Offtopic

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: Offtopic

Post by jannepelaa » Sun Sep 23, 2007 4:03 pm

Eli, jos olen ymmärtänyt oikein niin nyt pitäisi toimia:
Juotin kaksi sinistä teholediä (molemmat 6v = 12v?) yhteen. Otin vanhan cd-aseman josta sahasin rautasahalla molexin irti. Juotin 4 johtoa molexiin kiinni. Katsoin netistä johtojen tehot ja värit. Keltainen on 12v plus ja toinen mustista miinus. Juotin molexista ja ledeistä tulevat piuhat yhteen. Seuraavaksi kai pitäisi kytkeä molex. Meneekö oikein?
EDIT: Niin, ja ledit peräkkäin ja niitä ennen 180 Ohmin vastus?
Last edited by jannepelaa on Mon Sep 24, 2007 6:48 pm, edited 1 time in total.

User avatar
porzi
Active Member
Posts: 119
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:10 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by porzi » Sun Sep 23, 2007 6:36 pm

jannepelaa wrote:Eli, jos olen ymmärtänyt oikein niin nyt pitäisi toimia:
Juotin kaksi sinistä teholediä (molemmat 6v = 12v?) yhteen. Otin vanhan cd-aseman josta sahasin rautasahalla molexin irti. Juotin 4 johtoa molexiin kiinni. Katsoin netistä johtojen tehot ja värit. Punainen on 12v plus ja toinen mustista miinus. Juotin molexista ja ledeistä tulevat piuhat yhteen. Seuraavaksi kai pitäisi kytkeä molex. Meneekö oikein?
Riippuu ihan siitä, juotitko ne rinnan vai sarjaan. Netissä on lsakureita, joilla voi laskea tietyllä tavalla kytketyille ledeille vaadittavan vastuksen, kun ledejä on x kappaletta...

Esim: http://www.metku.net/index.html?sect=vi ... calc/index
Voittoja viikkokisoissa: 3
http://fugufish.dy.fi/ | vanhat cb-pelini: http://porzi.arkku.net/old_games/

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Offtopic

Post by Henkru » Sun Sep 23, 2007 6:57 pm

jannepelaa wrote:Eli, jos olen ymmärtänyt oikein niin nyt pitäisi toimia:
Juotin kaksi sinistä teholediä (molemmat 6v = 12v?) yhteen. Otin vanhan cd-aseman josta sahasin rautasahalla molexin irti. Juotin 4 johtoa molexiin kiinni. Katsoin netistä johtojen tehot ja värit. Punainen on 12v plus ja toinen mustista miinus. Juotin molexista ja ledeistä tulevat piuhat yhteen. Seuraavaksi kai pitäisi kytkeä molex. Meneekö oikein?
Eikö ketlainen on 12V-linja ja punainen 5V-linja?

User avatar
Khamûl
Member
Posts: 73
Joined: Sat Sep 22, 2007 8:46 pm

Re: Offtopic

Post by Khamûl » Sun Sep 23, 2007 7:28 pm

ostin uuden näyttiksenn.....(MSI nVidia 8600GTS 512 silent)
nyt kun yritin pelata yhtä lempi-ilmaispeliä(Lemmingballz) sanoo näyttis itsensä irti....
syynä on 'mutitexture supportin' olemattomuus... :(
kellään ideaa miten sais toimimaan???
ehkä joku erillinen ohjain tai jotaan??
:|
Will the highways on the Internet become more few? --G.W.Bush

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Sun Sep 23, 2007 8:53 pm

Khamûl wrote:ostin uuden näyttiksenn.....(MSI nVidia 8600GTS 512 silent)
nyt kun yritin pelata yhtä lempi-ilmaispeliä(Lemmingballz) sanoo näyttis itsensä irti....
syynä on 'mutitexture supportin' olemattomuus... :(
kellään ideaa miten sais toimimaan???
ehkä joku erillinen ohjain tai jotaan??
:|
Katsohan, että ajurit ovat varmasti kunnossa. Ja jos ei siltikään tue multitekstuureja, on aika jännä näytönohjain =O

