Offtopic

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Locked
User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts:2396
Joined:Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:
Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Wed Jul 02, 2008 11:26 pm

Vaikka tänne ilmestyy välillä muutama tuplapostaus ja random peeloja, niin on tämä kuitenkin yksi asiallisimmista foorumeista mitä tiedän. Varmaan johtuu siitä, että täällä nyt ei ihan hirveästi ole aktiivisia käyttäjiä. Pahimmat asiat mitkä täällä yleensä särähtävät silmiin ovat, että lauseet kirjoitetaan omille riveilleen tai että pisteet ja isot kirjaimet jätetään laittamatta. Onneks ne on yleensä uusien käyttäjien ongelmia.

EDIT: Esa94: Toi minifontti rupee bugaamaan ainakin FF3:lla.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Bambi
Member
Posts:87
Joined:Sat Nov 24, 2007 1:51 pm

Re: Offtopic

Post by Bambi » Thu Jul 03, 2008 12:30 am

Grandi wrote: Toi minifontti rupee bugaamaan ainakin FF3:lla.
Millä tavalla? Mulla toimii ainaskin. :P

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts:1583
Joined:Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location:Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Thu Jul 03, 2008 12:32 am

Luahan on skriptikieli D:

Joskin jos näistä helpoista ohjelmointikielistä pitäisi hyviä mainita, niin python on kaverin mukaan aivan muikea. Rakastan kuitenkin CB:tä ensimmäisenä kielenäni siinä määrin, että jos helppoa haluan niin CB:llä sitten. Vaan ehkä sitäkin joskus.

Cortex Commandiin tulee muuten Lua -tulkki, modaus^10

Awaclus
Forum Veteran
Posts:2939
Joined:Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Offtopic

Post by Awaclus » Thu Jul 03, 2008 10:32 am

@ Koodaaja: QBasic on kyllä vielä helpompi, CoolBasic tuntuu ihan opeteltavissa olevalta, VisualBasic on ihan liian vaikea, C/C++ voisi ehkä olla aika helppo, en ole kokeillutkaan, mutta mitä olen koodeja nähnyt, ei ne kovin monimutkaisia ole. Brainf*ck on nimen perusteella ihan liian vaikea. Mutten ole edes yhtään koodia nähnyt... Ja helpoiksi skriptikieliksi täytyy mainita vielä GML ja Autoit. Tai ainakin luulisin niiden olevan skriptikieliä.

@ Ozcar: Jee, hienoja postauksia. Ja nyt en ollut sarkastinen, vaan ihan oikeasti olen sitä mieltä että olet puhunut järkevästi, koska kielioppivirheet ärsyttävät kauheasti, ja peeloilua ei pidä sietäää. Mutta nytpä otan muitakin rasittavia seikkoja huomioon, mitä ihan yleensä asialliset käyttäjätkin saattavat tehdä, eikä pelkästään aloittelijat.

On aika kotkomaista, kun joutuu itse päättelemään, onko viestissä sarkasmia vai ei. Esimerkiksi juuri tuossa Jee, hienoja postauksia - lauseessa olisin hyvin voinut olla sarkastinen, koska siltähän tuo kuulostaa. Mutta tälläpä kertaa en ollutkaan sarkastinen. Juuri tuon tapaiset kommentit jäävät ärsyttämään, jos viestä ei missään käy ilmi, onko se sarkasmia vai ei. Toki sarkastinenkin saa olla, mutta olisi vaan kiva saada ilmoitus siitä.

Ja teh Kappaleenjakoa kannattaa käyttää, kun tekee isoja postauksia. Esimerkiksi juuri Ozcarin postaama valitusvirsi, joka sisälsi mielestäni pelkkää asiallista tekstiä, oli jätetty jakamatta kappaleisiin, ja näin ollen meni paljon enemmän aikaa viestin lukemiseen.

