Offtopic

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Offtopic

Post by Awaclus » Mon Jul 07, 2008 10:49 pm

Imutin, asensin, kokeilin, ei toiminut, poistin.

Kaikki pelit jotka eivät toimi tämänhetkisellä koneella, ovat aika huonoja, ellei niissä voi edetä pelaamatta (esimerkiksi osallistua johonkin e-korttikilpailuun josta voittaa 35 sellaista 40 miljoonan arvoista harvinaista esinettä) . . . 3D kortti puuttuu, ja näytönohjaimen ajurit päivittämättä. Ja kun ei oikein tiedä, mikä näytönohjain on kyseessä, ei oikein voi päivittää. :roll:

User avatar
Myst!c
Advanced Member
Posts: 259
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:49 pm
Location: Kemi

Re: Offtopic

Post by Myst!c » Mon Jul 07, 2008 11:53 pm

Chaosworm wrote:Imutin, asensin, kokeilin, ei toiminut, poistin.

Kaikki pelit jotka eivät toimi tämänhetkisellä koneella, ovat aika huonoja, ellei niissä voi edetä pelaamatta (esimerkiksi osallistua johonkin e-korttikilpailuun josta voittaa 35 sellaista 40 miljoonan arvoista harvinaista esinettä) . . . 3D kortti puuttuu, ja näytönohjaimen ajurit päivittämättä. Ja kun ei oikein tiedä, mikä näytönohjain on kyseessä, ei oikein voi päivittää. :roll:
"Ei toiminut", todella hienoa. :)

Taitaa olla käyttäjästä kiinni, äläkä syytä peliä..
Every Legend Has A Start!

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Tue Jul 08, 2008 12:35 am

Chaosworm wrote:Imutin, asensin, kokeilin, ei toiminut, poistin.

Kaikki pelit jotka eivät toimi tämänhetkisellä koneella, ovat aika huonoja, ellei niissä voi edetä pelaamatta (esimerkiksi osallistua johonkin e-korttikilpailuun josta voittaa 35 sellaista 40 miljoonan arvoista harvinaista esinettä) . . . 3D kortti puuttuu, ja näytönohjaimen ajurit päivittämättä. Ja kun ei oikein tiedä, mikä näytönohjain on kyseessä, ei oikein voi päivittää. :roll:
Tähän ei voi sanoa kuin että evo lol. Pahoittelen näin jälkeenjäänyttä ja alkeellista kieltä.

3D-kortti? Eikös siitä nykyään käytetä nimeä.. näytönohjain? Kyllä, niinhän se oli. Jaa. Et tiedä mikä se on. Klikkaappa työpöytää hiiren oikealla namiskalla. Sieltä klikkaat "ominaisuudet" ja aukeavasta ikkunasta välilehti "asetukset". Siitä näkee helposti. Jos haluat kovin tarkasti tietää kelloja ja ytimen versiota myöten, googleta "GPU-Z".

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Offtopic

Post by Awaclus » Tue Jul 08, 2008 8:56 am

Ei, kun se on koneesta kiinni.

Ai se on sama asia :oops: kiva tietää.

User avatar
anttipanda
Active Member
Posts: 248
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:23 pm
Location: Oulu

Re: Offtopic

Post by anttipanda » Tue Jul 08, 2008 1:22 pm

Chaosworm wrote:Ai se on sama asia :oops: kiva tietää.
Joo, nykyään se on sama asia. Ei välttämättä ennen. Modernin koneen saa jo 800 eurolla, kannattaa miettiä sellaista :D
OoO

User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Offtopic

Post by MikkoK » Tue Jul 08, 2008 4:56 pm

Onko kukaan kuullut Perfect Worldista? Aika samanlainen kuin WoW. Itse välillä pelailen ja on ihan hyvä peli. :D
Peli on MMORPG ja tässä linkki: http://www.perfectworld.com.my/
En paljoo sitten jaksanut selittää tuosta pelistä. :D Jos alatte pelaamaan kertokaapa hahmojenne nimiä.
Pelaan itse Delphi serverissä ja hahmon nimi taisi olla MikkoK14 ja toinen hahmo MikkoK141.

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Offtopic

Post by CCE » Tue Jul 08, 2008 7:49 pm

Kuinkas moni teistä on ohjelmoinut The Suosituimmalla Suomalaisella Ohjelmointikielellä™? :D
http://www.saunalahti.fi/~mcc/kielix20/index.htm

Ihan kaupallinen kieli, pitäisiköhän hankkia yksi lisenssi kaupalliseen käyttöön?

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Tue Jul 08, 2008 8:09 pm

Haha, viimeksi kun täällä KieliX mainittiin, oli vuosi... '06(?) ja kieli sisälsi noin neljä komentoa. Siltä pohjalta en alkaisi edes kokeilla. Ja kyllä melkein uskaltaisin veikata CB:tä suositummaksi.

