Offtopic

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Sun Jul 06, 2008 1:46 am

Vihaan animea. Siis Narutoa,Bleachia Dragonballia yms. Mieluiten vähän erilaista;)
No,mielipiteensä kullakin.
lopulta sinut tullaan tuntemaan netissä nimimerkillä naruto1872634.
o_O
Luulen etten koskaan voisi käyttyy nickiä joka on jo jollakin muulla käytössä,vaikkakin muutama numero hieman eri.
Lisäksi Naruto on sieltä,syvältä ja poikittain.
On myös tärkeää huomata, että anime EI OLE HAUSKAA.
Sekin riippuu piirrosjäljestä,toiminnallisuudesta,juonesta ja muusta(ja varsinkin siitä sattuuko joku prkleen riemuidiootti häiritsemään mesessä jatkuvasti juonen seuraamista)
Mielipidekysymyksistähän ei sovi kiistellä.(mutta mistä sitten:O)
"Elfen Lied..."
Se.Ei.Ole.Hauskaa
Katselin juuri pikkupätkän,ruumiita tulee 2 sekunnin välein ja joka toiseen kohtaukseen liittyy alaston nainen...
On myös huomionarvoista huomata, että jos satut verkkoräiskinnässä törmäämään Naruto-nimiseen pelihahmoon, hänen likvidoimisesi on päätehtäväsi. Vaikka hän olisi omalla puolellasi.
Jos omalle puolelle sattuu tulemaan vähänkään ärsyttävämmän nickin omistava henkilö,tai vain muuten ärsyttävä,tapan häne t silti. Se ei animeen liity mitenkään.
(o_O,millos sen Battlefield Heroesin pitäs ilmestyä,luin keväällä et pari viikkoo, ja siitä on vain vähän yli 6 viikkoa aikaa)
Huuda mun ip:tä!

User avatar
KuroNeko
Newcomer
Posts: 49
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:29 pm

Re: Offtopic

Post by KuroNeko » Sun Jul 06, 2008 5:40 am

Ozcar wrote:Ei, ei ja ei! Nyt loppuu se heti, ennen kuin olet kokonaan sieluton naruto-fani. Anime on kuin hiipivä sairaus, ensin katsot jakson pari DeeBeeZetaa, sitten alat seurata jotain sarjaa aktiivisemmin ja lopulta sinut tullaan tuntemaan netissä nimimerkillä naruto1872634. Haluatko sitä, mitä?

Netissä on muutamia sääntöjä, joita vielä selväjärkiset ihmiset ylläpitävät. Ensinnäkin, animefanius on samaa luokkaa Pokemon-innostuksen kanssa. Sinulla riittää varmasti juttua porukkasi kesken, mutta muut lähinnä nauravat sinulle tai sitten häpeävät puolestasi. Animen katselua ei myöskään hyväksytä pienimmissäkään määrin: jos myönnät katsoneesi animea lainkaan vapaaehtoisesti, sinut rinnastetaan hardcore-katsojiin ja kohtelu on sen mukaista. On myös tärkeää huomata, että anime EI OLE HAUSKAA. Toistappa tuo edellinen lause. Siinä kiteytyy koko muun internetin viha animea kohtaan: Se. Ei. Ole. Hauskaa. Ei väliä miten hupaisana pidät, että joku huutaa kesken nettipelin "it's over nine thousaaaand", muut vain painavat päänsä polviinsa ja toivovat olevansa kuolleita. Animea palvotaan kuin parastakin uskontoa, ja sen piirissä olevat jakelevat sen tunnuslauseita auliisti ympäriinsä. Kun näen muuten asiallisella foorumilla topiikin "Elfen Lied and other awesome things" joka on kerännyt enemmän vastauksia kuin mikään muu aihe, niin tekee kovin paljon mieli lähteä pois. Ikävä kyllä kyseinen foorumi sattui olemaan Mirror's Edge-pelin fanisivusto, joten sieltä ei sitten ollut poispääsyä. Offtopic-osiossa en silti vieraile.

On myös huomionarvoista huomata, että jos satut verkkoräiskinnässä törmäämään Naruto-nimiseen pelihahmoon, hänen likvidoimisesi on päätehtäväsi. Vaikka hän olisi omalla puolellasi.

Toivottavasti nyt ymmärrät, ettei tässä leikitä. Anime ei ole järkevän länsimaalaisen viihdettä. Jos haluat oikeasti laadukkaan sarjan katseltavaksesi, kokeile jotain brittiläistä komediaa, kuten Monty Python, Toinen jalka haudassa tai vaikka Vikatikki.
Image

Ozcar, Ozcar...