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Offtopic

Post by TheFish » Sun Sep 23, 2007 10:53 pm

jouduin tuossa pari päivää sitten ostamaan uuden näppäimistön, kun edellinen hajosi, mutta nyt tuli vastaan pieni ongelma. Kun ostin näppäimistöä otin tietenkin halvimman mallin, joka eteen osui, sen kummempia miettimättä, mutta kotona sitten huomasin että eihän tämä ole edes suomalainen näppis. Muutenhan asiasta ei ole mitään haittaa, kun muistaa missä kaikki merkit ovat (ainakin suunnilleen), mutta ongelmaksi muodostui "suurempi/pienempi kuin" merkit. Suomalaisessa näppiksessähän ne on siinä z:tan vieressä, mutta tässä versiossa ei ole shiftin ja z:tan välissä mitään (ne merkit on siis laitettu pisteen ja pilkun yläpuolelle, mutta niitä ei tietenkään voi käyttää sieltä), joten tietääkö kukaan mistä niitä voisi käyttää?
tämmöinen on siis kyseessä:
http://img.xcomputer.cz/ImgW.asp?cd=MA092s&fd=f3
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
-Z-
Devoted Member
Posts: 682
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:33 pm
Location: In ur danmaku, grazin ur bullets

Re: Offtopic

Post by -Z- » Mon Sep 24, 2007 8:17 am

TheFish wrote:jouduin tuossa pari päivää sitten ostamaan uuden näppäimistön, kun edellinen hajosi, mutta nyt tuli vastaan pieni ongelma. Kun ostin näppäimistöä otin tietenkin halvimman mallin, joka eteen osui, sen kummempia miettimättä, mutta kotona sitten huomasin että eihän tämä ole edes suomalainen näppis. Muutenhan asiasta ei ole mitään haittaa, kun muistaa missä kaikki merkit ovat (ainakin suunnilleen), mutta ongelmaksi muodostui "suurempi/pienempi kuin" merkit. Suomalaisessa näppiksessähän ne on siinä z:tan vieressä, mutta tässä versiossa ei ole shiftin ja z:tan välissä mitään (ne merkit on siis laitettu pisteen ja pilkun yläpuolelle, mutta niitä ei tietenkään voi käyttää sieltä), joten tietääkö kukaan mistä niitä voisi käyttää?
tämmöinen on siis kyseessä:
http://img.xcomputer.cz/ImgW.asp?cd=MA092s&fd=f3
Juu, tuttu juttu. Maltalla ollessa jouduin käyttämään tällaista näppistä. Ohjauspaneelista, näppäimistön asetuksista pitäisi pystyä muuttamaan, että minkä maalainen näppis on käytössä. muutat sieltä länsimaiseksi, niin kaikkia näppäimiä voi käyttää. Tässä haittaa tietysti ääkkösten puute. Itse korvain Maltalla äät ja ööt copypastella :lol: Voi olla, että pitää uusi näppis ostaa, jos et halua pelleillä ctrl+c:n ja ctrl+v:n kanssa.
"Fallout 3 (#10) marked a shift in the industry, a move that saw the western RPG begin to surpass its Japanese counterparts." -IGN top 100 RPGs of all time

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: Offtopic

Post by jannepelaa » Mon Sep 24, 2007 3:11 pm

Henkru wrote: Eikö ketlainen on 12V-linja ja punainen 5V-linja?
Siis tietenkin... :?

Mutta jos nyt laitan siis 180 Ohmin vastuksen, niin pitäisi toimia? En haluaisi räjäyttää (jo toista :roll: ) konetta.

User avatar
Khamûl
Member
Posts: 73
Joined: Sat Sep 22, 2007 8:46 pm

Re: Offtopic

Post by Khamûl » Mon Sep 24, 2007 4:55 pm

koodaaja wrote:
Khamûl wrote:ostin uuden näyttiksenn.....(MSI nVidia 8600GTS 512 silent)
nyt kun yritin pelata yhtä lempi-ilmaispeliä(Lemmingballz) sanoo näyttis itsensä irti....
syynä on 'mutitexture supportin' olemattomuus... :(
kellään ideaa miten sais toimimaan???
ehkä joku erillinen ohjain tai jotaan??
:|
Katsohan, että ajurit ovat varmasti kunnossa. Ja jos ei siltikään tue multitekstuureja, on aika jännä näytönohjain =O
no en minäkään nyt niin avuton ole etten osais netistä ajureita ladata :D
meinaan vaan että pitääkö ladata jotain erikois ajureita tms. :o
Will the highways on the Internet become more few? --G.W.Bush