Guest_Late

Ronttiradio

Post by Guest_Late » Tue Jul 08, 2008 8:17 pm

Ronttiradiossa pyörii nyt lähetys! Kaikki vaan kuuntelemaan! Infoa Ronttiradiosta (sivuilla myös kuuntelulinkki): http://fcmanageri.com/ronttiradio

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Tue Jul 08, 2008 9:37 pm

Asensin FlagFoxin FireFoxiin ja tämäpä sanoo, että CoolBasicin sivuja pyörittävä serveri (MBNetin servu) sijaitsee alankomaissa :P Ei viiden tähden FF liitännäinen saa olla näin huono.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Sami345
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Fri Aug 31, 2007 4:52 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Sami345 » Tue Jul 08, 2008 10:24 pm

koodaaja wrote:
Chaosworm wrote:Imutin, asensin, kokeilin, ei toiminut, poistin.

Kaikki pelit jotka eivät toimi tämänhetkisellä koneella, ovat aika huonoja, ellei niissä voi edetä pelaamatta (esimerkiksi osallistua johonkin e-korttikilpailuun josta voittaa 35 sellaista 40 miljoonan arvoista harvinaista esinettä) . . . 3D kortti puuttuu, ja näytönohjaimen ajurit päivittämättä. Ja kun ei oikein tiedä, mikä näytönohjain on kyseessä, ei oikein voi päivittää. :roll:
Tähän ei voi sanoa kuin että evo lol. Pahoittelen näin jälkeenjäänyttä ja alkeellista kieltä.

3D-kortti? Eikös siitä nykyään käytetä nimeä.. näytönohjain? Kyllä, niinhän se oli. Jaa. Et tiedä mikä se on. Klikkaappa työpöytää hiiren oikealla namiskalla. Sieltä klikkaat "ominaisuudet" ja aukeavasta ikkunasta välilehti "asetukset". Siitä näkee helposti. Jos haluat kovin tarkasti tietää kelloja ja ytimen versiota myöten, googleta "GPU-Z".
Itse asiassa se on CPU-Z, eikä GPU-Z. Täytyy kyllä sanoa, että kätevä ohjelma, vaikkakin lähes kaikki samat tiedot saa, kun suorittaa ohjelman dxdiag.

Offtopic:
Joko tuo on pitkä lause tai siihen kuuluu johonkin kohtaan piste.
Projektit: Fiperus - Jäädytetty pidemmäksi aikaa.
Voitot: Viikkokisa XIII, Pikapelikisa 3, Pikapelikisa 13
http://www.sami345.tk/

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Offtopic

Post by TheFish » Tue Jul 08, 2008 11:20 pm

Pikaisen googletuksen perusteella molemmat ovat eri ohjelmia. GPU-Z antaa tietoa näytönohjaimesta (GPU = Graphics Processing Unit) ja CPU-Z kaikista komponenteista (CPU = Central Processing Unit).
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Wed Jul 09, 2008 1:20 am

Siis GPU-Z kertoilee näytönohjaimen tiedot, CPU-Z prosessorin sekä muistin tiedot. Tosiaan, kovin käteviä molemmat, näkee muistin latenssit ja prosessorin ja näyttiksen corejen versiot, kellot ja muistikellot sekä muuta enempi tai vähempi hyödyllistä.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Offtopic

Post by Ruuttu » Wed Jul 09, 2008 2:49 pm

Tuli mieleen yksi juttu:
Eikös CoolBasicilla tehdyillä peleillä voisi tienata rahaa aivan luvallisesti? Siis CoolBasicilla tehtyjä pelejähän
ei saa myydä, sillä CoolBasic käyttää FMOD äänikirjastoa (tietty FMOD lisenssin voi ostaa mutta se maksaa).
Mutta entä jos julkaisisi CoolBasicilla tehdyn pelin, joka olisi kokeiluversio (ja ilmainen), ja sitten myisi erikseen pelin
kokoversiota. Tuo kokoversion asennuspaketti vain lisäisi kokeiluversion asetustiedostoon merkinnän
"FullVersion = 1".

Tämä tuli vain mieleeni, onko se käytännössä luvallista?

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Wed Jul 09, 2008 3:01 pm

Ruuttu wrote:Tuli mieleen yksi juttu:
Eikös CoolBasicilla tehdyillä peleillä voisi tienata rahaa aivan luvallisesti? Siis CoolBasicilla tehtyjä pelejähän
ei saa myydä, sillä CoolBasic käyttää FMOD äänikirjastoa (tietty FMOD lisenssin voi ostaa mutta se maksaa).
Mutta entä jos julkaisisi CoolBasicilla tehdyn pelin, joka olisi kokeiluversio (ja ilmainen), ja sitten myisi erikseen pelin
kokoversiota. Tuo kokoversion asennuspaketti vain lisäisi kokeiluversion asetustiedostoon merkinnän
"FullVersion = 1".

Tämä tuli vain mieleeni, onko se käytännössä luvallista?
Enpä usko että olisi.
Ja tuosta kun yksi olisi ostanut kokoversion,hän jakaisi vain asetustiedostoa eteenpäin? :mrgreen:
Huuda mun ip:tä!