En normaalisti kirjoittele tänne foorumeille, mutta kun näin tämän postauksen, niin alkoi suorastaan tympiä muutama asia tuossa sinun kirjoituksessa. Ensinnäkin tuo ennakkoluuloinen ja ylimielinen asenteesi animenkatsojia kohtaan, sekä muutamat väitteet, kuten tämä lause "Anime ei ole järkevän länsimaalaisen viihdettä". Järkevän länsimaalaisen? Eh.. eli siis kaikki länsimaalaiset, jotka katsovat animea ovat ei-järkeviä? Järjettömiä? :D
Hieman kuulostaa ylimieliseltä asenteelta minun korvaani. Ymmärrän kyllä pointtisi, että ihmiset, jotka katsovat animea saattavat palvoa sitä niinkuin uskontoa ja tehdä tuommoisia nimimerkkejä kuten naruto13422423 ja toitottaa animesta ympäri nettiä. Itse olen myös sitä mieltä, että se on naurettavaa ja ei ollenkaan hyväksyttävää mm. julkisilla foorumeilla. Pyrin kuitenkin olemaan välittämättä asiasta ja pidän pääni kiinni. Ei ole niin iso asia.

Mielestäni, loppujen lopuksi anime on viihdettä siinä missä muukin viihde. Se nyt vain sattuu olemaan animoitua. En ymmärrä, miksi ihmiset vihaavat sitä niin paljon. Uskoisin vihan animea kohtaan johtuvan siitä, koska niin monet ihmiset yrittävät tuputtaa sitä muille kuin mitkäkin kiihkouskovaiset.

On hieman huvittavaa, että ensin haukut animen lyttyyn ja sitten suosittelet jotain, josta sinä itse pidät. Etkö ole koskaan kuullut semmoista sanontaa kuin makuasioista ei sovi kiistellä? Jos sinä sanot, että anime ei ole hauskaa, se tarkoittaa sitä että se ei ole hauskaa sinun mielestäsi, et voi puhua muiden puolesta tässä asiassa.

Itse olen katsellut animea jo n. 5 vuotta, enkä mielestäni ole sieluton naruto-fani, saatikka vailla järkeä. Itseasiassa, en ole koskaan edes katsonut narutoa, enkä dbz:taa.

___________________________________________________________________


Niin ja Olw1:

Katsoppas täältä ftp://kuroneko.no-ip.biz/Anime/, olen vuosien mittaan keräillyt katsomiani animesarjoja tänne kansioon(sisältää kylläkin vain osan katsomastani animesta :P), kaikki olen katsonut ja todennut hyväksi. Olettaisin kuitenkin, että et ole kovin montaa animesarjaa ennen katsonut joten suosittelen sinulle joitakin, ettei tarvitse umpimähkään arvailla. Katsomisen arvoisia animeja ovat mm. Hellsing, Claymore, Black Lagoon, Death Note, Blood+, Elfen Lied ja Fullmetal Alchemist. Erityisesti suosittelisin Fullmetal Alchemistia(joka oli muuten ensimmäinen katsomani animesarja).

Niin ja Elfen Lied on mielestäni erittäin hyvä anime, vaikka sisältääkin paljon väkivaltaa, verta ja alastomuutta. Älä tuomitse koko sarjaa pienen pätkän takia. Sen karun ulkokuoren alta paljastuu ihan syvällinen tarina. :D

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Sun Jul 06, 2008 9:15 am

@KuroNeko: Etkö ole koskaan kuullut semmoista sanaa kuin sarkasmi? : D Kai sitä vähän saa liioitella. Tai siltä Ozcarin viesti ainakin vaikutti.

@Ozcar: Narutardisteja ei tueta, se on ihan totta. Mutta sitten kun on vastapainona niitä hyviä sarjoja, joilla on useimmiten suht älyllisiä, esiteini-iän jo ohittaneita katsojia. Suurin osa näistäkin kyllä julistaa animen ilosanomaa kovin suureen ääneen, mutta etkö ikinä ole ollut mistään oikein kunnolla innostunut? Kaikki tekevät ihan samaa.

Olet kyllä oikeassa, Monty Python ftw. Mutta huomaan, ettet ole koskaan lukenut/katsonut Azu Manga Daioh:ia. Anime voi olla hauskaa.

@Olw1: Olet katsonut monta tuntia vihaamaasi animea, huviksesiko? O.o

Ja ei, mikään DragonBalliin liittyvä ei ole hyvää, ellet satu olemaan vessahuumorin suuri ystävä. Tästäkin väitteestä saa alkaa valittaa, ihan luvan kanssa.

Itse en katso animea kuin elokuvien muodossa, mangaa lueskelen kyllä välillä.

