Page 1 of 2

Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 2:19 pm
by Kelli
Tulipa tässä pitkästä aikaa puuhailtua cb:n kanssa ja nyt muutaman päivän tuloksena syntyi Mini Racers. Peli on kohtalaisen varhaisessa vaiheessa, mutta kuitenkin täysin pelattavissa.

Nykyisestä versiosta löytyy kolme erilaista rataa, joita voi ajaa joko tietokonevastustajan tai kaverin kanssa. Time Trial moodikin on, mutta se on tällä hetkellä melko turha, sillä ajat eivät tallennu.

Suunniteltuja ominaisuuksia:
- Enemmän tekoälykuskeja
- 4 pelaajan moninpeli
- Enemmän ratoja (yllätys! :D)
- Uramoodi
- Eri autoja, sekä niiden kustomointi
- Kaikkea, mitä ei nyt jaksa muistaa/miettiä

Kommenttaja, parannusehdotuksia sekä bugi-ilmoituksia kiitos.Screenshotti:
Image


Download:

http://up.servut.us/9617 (2.8Mt)

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 2:37 pm
by Koodiapina
Tämähän on jo tällaisena varsin mainio peli. Grafiikat ovat hienot, tietokonevastustaja on älykäs ja driftausta tuetaan. Tekoäly voisi kuitenkin olla hieman helpompi, ainakaan mulla ei ollut mitään mahdollisuuksia sitä vastaan. Yksi MAV tuli, kun ajoin Track 2:sessa alalaidassa olevasta aukosta. Muita bugeja tai hidasteluja ei tullut vastaan, tosin joskus kun auto meni liian laitaan, se rupesi tökkimään oudosti. Tästä on kehkeytymässä CB autopelien aatelia, kannattaa jatkaa.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 2:47 pm
by Kelli
Grandi wrote:Tekoäly voisi kuitenkin olla hieman helpompi, ainakaan mulla ei ollut mitään mahdollisuuksia sitä vastaan.
Toki peliin tulee säädettävä vaikeustaso. Omasta mielestäni nykyinen tekoälyvastustaja ei ole kovinkaan kummoinen, mutta ehkä se johtuu siitä, että olen hieman enemmän pelannut. :)
Grandi wrote:Yksi MAV tuli, kun ajoin Track 2:sessa alalaidassa olevasta aukosta.
En näköjään muistanutkaan korjata tuota. :| Mav tulee siis aina, mikäli pääsee autollaan ulos kentästä. Suurin osa aika varmasti tietää miksi. :D

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 3:23 pm
by Harakka
Hei, tämähän näyttää yllättävän hyvältä! CB ei paista pelistä läpi niinkuin sillä usein on tapana. Luisumisjäljistä varsinkin tykkään, mukavan haaleat ja tyylikkään näköiset verrattuina omiin väkerryksiini. Fysiikat ovat ehkä vähän turhan luisuvat, tuntuu että ilmatyynyaluksella ajelisi välillä. Auto saisi ehkä kääntyä nopeammin? Totuttelukysymys varmaan lähinnä. Ja kyllä tähän kehtaisi ihan oikeidenkin autojen äänet laittaa, nykyinen melkein siniaalto-ujellus on vähän ärsyttävää kun samaan aikaan kuuntelee musiikkia. Valikot ajavat asiansa mutta näihinkin voisi jotain animaatiota ja silmänkarkkia laittaa - se tosin on varmaan oleellista vasta myöhemmissä versiossa. Niin ja tietokonekuski toimii kyllä todella tyylikkäästi, plussaa siitä! Todellakin yksi parhaista, ellei paras CB-autopeli tulossa. Apua, nousi kyllä panokset Cool Raceria kehitellessä. ;)

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 3:31 pm
by Kelli
Harakka wrote:Hei, tämähän näyttää yllättävän hyvältä! CB ei paista pelistä läpi niinkuin sillä usein on tapana. Luisumisjäljistä varsinkin tykkään, mukavan haaleat ja tyylikkään näköiset verrattuina omiin väkerryksiini. Fysiikat ovat ehkä vähän turhan luisuvat, tuntuu että ilmatyynyaluksella ajelisi välillä. Auto saisi ehkä kääntyä nopeammin?
Joo kyllähän nuo autot luisuu aika paljon, mutta itse pidän siitä. Seuraaviin versioihin aion kuitenki lisätä mahdollisuuden säätää auton ominaisuuksia. Auton kääntymisnopeus on tarkkaan harkittu, ja sitä ei tulla paljoa ainakaan muuttamaan.
Harakka wrote: Ja kyllä tähän kehtaisi ihan oikeidenkin autojen äänet laittaa, nykyinen melkein siniaalto-ujellus on vähän ärsyttävää kun samaan aikaan kuuntelee musiikkia. Valikot ajavat asiansa mutta näihinkin voisi jotain animaatiota ja silmänkarkkia laittaa - se tosin on varmaan oleellista vasta myöhemmissä versiossa. Niin ja tietokonekuski toimii kyllä todella tyylikkäästi, plussaa siitä! Todellakin yksi parhaista, ellei paras CB-autopeli tulossa. Apua, nousi kyllä panokset Cool Raceria kehitellessä. ;)
Heh, autojen ääni on kuin onkin kaksi eri taajuista siniujellusta. :D Ei ehdi puolen tunnin harjoittelulla parempaa saada.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 4:47 pm
by Cérebro
Hassua, vähän sen jäkeen kun track 1 alkaa, tulee mav...
Hienot grafiikat ja mukava pelata. Tekoäly oli tosin aika ylivoimainen.
Ihan hyvä peli tulossa varmaan.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 6:20 pm
by CCE
Huh, olipa yllättävän tasokas verrattun aikasempiin ajopeleihin mitä täällä nyt nähty, kentät olivat mukavan pirteät ja mielestäni autojen äänet hyvin koomiset :D