Hymiömeri on aika ilkeän näköinen, samoin kun kaikki ERIKOISEFEKTIT JA CAPS:D :D :D :D :D :D :D :D, ja vaikkei niitä olisikaan tehty noin. Jos projektitopikin nimi on vaikka "Huido tikku-ukkoja", ja pelin nimi on "Huido tikku-ukkoja", niin kyllä se käy jo ilmi siitä otsikosta, eikä tarvitse tehdä kissankokoisia kirjaimia aloitusviestin alkuun. Ja joka viestiin ei tarvitse laittaa sitä hymiötä, vaikka itsekin käytän niitä aika usein, ja joskus se on ihan asiallisen näköinen. Mutta silloin kun viestissä alkaa olla joka toisella rivillä hymiö, alkaa mennä jo överiksi, minä saatan jopa neljääkin hymiötä käyttää viestissä, mutta vain jos se on pitkä viesti. Kymmenen rivin mittaiset viestit (ovat aika lyhyitä) jos sisältävät sen neljä hymiötä, näyttävät karseilta.
Ja tottakai <(^-^)> - tyylisiä hymiöitä saa käyttää, koska ne eivät ole niin rumia.

Ja leikkimodaaminen ei näyttäisi olevan uusilla foorumeilla kiellettyä, joten tämä viesti oli ihan sääntöjen mukainen. Ainakin melkein. :roll:

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts:872
Joined:Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location:Pori
Contact:

Re: Offtopic

Post by Jare » Thu Jul 03, 2008 10:59 am

Chaosworm wrote:QBasic on kyllä vielä helpompi, CoolBasic tuntuu ihan opeteltavissa olevalta, VisualBasic on ihan liian vaikea, C/C++ voisi ehkä olla aika helppo, en ole kokeillutkaan, mutta mitä olen koodeja nähnyt, ei ne kovin monimutkaisia ole. Brainf*ck on nimen perusteella ihan liian vaikea. Mutten ole edes yhtään koodia nähnyt... Ja helpoiksi skriptikieliksi täytyy mainita vielä GML ja Autoit. Tai ainakin luulisin niiden olevan skriptikieliä.
Minun mielestäni QBasic on kuitenkin hieman hankalampi kuin CB. Esimerkiksi QBasicissa ei ole sisäänrakennettuja funktioita kuvien laataamiseen. (Toisaalta - vaikka olisikin, niin eivät ne ymmärtäisi mitään esim. PNG-formaatin päälle, joka kehitettiin myöhemmin kuin milloin QBasicin viimeisin versio julkaistiin - ainakin jos muistan oikein.))

Ja jos vielä verrataan näiden kielten koodieditoreita, niin CB vie voiton aivan kirkkaasti jo syntaksin värjäyksellä, jota ei QBasicin editorissa ole (QBasicin editori tosin osaa kuitenkin muuttaa kirjainkoon avainsanoissa). Tosin voihan käyttää jotain toista editoria, joten editorien vertailu ei ehkä ole niin järkevää.

Brainf*ck ei ole tarkoitettu ollenkaan vakavaan ohjelmointiin - ja syyn huomaatte seuraavasta esimerkkikoodista (@ Wikipedia):

Code: Select all

++++++++++[>+++++++>++++++++++>+++>+<<<<-]>++.>+.+++++++..+++.>++.<<+++++++++++++++.>.+++.------.--------.>+.>.
Tämä koodi tulostaa tekstin "Hello World". Brainf*ck tosiaan on liian vaikea. :D

Lisäys:

Kielioppivirheistä motkottaminen ei mielestäni ole "moderaattorin leikkimistä", kun se tapahtuu yleisesti ( = motkotetaan "kaikille") ja vielä offtopic-aiheessa (tai omassa aiheessaan). Jossain muussa aiheessa kieliasusta motkottaminen pitäisi mielestäni olla sallittua vain moderaattoreille, koska sellaiset huomautukset johtavat keskustelun helpoti ohi aiheen, jos sitä harrastaa jokainen foorumin käyttäjä. Sama koskee foorumin sääntöjä ylipäätään. Yleinen paasaaminen lienee ihan hyvä asia, kunhan ei aiheuta offtopikkia väärään paikkaan. Tarkennuksia nimittäin tarvitaan hyvin usein viestien kielioppiin ja foorumin sääntöihin (jos on epäselvää, miksi jokin sääntö on laadittu), joten "paasaaminen" ym. keskustelu on sopivassa paikassa kohdallaan.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts:687
Joined:Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location:Finland, Sipoo

Re: Offtopic

Post by Ruuttu » Thu Jul 03, 2008 12:14 pm

Mitä ihmettä, eivätkö kolmoispisteet olekaan älykkyyden merkki..? Harmi.* Minä kun rakastan kolmoispisteitä, kuten olette varmasti huomanneet.*
Kumma kyllä, itsellänikin oli tapana peeloilla aika tavalla, varsinkin vanhojen foorumien aikaan*. :roll: (Toivottavasti se on nyt vähentynyt. Onko?)