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Offtopic

Post by Awaclus » Sun Jul 06, 2008 9:59 am

DB Animena on tosi huono, kuten jo sanoinkin. Mutta mangat ovat aika hyviä.

Ja hyvä anime on Rurouni Kenshin. (Jos se nyt kirjoitettiin noin) Tai siis ainakin se on siistin näköinen Machine Head-Deafening Silencen musiikkivideossa, mutta muuten en tiedä siitä mitään.

Oikeasti hyviä animeita on kaikki My Neighboor Totoron ohjaajan elokuvat, etenkin Maameren Tarinat ja Henkien Kätkemä.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Sun Jul 06, 2008 10:36 am

Chaosworm wrote:Oikeasti hyviä animeita on kaikki My Neighboor Totoron ohjaajan elokuvat, etenkin Maameren Tarinat ja Henkien Kätkemä.
Tonari no Totorostako puhut, ja Hayao Miyazakista? D:

Maameren tarinoita en ole nähnyt, Henkien Kätkemä on ihan ok. Mutta Mononoke Hime, Tonari no Totoro ja Porco Rosso, ah <3

User avatar
KuroNeko
Newcomer
Posts: 49
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:29 pm

Re: Offtopic

Post by KuroNeko » Sun Jul 06, 2008 11:06 am

Etkö ole koskaan kuullut semmoista sanaa kuin sarkasmi? : D Kai sitä vähän saa liioitella. Tai siltä Ozcarin viesti ainakin vaikutti.

Itse en kyllä huomannut sarkasmia, enkä kyllä välitäkään, sillä tuommoista saa kuulla tuon tuosta netissä liikkuessa. Toivoisin vaan, että ihmiset suhtautuisivat hieman neutraalimmin animeen ja animenkatsojiin.

Siitä täytyy kyllä olla samaa mieltä, että narutardeja ei tueta. :D

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic

Post by Viltzu » Sun Jul 06, 2008 1:08 pm

Kiitos KuroNeko noista animeista! Lataan nuo FMA:t sieltä. :) Jos saa ladata?
EDIT:

Voisitko pakata nuo FMA:t? Vaikka kaikki samaan pakettiin, mutta olisin kiitollinen jos yrittäisit laittaa erikseen niitä. :)

EDIT:

Tai ei tarvi pakata noita jaksoja, mutta jos jaksat niin ois mukava, jos pakkaisit vaikka vain tuon elokuvan. :)

EDIT:

Tai sittenkin... Ei tarvi pakata elokuvaa, mutta jaksoja jos pakkaisit niin olisin kiitollinen. Laita vaikka kaikki samaan pakettiin, mutta mieluiten erikseen. :)

Last edited by Viltzu on Sun Jul 06, 2008 8:04 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Bambi
Member
Posts: 87
Joined: Sat Nov 24, 2007 1:51 pm

Re: Offtopic

Post by Bambi » Sun Jul 06, 2008 3:31 pm

Minäkään en voi ymmärtää tuota animea, mulla tulee vain pää kipeäksi siitä. :D Mulla ei riitä vaan ÄO sen tajuamiseen, kaikki vilisee niin nopeasti.

No mutta, tuo strategiapeliprojekti, jota siellä eräässä aiheessa ehdotettiin, sujuu hyvin. Kaiken oon tähän asti itse tehnyt ja tulen tekemäänkin. Paitsi musiikit. 8-) Tässä oon todellakin oppinut typejen käytön kantapäästä asti ja on saanu säätää, mutta motivaatio on onneksi pysyny yllä. Mitäs sanotte - julkaisenko täällä? Aijon tehdä siihen vielä helpon ja vaikean tietokonevastuksen ja AI tulee olemaan hyvä. Ainakin mahdollisimman hyvä. Ja kuten sigistäni huomaa, peli on puoleksi tekstipohjainen, mutta sehän ei menoa haittaa! Jos seuraavasta versiosta tulisi sitten joskus ylhäältäpäin katsottu RTS. :)

En nyt muista kuka tuollaista peliä ehdotti siinä topikissa, mutta suuret kiitokset hänelle! En olisi koskaan uskonut tällaisen pelin tekemisen olevan näin helppoa, tosin kyllähän se kokonaan grafiikoilla olisi hankalempi, mutta ei oteta sitä nyt huomioon. :D Menenkin jatkamaan sitä. ->

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Sun Jul 06, 2008 5:05 pm

Kiitos tuosta listasta,KuroNeko ;)

koodaaja wrote:
@Olw1: Olet katsonut monta tuntia vihaamaasi animea, huviksesiko? O.o
Olisit vain lukenut seuraavankin lauseen :roll:
Huuda mun ip:tä!

