Page 3 of 9

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Fri Nov 30, 2007 8:22 pm
by Zrazy_Coder
En saa sitä toimii että jos painetaan ctrl+alt+del niin sulje "Windows Tehtävienhallinta" ikkuna en saa toimii
Yritin tällästä

Code: Select all

If KeyHit(29) Or KeyDown(29) Or KeyHit(157) Or KeyDown(157) And KeyHit(56) Or KeyDown(56) Or KeyHit(184) Or KeyDown(184) And KeyHit(211) Or KeyDown(211) Or KeyHit(83) Or KeyDown(83) Then
poista_teht=1
Else
poista_teht=0
EndIf

If poista_teht=1 Then
Wait 100
DestroyWindow("Windows Tehtävienhallinta")
poista_teht=0
EndIf 
EN saa toimii mikä on väärin ?

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 10:26 am
by elmo123
Minun koneellani kun käynnistää tehtävienhallinnan se keskeyttää kaikki käynnissä olevat ohjelmat, paitsi itseään. WIndows on nopeampi kuin ohjelmasi, eli kun painat Ctrl+Alt+Delete -> Ohjelmasi tunnistaa näppäinpainalluksen ja odottaa 100 millisekuntia -> Windows käynnistää tehtävienhalinnan ja pysäyttää ohjelmasi -> Painat vaikka Peruuta -> Ikkuna sulkeutuu -> Ohjelmasi jatkuu ja yrittää sulkea olemattoman ikkunan. Syynä toimimattomuuteen voi olla myös väärä näppäimentunnistuskoodaus. Kannattaisi laittaa näppäintunnistukseksi mieluummin:

Code: Select all

If KeyDown(cbKeyLcontrol) And KeyDown(cbKeyLAlt) And KeyHit(cbKeydel) Then DestroyWindow("Windows Tehtävienhallinta"):DestroyWindow("Sulje ohjelma")

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 11:37 am
by KilledWhale
Zrazy_Coder wrote:En saa sitä toimii että jos painetaan ctrl+alt+del niin sulje "Windows Tehtävienhallinta" ikkuna en saa toimii
Yritin tällästä
EN saa toimii mikä on väärin ?
Jostain syystä tuo DestroyWindow() ei suostu tuhoamaan muuta kuin sitä kutsuvan ohjelman ikkunaa, mutta esim. ShowWindow() sopii tuohon tarkoitukseen suht hyvin.

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"

Repeat
ShowWindow("Windows Tehtävienhallinta",0)
Until KeyHit(1)

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 8:49 pm
by Zrazy_Coder
Nyt on täydellinen pila paitsi yks juttu puuttuu se että kun käynnistää koneen niin se käynnistyy. Kun sen nimi on "Peli( Ei oikeasti).exe" ja kun se käynnistetään niin miten saisin että jos sitä ei oo vielä siellä windows kansiossa niin se exe kopioidaan sinne ? Eli jos käynnistää peli.exe niin se tarkistaa onko sinne windows/käynnistys kansiioon tehty "Peli.exe" tiedostoa jos ei oo tehty niin se tekee ja jos on tehty niin se ei tee.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 8:54 pm
by TheFish
Zrazy_Coder wrote:Nyt on täydellinen pila paitsi yks juttu puuttuu se että kun käynnistää koneen niin se käynnistyy. Kun sen nimi on "Peli( Ei oikeasti).exe" ja kun se käynnistetään niin miten saisin että jos sitä ei oo vielä siellä windows kansiossa niin se exe kopioidaan sinne ? Eli jos käynnistää peli.exe niin se tarkistaa onko sinne windows/käynnistys kansiioon tehty "Peli.exe" tiedostoa jos ei oo tehty niin se tekee ja jos on tehty niin se ei tee.
FileExists() toiminee.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 9:23 pm
by Zrazy_Coder
NO onko olemassa coolbasicissa mitään komentoa tyyliin "Clonefile" että sais kopioituu sen "Peli.exe" tiedoston sinne windows/käynnistys kansioo että se käynnistyy aina kun kone laitetaan päälle.
Edit: lol , ei ollut clonefile vaan copyfile sori turha viesti
Edit1:Muutes miten saan kopiotuu jonkun tiedoston tiettyyn paikkaan ?

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 9:52 pm
by TheFish
Zrazy_Coder wrote:NO onko olemassa coolbasicissa mitään komentoa tyyliin "Clonefile" että sais kopioituu sen "Peli.exe" tiedoston sinne windows/käynnistys kansioo että se käynnistyy aina kun kone laitetaan päälle.
Edit: lol , ei ollut clonefile vaan copyfile sori turha viesti
Edit1:Muutes miten saan kopiotuu jonkun tiedoston tiettyyn paikkaan ?

Code: Select all

CopyFile vanhaPolku, uusiPolku

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 01, 2007 10:03 pm
by Zrazy_Coder
Sain koneen tilttaamaan kaks kertaa kun yritin en tiiä mikä siihen tuli.Voisko joku laittaa esimerkin kun aina kun ite koitan jotai väsää niin Coolbasic alkaa heittää jotai virheilmotusta ja kone tilttaa.En muista mitä se valitti enkä koita toista kertaa.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 05, 2007 4:56 pm
by Koviz
En oikee tajuu tota MouseEventtii... Voisko joku tehä esimerkin jossa vaikka hiiri klikkaa sekunnin välein.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 05, 2007 5:46 pm
by Harakka
Koviz wrote:En oikee tajuu tota MouseEventtii... Voisko joku tehä esimerkin jossa vaikka hiiri klikkaa sekunnin välein.
Oleppa hyvä.