Tuntui tosin välillä etten ajelisi oikealla tiellä vaan pikaluisteluradalla, ja eniten ärsytti se että tietokonepelaajaa tämä ei haitannut lainkaan! Mitä nyt seinään törmäämistä kokeilin (siis enhän nyt vahingossa seinään osuisi) niin ihan pätevältä sekin vaikutti, tosin välillä hieman tökki, mutta enpä sentään jumiin jäänyt.

Ja kunhan saadaan vielä erilaisia autoja tähän mukaan niin eiköhän tästä ihan mukiinmenevä peli tule.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 9:53 pm
by Olwi
Izarc ei purkanut data-kansiota? Ei pelaaminen onnistunut.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 10:55 pm
by Kelli
Olw1 wrote:Izarc ei purkanut data-kansiota? Ei pelaaminen onnistunut.
Kannattaisiko vaihtaa mokoma WinRAR:iin? Se on yksinkertaisesti paras. 8-)

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Thu Aug 07, 2008 11:45 pm
by koodaaja
Minulla iski ykköskentässä kolme kertaa peräkkäin heti ensimmäisessä kaarteessa MAV :c pitänee kokeilla myöhemmin toisella koneella.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Fri Aug 08, 2008 12:03 am
by Kelli
koodaaja wrote:Minulla iski ykköskentässä kolme kertaa peräkkäin heti ensimmäisessä kaarteessa MAV :c pitänee kokeilla myöhemmin toisella koneella.
Mistäköhän nää salaperäiset MAV:it oikein johtuvat? Ei itsellä oo kahella koneella tullu kertaakaan MAV:ia ruudulla pysyessä, eikä koodissakaan pitäis olla mitään vikaa. Onko tää kovinki yleistä cb-pelien keskuudessa, että jonkun koneella MAV:ittaa ilman syytä?

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Fri Aug 08, 2008 12:31 am
by koodaaja
On. CB:n tämänhetkinen versio on aika mystinen. Esimerkiksi tässä koneessa mikään muu peli ei MAVita, eli jotain siinä on, ettei juuri kyseinen sovellus ja kone tykkää toisistaan. Eräs oma wanha pelini toimi omalla koneella kuin unelma, mutta kaikilla muilla se mavasi heti alkuun.

Yleensä kysymys on harmaan alueen asioista; joillain koneilla taulukon yliluku ei anna MAVia ollenkaan, toisilla se älähtää välittömästi. Samaa kuvien tuhoamisissa ynnä muussa.

EDIT: Huu, kokeilin uudelleen, ja MAVi iskee vain radassa yksi. Muut pelittävät hyvin. On muuten ihan mahtava peli näin öisen pikatestin perusteella, mutta komppu oli aivan liian vaikea :< Autojen ääni ansaitsee muuten erityismaininnan.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Fri Aug 08, 2008 7:54 am
by Jonhu
Annatko luvan noita mappeja käyttää omissa kentissä?
Itse olen tekemässä samantyyppistä peliä (vähän alkeelisempaa)..

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Fri Aug 08, 2008 3:29 pm
by Ilkka
Haahahaaa, paukutin track 2ses ja 3ses botin voittoo ja eikä 1seskää ollu kaukana :lol: .
Loistava peli jo tälläisena, jatka ehdottomasti tekemistä.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Sat Aug 09, 2008 5:37 pm
by Kelli
Jonhu wrote:Annatko luvan noita mappeja käyttää omissa kentissä?
Itse olen tekemässä samantyyppistä peliä (vähän alkeelisempaa)..
Mikäli tarkoitat kentän muotoa niin kyllä, mutta kuvatiedostojani en anna käyttää.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Sat Aug 09, 2008 7:00 pm
by Jonhu
Kelli wrote:
Jonhu wrote:Annatko luvan noita mappeja käyttää omissa kentissä?
Itse olen tekemässä samantyyppistä peliä (vähän alkeelisempaa)..
Mikäli tarkoitat kentän muotoa niin kyllä, mutta kuvatiedostojani en anna käyttää.
ok, hieno peli muutenkin. Botit ovat vain vähän haastavia minulle xD

EDIT: En huomannut=/

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Sat Aug 09, 2008 7:23 pm
by Koodiapina
OFFTOPIC: Mitä nyt katselin hieman pelin grafiikka-kansiota, niin pelin radat eivät näytä olevan tilemappeja.