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Offtopic

Post by Thomazu » Mon Sep 24, 2007 6:01 pm

Minä epäilen että tuskin on mitään erikois ajureita
Image

User avatar
jannepelaa
Active Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:27 pm

Re: Offtopic

Post by jannepelaa » Wed Sep 26, 2007 7:55 pm

Sain ledit toimimaan! :D :D

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Oletus Selainmeksi Opera?

Post by JATothrim » Sun Sep 30, 2007 6:27 pm

eli miten operan voi laittaa oletus selaimeksi ? Asenuksen jäkeen se kyllä kysyi että pistetäänkö, mutta laitoin ei siihen. moista asetusta en ole operan valikoista vielä löytänyt.
ja tämän takia mm. uTorrent ei pelaa kun Motzilla ei prkl.. mene nettiin....
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Offtopic

Post by Harakka » Sun Sep 30, 2007 6:47 pm

Dark Code wrote:eli miten operan voi laittaa oletus selaimeksi ? Asenuksen jäkeen se kyllä kysyi että pistetäänkö, mutta laitoin ei siihen. moista asetusta en ole operan valikoista vielä löytänyt.
ja tämän takia mm. uTorrent ei pelaa kun Motzilla ei prkl.. mene nettiin....
Jos Opera on asennettu englanniksi: mene Tools - Preferences - Advanced (välilehti) - raksi kohtaan "Check if Opera is default browser on startup".
Last edited by Harakka on Mon Oct 01, 2007 8:58 am, edited 1 time in total.
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Offtopic

Post by Pettis » Mon Oct 01, 2007 12:18 am

Myös Käynnistä -> valitse käytettävät ohjelmat saattaa auttaa.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: Offtopic

Post by JATothrim » Mon Oct 01, 2007 8:31 pm

Kiitos. löysin viimein tuon ..... nappulan.
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
Thomazu
Active Member
Posts: 179
Joined: Tue Aug 28, 2007 7:28 am

Re: Offtopic

Post by Thomazu » Sat Oct 06, 2007 6:33 pm

Onko kenelläkään tietoa kuinka saisi tietokoneelta tallennuksia PS2 muistikortille? Kyseessä ainakin sitten olisi vanha paksun mallin PS2
Image

User avatar
_machine
Newcomer
Posts: 14
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:19 pm

Re: Offtopic

Post by _machine » Sat Oct 06, 2007 7:38 pm

Laiton tämän sitten tänne, koska sopii näköjään paremmin.

Mitä sanotte seuraavasta tietokonekokoonpanosta:

Jimm's Pro Gamer 3rd Generation:
-nVidain 8800GTs 640mb näytönohjain
-Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz prosessori
-Intel P35 piirisarjaan pohjautuva emolevy
-4GB 800MHz DDR 2 keskusmuistia
-500Gb Sata kiintolevy
-700W virtalähde
-Aerocool Nitron-kotelo

Onko kenelläkään kokemuksia P35-emolevyista?
E: Todennäköisesti ostan koneen seuraavana vuonna, joten jotkut osat saattavat vielä
vaihtua, esim joku uusi prossu Conroen tilalle ja mahdollisesti g92-sarjan näyttis.

E2:Kumpi 8800 GTS 640 MB, vai SLI 2x 8800GTS 320 MB?
[PC][Wii][GC][N64][GBC]
-Up the Irons!

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Sat Oct 06, 2007 7:51 pm

_machine wrote:Laiton tämän sitten tänne, koska sopii näköjään paremmin.

Mitä sanotte seuraavasta tietokonekokoonpanosta:

Jimm's Pro Gamer 3rd Generation:
-nVidain 8800GTs 640mb näytönohjain
-Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz prosessori
-Intel P35 piirisarjaan pohjautuva emolevy
-4GB 800MHz DDR 2 keskusmuistia
-500Gb Sata kiintolevy
-700W virtalähde
-Aerocool Nitron-kotelo

Onko kenelläkään kokemuksia P35-emolevyista?
E: Todennäköisesti ostan koneen seuraavana vuonna, joten jotkut osat saattavat vielä
vaihtua, esim joku uusi prossu Conroen tilalle ja mahdollisesti g92-sarjan näyttis.