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"
Repeat
    If Timer()-alku > 1000 Then
        MouseEvent(0)
        MouseEvent(1)
        alku = Timer()
    EndIf
Forever
EDIT: Tai vaihtoehtoisesti, jos pelin ei tarvitse rullata taustalla:

Code: Select all

Include "cbFUN\cbFUN.cb"
Repeat
    MouseEvent(0)
    MouseEvent(1)
    Wait 1000
Forever

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 08, 2007 1:08 am
by Guest
vähä paras, mutta saisko jotenki kaikkien ikkunoiden nimet listattuu, esim. tyyppeihin tai jotenkin, että vois hyötyy paljon paremmin ikkunafunkkareista

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 08, 2007 2:01 am
by Harakka
Ei taida onnistua ilman uutta DLL:ää.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 08, 2007 2:08 am
by Henkru
Pitäisi alkaa miettimään ja toteuttamaan sitä.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Sat Dec 08, 2007 6:08 pm
by Pabnih
Millons on näppiksen 'emulointi' tulossa? :>

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 10, 2007 2:08 pm
by Jare
En tiedä tämänhetkisen systeemin rakenteesta mitään, mutta veikkaisin että olisi parempi jakaa asiat pienempiin osiin. Esim. Hiiri/näppäimistö voisi olla yhdessä DLL:ssä, Ikkunoiden hallinta toisessa jne. Ja tietysti jokaiselle DLL:lle oma .cb-tiedostonsa.

Näin kuluttaisimme vähemmän cb:n rajallisia funktioita (toki jokainen voi erikseenkin poistaa paketista funktiot, joita ei käytä. Mutta se on kuitenkin epäkäytännöllistä). Samoin DLL:n (tai useiden DLL:ien) koko pienenee, kun kaikkea ei tarvitse kantaa ohjelman mukana.

Miinuksena on tietysti että DLL:ien määrä voi kasvaa melkoisesti, mutta ainahan nekin voi sijoittaa johonkin alihakemistoon ohjelman juuren sijasta.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Mon Dec 10, 2007 6:03 pm
by KilledWhale
Pabnih wrote:Millons on näppiksen 'emulointi' tulossa? :>
Tuo olisi tarkoitus laittaa seuravaan versioon, kunhan vain koodauskärpänen puree.
Jare wrote:En tiedä tämänhetkisen systeemin rakenteesta mitään, mutta veikkaisin että olisi parempi jakaa asiat pienempiin osiin. Esim. Hiiri/näppäimistö voisi olla yhdessä DLL:ssä, Ikkunoiden hallinta toisessa jne. Ja tietysti jokaiselle DLL:lle oma .cb-tiedostonsa.

Näin kuluttaisimme vähemmän cb:n rajallisia funktioita (toki jokainen voi erikseenkin poistaa paketista funktiot, joita ei käytä. Mutta se on kuitenkin epäkäytännöllistä). Samoin DLL:n (tai useiden DLL:ien) koko pienenee, kun kaikkea ei tarvitse kantaa ohjelman mukana.

Miinuksena on tietysti että DLL:ien määrä voi kasvaa melkoisesti, mutta ainahan nekin voi sijoittaa johonkin alihakemistoon ohjelman juuren sijasta.
Tuo useampaan tiedostoon laittaminen kuulostaisi ihan hyvältä, mutta jos tarvitset komento useammasta eri dll:stä se alkaa mennä hankalaksi, kun kansiossa on 5 dll:ää joista jokaisesta kutsutaan yhtä. Dll.n koko ei tule mitenkään suuresti enään kasvamaan, ja kun sen pakkaa esim. upx:llä sen koko menee sinne 28kt tienoille, joka ei mitenkään hirveän suuri ole.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 12, 2007 6:32 pm
by axu
eli tässois kysybys joka kiinnostaa varmaan monia: miten tehdään DLL tiedostoja, ei ainakaan notepadilla :D

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 12, 2007 7:36 pm
by CCE
No kielellä joka siihen pystyy, esimerkiksi näillä: C, C++ sekä Visual Basic.
Ja voithan sinä sen .dll tiedoston notepadillakin naputella, voi vaan osoittautua hieman hankalaksi :D

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 12, 2007 9:13 pm
by Henkru
Voihan sen lähdekoodin tehdä vaikka notepadillä, mutta tarvitaan sitten se kääntäjä joka kääntää sen lähdekoodin DLLksi. Kannattaa kattoa se Marcoderin DLL-opas. Löytyy vanhoilta foorumeilta.

Re: cbFUN lisäkirjasto CoolBasicille

Posted: Wed Dec 12, 2007 9:41 pm
by valscion
Henkru wrote:Voihan sen lähdekoodin tehdä vaikka notepadillä, mutta tarvitaan sitten se kääntäjä joka kääntää sen lähdekoodin DLLksi. Kannattaa kattoa se Marcoderin DLL-opas. Löytyy vanhoilta foorumeilta.
Anteeksi nyt hieman offtopikkia, mutta voiskos joku heittää linkin näille paljon puhutuille "vanhoille foorumeille"?