Luulen kuitenkin, että satunnainen peeloilu kuuluu foorumeille, eikä siitä päästä koskaan eroon. On nimittäin paljon helpompi sanoa kaikkea typerää,
kun ei näe sitä henkilöä jolle puhuu. Siihen pieneen viestikenttään kirjoitetut tekstit eivät sinänsä merkitse kirjoittajalle mitään, sillä hän ei
henkilökohtaisesti tunne viestin vastaanottajaa tai vastaanottajia. Niinpä foorumeilla tulee helpommin sanottua mitä sattuu, varsinkin jos kirjoittajalla
on kiire, eikä hän pysähdy ajattelemaan kirjoittaessaan.

Ehdin muuten kirjoittaa vanhoille foorumeille tasan 666 viestiä, ennen kuin ne lukittiin. Hmm...

* Tässä oli turhia kolmoispisteitä...

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts:1583
Joined:Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location:Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Thu Jul 03, 2008 12:54 pm

Kaksi pistettä ja kysymysmerkki on ihan eri asia, eikö..? Itse jäin wanhoilla foorumeilla 111 postin päähän 1337:stä, dääm.

Chaosworm: Python owns them all. Kuvailtu muun muassa lauseella "kirjoitan pseudoa ja se toimii D:" Ja ihan huomiona. Jos haluat minkä tahansa kirjaston, se löytyy (siis melkein minkä tahansa. ei tälläkään saa ratkaistua piin kaikkia arvoja tai todistettua Riemannin hypoteesia). Nettiin haku ja importtia vaan, xkcd:tä lainatakseni "import soul" (tehtäessä tietokonetekoälyä lemmikkirobotti-Eee-PC:lle) Esimerkiksi laitteistokiihdytetyn piirtämisen tai valmiin fysiikkakirjaston saanti onnistuu kovin yksinkertaisesti.

Enkä siis ole vieläkään sitä itse kokeillut : D

User avatar
esa94
Guru
Posts:1855
Joined:Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Offtopic

Post by esa94 » Thu Jul 03, 2008 1:13 pm

koodaaja wrote:Luahan on skriptikieli D:
Jeh, mutta se käännetään ennen käyttöä ja se on vaan kewl. Jos muuten haluaa kokeilla, netissä on demo:
http://www.lua.org/cgi-bin/demo

Awaclus
Forum Veteran
Posts:2939
Joined:Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Offtopic

Post by Awaclus » Thu Jul 03, 2008 5:32 pm

Tein uuden kappaleen, jonka oli tarkoitus olla vähän eri tyylinen, kuin wanhan projektini kappaleet.
*Kuuntele!*
*Uuteen projektiin*

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts:1226
Joined:Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location:Gamindustri
Contact:

Re: Offtopic

Post by temu92 » Thu Jul 03, 2008 7:40 pm

Chaosworm wrote:QBasic on kyllä vielä helpompi, CoolBasic tuntuu ihan opeteltavissa olevalta, VisualBasic on ihan liian vaikea, C/C++ voisi ehkä olla aika helppo, en ole kokeillutkaan, mutta mitä olen koodeja nähnyt, ei ne kovin monimutkaisia ole. Brainf*ck on nimen perusteella ihan liian vaikea. Mutten ole edes yhtään koodia nähnyt... Ja helpoiksi skriptikieliksi täytyy mainita vielä GML ja Autoit. Tai ainakin luulisin niiden olevan skriptikieliä.
Imo, jos Visual Basic tuntuu sinusta hankalalta niin C++ ei todellakaan ole sitten sinulle (vielä) :P. Itse testasin Brainfuckia kerran ja totesin sen ihan kohtuuhelpoksi tosin sillä ei ole tarkoitus koodata mitään Super pelejä tai mitään muutakaan sellaista. Koko kielessä kun ei ole kuin 8 eri komentoa :D Kannattaa lukea Wikipedian aihe asiasta. Mutta jos vaikeaa haluaa niin kannattaa kokeilla Malbolgea. Se on niin vaikea ettei kukaan ihminen osaa sitä :D