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Offtopic

Post by Ruuttu » Wed Jul 09, 2008 3:20 pm

Olw1 wrote:Ja tuosta kun yksi olisi ostanut kokoversion,hän jakaisi vain asetustiedostoa eteenpäin?
Niin siis, jos myisin tuota peliä cd levyillä ja laittaisin SecuROM suojauksen, niin kukaan ei ikinä pystyisi sitä levittämään eteenpäin... Vai?
Sillä eihän kukaan yleensä niitä suojauksia murra, se kun vaatii melkein kolme klikkausta että netistä löytää
sopivan ******* jolla pelin saa toimimaan ilman alkuperäistä CD:tä.

Piracy happens, shit happens, you just can't help it. :D

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Wed Jul 09, 2008 3:46 pm

Niinpä^^



Kiitos Ozcarille siitä strategia-neuvosta,oppii tosiaan tyyppien käyttö paljon;)
Tällä hetkellä valmiina valikko,josta mennään joko tekijöihin,uuteen peliin tai sammutetaan peli. Pelissä sit voit mennä ostamaan solttuja(Rifleman,Gunner,Tank) ja alhaalla näytetään kokoajan solttujen yhteismäärä,jokaisen eri solttytyypin määrä,solttujen yhteis hyökkäys- ja puolustuspisteet ja jokaisen solttutyypin omat hyökkäys- ja puolustuspisteet.
Lisäksi siellä näkyy manit,kierros ja "Action Pointsit"(Nuo eivät ole Urban deadista,vaan jostakin toisesta strategiasta,jossa tuollaset oli)
Nyt joukkojen koulutusta tekemään->



Tarkoitus olisi tosta tehdä ihan valmis peli,jossa voi muutakin tehdä kuin "Tahkota rahnaa,ostaa solttuja ja kouluttaa solttuja":)
Huuda mun ip:tä!

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Wed Jul 09, 2008 4:59 pm

Ruuttu, tällainen on kovin ärsyttävää. Tietänet kuitenkin, että tietokone osaa
rivittää automaagisesti. Sinun siis ei tarvitse painaa rivin loppuun aina
enteriä, se vain saa muiden päät räjähtämään eikä selkeytä viestejäsi ollenkaan.

Kappalejako on tietysti asia erikseen, mutta silloin jätetään mielellään yksi tyhjä rivi väliin. No niin, se äidinkielen opetuksesta.

Eikös muuten Silent Stormissa käytetty AP-järjestelmää? Ja varmaan ainakin tuhannessa muussa turn based strategy -pelissä. Sinänsä ihan ok, mutta tjaa. Itse tykkään enemmän siitä, että jokaisen yksikön vuoro noudattaa kiinteää systeemiä. Eli ensin (mikäli haluaa) vaikkapa liikutaan, sitten (mikäli haluaa) ammutaan ja lopuksi (mikäli haluaa/pystyy) käytetään jotain esinettä. Selkeyttää peliä kivasti eikä tarvitse joka ukon kohdalla miettiä kymmentä minuuttia. Se on tietysti eri asia jos pelaajan armeija koostuu viidestä soturista.

User avatar
Bambi
Member
Posts: 87
Joined: Sat Nov 24, 2007 1:51 pm

Re: Offtopic

Post by Bambi » Wed Jul 09, 2008 5:03 pm

Mulla on nyt valmiina solttujen osto (keihäsmiehet, miekkamiehet, kapteeni ja kuningas), niiden parantaminen (iskuvoima, puolustus, nopeus) ja hyökkääminen tietokonetta vastaan. Rahaa ja puuta tulee joka toinen sekunti niin paljon, kuin on populaatiota. Ja joka kymmenes sekunti kaupunkiin muuttaa uusi asukas.
Jos taistelun voittaa, maine leviää ja kaupunkiin muuttaa uusi asukas tuoden 20 kultarahaa ja saman määrän puuta.
Tietokoneella on hyvin simppeli tekoäly, joka ostaa (jos on tarpeeksi resursseja) ukkoja tietyn ajan välein, sekä parantaa niitä. Se on hyvin tylsä peli, mutta oli sitä ainakin hauska tehdä. :P Vielä musiikit niin se on 100% valmis.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Offtopic

Post by Ruuttu » Wed Jul 09, 2008 5:18 pm

koodaaja wrote:Ruuttu, tällainen on kovin ärsyttävää. Tietänet kuitenkin, että tietokone osaa
rivittää automaagisesti. Sinun siis ei tarvitse painaa rivin loppuun aina
enteriä, se vain saa muiden päät räjähtämään eikä selkeytä viestejäsi ollenkaan.

Kappalejako on tietysti asia erikseen, mutta silloin jätetään mielellään yksi tyhjä rivi väliin. No niin, se äidinkielen opetuksesta.
Tsori. Mutta katsos, kun käyttää työpöydän resoluutiona 1440x900, niin nuo rivit tuppaavat venähtämään toooosi pitkiksi jollei sinne väliin silloin tällöin pistä enteriä. On tupannut unohtumaan etteivät kaikki välttämättä käytä ko. erottelutarkkuutta (jotkut käyttävät ehkä isompaakin. hui).

Locked