Page 4 of 9

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 12, 2007 9:58 pm
by Harakka
OonSuomesta wrote:
Henkru wrote:Voihan sen lähdekoodin tehdä vaikka notepadillä, mutta tarvitaan sitten se kääntäjä joka kääntää sen lähdekoodin DLLksi. Kannattaa kattoa se Marcoderin DLL-opas. Löytyy vanhoilta foorumeilta.
Anteeksi nyt hieman offtopikkia, mutta voiskos joku heittää linkin näille paljon puhutuille "vanhoille foorumeille"?
http://www.coolbasic.com/oldforums

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Thu Dec 13, 2007 7:34 pm
by Pie2
programmer of DSG wrote:Hmmm... todella mielen kiintoinen... Onko sellaista funkkaria tuolla jolla sais ruudun reunat pois on/off tyylillä? Jos on olisin todella kiitollinen... :D
Offtopick: edittaan sitte jos löydän sen :D, ja kiitän tietysti :D
Juu eli ihan tässä yleisesti: olen ottanyt lomaa ohjelmoinnista.
... mutta asiaan
Itse onnistuin saamaan reunat pois SetWindowAlphalla. Cb kun kusee eika osaa käsitellä ruudun sisältöä kunnolla niin sisältö jää sitten yksin ruudulle.
kas näin.

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"

SetWindow "cb"

    SetWindowAlpha("cb", 0)
    For i=0 To 400
    Text 0,0,"Hoo, ei reunoja!"
    Text 0,15,i
    DrawScreen
    Next i
    Cls
    Text 0,0,"Tää teksti jä tähän viel hilluu..."
    DrawScreen
en jaksanut lukea topikkia kokonaan, saattaa olla että tämä on jo huomattu.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Thu Dec 13, 2007 10:23 pm
by MaGetzUb
Kiitti tuost on tosipaljo hyötyä... ;) "Thanks to you" :D (Itte en oo mikää älykkö, mutta noh..)
EDIT:

Erm... kuva jäi näyttöön kummittelemaan.. :x CBn kuvan käsittelyt on suolesta... Se on kylmä tosiasia.


Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sun Dec 16, 2007 9:52 pm
by Ruuttu1
Olis kiva jos ton _putpixel komennon saisi toimimaan muillakin väreillä.
Lisäksi tuo piipperinsoittofunktio sai minulla piipperin soimaan kerran, jonka jälkeen koko cbrun.exe kaatui.
Eli vähän on säätämistä, mutta muuten tää on TOSI UPEE!!!!!
KIITOS!!!

Offtopic:
Tein Joulun kunniaksi ohjelman joka vilkuttaa näppäimistövaloja joulumusiikin tahdissa. Mutku on Acerin kone ni aina ku painaa Scroll Lockia ni aukee Acerin Emprowering Center -ohjelma. Siitä tuli vähän ongelmia. Lopulta piti poistaa koko emprowering center. Ois kiva jos vois säätää niin että se valo syttyy, muttei se toiminto kuitenkaan tapahdu. :D

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 11:17 am
by Guest
Ummm... mistäs toi marcoderin dll-opas löytyy??? (jostain syystä oldforumin hakutoiminto ei toimi :( )
esimerkeissä vai projuissa

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 11:28 am
by Marcoder
Vieras wrote:Ummm... mistäs toi marcoderin dll-opas löytyy??? (jostain syystä oldforumin hakutoiminto ei toimi :( )
esimerkeissä vai projuissa
http://koti.mbnet.fi/marcoder/cb/dll/