User avatar
-Z-
Devoted Member
Posts: 682
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:33 pm
Location: In ur danmaku, grazin ur bullets

Re: Offtopic

Post by -Z- » Sun Jul 06, 2008 5:55 pm

Kun nyt niitä hyviä animeja kysyttiin, niin voisin vaikka sanoa Hellsingin ja Gantzin. Trigun on animenakin ihan katsottava, mutta mangana paljon parempi (Itse asiassa paras ikinä). Se Gantz on sitten sellaista splatteria, että kannattaa varoa.
"Fallout 3 (#10) marked a shift in the industry, a move that saw the western RPG begin to surpass its Japanese counterparts." -IGN top 100 RPGs of all time

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Offtopic

Post by atomimalli » Sun Jul 06, 2008 8:45 pm

Avausviesti on mielenkiintoinen :P - http://www.ohjelmointiputka.net/keskust ... 6&v=135323

Minun mielestä animesta ja mangasta saa tykätä ihan yhtähyvin kuin mistä tahansa muustakin. Pitää ottaa huomioon että nyt internet aikan ne on saatavilla kun vain hoksaa etsiä, ja tarjonta on valtava. Ei siis ihme että faneja löytyy kun kerta on materiaalia jota fanittaa. Ylimääräinen hehkutus on kyllä häiritsevää, saisi sulkeutua omien yhteisöjensä sisään(niihin voi hakeutua aivan itse jos on yhtään kiinnostunut).

Itse pidän erityisesti Nalle Puheista :) ja harvoista muista disneyn tuotoksista jossakin määrin.

Myös televisio on pohjimmiltaan ajan hukkaa. Vaikka televisiosta oppii asioita niin isoin osa on täyttä turhuutta.(toki viihdettä mutta turhaa, oppikaa viihtymään vähemmästä.)

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Offtopic

Post by temu92 » Sun Jul 06, 2008 9:37 pm

Sain mielenkiintosen screenshotin. Jo yli 22222 viewiä tässä aiheessa

Image

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Offtopic

Post by Viltzu » Sun Jul 06, 2008 10:14 pm

Ohhoh, enpäs ole huomannut paljonko viestei tänne on lähetetty. :O

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Offtopic

Post by Ozcar » Mon Jul 07, 2008 12:10 am

Bambi wrote:...En nyt muista kuka tuollaista peliä ehdotti siinä topikissa, mutta suuret kiitokset hänelle!..
No oleppa hyvä vaan :). Jos siitä ihan laadukkaan tekeleen saat aikaan, niin jaa toki meillekin. Voin vaikka näyttää esimerkkiä ja postata sen oman alkuperäisen "startergian" koodin tänne muiden ihasteltavaksi. Ikävä kyllä pelistä puuttuupi tekoäly ja mielekäs tekeminen kokonaan, joten kovin suurta koukkuun jäämisen vaaraa ei tätä peliä pelatessa ole. Kommentitkin suorastaan loistavat poissaolollaan (taidanpa ehkä tehdä jotkin suuntaa-antavat tähän viestiin), mutta kelpaahan se ainakin verrokiksi omalle tekeleelle.

Code: Select all

Type SOLTTU    'Omille sotilaille typet
 Field Attrk
 Field Defns
 Field Spiid
End Type


SCREEN 600,600  'Kaikkihan tietävät


 
osoitinx = 200     'Alkuarvot muuttujille
osoitiny = 20
cash = 100       
teollisuus = 1     
solttulaskuri = 0   
solttuja = 0
Vuoro = 0        
svuoro = 1

Perus:           'Goto-kohta

osoitiny = 20 
Vuoro + 1

maara = 0         'Lasketaan sotilaiden määrä
For solttu.SOLTTU = Each SOLTTU
  maara = maara + 1
Next solttu.SOLTTU

If maara = 0 Then  
 solttujaon = False    'Jos sotilaita ei ole, niin se merkitään muistiin
ElseIf maara > 0 Then
 solttujaon = True
 solttu.SOLTTU = First(SOLTTU) 'Ja jos on, siirrytään ensimmäiseen
EndIf

Repeat         'Pääluuppi

 Text 20,0,"Mitä teet?"     'Valinnat ja statsit, nätisti aseteltuna
 Text 20,20,"Tahkoa rahnaa"
 Text 20,40,"Osta solttuja"
 Text 20,60,"Kouluta solttuja"
 Text 20,80,"Kehitä teollisuutta"
 Text 400,20,"Käteinen: " + cash
 Text 20,400,"Solttuja " + solttuja
 Text 500,500,"Vuoro: " + vuoro
 Text 400,40,"Teollisuus: " + teollisuus
 