Seuraava Malbolge-kielinen koodi tulostaa Helloworld (huom. koodi on generoitu tietokoneella, joten ei ole ihmisen kirjoittama)

Code: Select all

 (=<`:9876Z4321UT.-Q+*)M'&%$H"!~}|Bzy?=|{z]KwZY44Eq0/{mlk**
 hKs_dG5[m_BA{?-Y;;Vb'rR5431M}/.zHGwEDCBA@98\6543W10/.R,+O<

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts:1583
Joined:Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location:Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Thu Jul 03, 2008 8:16 pm

Perlillä on ehkä hienoin Hello World ikinä:

Code: Select all

say 'Hello World!'

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts:2396
Joined:Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Thu Jul 03, 2008 9:57 pm

Whitespacessa on melkein sama kuin Perlissä, mutta hieman parempana:

Code: Select all

Say hello.
Aika mukava idea tehdä ohjelmointikieli jolle annetaan täysin selkokielisiä komentoja, mutta ohjelma toimii kuitenkin vain väleillä ja tabeilla.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts:1583
Joined:Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location:Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Fri Jul 04, 2008 1:27 am

Mutta tuo vastaa kommenttia. Sama kuin vaihtaisit kaikki CB:n fontit paitsi kommentin taustaväriksi ja kirjoittaisit 'Say hello. Tosin CB:ssä kommentti pitää merkitäkin. Sitäpaitsi tuo ei kyseisellä kielellä tulostaisi mitään, koska olet jättänyt tabit ja välit kirjoittamatta. Tai ainakaan niitä ei viestissä näy, kuten ei sivun lähdekoodissakaan.

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts:439
Joined:Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location:Helsinki

Re: Offtopic

Post by Ozcar » Fri Jul 04, 2008 2:33 am

Heh, me yökyöpelit täällä sitten häärimme, kun kerta kesäloma antaa siihen rahkeet. No, mikäs siinä (tästähän pitäisi aloittaa vallan oma ketjunsa, jossa siis saisi yön pimeinä tunteina kirjoitella sitten syntyjä syviä ;). Tehköön ken jaksaa, minulla on vakaa aie mennä nukkumaan tämän jälkeen).

Muttamutta, eikös tästä voitaisi ottaa oma projekti? Josko joku ahkera sielu kehittäisi kielen, jolla mikä tahansa komento tulostaa "Hello world!":n? Saisimme kyseenalaisen kunnian olla samalla sekä maailman helpoimman että turhimman koodauskielen onnelliset kehittäjät. Siinä olisi sitten jotain, mistä kertoa lapsenlapsille takkatulen ääressä. "Kun minä olin nuori, oli koodaus vielä miesten työtä. Karskit miehet raatoivat primitiivisten tietokoneiden kanssa tunteja putkeen vain saadakseen pari merkkiä tulostettua näytölle. Mutta sitten me eräällä foorumilla aloimme pohtia, että ehkä kaiken ei tarvitse olla niin vaikeaa..". Legenda-ainesta jo syntyessään!