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 3:25 pm
by Marcor
Ruuttu1 wrote:Olis kiva jos ton _putpixel komennon saisi toimimaan muillakin väreillä.
Itselläni ainakin toimii tuo _putpixel kaikilla väreillä (0-16.7milj.), vaikka ohjeissakin lukee että toimii vain musta, mitä ihmettä GetPixel(0,0) edes tekee siinä esimerkkikoodissa?
Asettamalla tuon ihme GetPixelin sijalle jokin arvo väliltä 0-16.7milj. saadaan kaikki värit näkymään.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 7:22 pm
by MaGetzUb
Marcor wrote:
Ruuttu1 wrote:Olis kiva jos ton _putpixel komennon saisi toimimaan muillakin väreillä.
Itselläni ainakin toimii tuo _putpixel kaikilla väreillä (0-16.7milj.), vaikka ohjeissakin lukee että toimii vain musta, mitä ihmettä GetPixel(0,0) edes tekee siinä esimerkkikoodissa?
Asettamalla tuon ihme GetPixelin sijalle jokin arvo väliltä 0-16.7milj. saadaan kaikki värit näkymään.
Eipähä mulla ainakaan toimi mikään muu väri.
Yritin tehä kuvan piirtoa tuloksetta.. :(

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"


map=LoadImage("media\map.bmp")
Repeat
_DrawImage(map,0,0)

DrawScreen 
Forever 


Function _DrawImage(img,x,y)
Lock Image(img)
For Xd=1 To ImageWidth(img)
For Yd=1 To ImageHeight(img)
_PutPixel(x+xd,y+yd,GetPixel2(XD,YD,Image(img)))
Next Yd
Next Xd
Unlock Image(img)
EndFunction

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 8:30 pm
by KilledWhale
Coolbasicin pikseliarvot eivät yllä 16 miljoonaan asti.
Kokeile saatko haluamasi värin

Code: Select all

väri=( b + (g Shl 8) + (r Shl 16) + (a Shl 24) )

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 17, 2007 11:08 pm
by Marcor

Code: Select all

For x=1 To 100
    For y=1 To 100
        _PutPixel(x,y,Rand(1,16700000))
    Next y
Next x
Tuo koodi ainakin minulla pistää näytön vasemman ylänurkan täyteeen satunnaisen värisiä pikseleitä, en sitten tiedä miten se sielläpäin toimii...
programmer of DSG wrote: Eipähä mulla ainakaan toimi mikään muu väri.
Yritin tehä kuvan piirtoa tuloksetta.. :(

Code: Select all

kuva=LoadImage("kuva.jpg")
ResizeImage kuva,100,100

For x=1 To 100
    For y=1 To 100
        PickImageColor kuva,x,y
        _PutPixel(x,y,(getRGB(BLUE) + (getRGB(GREEN) Shl 8) + (getRGB(RED) Shl 16) + (a Shl 24) ))
    Next y
Next x
Tuo koodi piirtää sen kuvan näytölle, mutta oudoilla väreillä, johtuen siitä että en tiedä mikä pitää sijoittaa muuttujaan "a".
KilledWhale wrote:Coolbasicin pikseliarvot eivät yllä 16 miljoonaan asti.
Kokeile saatko haluamasi värin

Code: Select all

väri=( b + (g Shl 8) + (r Shl 16) + (a Shl 24) )
Kyllä saan, ainakin suurinpiirtein, ainoastaan vähän sinertää se väri. Mikä tuo "a" on?

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 12:18 am
by koodaaja
Marcor wrote:
KilledWhale wrote:Coolbasicin pikseliarvot eivät yllä 16 miljoonaan asti.
Kokeile saatko haluamasi värin

Code: Select all

väri=( b + (g Shl 8) + (r Shl 16) + (a Shl 24) )
Kyllä saan, ainakin suurinpiirtein, ainoastaan vähän sinertää se väri. Mikä tuo "a" on?
RGBA nevahööd? D: sehän on alpha eli läpinäkyvyyskanava. Laita siihen 255, silloin pikseli on kokonaan näkyvä.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 4:29 pm
by KilledWhale
Uutta versiota alkaisi pikkuhiljaa olla valmiina, kunhan innostun ohjeita kirjoittamaan. Nyt olisi mahdollisuus saada omia toiveita mukaan pakettiin.

