

Jani (koulussa (liikunnan tunnilla))

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani (koulussa (liikunnan tunnilla)) » Fri Jan 30, 2009 10:35 am

Kiitos nyt kaikista vastauksista.
Väsäämään ->

Wee (offline)

Re: PHP-ongelmat

Post by Wee (offline) » Fri Jan 30, 2009 11:08 am

Mitäpä vikaa jouluserverissä on?

Ilmaiset 100(+)mb tilaa, kaistarajoitus tais olla 1gb/kk, sisältää 1 mysql tietokannan, php:n luonnollisesti (versio tais olla 4 tai 5), ja muuta pientä härpäkettä =). Ja netftp on ihan toimiva oman ftpohjelman rinnalla. Kattokaa nuo tiedot tarkemmin jouluserver.com:ista...

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: PHP-ongelmat

Post by Jani » Fri Jan 30, 2009 2:17 pm

Wee (offline) wrote:Mitäpä vikaa jouluserverissä on?

Ilmaiset 100(+)mb tilaa, kaistarajoitus tais olla 1gb/kk, sisältää 1 mysql tietokannan, php:n luonnollisesti (versio tais olla 4 tai 5), ja muuta pientä härpäkettä =). Ja netftp on ihan toimiva oman ftpohjelman rinnalla. Kattokaa nuo tiedot tarkemmin jouluserver.com:ista...
Ja et saa sieltä osoitetta :evil:
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 4 guests