Page 1 of 1

Verkko kysymys

Posted: Mon Sep 01, 2008 4:29 pm
by lukutoukka
Eli omistan 3 tietokonetta, joista kaksi sijaitsee toisella puolen taloa (kannettava 1. (vista), pöytäkone 2. (windows 98)) ja yksinäinen koneeni (pöytäkone 3. (XP)) Omistan myös 1 wlan adsl yhdistelmän, jonka kautta 1 ja 3 koneeni ovat netissä, mutta nyt ajattelin laittaa 2 koneeni nettiin, mutta ongelmaksi muodostuu se, että se on sen verran vanha, että se ei tue wlan korttia (en aijo hommata) ja se on liian kaukana piuhan vedettäväksi. Kannettava on kuitenkin tämän vieressä ja yritin laittaa jotenkin kanneettavani kautta tämän koneen nettiin (piuhalla), mutta se ei onnistunut, joten kysäsen tyhmän kysymyksen, eli voiko 2 adsl laitetta laittaa yhdistämään tietokoneita nettiin (wlan asemani hoitaisi 1 ja 3 koneet ja perus adsl hoitais 2 koneen), eli onko tämä mahdollista, on nääs ollut hieman epäselvää itellä nämä asiat :D. Toinen vaihtoehto ois saada toimimaan 2 koneeni 1 koneeni kautta.

Toinen kysymys on se, että vistakoneeni ja xp koneeni ovat yhteydessä toisiinsa, mutta en saa niillä toimimaan lähiverkkoa, eli ne pystyisivät jakamaan toistensa tiedostot. Onnistun pääsemään vista koneellani xp koneeni jaettuun kansioon, mutta en muualle, mutta xp koneellani en pääse lähellekkään vistan jaettua kansiota (salasanaa kysyy ja sellaista ei ole :( ). Tähän soppaan heitän sitten vielä tuon 98 koneeni, eli haluaisin saada ne pääsemään käsiksi toistensa tiedostoihin, toivottavasti voitte auttaa.

Toivottavasti ei ole liian sekavaa tekstiä, ja toivon vastauksia mitä pikimiten.

Re: Verkko kysymys

Posted: Mon Sep 01, 2008 5:06 pm
by Eräs cb koodaaja
No kone2den saat läppäriin ristiinkytketyllä cat-6 tai cat-6(gigabit) ainankin mun ymmärtääkseni. Useammasta modeemista en sitte tiiä.

Ja vielä tohon kotiverkkojuttuun:
1. Laita Koneista kaikki jakamiseen liittyvä päälle(Vistassa verkko ja jakamiskeskus). HUOM!! MOLEMPIIN SAMA TYÖYMPÄRISTÖ
2. Koneet ja reititin päälle.
3. Kato verkkoympäristö(Xp) ja Verkko(Vista) näkyvätkö koneet.

Win98sta en tiiä, se tod.näk. ei toimi verkossa?
EDIT:

Salasanat olis kaikki hyvä tietää


Re: Verkko kysymys

Posted: Tue Sep 02, 2008 8:22 pm
by lukutoukka
Okei nyt on seuraavanlainen tilanne, eli xp ja vistan välinen verkko toimii moitteetta, mutta verrkko vistan ja 98 välillä takkuaa ja pahasti, eli mitenkäs sen sais toimimaan, kun vista tunnistaa että jokin verkko no koneeseen liitetty, mutta 98 herjaa seuraavaa sanomaa, kun menen verkkoympäristöön ja sieltä koko verkko osaan: Verkkoa ei voi selata. Verkko ei ole käytettävissä. Saat lisätietoa...

Joten mitä pitää tehdä, laitoin myös ip:eiden alkuosat samoiksi, loppuosat ovat vain erit, joten mikä nyt mättää? aliverkon peitteetkin ovat samat? Sitten käyttämäni kaapeli on ristikytketty, joka tällaisessa asiassa pitää olla, joten siittä se ei ainakaan kiikasta nyt.

Re: Verkko kysymys

Posted: Tue Sep 02, 2008 9:23 pm
by Pettis
Muista laittaa toimialue samaksi kaikissa. Joskus sekin vaikuttaa asiaan.

Kaksi konetta saa kytkettyä suoraan toisiinsa ristiinkytketyllä verkkokaapelilla, saa kaupasta.