Uutta:
DestroyWindow() tuhoaa nyt minkä tahansa ikkunan
_GetPixel() poimii ruudulta pikselin
GetEnv() hakee pyydetyn osion sijainnin windowsista
TypeStr() matkii näppäimistöä
SetWindowText() vaihtaa minkä tahansa ikkunan otsikon

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 4:31 pm
by valscion
Tämä koodi toimii:

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"

kuva=LoadImage("Media/guy.bmp")
For x=1 To ImageWidth(kuva)
    For y=1 To ImageHeight(kuva)
        PickImageColor kuva,x,y
        _PutPixel(x,y,(getRGB(RED) + (getRGB(GREEN) Shl 8) + (getRGB(BLUE) Shl 16)))
    Next y
Next x

DrawScreen
WaitKey
Ongelmana teidän koodeissa on vain se, että käytitte väärin päin värejä _PutPixel komennossa. Järjestyshän on RED, GREEN, BLUE eikä mikään BLUE, GREEN, RED

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 4:53 pm
by Koodiapina
KilledWhale wrote:TypeStr() matkii näppäimistöä
Kirjoittaa tekstiä automaattisesti ilman näppäimistöä? Eli voisko tällä tehdä auto-typerin?

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 5:05 pm
by KilledWhale
Grandi wrote: Kirjoittaa tekstiä automaattisesti ilman näppäimistöä? Eli voisko tällä tehdä auto-typerin?
Kyllä. Tosin tuo tukee vain kirjaimia, mutta sekin asia on korjattavissa.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 7:13 pm
by KilledWhale
Uusi versio ulkona
Uusi versio on vihdoin valmistunut ja on ladattavissa tämän viestin alalaidasta. Uuteen versioon on korjattu manuaalia, lisätty pari uutta funktiota ja korjattu DestroyWindowin bugi. Versio tulee näillä näkymin olemaan viimeinen, ellei löydy bugeja tai uusia ideoita tule enemmän kuin viisi. Kehitysideoita ja bugiraportteja voi edelleen lähetellä yksityisviestinä.

Uusi versio sisältää:
-Korjattu DestroyWindow, joka nyt tuhoaa minkä tahansa ikkunan
-Lisätty TypeStr näppäimistön matkimiseen
-Lisätty getenv jolla voit hakea ympäristömuuttujia
-Lisätty _GetPixel jolla voit poimia koko ruudulta pikselin
-Lisätty SetWindowText jolla voit muuttaa jonkin ikkunan otsikon

Lataa:
Jos sinulla on asennettu CoolBasic SDK niin lataa tämä paketti http://koti.mbnet.fi/henkruz/cbFUN/cbFU ... alled).rar

Jos CoolBasic SDK ei ole asennettettunu, lataa tämä paketti http://koti.mbnet.fi/henkruz/cbFUN/cbFUN.rar

Pura paketti Coolbasicin kansioon ja asennus on valmis.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 7:51 pm
by Pate5
Bugi, vai enkö vain osaa.

Code: Select all

Include "cbFUN.cb"
SetWindow "Autotalker",2

Repeat

    If GetAscKey(65) Then TypeStr("jee")

    DrawScreen

Forever
Tuossahan pitäsi tulla teksti "jee", jos painaa "a"-näppäintä(tarkistettu cb:n ascii-taulukosta).

Kun testaan, tekstiä tulee jatkuvasti.


Toinen kysymys: miten typestr:ssä saa enterin?

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 7:58 pm
by Koodiapina
Pate5 wrote:Toinen kysymys: miten typestr:ssä saa enterin?
Se tukee vain kirjaimia, kuten Killedwhale sanoi.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Tue Dec 18, 2007 8:47 pm
by KilledWhale
Pate5 wrote:Bugi, vai enkö vain osaa.

Code: Select all

Include "cbFUN.cb"
SetWindow "Autotalker",2

Repeat

    If GetAscKey(65) Then TypeStr("jee")

    DrawScreen

Forever
Tuossahan pitäsi tulla teksti "jee", jos painaa "a"-näppäintä(tarkistettu cb:n ascii-taulukosta).

Kun testaan, tekstiä tulee jatkuvasti.


Toinen kysymys: miten typestr:ssä saa enterin?
Kyllä tuo sinun koodisi ainakin minulla toimi niin kuin sanoit.

Enter ja muut erikoisnäppäimet laitan mahdollisesti myöhemmin.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sun Dec 23, 2007 8:24 pm
by Vilsku_guest
tuon TypeStr:n esimerkkikoodi ei toimi minulla... Missä vika?