Verkko kysymys

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
lukutoukka
Active Member
Posts: 111
Joined: Fri Jun 13, 2008 9:06 pm

Verkko kysymys

Post by lukutoukka » Mon Sep 01, 2008 4:29 pm

Eli omistan 3 tietokonetta, joista kaksi sijaitsee toisella puolen taloa (kannettava 1. (vista), pöytäkone 2. (windows 98)) ja yksinäinen koneeni (pöytäkone 3. (XP)) Omistan myös 1 wlan adsl yhdistelmän, jonka kautta 1 ja 3 koneeni ovat netissä, mutta nyt ajattelin laittaa 2 koneeni nettiin, mutta ongelmaksi muodostuu se, että se on sen verran vanha, että se ei tue wlan korttia (en aijo hommata) ja se on liian kaukana piuhan vedettäväksi. Kannettava on kuitenkin tämän vieressä ja yritin laittaa jotenkin kanneettavani kautta tämän koneen nettiin (piuhalla), mutta se ei onnistunut, joten kysäsen tyhmän kysymyksen, eli voiko 2 adsl laitetta laittaa yhdistämään tietokoneita nettiin (wlan asemani hoitaisi 1 ja 3 koneet ja perus adsl hoitais 2 koneen), eli onko tämä mahdollista, on nääs ollut hieman epäselvää itellä nämä asiat :D. Toinen vaihtoehto ois saada toimimaan 2 koneeni 1 koneeni kautta.

Toinen kysymys on se, että vistakoneeni ja xp koneeni ovat yhteydessä toisiinsa, mutta en saa niillä toimimaan lähiverkkoa, eli ne pystyisivät jakamaan toistensa tiedostot. Onnistun pääsemään vista koneellani xp koneeni jaettuun kansioon, mutta en muualle, mutta xp koneellani en pääse lähellekkään vistan jaettua kansiota (salasanaa kysyy ja sellaista ei ole :( ). Tähän soppaan heitän sitten vielä tuon 98 koneeni, eli haluaisin saada ne pääsemään käsiksi toistensa tiedostoihin, toivottavasti voitte auttaa.

Toivottavasti ei ole liian sekavaa tekstiä, ja toivon vastauksia mitä pikimiten.

User avatar
Eräs cb koodaaja
Active Member
Posts: 126
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Verkko kysymys

Post by Eräs cb koodaaja » Mon Sep 01, 2008 5:06 pm

No kone2den saat läppäriin ristiinkytketyllä cat-6 tai cat-6(gigabit) ainankin mun ymmärtääkseni. Useammasta modeemista en sitte tiiä.

Ja vielä tohon kotiverkkojuttuun:
1. Laita Koneista kaikki jakamiseen liittyvä päälle(Vistassa verkko ja jakamiskeskus). HUOM!! MOLEMPIIN SAMA TYÖYMPÄRISTÖ
2. Koneet ja reititin päälle.
3. Kato verkkoympäristö(Xp) ja Verkko(Vista) näkyvätkö koneet.

Win98sta en tiiä, se tod.näk. ei toimi verkossa?
EDIT:

Salasanat olis kaikki hyvä tietää

Tiimit ja tuotokset:
RE:Ydintuho
Drahtlose:Infernalisch, Pienet pelit

lukutoukka
Active Member
Posts: 111
Joined: Fri Jun 13, 2008 9:06 pm

Re: Verkko kysymys

Post by lukutoukka » Tue Sep 02, 2008 8:22 pm

Okei nyt on seuraavanlainen tilanne, eli xp ja vistan välinen verkko toimii moitteetta, mutta verrkko vistan ja 98 välillä takkuaa ja pahasti, eli mitenkäs sen sais toimimaan, kun vista tunnistaa että jokin verkko no koneeseen liitetty, mutta 98 herjaa seuraavaa sanomaa, kun menen verkkoympäristöön ja sieltä koko verkko osaan: Verkkoa ei voi selata. Verkko ei ole käytettävissä. Saat lisätietoa...

Joten mitä pitää tehdä, laitoin myös ip:eiden alkuosat samoiksi, loppuosat ovat vain erit, joten mikä nyt mättää? aliverkon peitteetkin ovat samat? Sitten käyttämäni kaapeli on ristikytketty, joka tällaisessa asiassa pitää olla, joten siittä se ei ainakaan kiikasta nyt.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Verkko kysymys

Post by Pettis » Tue Sep 02, 2008 9:23 pm

Muista laittaa toimialue samaksi kaikissa. Joskus sekin vaikuttaa asiaan.

Kaksi konetta saa kytkettyä suoraan toisiinsa ristiinkytketyllä verkkokaapelilla, saa kaupasta.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

Post Reply