PIX-Uusi kuvaformaatti

Oletko tehnyt jotain, mistä muut voisivat hyötyä. Postita vinkit tänne.
Post Reply
M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 4:05 pm

PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by M.R » Wed Feb 06, 2008 7:38 pm

PIX kuvaformaatin hyvät puolet:
-Animaatiot tallennetaan mukaan joten kuvan lataaminen on yksinkertaista.
-Kaikki eivät kopioi kuviasi.
PIX kuvaformaatin huonot puolet:
-Koko.

No mitä tässä enään puhumaan.Esimerkeistä homma selkeää.
Lataa
Kommentoikaa.

Pabnih
Newcomer
Posts: 34
Joined: Thu Sep 20, 2007 3:15 pm
Location: Hirvas

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by Pabnih » Thu Feb 07, 2008 9:10 am

Saakos noista sitten väännettyä objekteja jotenkin vai toimivatko vain kuvien kesken?

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by tuhoojabotti » Thu Feb 07, 2008 12:04 pm

Code: Select all

obj=makeobject()
paintobject obj,-pixkuva
kylhän sen noin saa objektiks
Imagedev.tuhoojabotti.com — “Programmer (noun): An organism that turns caffeine into code.”

M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 4:05 pm

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by M.R » Thu Feb 07, 2008 2:30 pm

tuhoojabotti wrote:

Code: Select all

obj=makeobject()
paintobject obj,-pixkuva
kylhän sen noin saa objektiks
Ei ihan.PIX kuvamuuttuja ei ole kuva muuttuja vaan se on tehty ConvertToInteger functiolla.Tässä tuhoojabotin esimerkki korjattuna.

Code: Select all

obj=makeobject()
paintobject obj,-GetPIXImage(pixkuva)
Last edited by M.R on Tue Feb 19, 2008 6:54 pm, edited 1 time in total.

M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 4:05 pm

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by M.R » Thu Feb 07, 2008 2:32 pm

M.R wrote:
tuhoojabotti wrote:

Code: Select all

obj=makeobject()
paintobject obj,-pixkuva
kylhän sen noin saa objektiks
Ei ihan.PIX kuvamuuttuja ei ole kuva muuttuja vaan se on tehdään ConvertToInteger functiolla.Tässä tuhoojabotin esimerkki korjattuna.

Code: Select all

obj=makeobject()
paintobject obj,-GetPIXImage(pixkuva)

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by Ruuttu » Mon Feb 11, 2008 8:32 pm

Itsekin olen kehitellyt coolbasiciin omaa kuvantallennusformaattia, ja laskelmieni mukaan sillä voisi tavallisen valokuvan ahtaa melkein puolet pienenpään ilman että kuvan laatu heikkenee pikseliäkään.
Ja jos kuvassa on vähän värivaihteluita kuvan saa vieläkin pienenpään tilaan. Tämä kuvaformaatti ei kuitenkaan koskaan valmistunut koska coolbasic ei tue bittejä (tiedostoon ei voi tallentaa pelkkää ykköstä tai nollaa), vaan pienin coolbasicin tukema tietotyyppi oli tavu (0-255), joka muodostuu muistaakseni 8 bitistä.

Onko tähän kuvamuotoon tarkoitus tulla minkäänlaista pakkausta (se on mahdollista) ? Olisi järkevää tehdä edes jokin alkeellinen systeemi.

M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 4:05 pm

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by M.R » Tue Feb 12, 2008 7:36 pm

Ruuttu wrote:Itsekin olen kehitellyt coolbasiciin omaa kuvantallennusformaattia, ja laskelmieni mukaan sillä voisi tavallisen valokuvan ahtaa melkein puolet pienenpään ilman että kuvan laatu heikkenee pikseliäkään.
Ja jos kuvassa on vähän värivaihteluita kuvan saa vieläkin pienenpään tilaan. Tämä kuvaformaatti ei kuitenkaan koskaan valmistunut koska coolbasic ei tue bittejä (tiedostoon ei voi tallentaa pelkkää ykköstä tai nollaa), vaan pienin coolbasicin tukema tietotyyppi oli tavu (0-255), joka muodostuu muistaakseni 8 bitistä.