Sitä tuli mukavaa luettavaa napattua kirjastosta mökillä ahmittavaksi. Muut kun lukevat jenkkiläisiä bestsellereitä ja asettavat aivonsa tehoasteelle "0", niin minä se taas en suostu menemään siitä, mistä aita on matalin. Päinvastoin, taisi tulla jopa rakennettua pari metriä lisää korkeutta aidanpahaseen, jottei kesälomasta vain selvittäisi liian helpolla. Sitä nimittäin tuli hetken hurmoksessa lainattua koko Kari Enqvistin tuotanto, ja se olisi nyt syytä sitten kahlata läpi, kun moiseen on oikein mahdollisuuskin. Tämä Enqvist siis on Tieto-Finlandiankin ansainnut fyysikko, jonka kirjoista nyt löytyy mielenkiintoisia teemoja niin suhteellisuusteorian arkikielellä selittämisestä kuin luonnontieteiden kehityksestäkin, sekä myös tutkijoiden itsensä ajatusmaailmasta. Nyt sellaiset 200 sivua "Näkymätön Todellisuus"-kirjaa lukeneena ja tieteen kehityksen paljon paremmin tuntevana voin kyllä sanoa, että vaikka pari vuotta sitten tuntui kaamealta ajatukselta, että kokeisiin koskaan täytyisi lukea enemmän kuin 100 sivua, puhumattakaan että vielä vapaaehtoisesti, niin nyt tämän idean fyysikoksi ryhtymisestä saaneena näitä lueskelee kyllä ihan ilolla. Näillä kirjoilla nyt ei vielä ole muuta kuin yleissivistävää arvoa, eli mitään tarkempia kaavoja ne eivät esittele, mutta kyllä nämä ovat ainakin ruokkineet pientä tutkijanalkua sisälläni ihan ilmiliekkiin asti. Ja vielä kun rivien välistä pystyy poimimaan tiedonmurusia siitä, millaista työtä tämä fyysikkona oleminen sitten olisi, niin täytyypä myötää, että siitä on aikaa kun viimeksi olin näin aidon kiinnostunut jostakin. Vaikka tietysti vasta peruskoulun päättäneenä ei vielä voi tietää millaista työtä se tulevaisuus sitten tuo tullessaan, niin kyllä omien aivojen hyötykäyttö on ainakin tällä hetkellä korkealla ammatinvalintaperusteiden listalla. Vaan kukapa tietää. Se nyt ainakin on varmaa, ettei lukeminen ihan pariin päivään lopu. Ja viimeisenä kommenttina lisäisin, että innostus fyysikoksi ryhtymisestä ei tosin lähtenyt näiden kirjojen pohjalta, vaan kyllä nämä kirjat tuli lainattua ihan vain mielenkiinnon takia. Aluperäisen innostuksen sytyttäjäksi (eli pisteeksi, jossa tajusin, että tutkijanura olisi harkinnan arvoinen vaihtoehto ammattia pohtiessa) paljastuu niinkin omaperäinen lähde kuin Dan Brownin kirja Enkelit ja Demonit. Tiedä sitten mikä siinä niin kiehtoi, ehkäpä tämä CERN:in ylistäminen ja kirjassa esitelty antimateria-annihilaatio, jonka puhdas voima sai heti nostettua kunnioitustani luontoa kohtaan parikymmentä pykälää ylöspäin.
(Jos on olemassa sellainen asia kuin offtopic offtopic-ketjussa, niin minä taisin juuri rikkoa jonkun rajan. Mielenkiintoista.)

Kuulkaas, minä menen nyt nukkumaan. Hyvää yötä.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts:2396
Joined:Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Fri Jul 04, 2008 12:45 pm

koodaaja wrote:Mutta tuo vastaa kommenttia. Sama kuin vaihtaisit kaikki CB:n fontit paitsi kommentin taustaväriksi ja kirjoittaisit 'Say hello. Tosin CB:ssä kommentti pitää merkitäkin. Sitäpaitsi tuo ei kyseisellä kielellä tulostaisi mitään, koska olet jättänyt tabit ja välit kirjoittamatta. Tai ainakaan niitä ei viestissä näy, kuten ei sivun lähdekoodissakaan.
Oho, se loppuosa ei näemmä pasteutunutkaan :P

Mutta Hello worldeista vielä, SPL:ssä on yksi hienoimmista.

Code: Select all

Romeo, a young man with a remarkable patience.
Juliet, a likewise young woman of remarkable grace.
Ophelia, a remarkable woman much in dispute with Hamlet.
Hamlet, the flatterer of Andersen Insulting A/S.


          Act I: Hamlet's insults and flattery.

          Scene I: The insulting of Romeo.

[Enter Hamlet and Romeo]

Hamlet:
 You lying stupid fatherless big smelly half-witted coward!
 You are as stupid as the difference between a handsome rich brave
 hero and thyself! Speak your mind!

 You are as brave as the sum of your fat little stuffed misused dusty
 old rotten codpiece and a beautiful fair warm peaceful sunny summer's
 day. You are as healthy as the difference between the sum of the
 sweetest reddest rose and my father and yourself! Speak your mind!