 If solttujaon = True Then         'Jos sotilaita on, näytetään ensimmäisen taidot
 Text 20,440,"Sotilaiden taidot:"
 Text 20,460,"Sotilas " + svuoro
 
  Text 20,480,"Attack: " + solttu\Attrk
  Text 20,500,"Defence: " + solttu\Defns
  Text 20,520,"Speed: " + solttu\Spiid
  If KeyHit(cbkeyleft) Then         'Oikea/vasen plärää sotilaita
   solttu.SOLTTU = Before(solttu.SOLTTU)
   svuoro - 1
    If solttu.SOLTTU = NULL Then  'Jos menee yli, niin palataan viimeiseen
     solttu.SOLTTU = Last(SOLTTU)
     svuoro = solttuja
    EndIf
  ElseIf KeyHit(cbkeyright) Then      
   solttu.SOLTTU = After(solttu.SOLTTU)
   svuoro + 1
    If solttu.SOLTTU = NULL Then    'Sama oikealle
     solttu.SOLTTU = First(SOLTTU)
     svuoro = 1
    EndIf
  EndIf
 EndIf 
 
 Text osoitinx,osoitiny,"<"    'Osoitin. Yksinkertainen, mutta toimiva
 
  If KeyHit(cbkeydown) Then   'Ja näin näpsäkästi sitä siirrellään
   osoitiny + 20
   If osoitiny > 80 Then 
    osoitiny = 20
   EndIf
  ElseIf KeyHit(cbkeyup) Then
   osoitiny - 20
   If osoitiny < 20 Then 
    osoitiny = 80
   EndIf
  EndIf
  
DrawScreen            
Until KeyHit(cbkeyreturn)   'Pyörii, kunnes entteriä painetaan

 If osoitiny = 20 Then     'Tarkistetaan, mitä halutaan tehtävän
  cash = cash + teollisuus * 5
  Goto Perus
 ElseIf osoitiny = 40 Then
  Gosub Osto
  Goto Perus
 ElseIf osoitiny = 60 Then
  Gosub Koulutus
  Goto Perus
 ElseIf osoitiny = 80 Then
  teollisuus + 1
  Goto Perus
 EndIf 
  
Osto:      'Sotilaiden ostosubi

ClearKeys 

Repeat 
 
 Text 20,20,"Montako laitetaan?"
 If eituohta = True Then         'Jos ei ole rahaa, voi voi
  Text 20,60,"Sinulla ei ole tarpeeksi tuohta"
 EndIf
 
 Text 20,40,""+solttulaskuri    'Valitaan sotilaiden määrä
  
  If KeyHit(cbkeyup) Then
   solttulaskuri + 1
  ElseIf KeyHit(cbkeydown) Then
   solttulaskuri - 1
  If solttulaskuri < 0 Then
   solttulaskuri = 0
  EndIf
  EndIf
  
  If KeyHit(cbkeyreturn) Then   'Ostetaan, luodaan ne ja annetaan statsit
    eituohta = False
    If solttulaskuri * 50 > cash Then 
     eituohta = True 
    Else
     For a = 1 To solttulaskuri
      solttu.SOLTTU = New(SOLTTU)
      solttu\Attrk = 2
      solttu\Defns = 1
      solttu\Spiid = 1
      solttuja + 1
     Next a
     cash = cash - (solttulaskuri * 50)
     Exit 
    ElseIf solttulaskuri = 0 Then
     Goto Perus
    EndIf
   EndIf


DrawScreen
Forever 
Return

Koulutus:     'Koulutus

ClearKeys 

osoitiny = 20   'Tästä eteenpäin pitäisi olla jo selvää

maara = 0
For solttu.SOLTTU = Each SOLTTU
  maara = maara + 1
Next solttu.SOLTTU

If maara = 0 Then 
 Text 20,20,"Mitäs jos hankkisit ensin sotilaita koulutettavaksi?"
 DrawScreen
 WaitKey
 Goto Perus
EndIf 


Repeat

 Text 20,0,"Mitä osa-aluetta koulutetaan?"
 Text 20,20,"Attack"
 Text 20,40,"Defence"
 Text 20,60,"Speed"
 
 Text osoitinx,osoitiny,"<"
 
  If KeyHit(cbkeyup) Then
   osoitiny - 20
   If osoitiny < 20 Then
    osoitiny = 60
   EndIf
  ElseIf KeyHit(cbkeydown) Then
   osoitiny + 20
   If osoitiny > 60 Then
    osoitiny = 20
   EndIf  
  EndIf
  
DrawScreen   
Until KeyHit(cbkeyreturn)