Onko tähän kuvamuotoon tarkoitus tulla minkäänlaista pakkausta (se on mahdollista) ? Olisi järkevää tehdä edes jokin alkeellinen systeemi.
Formaatti rakentuu pikseleistä(eli toimii PutPxel2:sella ja GetPixel2:sella) ja se vie tilaa.Pakkausta on hankala toteuttaa mutta cbResorce:lla voisi onnistua(olen yrittänyt(voisi yrittää uudestaan)).Oikeastaan formaatti on paras CB:hen jos kuvan laatua halutaan.Pakkaushan(siis RAR ja ZIP) toimii tietääkseni niin että kun tiedostossa sama yhdistelmä esintyy monta kertaa niin sen tilalle vaihdetaan jokin merkki.Tätä voisi yrittää soveltaa CB:hen.

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 867
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Pori
Contact:

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by Jare » Thu Feb 14, 2008 1:59 pm

Ruuttu wrote:Tämä kuvaformaatti ei kuitenkaan koskaan valmistunut koska coolbasic ei tue bittejä (tiedostoon ei voi tallentaa pelkkää ykköstä tai nollaa), vaan pienin coolbasicin tukema tietotyyppi oli tavu (0-255), joka muodostuu muistaakseni 8 bitistä.
[offtopic]
Tokihan tuo on mahdollista, ainakin hieman kikkaillen. Tee oma WriteBit()-funktio, joka lisää kirjoitettavan bitin talteen johonkin globaaliin muuttujaan tai taulukkoon. Sitten kun kahdeksan bittiä on kasassa, nämä muutetaan kokonaisluvuksi ja kirjoitetaan tiedostoon tavuna. Loppuun sitten lisäys, että jos tallentamattomia bittejä on jäänyt muistiin, niin lisätään niiden perään nollaa kunnes saadaan kahdeksan bittiä kasaan ja kirjoitetaan sitten tiedostoon.

Ainoa "suuri" heikkous tässä on se että kun myöhemmin luetaan tiedoston viimeinen tavu, ei voida olla varmoja, ovatko tavun viimeiset nollat tarkoituksellisesti nollia vai eivät. Tämä on jotenkin otettava huomioon kuvaformaatissa, esimerkiksi merkitsemällä tiedostoon, miten monta bittiä tallennettu tieto vie (tai loppuosa tästä tiedosta, mikäli helposti erotettavissa muusta tiedosta). Toinen vaihtoehto voisi olla sellainen, että päätetään varsinainen tallennettava tieto aina ykköseen, jonka jälkeen saa sitten tulla niitä "merkityksettömiä" nollia. Selitykseni saattaa olla vaikea, mutta pääidea taisi ainakin tulla selväksi.
[/offtopic]

M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 4:05 pm

Re: PIX-Uusi kuvaformaatti

Post by M.R » Thu Feb 14, 2008 7:59 pm

Jare wrote:
Ruuttu wrote:Tämä kuvaformaatti ei kuitenkaan koskaan valmistunut koska coolbasic ei tue bittejä (tiedostoon ei voi tallentaa pelkkää ykköstä tai nollaa), vaan pienin coolbasicin tukema tietotyyppi oli tavu (0-255), joka muodostuu muistaakseni 8 bitistä.
[offtopic]
Tokihan tuo on mahdollista, ainakin hieman kikkaillen. Tee oma WriteBit()-funktio, joka lisää kirjoitettavan bitin talteen johonkin globaaliin muuttujaan tai taulukkoon. Sitten kun kahdeksan bittiä on kasassa, nämä muutetaan kokonaisluvuksi ja kirjoitetaan tiedostoon tavuna. Loppuun sitten lisäys, että jos tallentamattomia bittejä on jäänyt muistiin, niin lisätään niiden perään nollaa kunnes saadaan kahdeksan bittiä kasaan ja kirjoitetaan sitten tiedostoon.

Ainoa "suuri" heikkous tässä on se että kun myöhemmin luetaan tiedoston viimeinen tavu, ei voida olla varmoja, ovatko tavun viimeiset nollat tarkoituksellisesti nollia vai eivät. Tämä on jotenkin otettava huomioon kuvaformaatissa, esimerkiksi merkitsemällä tiedostoon, miten monta bittiä tallennettu tieto vie (tai loppuosa tästä tiedosta, mikäli helposti erotettavissa muusta tiedosta). Toinen vaihtoehto voisi olla sellainen, että päätetään varsinainen tallennettava tieto aina ykköseen, jonka jälkeen saa sitten tulla niitä "merkityksettömiä" nollia. Selitykseni saattaa olla vaikea, mutta pääidea taisi ainakin tulla selväksi.
[/offtopic]
[offtopic]
Tai sitten jos DLL:liä osaa tehdä niin ilman muuta sitten sitä varten oma DLL.
[/offtopic]

Post Reply