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Tue Aug 12, 2008 3:51 pm
by Thudney
Aika hieno peli, hyvä aloittelijalta.
Itse katsoin aluks että minne tietokone menee ku ite ajan niin hyvin niin katoinki väärää autoo :(

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Sat Aug 16, 2008 2:23 pm
by Guest_Late
Hienoa työtä, ehdottomasti! Paranneltavaa riittää kuitenkin vielä paljon.

Ikäviä bugeja oli hieman, auton hidastelu nurmella oli varmaankin feature, mutta se, kun lähtee melko lailla radan myötäisesti takaisin radalle, jumittuu auto siihen reunaan ajelemaan sekunniksi taikka pariksi. Kohtisuoraan reunaviivaan nähden sen yli ajaessa sitten homma hoituukin paljon paremmin. Törmäilytilanteissa autot juuttuvat kiinni toisiinsa. Lagin iskiessä aika menee kuitenkin normaalia tahtia (johtunee CB:stä). Jäljellä olevien kierrosten määrä taasen menee miinuksen puolelle. En löytänyt nappulaa, josta voisi palata päävalikkoon kisan jälkeen, ja on turhauttavaa aloittaa aina alusta, huolimatta siitä, ettei käynnistys kestä puoltakaan minuuttia (mielestäni tulisi palata automaattisesti kisan jälkeen). Hetki sitten, kun tulin maaliin tasatahtia tekoälyvastuksen kanssa, ei tullut minkäänlaista ilmoitusta kisan päättymisestä, kenties tasapelistä voisi ilmoittaa?

Vaikeustason valinta voisi tosiaan olla hyvä idea myöskin, aluksi tuntui aivan liian vaikealta, nyt toki osaan jo paremmin.

Mutta mielestäni kehityksen jatkuessa tällä pelillä on ehdottomasti mahdollisuudet nousta suomalaisten miniautopelien eliittiin Generallyn ja Slicks'n'Sliden joukkoon!

Ja puoli-offtopicina: Parhaita aikojanne? Itselläni Track 1 15.42 tai jotain sinnepäin, en nyt muista, olenko parempaa saavuttanut. Muita ratoja en ole hirveästi tahkonnut. ^^

Re: Mini Racers v0.1b

Posted: Sun Aug 17, 2008 4:48 pm
by Kelli
Guest_Late wrote: Ikäviä bugeja oli hieman, auton hidastelu nurmella oli varmaankin feature, mutta se, kun lähtee melko lailla radan myötäisesti takaisin radalle, jumittuu auto siihen reunaan ajelemaan sekunniksi taikka pariksi. Kohtisuoraan reunaviivaan nähden sen yli ajaessa sitten homma hoituukin paljon paremmin.
Tämä on kanssa ominaisuus, ei bugi. Kun toinen rengas ottaa nurmikolle, auto vääntää nurmikolle päin tehden radalle palaamisesta vaikeampaa. Useissa autopeleissä on tällainen ominaisuus ja ainakin itse pidän siitä. ;)
Guest_Late wrote: Törmäilytilanteissa autot juuttuvat kiinni toisiinsa.
Juu tämä on kyllä tiedossa, ja senpä takia lisäsinkin asetuksiin mahdollisuuden ottaa törmäykset pois. Seuraavassa versiossa on jo enemmän fiksailtu ( ei kuitenkaan täysin kunnossa )

Tuossa nykyisessä versiossahan on bugeja ja puutteita vaikka muille jakaa, mutta niitä tullaan kyllä parantamaan rutkasti.

Seuraavaan versioon on tulossa ainakin:

-Säädettävä vaikeustaso
-7 AI kuskia (enemmänkin voisi, mutta menee sekavaksi :) )
-4 pelaajan moninpeli
-asetusten ja aikojen tallennus
-paljon pieniä korjauksia

Seuraavan version julkaisemisesta en vielä tiedä, kun lukio ja pelaaminen vaatii paljon aikaa, eikä oikein tahdo aika riittää niihinkään.
v0.2 on kuitenkin jo hyvässä mallissa, että se ei paljoa tekemistä enää vaadi, joten uskoisin saavani sen kuntoon viikon sisällä.