If solttuja * 5 > cash Then 
 Text 20,20,"Sinulla ei ole tarpeeksi rahaa"
 DrawScreen
 WaitKey
 Goto Perus
EndIf

If osoitiny = 20 Then 
  For solttu.SOLTTU = Each SOLTTU
  solttu\Attrk + 1
  cash = cash - 5
  Next solttu.SOLTTU
ElseIf osoitiny = 40 Then 
  For solttu.SOLTTU = Each SOLTTU
  solttu\Defns + 1
  cash = cash - 5
  Next solttu.SOLTTU
ElseIf osoitiny = 60 Then
  For solttu.SOLTTU = Each SOLTTU
  solttu\Spiid + 1
  cash = cash - 5
  Next solttu.SOLTTU
EndIf

Return       'Tadaa. Made by Ozcar
@KuroNeko & the Gang: Kyllähän se sarkasmi kovin usein hukkuu sinne viestin sekaan, jos sitä ei osaa etsiä. Sarkasmivaarasta varoittamalla taas viestiin kylvettyjä mielipiteensiemeniä eivät sitten löydä kuin hengenheimolaiset. Se nyt vain on totta, että kärjistäminen on niin paljon hauskempaa kuin totuus, että sitä tuppaa käyttämään miltei jatkuvasti interwubissa (those of you who know your xkcd should be laughing right about now). Selvennetäänpä hieman, ettei tästä jää kenellekkään mitään hampaankoloon. Siis toki pointtini oli selvä, että anime ei ole mitenkään omassa suosiossani. Menisin jopa niin pitkälle, että väittäisin sen olevan alemman luokan viihdettä, siellä jossain pop- musiikin kaverina. Mutta se, että animen katsominen tekisi sinusta automaattisesti kakkosluokan persoonan, on pelkkää puhetta. Tunnen minäkin sitä porukkaa, jotka mieltävät animen viihdyttäväksi, ja osa heistä on hyvinkin nautittavaa seuraa. Lähinnä viestini vihamielisyys kumpusi juuri tästä animen tyrkyttämisestä Jeesuksen tilalle uskonkappaleena, joka -mielipiteenvapauteen uskovana- minusta on paitsi ärsyttävää, myös tavallaan muita ihmisiä alentavaa. "Elfen Lied and other awesome things"-topicin näkeminen saa sinut heti (alintajuntaisesti) ajattelemaan, että ellet katso ko. sarjaa, et tiedä mitään mielettömiä juttuja, eikä elämäsi siten ole mielekästä. Tämä nyt ei yksittäistapauksena ole harmittavampaa kuin muurahaiset eväsretkellä. Ne eivät häiritse jos niistä ei tee numeroa, mutta jos niihin kiinnittää huomiota ne voivat pilata koko reissun. Mutta kun sama toistuu ympäri internetiä, niin se ei enää olekaan pieni vähemmistö josta ei tarvitse välittää, vaan jatkuvasti sinua muistutetaan kuulumattomuudestasi tähän japani-klubiin. Tämähän ei surffailuelämystäni häiritse, mutta silti tämä vastakkainasettelu suorastaan innoittaa välillä nousemaan barrikaadeille ja ilmaisemaan oma mielipiteeni tästä asiasta, ikään kuin muistuttaakseni, että netissä häärii muitakin kuin vähintään 3 eri animesarjaa läpi kahlanneita. Tämän takia kirjoitin viestini niin radikaaliin sävyyn, en ketään loukatakseni, vaan yrittääkseni tasapainottaa tätä lautaa jolla tasapainoillaan animefanien ja "muiden" välillä. Ja nyt voin rehellisesti sanoa, että tämä viestini ei sisältänyt sarkasmia missään määrin. Arvostelkaa minua ja mielipidettäni toki, jos haluatte, siihen teillä on täysi oikeus. Ymmärränhän toki itsekin kantani äärimmäisyyden tietyissä asioissa. Mutta silti tunnen, että suurimmaksi osaksi puhun muun internetin puolesta pyytäessäni teitä äärianimetisteja hieman hillitsemään itseänne ja hyväksymään, että maailmassa on muutakin siistiä kuin se Elfen Lied. Kiitos.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Mon Jul 07, 2008 12:47 am

Heh,myin sitten sieluni Metin2:lle,vaikka joku täällä juuri varoitteli MMORPG:istä:D
Ihan kiva peli,ainakin grafiikat on hyvät. Ottaa päähän vain se että menin heittämään tikarini hukkaan,käsin noita on vähän vaikea pieksää ja ei vielä riitä rahat minkään aseen hankkimiseen:P Sitten sitä vain käydään poimimassa ne kullat mitä kovemmat pelaajat ovat ensin hankkineet mutteivät vielä ehtineet poimia ;)

Testatkaa toki tekin:http://www.metin2.us/
Ainoa hahmoni tällä hetkellä:
Olwi,level 2 nais-assassiini.(pikkuveli halus että valitsen tämän,nainen siksi,että hahmolla ois tissit(sehän neuvotaan Hikipediassakin WoWiin,miksei sama toimis tässä) ja assassiini siks että se oli pikkuveljen mielestä parhaimman näköinen...)
Huuda mun ip:tä!