 You are as cowardly as the sum of yourself and the difference
 between a big mighty proud kingdom and a horse. Speak your mind.

 Speak your mind!

[Exit Romeo]

          Scene II: The praising of Juliet.

[Enter Juliet]

Hamlet:
 Thou art as sweet as the sum of the sum of Romeo and his horse and his
 black cat! Speak thy mind!

[Exit Juliet]

          Scene III: The praising of Ophelia.

[Enter Ophelia]

Hamlet:
 Thou art as lovely as the product of a large rural town and my amazing
 bottomless embroidered purse. Speak thy mind!

 Thou art as loving as the product of the bluest clearest sweetest sky
 and the sum of a squirrel and a white horse. Thou art as beautiful as
 the difference between Juliet and thyself. Speak thy mind!

[Exeunt Ophelia and Hamlet]

          Act II: Behind Hamlet's back.

          Scene I: Romeo and Juliet's conversation.

[Enter Romeo and Juliet]

Romeo:
 Speak your mind. You are as worried as the sum of yourself and the
 difference between my small smooth hamster and my nose. Speak your
 mind!

Juliet:
 Speak YOUR mind! You are as bad as Hamlet! You are as small as the
 difference between the square of the difference between my little pony
 and your big hairy hound and the cube of your sorry little
 codpiece. Speak your mind!

[Exit Romeo]

          Scene II: Juliet and Ophelia's conversation.

[Enter Ophelia]

Juliet:
 Thou art as good as the quotient between Romeo and the sum of a small
 furry animal and a leech. Speak your mind!

Ophelia:
 Thou art as disgusting as the quotient between Romeo and twice the
 difference between a mistletoe and an oozing infected blister! Speak
 your mind!

[Exeunt]
EDIT: Ozcar, yrität olla yliasiallinen. Relaa vähän ;)
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts:439
Joined:Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location:Helsinki

Re: Offtopic

Post by Ozcar » Fri Jul 04, 2008 2:11 pm

No can do, vaan yritän innostaa jotakuta ryhtymään uuteen keskusteluun fysiikasta. Kelpaisihan sitä nyt itsekin sitten osallistua keskusteluun, kun kerta tiedän jo jotain perusteita kvanttifysiikastakin ;). Sikäli kun koodauskielistä ainoa tuttu on tämä CB, niin erilaiset "Hello world!":t eivät hirveästi iske.

Ja sitä paitsi, viime sivulla kirjoitin kaksi viestiä sekä viestien sisällöstä että kieliopista. En minä voi takkiani kääntää ja yhtäkkiä alkaa tunkee hirveest tälläsii lyhennettyi sanoi tänne joukkoo, junou. Näyttää nääs kamalalta. Ja se joka luulee, että täällä leirissä viestit kirjoitetaan turhan tosissaan, niin sarkasmimittari vaatii kyllä pahasti säätöä. Kyllä joka viestin taustalla on aina jotain huumoria ängettynä, joskus se tosin saattaa olla turhan hienovaraista huomattavaksi. Yhtenä ilmenemismuotona siitä löytyy tämä ylimaallisen kuvaileva teksti, jonka kirjoittaminen on niin pirun hauskaa, etten tajua, miksen kirjoita kaikkea niin. Ja jos ei vieläkään aukea, niin se johtuu vain ihan kympin keskiarvon tuomasta ylemmyyskompleksista ja siitä johtuvasta ajatusmaailmasta, jonka mukaan minun huumorini on täydellistä, muut ne kaipaavat säätöä ;). </sarcasm>

Niin, vastaisuuden varalle voisi tässä neuvoa erään kätevän tavan sekaannusten välttämiseen. Tuo </sarcasm> on kätevä tapa ilmoittaa, ettei kaikkea ylläolevaa välttämättä tarvitse ottaa täydellisen tosissaan. Kiitos ja näkemiin, minä menen hiomaan mökin kuistia.
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