E2:Kumpi 8800 GTS 640 MB, vai SLI 2x 8800GTS 320 MB?
Ei kumpaakaan vaan joku radeoneista. Niitä uusia Radeon HD-malleja vaikkapa.

Ja kokoonpanosta ei voi muuta sanoa, kun että kalliilta näyttää. Onko sinulla vain monta tonnia ylimääräistä rahaa, vai oletko joku himopelaaja? Jälkimmäistä voisi viestin perusteella veikata, mutta silti vaikuttaa aika ääliömäiseltä käyttää noin paljoa rahaa koneeseen.. Etenkin, kun saman kokoonpanon saisi kahden vuoden päästä alle puoleen hintaan.. Vaan omia ovat rahasi : D

EDIT:
ÖffTöpik:
Tulipas tässä mieleen, että joku porukka uhosi vuosi sitten saavansa tänä vuonna toimivan kvanttitietokoneen tehtyä. Tekisi mieli tietää, mitä hankkeelle kuuluu ; )


ZOMGEDIT:
Katsos, moisellahan on pyöritetty jo jotain sovellustakin: Wikipedia tietää D: (tähän toki suhtauduttava varauksella, etenkin kun yritys pitää tiedot salaisina)

FuJi
Member
Posts: 70
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:09 pm

Re: Offtopic

Post by FuJi » Sat Oct 06, 2007 8:51 pm

_machine wrote:Laiton tämän sitten tänne, koska sopii näköjään paremmin.

Mitä sanotte seuraavasta tietokonekokoonpanosta:

Jimm's Pro Gamer 3rd Generation:
-nVidain 8800GTs 640mb näytönohjain
-Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz prosessori
-Intel P35 piirisarjaan pohjautuva emolevy
-4GB 800MHz DDR 2 keskusmuistia
-500Gb Sata kiintolevy
-700W virtalähde
-Aerocool Nitron-kotelo

Onko kenelläkään kokemuksia P35-emolevyista?
E: Todennäköisesti ostan koneen seuraavana vuonna, joten jotkut osat saattavat vielä
vaihtua, esim joku uusi prossu Conroen tilalle ja mahdollisesti g92-sarjan näyttis.

E2:Kumpi 8800 GTS 640 MB, vai SLI 2x 8800GTS 320 MB?
Itse en tuollaista konetta ostaisi.
Tuosta prosessoristakin saa maksaa vaikka kuinka paljon. Intel Core 2 Duo E4300 1,8GHz prosessori on mielestäni järkevämpi ostos, koska tämä kellottuu kuin peini eläin ja hintaakin vain 110€ ;)
Vaikkaan, että näytönohjaimeksi riittäisi 8800GTS 320Mb:n malli, jos tämä pelikäyttöön tulee (ei tietenkään aina tämä malli välttämättä riitä).
Muistia tuskimpa tarvitaan 4Gb, 2Gb riittää (ainakin minulle)
500Gb:n kovalevy on myöskin ehkä hieman turhan iso. Itselleni riittää hyvin 160Gb:n kovalevy.

Mutta jokainen tekee rahoillaan mitä haluaa.

User avatar
_machine
Newcomer
Posts: 14
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:19 pm

Re: Offtopic

Post by _machine » Sat Oct 06, 2007 10:36 pm

Ei tuo nyt niin kallis ole, jos vain 1300€ maksaa. Pitäisi vaan laittaa muistikorttien lukija ja jotain muuta sälää.
Ja mikään himopelaaja/hifisti en ole, petyin vaan kun tämän hetkinen HP:n kone maksoi 1000€ 2 vuotta sitten
ja se on nyt jo vanhentunut, eikä monet nykypelit toimi.
E: Ja lehdenjakajan palkallahan tuo hankitaan :P
[PC][Wii][GC][N64][GBC]
-Up the Irons!

Locked