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Mon Jul 07, 2008 12:03 pm

Valottaisko joku miten CB:llä voisi muka tehdä tulkkiin täysin toimivan muuttuja systeemin tyyliin

Code: Select all

a += (sin(a+c)^38-cos(b*11)/(a != 36)*3.449)
Jos ei voi käyttää kehittyneempiä kieliä apunaan? Yksi tai kaksi lausekkeisen sain toimimaan, mutta miten sitten tehdään kun pitää sen pitää laskea 30 sulkeinen lauseke?

EDIT: Tietenkin sen pitäis vielä laskea kerto / jakolaskut ensin jne.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Mon Jul 07, 2008 2:35 pm

Grandi wrote:Valottaisko joku miten CB:llä voisi muka tehdä tulkkiin täysin toimivan muuttuja systeemin tyyliin

Code: Select all

a += (sin(a+c)^38-cos(b*11)/(a != 36)*3.449)
Jos ei voi käyttää kehittyneempiä kieliä apunaan? Yksi tai kaksi lausekkeisen sain toimimaan, mutta miten sitten tehdään kun pitää sen pitää laskea 30 sulkeinen lauseke?

EDIT: Tietenkin sen pitäis vielä laskea kerto / jakolaskut ensin jne.
Sisimmistä lausekkeista lähtien alat laskeskella. Eli käytännössä:

1. Laske sisimmissä suluissa olevat lausekkeet, jos siellä on funkkareita, käyt niissä siinä välissä.
2.Poistat sulut.

Ja siinäpä se oli. Helpoiten lienee toteutettavissa siten, että teet lausekkeesta yhden merkkijonon. Sieltä sitten katsot, missä vaiheessa tulee ensimmäinen ) vastaan ja lasket sen ja sitä edeltävän (:n välisen laskun.

Jos kestät muiden koodin käytön, niin Bagard teki joskus tämäntapaisen hienon systeemin, joka laski aivan minkä tahansa laisen lausekkeen.

Ja mikäli tällä on jotain tekemistä skriptikielikilpailun kanssa, niin ehdotan ettet a. heti ala pölliä puolta syntaksia C:stä ja b. aloita helpommasta. Ota ensin yksinkertaisia lausekkeita. Hui, nyt heti hankaloituu oma homma kun auttaa muita. Itsekin ajattelin siis pitkästä aikaa osallistua.

User avatar
Sami345
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Fri Aug 31, 2007 4:52 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Sami345 » Mon Jul 07, 2008 8:14 pm

Olw1 wrote:Heh,myin sitten sieluni Metin2:lle,vaikka joku täällä juuri varoitteli MMORPG:istä:D
Ihan kiva peli,ainakin grafiikat on hyvät. Ottaa päähän vain se että menin heittämään tikarini hukkaan,käsin noita on vähän vaikea pieksää ja ei vielä riitä rahat minkään aseen hankkimiseen:P Sitten sitä vain käydään poimimassa ne kullat mitä kovemmat pelaajat ovat ensin hankkineet mutteivät vielä ehtineet poimia ;)

Testatkaa toki tekin:http://www.metin2.us/
Ainoa hahmoni tällä hetkellä:
Olwi,level 2 nais-assassiini.(pikkuveli halus että valitsen tämän,nainen siksi,että hahmolla ois tissit(sehän neuvotaan Hikipediassakin WoWiin,miksei sama toimis tässä) ja assassiini siks että se oli pikkuveljen mielestä parhaimman näköinen...)
Minäkin alotin pelaa tota. Minulla on hamo nimeltä Sami345. Se on mies mage. Levellit tällä hetekellä 11.
Projektit: Fiperus - Jäädytetty pidemmäksi aikaa.
Voitot: Viikkokisa XIII, Pikapelikisa 3, Pikapelikisa 13
http://www.sami345.tk/

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Offtopic

Post by Olwi » Mon Jul 07, 2008 8:31 pm

Sami345 wrote:
Olw1 wrote:Heh,myin sitten sieluni Metin2:lle,vaikka joku täällä juuri varoitteli MMORPG:istä:D
Ihan kiva peli,ainakin grafiikat on hyvät. Ottaa päähän vain se että menin heittämään tikarini hukkaan,käsin noita on vähän vaikea pieksää ja ei vielä riitä rahat minkään aseen hankkimiseen:P Sitten sitä vain käydään poimimassa ne kullat mitä kovemmat pelaajat ovat ensin hankkineet mutteivät vielä ehtineet poimia ;)

