Page 8 of 8

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Posted: Wed Oct 30, 2013 5:34 pm
by Koodari Urhea
Kysyisin miten saa chatti esimerkin toimimaan eri koneilla.
(Esimerkki:Avaan pöytäkoneella serverin ja clientin ja kannettavalla avaan clientin. Miten voisin keskustella niiden välillä?).
Kiitos jo etukäteen! :)
Tämä oli tyhmä kysymys.
EDIT:

Toimii, kiitokset vastaajille :)


Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Posted: Sat Nov 02, 2013 11:05 am
by naputtelija
Koodari Urhea wrote:Kysyisin miten saa chatti esimerkin toimimaan eri koneilla.
(Esimerkki:Avaan pöytäkoneella serverin ja clientin ja kannettavalla avaan clientin. Miten voisin keskustella niiden välillä?).
Kiitos jo etukäteen! :)
Tämä oli tyhmä kysymys.
Olihan se siinä mielessä tyhmä että vastasit siihen juuri itse. Noin se juuri menee, mutta pikku lisäsäädöt pitää tehdä:

Tarkista ensin serverikoneen ip-osoite. Se onnistuu vaikka täältä. Sitten avaa käyttämäsi portti, se on chattiesimerkissä vakio PORT. Riippuu täysin reitittimestä että miten portti avataan, mutta yleensä sinun täytyy avata komentorivi, ajaa komento ipconfig, tarkistaa kohta "default gateway" (se on jotain 192.168.0.254) ja laittaa see selaimesi osoiteriville. Sitten saat auki reitittimesi asetukset, jostain sieltä löytyy kohta "port forwarding". Sitten yhdistäessäsi serveriin molemmilla clienteillä pitää olla sama IP-osoite kohdassa jossa yhdistetään serveriin. En muista funktion nimeä juuri nyt.

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Posted: Sat Nov 02, 2013 1:04 pm
by Latexi95
naputtelija wrote: Olihan se siinä mielessä tyhmä että vastasit siihen juuri itse. Noin se juuri menee, mutta pikku lisäsäädöt pitää tehdä:

Tarkista ensin serverikoneen ip-osoite. Se onnistuu vaikka täältä. Sitten avaa käyttämäsi portti, se on chattiesimerkissä vakio PORT. Riippuu täysin reitittimestä että miten portti avataan, mutta yleensä sinun täytyy avata komentorivi, ajaa komento ipconfig, tarkistaa kohta "default gateway" (se on jotain 192.168.0.254) ja laittaa see selaimesi osoiteriville. Sitten saat auki reitittimesi asetukset, jostain sieltä löytyy kohta "port forwarding". Sitten yhdistäessäsi serveriin molemmilla clienteillä pitää olla sama IP-osoite kohdassa jossa yhdistetään serveriin. En muista funktion nimeä juuri nyt.
Todennäköisesti port-forwardingia ei tarvita kun kyseessä olevat koneet taitavat olla samassa verkossa? Silloin pitäisi riittää, että tarkastat ipconfig :in (kirjoita se komentoriville) avulla serverin ip-osoite (IPv4-osoite rivi ipconfigissa oikean verkkosovittimen kohdalta) ja laittaa client yhdistämään siihen ip-osoitteeseen. Tietysti molempien täytyy käyttää samaa porttia.