Commodore 92
Newcomer
Posts:15
Joined:Tue Aug 28, 2007 3:28 pm

Re: Offtopic

Post by Commodore 92 » Sat Jul 05, 2008 2:37 am

Chaosworm wrote:Teinpä tänään Facebookiin käyttäjän näin 13-syntymäpäivän johdosta. Onkohan siellä muita CoolBasicilaisia?
Meikä teki tänään käyttäjän sinne kun joku kaveri kutsu sinne sähköpostilla. Teinpä varsin sinne jonku Coolbasic-ryhmän. Että liityppä sitten siihen ryhmään.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts:687
Joined:Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location:Finland, Sipoo

Re: Offtopic

Post by Ruuttu » Sat Jul 05, 2008 9:17 am

Olen aika n00b näissä hardware asioissa, ja tarttisin hieman helppiä.

Eli olisin päivittämässä konettani hieman nykyaikaisemmaksi, ja olisi tarkoitus ostaa uusi suoritin.
Minulla ei kuitenkaan ole hajuakaan, minkälainen kanta emolevyssä on, tukeeko se tuplaydinsuoritinta,
tai minkälainen suoritin siihen pitäisi laittaa. Mistä tämän saa selville? Ja onko tuplaydin parempi pelikäytössä?
Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon?

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts:1583
Joined:Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location:Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Offtopic

Post by koodaaja » Sat Jul 05, 2008 2:08 pm

Googlettaa emolevyn nimen, yleensä siitä pääsee valmistajan sivuille, joissa ystävällisesti kerrotaan, mitä prosessoreita siihen menee.

Tuplaydin (tai neli, ellei octa(nehalem :p)) on tehokkaampi. Ei välttämättä pelikäytössä, mutta jos pelikonetta haluat, osta kokonaan uusi. Siis riippuen pelikoneesta, tarkoitatko sellaista tyypillistä "pari vuotta vanhoja pelejä pelailen" vai haluatko pelitellä Crysistä 40+ -fps:illä?

Mitä muuta? Näytönohjain. Pelaamisen kannalta nykypäivänä paljon olennaisempi kuin prosessori. Ati on juuri julkaissut uuden 4000-sarjansa, sieltä paras vaihtoehto on HD 4870. Tehoa ilman liian kovaa hintaa. Ja jos budjetti on rajaton, niin valinta on nVidian GTX 280, tehokkain näytönohjain jonka rahalla saat. Ja rahaa siihen tarvitsetkin, ihan suuntaa-antavasti tuo Ati:n kortti maksaa noin 250 euroa ja nVidian siellä 600€.

Ja tietysti näyttiksen kanssa pitää ottaa huomioon, millainen paikka koneessasi on moiselle. Jos sinulla on PCI express, uudemmat kortit toimivat, mutta jos kärvistelet AGP-väylän kanssa kuten minä, pitää ostaa monia vuosia wanha malli. Tämäkin selviää emon valmistajan sivuilta.

Vielä sitten muistista. Ellei sinulla ole puolen vuoden sisällä hankittu emolevy, se ei tue DDR3:a. DDR3 on oikein muikeaa, joskin kovin kallista, eikä sitä tosiaan tue kovin moni emo. DDR2:sta kannattaa ostaa, koska se on halpaa, ja edelleen erittäin suorituskykyistä. Siis sitä tosiaan kannattaa ostaa. Jos sinulla nyt on giga, osta toki toinen. Jos sinulla on 64-bittinen käyttöjärjestelmä, osta samantien neljä.

Tosin kovin vaikea sanoa, kun en mitään koneestasi tai budjetistasi tiedä.

Olisin muuten hommailemassa uutta tietokonetta tässä vuoden lopulla/ensi vuonna, kun Nehalem rysähtää markkinoille. Jotta quad- tai octa-Nehalemi. Sen kaveriksi mushkinin erittäin nopeaa kolmosderkkua 4GB, näytönohjain vielä auki. Sanokaahan nyt joku tr00-velho mielipiteenne.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts:2396
Joined:Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Offtopic

Post by Koodiapina » Sat Jul 05, 2008 2:19 pm

Nyt se on täällä, CoolBasicin historian ensimmäinen RuneScape Autotalker! :-D

Lataa. Jos riittävän moni ei sano mielipidettään tai antavat liikaa moitteita niin uhkaan pistää tän Projektit - osioon.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

Locked