Testatkaa toki tekin:http://www.metin2.us/
Ainoa hahmoni tällä hetkellä:
Olwi,level 2 nais-assassiini.(pikkuveli halus että valitsen tämän,nainen siksi,että hahmolla ois tissit(sehän neuvotaan Hikipediassakin WoWiin,miksei sama toimis tässä) ja assassiini siks että se oli pikkuveljen mielestä parhaimman näköinen...)
Minäkin alotin pelaa tota. Minulla on hamo nimeltä Sami345. Se on mies mage. Levellit tällä hetekellä 11.
Päivitystä:
Olwi,lvl 14 mies-warriori.
Pelattu 106 min.

Tästäkin voisi tehdä melkein oman aiheen,jos täältä pelaajia löytyy.
Huuda mun ip:tä!

User avatar
Myst!c
Advanced Member
Posts: 259
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:49 pm
Location: Kemi

Re: Offtopic

Post by Myst!c » Mon Jul 07, 2008 8:46 pm

Olw1 wrote:
Sami345 wrote:
Olw1 wrote:Heh,myin sitten sieluni Metin2:lle,vaikka joku täällä juuri varoitteli MMORPG:istä:D
Ihan kiva peli,ainakin grafiikat on hyvät. Ottaa päähän vain se että menin heittämään tikarini hukkaan,käsin noita on vähän vaikea pieksää ja ei vielä riitä rahat minkään aseen hankkimiseen:P Sitten sitä vain käydään poimimassa ne kullat mitä kovemmat pelaajat ovat ensin hankkineet mutteivät vielä ehtineet poimia ;)

Testatkaa toki tekin:http://www.metin2.us/
Ainoa hahmoni tällä hetkellä:
Olwi,level 2 nais-assassiini.(pikkuveli halus että valitsen tämän,nainen siksi,että hahmolla ois tissit(sehän neuvotaan Hikipediassakin WoWiin,miksei sama toimis tässä) ja assassiini siks että se oli pikkuveljen mielestä parhaimman näköinen...)
Minäkin alotin pelaa tota. Minulla on hamo nimeltä Sami345. Se on mies mage. Levellit tällä hetekellä 11.
Päivitystä:
Olwi,lvl 14 mies-warriori.
Pelattu 106 min.

Tästäkin voisi tehdä melkein oman aiheen,jos täältä pelaajia löytyy.
Metin2 ---> Archlord ---> Cabal ---> Ilmaista wowia excalibur-wowista. :)

Metin2 olen pelannut, jaksoin ehkä pari päivää. Ihan ok itämainen MMORPG tosin buginen ja tylsä.
Archlord on yrittänyt kilpailla WoWin kanssa, ensin maksullisena, nyt se on ilmainen kun ei myyntituotanto menesty. Kokemukseni tästä pelistä on surkea, grafiikka on katseltavaa mutta käyttöliittymä ja siihen liittyvät bugit = karmeaa.
Cabal on jo onnistunut peli. Sitä oli mukava pelata ehkä kuukausi mutta siihen sekin into lopahti.
Ja nyt pelaan WoW:ia privaservulla ilmaiseksi, pelaajiakin siellä on kokoajan mukavasti ja serveri on ihan toimivakin vielä. Pareja bugeja on ja väliaikaisia lagipiikkejä mutta eivät ne mitään haittaa. Itselläni on tällä hetkellä lvl 31 Tauren Warrior, suosittelen kaikille. :) Voit pelata myös Burning Crusade lisäosaa siinä JA Wrath Of Lich King osaa kun he saavat sen siihen laitettua. Serveriä päivitetään kokoajan bugeista ja sillä on foorumikin jossa voi kysyä kysymyksiä ja ilmoittaa bugeista.

Lataa peli ja seuraa ohjeita, yksinkertaista: http://www.excalibur-wow.com/index.php?action=howto

Jos joku kiinnostuu niin voi sitten kysellä minun ukkoni nimeä jos haluaa ja niin ees poispäin. :)

EDIT: Peliä nimeltä GuildWars olen pelannut noiden kaikkien "kausien" välillä ja niitä ennen, siinä minulla on kaikki kampanjat ja lisäosat, muutama lvl 20 ukkoa ja kokenut + tylsistynyt olen kyseisestä pelistä. Välillä pelailen jos keksin tekemistä. :)
Every Legend Has A Start!

Locked